Dodaj do ulubionych

Poryczałam się

30.05.14, 14:31
Poleciały mi łzy i to nie za Generałem co nad brakiem wstydu tych, którzy nami rządzą.
W tej chwili facet od ceremonii tłumaczy si ę, że nie było organizatora i przepisów.
Chamskie zachowanie się przeciwników dało im świadectwo o nich samych.
aga
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Poryczałam się 30.05.14, 14:59
      Nie było organizatora,bo go jako takiego nie było.
      Mimo szumowiny ,to i tak było pięknie,ale wstyd,że ludzie
      nie potrafią uszanować niczego.
      • dorka556 Re: Poryczałam się 30.05.14, 15:13
        Nie oglądałam.
        Nie mam w domu relanium.
        • wirujacypunkt Re: Poryczałam się 30.05.14, 16:12
          Mnie z tego samego powodu łzy cisnęły się do oczu i nie opuszczało mnie poczucie wstydu
          z powody zachowania się tych ludzi.
          Krzyczeli hańba, nie rozumiejąc własnego haniebnego zachowania.
          • iryska2604 Re: Poryczałam się 30.05.14, 16:47
            Czułam że tak będzie i nie oglądałam wcale. Co za hołota.
            • dwa-filary Re: Poryczałam się 30.05.14, 16:52

• ewa9717 Re: Poryczałam się 30.05.14, 17:23
                I dlatego nie ogladałam, bo byłam pewna, ze mający się za jedynie słusznych patriotokatolików zrobią haniebną zadymę, jakiej by się nawet menele wstydzili.
    • wikul Re: Poryczałam się 30.05.14, 20:53
      aga-kosa napisała:

> Poleciały mi łzy i to nie za Generałem co nad brakiem wstydu tych, którzy nami
      > rządzą.

Nie rozumiem tych pretensji do rządzących. O co własciwie chodzi ?

> W tej chwili facet od ceremonii tłumaczy si ę, że nie było organizatora i przep
      > isów.

"Facet od ceremonii" to emerytowany urzędnik, wynajęty przez TV, wypowiadajacy swoje własne opinie. Jak nie było organizatora to kto zorganizował ten sprawny pogrzeb ? Krasnoludki ?

> Chamskie zachowanie się przeciwników dało im świadectwo o nich samych.
      > aga

Spodziewałem sie takich zachowań. Od kilku lat obserwuje podobne zachowania 1.VIII. Wszycy wiedzą co to za środowiska. To sieroty po IV RP. Gdyby nagle zjawił sie tam Macierewicz (jak 1.VIII) otrzymał by burzliwy aplauz.
      • iryska2604 Re: Szczera prawda 30.05.14, 22:15
        Cmentarni patrioci, wyjący i buczący na pogrzebach i na państwowych uroczystościach, dali kolejny popis głupoty, chamstwa, prostactwa i prymitywizmu. Niedawno nasi "patrioci" znowu pomstowali na profesora Bartoszewskiego, który - fakt - dosadnie, nazwał pewną aktywną grupę nienawistników, bydłem. Patrząc dziś zażenowany na relację z Powązek, zastanawiałem się czy Władysław Bartoszewski naprawdę przesadził.

tomaszlis.natemat.pl/104427,prawdziwa-hanba-na-powazkach
        Skąd w ludziach tyle zapiekłej nienawiści? Jak to sie ma do wiary ? Hipokryzja wyłazi z każdego "prawdziwego patrioty" i gorliwego obrońcy krzyża. Biedni ci ludzie, sfrustrowani,chyba samotni do bólu - bo jaak to zrozumiec? I jeszcze - gdzie ta komuna? Zatrzymali sie w 89...
        • maria6450 Re: Szczera prawda 30.05.14, 23:05
          Zobaczyłam tę drobną kobietę, córkę, pomyślałam, co ona musi przeżywać. Chowano jej ojca, kochała go. Bartoszewski miał po stokroć racje!
          • wirujacypunkt Re: Szczera prawda 30.05.14, 23:26
            maria6450 napisała:

> Zobaczyłam tę drobną kobietę, córkę, pomyślałam, co ona musi przeżywać. Chowano
            > jej ojca, kochała go. Bartoszewski miał po stokroć racje!

Obok tej drobnej kobiety, stał mały chłopiec - wnuk generała.
            Przyglądałam się smutnej twarzy chłopca i było mi dzieciaka bardzo żal.
            Stał i nawet nie drgnął.
            Wyglądał tak, jakby się bał.
            Co chłopiec zapamięta z tego smutnego dnia ?
            Zapewne nienawistny ryk tłuszczy.
            Myślę, że pamięć tego ryku będzie chłopcu towarzyszyła przez całe życie.
            Bartoszewski miał rację !!!
            • maria6450 Re: Szczera prawda 31.05.14, 08:07
              Jeżeli hierarchowie kościoła nie zabiorą głosu na temat ekscesów na cmentarzach, tylko będą milczeć jak do tej pory, to ja nic z tego nie rozumiem.
              • amityr Re: Szczera prawda 31.05.14, 09:18
                maria6450 napisała:

> Jeżeli hierarchowie kościoła nie zabiorą głosu na temat ekscesów na cmentarzach
                > , tylko będą milczeć jak do tej pory, to ja nic z tego nie rozumiem.

A co tu rozumieć jak, to taka sama hołota, tylko bardziej wykształcona i mniej naćpana.
    • amityr Re: Poryczałam się 31.05.14, 09:21
      Zastanawiam się do której kategorii tego rudego szczura zaliczyć?
      • anoagata Re: Poryczałam się 31.05.14, 09:47
        Obejrzałam,nie poryczałam się ale sie wzruszyłam widząc trzech Prezydentów obok siebie podających sobie ręce.Premier tam był zbędny.

Zastanawiam się czy Pan Bartoszewski miał rację,bo krówki i cielaczki tak się nie zachowują.
        Tam był po prostu 'śmietnik'.
        • ajaksiowa Re: Poryczałam się 31.05.14, 10:09
          Zaimponował mi p.Kwaśniewski-ateista mający więcej pojęcia o MOŁOSIERDZIU niż tzw.katolicy.
          uncertain
          • maria6450 Re: Poryczałam się 31.05.14, 10:15
            Wpadło mi na myśl określenie na takie zachowanie: Cmentarni kibole.
            Sorry, ale takie mam skojarzenie, ryki, gwizdy, skandowanie, obrażanie w takim miejscu?!
            • dwa-filary Re: Poryczałam się 31.05.14, 13:14
              To prawdziwie jedynie słuszni patrioci Hołota, opłacone wyprane ćwierć mózgi zagotowane pod moherkami. Słów brak
              • ewa9717 Re: Poryczałam się 31.05.14, 16:25
                Rację ma Maria: milczenie hierarchów polskiego Kk w sprawie tego buczenia i wrzasków mającej się za jedynie słusznych katolików hołoty jest haniebne.
                • aga-kosa Re: Poryczałam się 31.05.14, 16:34
                  Wróciliśmy z pogrzebu naszej znajomej. Spokojnie, cicho, zaprzyjaźnieni ludzie z chóru - do którego należała - odśpiewali piękną pieśń. Będziemy Ją teraz wspominać.
                  Pięknym sopranem śpiewała kolędę" Kiedyś to były święta". Już nie będzie. Tak bywa. aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka