Dodaj do ulubionych

Zgoda buduje

14.12.13, 13:22

Ja chciałabym by Tusk pogodził się z Schetyną. Zastanawiam się co ich tak poróżniło. Obaj sprawiają pozytywne wrażenie, tak różniące się od tych z drugiej strony. I co jest takiego w Tusku że nie może ułożyć się ze wszystkimi z którymi zaczynał.Było "trzech tenorów" na początku. Olechowski, Płażyński odeszli. Rządzić zaczynał z Schetyną i też mu nie po drodze. A wydaje się taki komunikatywny.:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,15135781,Radak_Krajowa_PO__konwencja_SLD____Goraca_polityczna.html#BoxSlotIIMT
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Zgoda buduje 14.12.13, 14:32
      Szkoda mi Schetyny,tak bardzo chciał.Nie wiem o co w tym chodzi.
      Dlaczego tak mało głosów dostał?
    • wikul Re: Zgoda buduje 14.12.13, 17:09
      Nie wiem o co tu chodzi. Wydaje mi sie że mogli by sie wspaniale uzupełniąć. Schetyna nie ma tej charyzmy, umiejetności kontaktowania sie z ludźmi i zdolnosci oratorskich co Tusk, ale ma inne przymioty. Ale może nie wiemy wszystkiego? Czasem mam wrażenie że to media wszystko to rozkreciły.
      • iryska2604 Re: Zgoda buduje 14.12.13, 17:12
        Polityka, kochani - polityka. A może mają inny punk widzenia na wiele spraw i tu jest pies pogrzebany?
    • trollik.morski Re: Zgoda buduje 14.12.13, 17:24
      Schetynie marzy się władza i opłotkami do niej dążył. Chciał rządzić bez ponoszenia odpowiedzialności, być kimś ważnym. Taki trochę Jasiu (Rokita)
      Niestety, Donek nie jest w ciemię bity i "łagodnie" zlikwidował konkurencję
      • aga-kosa Re: Zgoda buduje 14.12.13, 17:35

Zazwyczaj jak nie wiadomo.... itd
        ale to mogła w grę wchodzić długonoga blondynka...
        Zastanawialiśmy się kiedyś nad jej statusem.
        Oj, może kobieta...może...
        Ale tak sobie tylko myślę. wink aga
        • waga_1949 Re: Zgoda buduje 14.12.13, 17:49
          Mieszkam w pobliżu Wrocławia, co nieco słyszało się o Schetynie. Nie żal mi go, wycinał ludzi dla swoich potrzeb, zakosztował teraz tego na własnej skórze. Ale jak pomyślę,że znowu dojdzie do sytuacji przy następnych wyborach,że trzeba będzie głosować na PO, aby wybrać mniejsze zło, to już szlag mnie trafia.
      • jaga_22 Re: Zgoda buduje 14.12.13, 18:16
        trollik.morski napisał:

> Schetynie marzy się władza i opłotkami do niej dążył. Chciał rządzić bez pon
        > oszenia odpowiedzialności
        , być kimś ważnym. Taki trochę Jasiu (Rokit
        > a)
        > Niestety, Donek nie jest w ciemię bity i "łagodnie" zlikwidował konkurencję

Zgadzam się z Tobą trolliku.morski,nie wszystko wiemy,
        zginął od własnej broni,
        tak mówią.
        • alfredka1 Re: Zgoda buduje 14.12.13, 18:36

Może niektórzy z państwa pamiętają, jak to Unia przyjęła rozpadający się KLD i co z tego potem wynikło .................
          Tusk marzył o rządzeniu i "wymarzył" .
          Nie chcę na niego psioczyć ale ciągle to pamiętam jak krytykował mądrych i inteligentnych ludzi z UD.
          Mam nadzieję, że przez te lata zmądrzał i dlatego teraz nie przyłączam się do krytyk.
          powtórzę za Okudżawą "...a wsio tak i żal ..."
          • wikul Re: Zgoda buduje 14.12.13, 20:36
            alfredka1 napisała:

>
            > Może niektórzy z państwa pamiętają, jak to Unia przyjęła rozpadający się KLD i
            > co z tego potem wynikło .................
            > Tusk marzył o rządzeniu i "wymarzył" .
            > Nie chcę na niego psioczyć ale ciągle to pamiętam jak krytykował mądrych i inte
            > ligentnych ludzi z UD.
            > Mam nadzieję, że przez te lata zmądrzał i dlatego teraz nie przyłączam się do k
            > rytyk.

Pamiętam, ale pamietam również jak wycięli jego i chyba wszystkich jego ludzi z władz partii.
            I to był początek końca UD/UW. Czasem zastnawiam się co by było gdyby wybrali Tuska na przewodniczącego UW. Ani Geremek, a tym bardziej Balcerowicz nie mieli takich talentów jak Tusk. U Balcerowicza jakś zadra została i dltego z takim upodobaniem krytykuje Tuska i jego rzady.
        • amityr Re: Zgoda buduje 14.12.13, 18:41
          Przyszła kolej na Schetynę. To on a nie kto inny wycinał "chwasty" i podnóżkiem był.........i teraz się zmył.Przyszła kryska i na tego kapusia. Chyba to strasznie przeżywa bo Graś teraz nadzoruje żniwa. Tusk wygląda ostatnio jakby go ta z kosą odwiedziła.
          • stedo Re: Zgoda buduje 14.12.13, 19:12
            "Tusk wygląda ostatnio jakby go t
            > a z kosą odwiedziła."
            Właśnie, właśnie, też to zauważyłam. Schudł na wiór, policzki mu zapadły, oczy zszarzały.Myślałam że zmęczony władzą i bardziej skłonny do dzielenia się nią. A jednak nie.
            Graś i Grabarczyk nie zyskali mojej sympatii. Wolę Schetynę.Jakoś nie przystaje do niego ta opinia że taka kosa z niego, że wycina. Bardziej wygląda mi na takiego prostodusznego "shreka". Ale to tylko może moja babska opinia. Nie znam go, nie wiem. Ciekawe że jakoś dziennikarzom nie udaje się pociągnąć zainteresowanych za język "gdzie jest pies pogrzebany" i jaki "diabeł tkwi w szczegółach".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka