zajbel 06.12.14, 19:10 studioopinii.pl/antoni-kopff-partia-nadziei/ Artykuł napisany wyśmienicie jak i inne tegoż autora Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: PiS w ciąży 06.12.14, 19:56 Dzięki - z przyjemnoscią przeczytałam. Szczerą prawdę autor kreśli Jak tak dalej pójdzie, to szanse pana prezesa na dorwanie się do władzy są marne. Buńczuczne słowa trafiają do coraz mniejszej grupy ludzi, a tych, którzy skłonni są w nie wierzyć jest jeszcze mniej. PiS to partia, która już osiem lat trwa „przy nadziei”. Ta polityczna ciąża jest niewątpliwie urojona – i uciążliwa dla Polski. Odpowiedz Link
estella50 Re: PiS w ciąży 06.12.14, 20:00 Zgadzam się! Dobre pióro i pisze tak, jak ja myślę, ale on to umie ubierać we właściwe słowa. Odpowiedz Link
zajbel Re: PiS w ciąży 06.12.14, 21:38 W studio opinii piszą sami najlepsi, poczytuje ich często. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PiS w ciąży 07.12.14, 14:07 Wszystko to niby sama wiem,ale jak przyjemnie się czyta. Kaczyński tak łatwo się nie podda.Zobaczymy co będzie 13 grudnia ilu ma wyznawców. Odpowiedz Link
wikul Re: PiS w ciąży 09.12.14, 16:21 jaga_22 napisała: > Wszystko to niby sama wiem,ale jak przyjemnie się czyta. > Kaczyński tak łatwo się nie podda.Zobaczymy co będzie 13 grudnia > ilu ma wyznawców. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: PiS w ciąży 11.12.14, 21:31 Arcybiskup Wacław Depo pod naporem krytyki wycofał się z komitetu honorowego marszu 13 grudnia. Metropolita częstochowski, który kilka dni temu wszedł do składu komitetu honorowego „Marszu w Obronie Demokracji i Wolności Mediów" (odbędzie się w Warszawie 13 grudnia) wycofał z niego swój akces. W specjalnym komunikacie zamieszczonym w czwartek po południu na stronie internetowej tygodnika „Niedziela" oraz archidiecezji częstochowskiej napisano, że wprawdzie biskupi „są obywatelami Rzeczpospolitej Polskiej i mogą wyrażać własne stanowisko w każdej sprawie, zwłaszcza jeśli dotyczy ona spraw fundamentalnych dla kraju", to jednak z powodu „upolitycznienia faktu poparcia przez kilku biskupów idei marszu abp Wacław Depo jest zmuszony wycofać swój akces". Odpowiedz Link
wikul Pomimo usilnych starań ... 12.12.14, 18:52 ... tego 13 grudnia Kaczyński też nie będzie internowany. www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/tusk-tego-13-grudnia-kaczynski-tez-nie-bedzie-internowany,294403.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pomimo usilnych starań ... 12.12.14, 19:12 Przed chwilą w "Swiat sie kręci" orzekł ze nic nie wie o rezygnacji biskupów. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Pomimo usilnych starań ... 12.12.14, 19:13 Może właśnie dlatego nienawidzi wszystkich, których wtedy internowali bo nie może im darować, że byli WAŻNIEJSI od niego . Odpowiedz Link
estella50 Re: PiS w ciąży 12.12.14, 19:44 Ja tego nie rozumiem. Udział biskupów w akcie poparcia marszu jaki miał charakter, jeśli nie polityczny?! Dopiero nabrał politycznego charakteru? Bo media nagłośniły i skrytykowały? Czy ci biskupi żyją w zupełnie innym wymiarze? Albo dopiero watykańska krytyka ustawiła ich do pionu. Odpowiedz Link