Dodaj do ulubionych

Urodziny Radia Maryja

30.11.13, 20:51
Dziadostwa nie chcę!' 'Szkalujące książki!' 'To prowokacja!' 'Propaganda sił ciemności!'. Wielu słuchaczy Radia Maryja, którzy zjechali do Torunia na urodziny stacji oburzyło się na widok prezentów od 'Gazety Wyborczej'. Były nimi... darmowe egzemplarze biografii o. Rydzyka pt. 'Imperator', które wręczali jej autorzy - Jacek Hołub i Piotr Głuchowski. Książki rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Jednak część została po kilku minutach zwrócona. Porządkowi z rozgłośni wyjaśnili słuchaczom, że to 'propaganda sił ciemności' i 'dziadostwo'. - Wzięłabym chętnie, ale mnie z tym do autokaru nie wpuszczą - zdradziła słuchaczka z Warszawy. Ostatecznie schowała książkę na dnie siatki z Biedronki nakrywając 'Naszym Dziennikiem'.

wyborcza.pl/10,82983,15052447,Urodziny_Radia_Maryja__Sluchacze_chca_czytac__lecz.html#BoxSlotII3img
Jeden z komentarzy

realistas

Nie przeczytali, a wiedzą. Nie widzieli, a wierzą.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Urodziny Radia Maryja 30.11.13, 21:00
      Nie czytałałem całej książki ale czytałem obszerne fragmenty. Odniosłem wrażenie że jest to książka rzetelna i obiektywna. Prostujaca również niesprawieliwe pogłoski na temat Rydzyka.
      Więc o co chodzi? Widocznie prawda też może boleć.
    • waga_1949 Re: Urodziny Radia Maryja 30.11.13, 21:00
      Tak się składa,że mam przed sobą egzemplarz "Imperatora", dostałam na imieniny. Nie mam jedynie czasu, aby zacząć czytać.
      • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 30.11.13, 21:55
        Dobrze że Iryska przypomniała to teraz trzeba coś wpłacić na konto Radia Maryja.
        • wikul Re: Urodziny Radia Maryja 30.11.13, 21:57
          tavros napisał:

> Dobrze że Iryska przypomniała to teraz trzeba coś wpłacić na konto Radia Maryja

Najlepiej w banku załatwić tzw.polecenie zaplaty czy zlecenie stałe.
          • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 30.11.13, 22:24
            Nie mogą patrzeć na Was pewne środowiska,
            I coś ich gryzie i szamocą się jak w matni,
            Drwiące uśmiechy i ta złość aż w oczach błyska,
            lecz ten się śmieje, kto śmieje się ostatni!
            Oni nie wiedzą, kim była moja matka,
            I ile dzieci w swym życiu wychowała,
            Dla nich Ojczyzna to jest tania jatka,
            A główka z mózgiem pod BERET jest za mała!
            • marguy Re: Urodziny Radia Maryja 30.11.13, 23:15
              tavros,
              Jesli sam to napisales, to szczerze gratuluje.
              Doskonale oddales intencje i zachowania zwolennikow Rydzyka, ktorych zachowanie bardzo czesto potwierdza, ze slepa nienawisc zzerza ich do tego stopnia, iz zupelnie zapomnieli o milosci blizniego oraz innych przykazaniach. Zreszta, nie osmielilabym sie okreslic tych ludzi jako katolikow, bo robiac to, obrazilabym prawdziwych, szczerych katolikow. Nazwalabym ich raczej "bojowkami pana tadzia", bo i Rydzykowi do cnot prawdziwego kaplana bardzo, bardzo daleko. No ale czegoz mozna wymagac od ludzi, ktorzy nie potrafia wypelnic swego zycia niczym innym poza nienawiscia, bo na uczucia wyzsze sa zbyt prymitywni.
              W kazdym razie brawo wink
              • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 09:28
                Dziś tylko Radia Maryja mogę słuchać
                i oglądam tylko telewizję Trwam.
                Bo tylko ojcu Rydzykowi mogę ufać,
                po Janie Pawle tylko on pozostał nam.
                Radio Maryja póki my żyjemy
                nie zginie nigdy, choć ma złego wroga.
                Z ojcem Rydzykiem, rodziną staniemy,
                za jego dziełem stoi Matka Boga.
                • jaga_22 Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 09:38
                  Autor : Kapela znad Baryczy

A my kochamy
                  MOHEROWE BERETY
                  Te nasze mamy w nich pięknie wyglądają,
                  To dumne damy i mądre kobiety,
                  Co swą rodzinę i swój polski dom kochają!
                  My uwielbiamy BERETY MOHEROWE
                  Za ich odwagę i życie dla Kościoła,
                  I całujemy z szacunkiem siwą głowę,
                  Bo MOHEROWY BERET serce ma ANIOŁA!
                  • ajaksiowa Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 10:18
                    big_grin big_grin
                    • waga_1949 Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 15:45
                      My się śmiejemy, ale iluż jest nawiedzonych. Strach się bać. Dla tych nawiedzonych Rydzyk jest bogiem i wyrocznią. Nowa sekta po prostu.
                      • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 16:43
                        https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8CX6jt1X2LdfDKo30GQx1qf6tJFGzgPVDkCdzzXd0BD41vVhMEA

Kapela znad Baryczy

Ref. A my kochamy
                        MOHEROWE BERETY
                        Te nasze mamy w nich pięknie wyglądają,
                        To dumne damy i mądre kobiety,
                        Co swą rodzinę i swój polski dom kochają!
                        My uwielbiamy BERETY MOHEROWE
                        Za ich odwagę i życie dla Kościoła,
                        I całujemy z szacunkiem siwą głowę,
                        Bo MOHEROWY BERET serce ma ANIOŁA!

Nie ma szacunku dziś dla siwej głowy,
                        Można ją opluć przy byle okazji,
                        Bo człowiek ma być młody, piękny, zdrowy,
                        A starszą generację poddać eutanazji!
                        Lecz ja na szczęście inaczej trochę myślę,
                        Żyję dla Boga, dla ludzi bez defektu,
                        A tych życzliwych to w takie miejsce wyślę,
                        Gdzie z głowy wyparuje nadmiar intelektu!

Ja dziś dziękuję moja Mamo Ci za wszystko,
                        Za Twoje serce, za Twą miłość, Twoją WIARĘ,
                        Bo Twoje serce biło dla mnie zawsze blisko,
                        Całuję ręce Twoje mocno spracowane.
                        Ty do Maryi się modliłaś najgoręcej,
                        Mówiłaś BÓG jest najważniejszy na tym świecie,
                        Dziś Mamo kocham Ciebie jeszcze więcej,
                        Za to, że chodzisz w MOHEROWYM BERECIE!
                        • aga-kosa Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 17:28
                          Co pech to pech! Akurat dzisiaj na Ukrainie muszą mieć rozruchy i wiadomości tylko sąsiadów dotyczą a tu taka piękna rocznica cichcem przechodzi.
                          Jak jestem w domu - przekładam z jedynki na Radio Maryja o piętnastej , powiedziała mi o tym przyjaciółka, która słucha zawsze RM - bo wtedy jest odmawiana Koronka i przyznaję, że odmawiam ją z przyjemnością. Mam wrażenie, że jestem w grupie. A o politycznym programie RM się nie wypowiadam bo mam w odbiorniku przełącznik. smile aga
                          • iryska2604 Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 18:37
                            O matko a cóz za nawiedzony wieszcz stworzył taki hymn??? Niesamowite!!!
                            • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 20:06
                              • wikul Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 20:19
                                tavros napisał:

> Nie mogą patrzeć na Was pewne środowiska,
                                > I coś ich gryzie i szamocą się jak w matni,
                                > Drwiące uśmiechy i ta złość aż w oczach błyska,
                                > lecz ten się śmieje, kto śmieje się ostatni!
                                > Oni nie wiedzą, kim była moja matka,
                                > I ile dzieci w swym życiu wychowała,
                                > Dla nich Ojczyzna to jest tania jatka,
                                > A główka z mózgiem pod BERET jest za mała!

O, matko. Znów? Tekst bez sensu a rym częstochowski: dupa-biskupa. Co za jatka? I kto sie będzie śmiał ostatni? Ci co zostana po wojnie domowej czy co? Zgroza!
                                • wirujacypunkt Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 20:46
                                  Słuchałam kilka razy Radia Maryja, ponieważ sama chciałam sobie wyrobić zdanie na temat
                                  tej rozgłośni. Najbardziej interesowało mnie to, co mają do powiedzenia ludzie, którzy tam
                                  dzwonią i mogę stwierdzić jedno, sama jad, nienwiści do wszystkiego co nie jest rydzykowe
                                  i pisowskie, a Polska to jedno wielkie gruzowisko, na które czyha wschód i zachód, a takż e
                                  sporo czasu jest poświęcane na podawanie numerów kont i zaczęt ks.Rydzyka żeby wplacać
                                  pieniądze na rzecz rozgłośni dla frustratów, którym nie udało się zycie, na rzecz telewizji i inwestycji budowlanych.
                                  Kto chce niech płaci, nie moja sprawa, ja jednak temu Redemtoryście nie dalabym ani grosza.
                                  Wikul ma racje, te rymowanki są straszne.
                        • alfredka1 Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 20:31

Może i ma beret pióra i w ogóle niech ma co chce i gdzie chce, te piora.
                          Przestańmy już. Mnie też boli ciemnota ubogich umysłem albo przytłoczonych wiekiem ale najstraszniejsze jest ta chciwość i oszustwo wobec prostych ludzi.
                          • ugp54 Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 20:47
                            Bo wszystko jest okraszone słowami modlitwy, odwołaniem się do wiary. A historia Polski ukształtowała taki model, że to co z Bogiem, to wzniosłe i prawdziwe. I nie ma co się ludziom dziwić, że słuchają. Na szczęście nie wszyscy i dobrze.
                            Radio miało być dla modlitw, doszła ostra polityka.
                            • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 21:32
                              Dziś tylko Radia Maryja mogę słuchać
                              i oglądam tylko telewizję Trwam.
                              Bo tylko ojcu Rydzykowi mogę ufać,
                              po Janie Pawle tylko on pozostał nam.
                              Radio Maryja póki my żyjemy
                              nie zginie nigdy, choć ma złego wroga.
                              Z ojcem Rydzykiem, rodziną staniemy,
                              za jego dziełem stoi Matka Boga.

(ha, ha, ha, ha, ha, ha)
                              • jaga_22 Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 21:36
                                Tavros,Ty masz zaniki pamięci,czy taki złośliwy?
                                To chyba przez te nieszczęsne zwrotki. http://i39.tinypic.com/2dumams.gif
                                • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 22:07

(jaga_22 ha, ha, ha, ha, ha)
                            • wikul Re: Urodziny Radia Maryja 01.12.13, 22:07
                              Polityka, czarnowidztwo i jedna jedyna prawda, najmojsza.
                              A ja jak chcę się wzruszyć religijnie to słucham takich pieśni.

• ajaksiowa Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 14:49
                                Ale tavros to chyba bardziej zwolennik niż przeciwnik RM???Kto on zacz?uncertain
                                • wikul Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 14:53
                                  ajaksiowa napisała:

> Ale tavros to chyba bardziej zwolennik niż przeciwnik RM???Kto on zacz?uncertain

Forumowy figlarz przekonany o swojej przebiegłości. Nie zdziwił bym sie gdyby okazło sie że to nowe wcielenie armitra.
                                  • jaga_22 Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 15:18
                                    Amityr tak nisko nie upadł.To ktoś faktycznie podszywający się,
                                    w dodatku wygląda na złośliwego mohera. http://s15.rimg.info/6c64aab5d18bee93fc823bddec7ba3b5.gif
                                    • iryska2604 Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 15:23
                                      No to niech nie przesadza z tym wierszykiem bo wszystko jest dobre ale w miarę. Już przeczytalismy i chwatit.
                                    • wikul Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 15:49
                                      jaga_22 napisała:

> Amityr tak nisko nie upadł.To ktoś faktycznie podszywający się,
                                      > w dodatku wygląda na złośliwego mohera.

Niestety upadł, łazi za mną po innych forach i rozpowszechnia kłamstwa na mój temat.
                                      • aga-kosa Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 17:19
                                        No i proszę przez rocznicę RM na forum zaczną się niesnaski.
                                        Nie podejrzewam Amitra o poszywanie się pod inną osobę.
                                        Wpisy hymnu traktowałam jak złośliwostkę i naprawdę mam ochotę pozostawić tylko cały tekst resztę t. zn pojedyńcze zwrotki wykreślić bo niczego nie wnoszą.
                                        Z wpisów wynika, że nie jesteśmy zwolennikami RM a dokładnie ja nie słucham "politykierskich" wypowiedzi na falach eteru RM, bo widzę co się dzieje w głowach moich bardzo sympatycznych przyjaciółek. One wierzą ojcu, są przekonane o zamachu i o tm, że jesteśmy przez wszystkich prześladowani.
                                        Widać jak się sprawdza powiedzenie: rzucaj błotem to jest pewne, że się coś przyklei. To jest główny powód, dla którego włączam tylko o piętnastej i tylko na Koronkę.
                                        Obowiązuje u nas konstytucja a ta gwarantuje wolność wyznania, wypowiedzi, słowa ... no i cóż? Kto ma tupet to to wykorzystuje. aga
                                        • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 18:13
                                          Dobrze ze Iryska przypomniała o Radiu Maryja to ja wczoraj wpłaciłem 200 zł a dziś 100 zł. Iryska super jesteś żyj nam 100 lat.

(P.S.
                                          Doszedłem do wniosku, że trzeba być razem ze wszystkimi, bo inaczej jest się wrogiem klasy robotniczej. Nie można tak sobie postać z boku i przyglądać się na wszystko na rozmowy forumowiczów.)

• wirujacypunkt Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 20:31
                                            Uważam, że za mało wpłaciłeś, jak jesteś takim gorącym zwolennikiem Pana dyrektora ze
                                            znanej rozgłośni, stanowczo powinieneś podwoić stawkę.
                                            A tak poważnie, to chyba nikogo nie obchodzi, co robisz ze swoimi pieniędzmi i komu
                                            je oddajesz.
    • m4-6 Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 21:18
      Rozkminiłam tavrosa... zakpił sobie, delikatnie rzecz ujmując, z Waszego oburzenia.big_grin
      • wirujacypunkt Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 21:33
        Parafrazując nieco oryginalny tekst, można zapytać żartownisia tavrosa.
        Z kogo się śmiejesz ?
        Z siebie się śmiejesz.
        • tavros Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 22:23
          Politycy obmowy, nienawiści szczwacze,
          bywalcy nagonki, mistrzowie obławy,
          co znacie jedynie szacunek inaczej,
          podłe macie myśli i język plugawy.

(tekst piosenki)
          • alfredka1 Re: Urodziny Radia Maryja 02.12.13, 22:50
            "Sliczne" .......
            popisałeś się i wystarczy/
            Jako seniorka tego Forum zamykam temat, może zrozumiesz, że co za dużo, to ....
            • aga-kosa Re: Urodziny Radia Maryja 03.12.13, 08:52
              Pozwoliłam sobie początek "wyliczanek" usunąć. Czyjeś urodziny to nie powód do wbijania sobie szpilek. Wirujący Punkt zacytowała Gogola i myślę, że przy tym powinniśmy pozostać.
              Też uważam, że Tavros sobie żartuje. Piosenka, którą zacytował na końcu jest przeróbką mojego ukochanego Julka Tuwima.
              Alfredko, też jestem też tego samego zdania. Dosyć. smile aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka