amityr 15.02.15, 13:49 Imam Choudary: Wprowadzimy szariat w Polsce. Będziecie szczęśliwi www.fronda.pl/a/imam-choudary-wprowadzimy-szariat-w-polsce-bedziecie-szczesliwi,47344.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Islam 15.02.15, 14:05 Amityr,naprawdę nie szkoda ci czasu na taką lekturę? Ja cię przepraszam, z gustami sie nie dyskutuje, masz prawo ale to sie w głowie nie miesci co oni wypisują. Odpowiedz Link
amityr Re: Islam 15.02.15, 15:56 iryska, ty się robisz coraz mniej kumata.Czy to ważne jakie czasopismo , nagranie pokazuje narastający problem z muzolami. Właśnie taki jak pisała pia.ed. Ale jak nie lubisz Frondy to proszę całkiem inne źródło. Polish Defence League , Puławy 06.07.2013 , islamskie zło w pigułce Odpowiedz Link
pia.ed STRZELANINA w Kopenhadze ... znalezli sprawce 15.02.15, 21:45 Niespodziewanie (chyba dla wszystkich) terrorysta okazal sie muzulmaninem urodzonym/ wychowanym w Danii. To 22-letni arab, z nazwiska wyglada na pochodzacego z Egiptu, czlonek gangu cudzoziemskiego. Nikt nie wiedzial, nawet jego koledzy, ze oprocz dzialalnosci kryminalnej, planowal takze atak na synagoge, a przedtem na kawiarnie, w ktorej odbywal sie odczyt. Zabil dwie osoby, a sam zginal od kuli policji. www.expressen.se/kvallsposten/omar-22-misstanks-ligga-bakom-attentatet/ Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: STRZELANINA w Kopenhadze ... znalezli sprawce 15.02.15, 22:00 Matko przenajświętsza, przecież na takie pitolenie nawet egzorcyzmy nie pomogą! Czy na tym świecie - jeszcze za naszego żywota - piekło nastanie? Boże chroń nas od złego Odpowiedz Link
pia.ed Najwiecej jihadzistow w Danii ... 17.02.15, 22:31 Uniwersytet w Århus opracowal udany plan resocjalizacji jihadzistow, a prezydent Obama tak sie tym sposobem zachwycil, ze profesor z Danii pojedzie do Waszyngtonu i bedzie uczyl tej metody W Szwecji rok temu rehabilitowano 19-letniego jihadziste po jego powrocie z Syrii: dano mu opieke psychologa i prace ... Po niecalym roku czasu ten resocjalizowanyy po raz drugi wyjechal na swieta wojne i wkrotce wysadzil sie w powietrze ... Odpowiedz Link
pia.ed Terrorysta udawal pijanego ... wymiotowal 16.02.15, 09:21 Dzieki temu zmylil czujnosc policji. Rektor jego szkoly wspomina go jako zdolnego i madrego chlopca, ktory dobrze dawal sobie rade w szkole. Jest zaszokowany. www.dn.se/nyheter/varlden/garningsman-latsades-vara-full/ Odczyt odbywal sie w tureckiej kawiarni ktorego wlasciciel zostal zatrzymany wraz z kilkoma innymi uczestnikami spotkania. Brat wierzy w jego niewinnosc i nie jest w najmniejszym stopniu nerwowy. www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/min-bror-har-inget-med-skotten-att-gora/ Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Terrorysta udawal pijanego ... wymiotowal 16.02.15, 09:53 Amityr, dla mnie wazne jakie pismo. Nikt mnie nie przekona że pismo w 100% tendencyjne będzie wiarygodne.To tak jakbyś napisał ze Superexpress czy Fakt to najbardziej wiarygodne dzienniki. Ja wolę do nich nie zaglądać. A jeśli uważasz FRONDĘ za pismo godne myślącego człowieka to winszuję. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Terrorysta udawal pijanego ... wymiotowal 16.02.15, 09:56 Poprzedni wpis się tyczył tego amityr 15.02.15, 15:56 Odpowiedz iryska, ty się robisz coraz mniej kumata.Czy to ważne jakie czasopismo , nagranie pokazuje narastający problem z muzolami. Właśnie taki jak pisała pia.ed. Ale jak nie lubisz Frondy to proszę całkiem inne źródło. Jeszcze jednbo. problem jest ale na pewno Fronda go nie rozwiąże. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ale autorytet znalazłes... 16.02.15, 10:00 Daj spokój, ty naprawdę kochasz wygrzebywać jakieś wiochy.pl, frondy i wszelkie żródła gdzie płaczą,plują i narzekają. Czy ten młodzik którego pokazałes jest dla ciebie autorytetem? Amityr, weź ty sie lecz. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ale autorytet znalazłes... 16.02.15, 10:14 Ja probuje leczyc amityra od kilku lat ... Jest spokojnym pacjentem, grzecznym, ale beznadziejnym przypadkiem ... iryska2604 napisała: Amityr, weź ty sie lecz. Odpowiedz Link
amityr Re: Ale autorytet znalazłes... 16.02.15, 19:16 Jak przyjdą muzole , to pokażą Wam gdzie jest miejsce kobiet. Wy nawet nie wiecie jakie jest w tej chwili parcie na Polskę i dalej. Meczety powstają jak grzyby po deszczu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ale autorytet znalazłes... 16.02.15, 20:02 Przestaniesz ty krakać ? My juz tego nie dozyjemy więc co sie będę na zapas martwić? Odpowiedz Link
pia.ed Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 21.02.15, 09:24 odbil sie echem w polskich mediach? W Skandynawii caly czas o tym pisza, a zastrzelony przed synagoga w Kopenhadze zyd stal sie niemal bohaterem narodowym, i na jego czesc urzadzono na wolnym powietrzu koncert "wspominkowy" na ktory przyszlo 80 000 osob, a uczestniczyl dunski nastepca tronu. Natomiast zastrzelony przed kawiarnia, w ktorej odbywal sie odczyt na temat wolnosci slowa , producent i rezyser dunski, protestant, ledwo zostal wspomniany, i jedynym sladem po nim jest notatka w prasie, kiedy bedzie pogrzebany, a rodzina prosi aby zamiast kwiatow wplacano pieniadze na fond zalozony w jego imieniu. Wklejam artykul ze zdjeciem zamachowca, ktory zostal pochowny jak najzwyklejszy muzulmanin, bo wg imana jest przede wszystkim muzulmaninem i dlatego nalezy mu sie taki pogrzeb jak kazdemu tego wyznania. www.expressen.se/kvallsposten/danske-terroristen-begravs-pa-fredagen/ Odpowiedz Link
amityr Re: Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 21.02.15, 09:32 Bo lepiej o niewygodnych tematach nie mówić i nie pisać. Prawda irysko? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 21.02.15, 19:12 A coś ty się mnie czepił? Pisać i czytać trzeba -ale czytać niekoniecznie szmatławce. A jesli juz to nie traktować ich jak wyrocznię. Odpowiedz Link
pia.ed Dalej nie mam odpowiedzi ... 22.02.15, 00:32 W dostepnych mi polskich gazetach nie widzialam ani slowa o zamachu, ktorym wg skandynawskiej prasy "zyje cala Europa" ... W Skandynawii nastapilo pobratanie muzulmanow i Zydow. W Malmö muzulmanie przychodza pod synagoge i wieszaja serduszka, dowod milosc.i W sobote pod synagoga w Oslo muzulmanie i Zydzi "ramie w ramie" stworzyli kordon ochraniajacy odbywajaca sie tam uroczystosc zydowska. Odpowiedz Link
pia.ed Amityr, popatrz tu ... 22.02.15, 08:49 Mlodzi muzulmanie symbolicznie ochraniaja syngoge w Oslo ... aby pokazac poparcie Zydom. www.sydsvenskan.se/varlden/norska-muslimer-skyddar-synagoga/ Odpowiedz Link
pia.ed Cztery zdjecia z OSLO 22.02.15, 09:03 www.aftonbladet.se/nyheter/article20354543.ab Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 22.02.15, 09:19 Było w TV,ale jednym uchem wpuściłam,a drugim wypuściłam. swiat.newsweek.pl/dania-zamach-co-sie-stalo-w-kopenhadze,artykuly,357161,1.html www.polskatimes.pl/artykul/3760149,zamach-w-kopenhadze-smierc-uzana-zawiedzeni-zydzi-i-neonazistowskie-teorie-spiskowe-reportaz,id,t.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 22.02.15, 09:31 Norwegia: Muzułmanie solidarni z Żydami W Oslo 1300 osób otoczyło w sobotę wieczorem główną norweską synagogę "pierścieniem pokoju". To inicjatywa młodych muzułmanów, której celem było okazanie solidarności europejskim Żydom po serii zamachów o podłożu antysemickim. Był to też protest przeciwko stereotypom wobec muzułmanów, które narosły po atakach w Paryżu i Kopenhadze. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/swiat/news-norwegia-muzulmanie-solidarni-z-zydami,nId,1675601#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 22.02.15, 18:57 A my sie doczekamy takich akcji? Odpowiedz Link
estella50 Re: Ciekawi mnie bardzo czy zamach w Danii ... 22.02.15, 19:39 Irysko! To jest temat szeroki i głęboki jak największy ocean Obliczam, że przynajmniej 2 jeszcze pokolenia muszą minąć, zanim nasi rodacy zaczną szanować inaczej wierzących, czy ateistów tak, jak katolików. Nie obwiniać ich o wszelkie zło tego świata, a za to odmawiać prawa do zachowań etycznych, czy altruizmu. Żeby tak się stało, to ambona musi stać się amboną, a nie trybuną polityczną; szkoły muszą szerzyć wiedzę, a nie wiarę, a prawo musi mieć charakter państwowy, a nie religijny. Odpowiedz Link
pia.ed Szwedzki proboszcz protestacki u muzulmanow 22.02.15, 20:02 Wzial udzial w ich "modlach piatkowych, aby wyrazic poparcie dla muzulmanow po probie podpalenia ich lokalu w zeszlym roku. Powiedzial, ze Szwedzki Kosciol nie akceptuje niszczenia lokali wyznawcow innych religii. Muzulmanie jak zwykle klecza na podlodze, boso, a proboszcz siedzi z tylu na krzesle. www.skanskan.se/article/20150221/ESLOV/150229932/1005/-/herde-och-imam-tar-avstand-fran-valdet- Odpowiedz Link
pia.ed Bat Mitzvah 12-letniej dziewczynki 22.02.15, 20:17 Ten ktorego zabil terrorysta strzalem w glowe, stal razem z policja przed synagoga jako prywatna ochrona tej uroczystosci. Najwiekszy szwedzki dziennik ze Sztokholmu zamiescil dlugi artykul, jak goscie zareagowali na strzaly i smierc jednego z czlonkow ich wspolnoty. Pewnie ten link juz zamiescilam, ale nikt nie odpowiedzial. OBEJRZYJCIE TYLKO ZDJECIA ... TEKSTU NIE KAZE WAM TLUMACZYC www.dn.se/nyheter/varlden/terroristen-slog-till-mot-hannahs-fest/ Odpowiedz Link
estella50 Re: Bat Mitzvah 12-letniej dziewczynki 22.02.15, 20:42 Obejrzałam zdjęcia i przeczytałam przetłumaczony tekst. Powtórzę swoje zdanie: jeszcze lata upłyną zanim my, Polacy, też tak gremialnie będziemy reagować na zabijanie (i w ogóle krzywdę) inaczej wierzących, czy myślących. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bat Mitzvah 12-letniej dziewczynki 23.02.15, 09:31 Może niech straże przyboczne głównych religii, powybijają się. wtedy nastanie pokój. W "likwidacji" ekstremalnych , wojowniczych frakcji religijnych - jak widać pomagają wyznawcy religii. Dżihadystów zwalczają muzułmanie a walczących chrześcijan też sami chrześcijanie. resztę dopełnią ich czołgi, rakiety, ... Potem nastanie pokój. Odpowiedz Link
pia.ed Dzis pozegnano rezysera Finn Nørgaard 24.02.15, 23:22 Zostal zastrzelony przez terroryste, kiedy probowal go powstrzymac ... W uroczystosciach uczestniczyla premier Danii. www.expressen.se/kvallsposten/efter-terrordadet--i-dag-begravs-finn-55/ Odpowiedz Link
pia.ed IS niszczy bezcenne skarby kultury 26.02.15, 22:36 VIDEO ... Ale barbarzyncy www.dagbladet.no/2015/02/26/nyheter/arkeologi/krig_og_konflikter/islamske_stat/is/37949851/ Odpowiedz Link
estella50 Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 26.02.15, 22:43 U nas też pokazywali to nagranie. Serce się kraje na to barbarzyństwo! Przecież te skarby kultury są już stracone! Odpowiedz Link
amityr Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 27.02.15, 09:39 Pisałem przecież ,że na starym kulturalnym należącym do zniewieściałych jełopów rośnie młode państwo. Odpowiedz Link
pia.ed Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 27.02.15, 15:44 W ktoryms z krajow polnocnej Afryki, pare lat temu, "rewolucjonisci" tez poniszczyli skarby kultury w muzeach, spalono stare ksiegi i zdemolowano palac ... Czy to bylo po upadku Sadana Husein czy w innej sytuacji zupelnie nie pamietam ... Odpowiedz Link
amityr Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 10.03.15, 10:18 pia.ed napisała: > W ktoryms z krajow polnocnej Afryki, pare lat temu, "rewolucjonisci" tez pon > iszczyli skarby kultury w muzeach, spalono stare ksiegi i zdemolowano palac .. > . Czy to bylo po upadku Sadana Husein czy w innej sytuacji zupelnie nie pamiet > am ... Oj piad. ty jak to radio Erewań. Nie w Afryce, tylko w Azji i nie stare księgi, tylko wieli posąg Buddy itd.Hehehe Odpowiedz Link
pia.ed Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 10.03.15, 11:01 To byly papirusy ... wiec prawdopodobnie w Egipcie, gdzie zaczela sie "wiosna ludow". amityr napisał: > Oj piad. ty jak to radio Erewań. Nie w Afryce, tylko w Azji i nie stare księgi, > tylko wieli posąg Buddy itd.Hehehe Odpowiedz Link
amityr Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 10.03.15, 18:47 pia.ed napisała: > To byly papirusy ... wiec prawdopodobnie w Egipcie, gdzie zaczela sie "w > iosna ludow". I nie papirusy, tylko miliony opakowań a nawet całe mumie przywożono do Anglii. Mielono na nawóz i rozsiewano po polach uprawnych. Odpowiedz Link
pia.ed Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 11.03.15, 00:47 Amityr, lekarstwa zapomniales wziac? amityr napisał: > I nie papirusy, tylko miliony opakowań a nawet całe mumie przywożono do Anglii > Mielono na nawóz i rozsiewano po polach uprawnych. Odpowiedz Link
amityr Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 11.03.15, 10:38 pia.ed napisała: > Amityr, lekarstwa zapomniales wziac? > > > amityr napisał: > > I nie papirusy, tylko miliony opakowań a nawet całe mumie przywożono > do Anglii > > Mielono na nawóz i rozsiewano po polach uprawnych. > To jest absolutna prawda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: IS niszczy bezcenne skarby kultury 11.03.15, 10:45 Mozesz napisac KIEDY to mialo miejsce? amityr napisał: > > > I nie papirusy, tylko miliony opakowań a nawet całe mumie przy wożonodo Anglii > > Mielono na nawóz i rozsiewano po polach uprawnych. > To jest absolutna prawda. Odpowiedz Link
pia.ed Pozar w moskè w Eskilstuna w grudniu 10.03.15, 01:53 Pierwszy "atak" w czasie modlow muzulmanskich wydarzyl sie w miescie Eskilstuna, kiedy ktos przez okno rzucil "koktatail Molotowa" i 40 muzulmanow musialo sie ratowac z pozaru. Po tym wydarzeniu Szwedzi zaczeli przyklejac czerwone serduszka na scianie budynku, co w Szwecji nazywa sie "bombardowaniem miloscia" i jest dowodem poparcia dla pokrzywdzonych. Niedawno policja oglosila wyniki sledztwa w sprawie pozaru i co sie okazalo? To nie byl koktail Molotowa, tylko zapalil sie olej w aparacie do robienia frytek ... avpixlat.info/2015/03/09/fritos-bakom-moskebranden-i-eskilstuna/ Odpowiedz Link
pia.ed Zdjecia z bombardowania miloscia ... 10.03.15, 02:12 Tak samo wyrazono poparcie dla innej przesladowanej religii ... Czyzby nastala taka moda? No i wsrod popierajacych nie bylo tak wielu Szwedow www.google.se/search?q=k%C3%A4rleksbombning&biw=1093&bih=521&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=mkL-VNjeIufoywPj64KICA&ved=0CCYQsAQ&dpr=1.25 Odpowiedz Link
amityr Re: Islam 27.02.15, 18:40 Ciekawe co wprowadzi PiS jak wygra wybory, a zdaje się wygra. Odpowiedz Link
amityr Re: Islam 27.02.15, 19:48 W brew temu co pisze nasza tęcza, to jeżdżę sporo w terenie i w kraju i rozmawiam z różnymi ludźmi i wierz mi jaga, PiS zyskuje coraz większe poparcie. Odpowiedz Link
estella50 Re: Islam 27.02.15, 20:08 Amityr nie strasz, nie strasz Nie chcę znowu teorii spiskowych, aresztów wydobywczych, zarzucanych sieci, inwektyw, ostracyzmu sąsiadów zagranicznych, fobii itd. Zbyt poważna jest sytuacja za wschodnią granicą, żeby było nas stać na wewnętrzne wojenki i pyskówki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Islam 01.03.15, 16:57 Chyba po raz pierwszy w historii Malmö zamknieto stadium wyzsze (klasy 7, 8 i 9) w szkole polozonej w dzielnicy Rosengård, czyli nawiekszym ghetto cudzoziemskim w tym miescie. Do tych klas chodzilo 200 uczniow, niemal w 100 % muzulmanow. Od dluzszego czasu byly tam incydenty na pograniczu podloza kryminalnego, bijatyki (pewnie na noze) miedzy roznymi ugrupowaniami uczniow. Na teren szkoly dostawali sie dorosli kryminalisci, a takze meskie rodziny uczniow, ktore "wymierzaly sprawiedliwosc" tym, ktorzy obrazili czy pobili ich braci i synow. Konflikty miedzy nauczycielami a uczniami konczyly sie nie tylko werbalnym obrazaniem nauczycieli, ale takze ich pobiciem przez uczniow albo starszych braci ... TAK POPULARNE MULTI- KULTI PRZYNIOSLO REZULTAY ... www.expressen.se/kvallsposten/skola-stanger--ett-20-tal-elever-pekas-ut/ Odpowiedz Link
pia.ed Konflikty "z podworka" przenoszono do szkoly 01.03.15, 17:33 Problemy zaczely sie kilka lat temu, i szkola zatrudnila jeszcze wiecej nauczycieli i pedagogow do swietlicy przy szkole, ale to nie dalo zadnych rezultatow ... Na 70 szkol w Malmö jest 10 z jeszcze gorszymi problemami socjalnymi niz maja uczniowie w tej szkole, ale na skutek wytezonej pracy nauczycieli 8 szkol zaczyna wykazywac co raz lepsze rezultaty, natomiast szkola Värner Ryden idzie w przeciwnym kierunku czyli "do diabla", jak sie tu w Szwecji mowi ... Wlasnie w tej szkole po raz pierwszy wykryto oszustwo w sprawie wieku ucznia kiedy rodzice ktorzy dostali sie do Szwecji jako azylowcy, oczywiscie bez paszportow i papierow, podali ze ich syn ma 15 lat, a badania wykazaly ze ma co najmniej 20 lat!!! Takie oszustwa sa do dzis, i w Norwegii sprawdzaja wiek "dzieci", natomiast Szwecja tego zabronila, bo to niehumanitarne. W ten sposob do Szwecji przybywa kilka tysiecy samotnych "dzieci" rocznie, ktore automatycznie dostaja pobyt staly w ramach Konwencji Praw Dziecka, i w ramach "polaczenia rodzin" sprowadzaja 10 innych osob ... tym razem legalnie, prawdopodobnie za pieniadze podatnikow. www.skanskan.se/article/20150301/MALMO/150309982/1004/-/hogstadiet-stangdes-efter-stort-elevbrak Odpowiedz Link
estella50 Re: Konflikty "z podworka" przenoszono do szkoly 01.03.15, 18:01 Uciekł w kosmos mój post. Powtarzam więc: Niby tak niewykształceni ci azylanci, a tak dobrze orientują się w prawie obcego państwa! W dodatku pisanego nie arabskimi "robaczkami", ani nawet po angielsku (a może?), tylko w języku egzotycznego państwa skandynawskiego! Ja, Polka tu urodzona i zamieszkała, a miewam problemy z korzystaniem z prawa polskiego, chociaż znam i język i realia - a oni obcy urodzeniowo i kulturowo, a Szwecja i jej prawo to dla nich bułka z masłem, nic tylko korzystać! Odpowiedz Link
pia.ed Podobno nowe niszczenie skarbow kultury 06.03.15, 12:49 "Azylanci"i zostaja uswiadomieni juz u siebie w kraju ... Wiedza doskonale ktore panstwo przyjmuje mniej ... a ktore wiecej, no i jakie warunki ich tam czekaja. Maja przeciez komputery i komorki ...Przemytnicy tez robia reklame Szwecji. ..................................................................................................................................... Podobno w czwartek IS zaczelo niszczyc skarby UNESCO w asyryjskim miescie Nimrud plaskorzezby 1000 lat przed Chrystusem, kolebke ludzkosci. Taranowane sa one ciezarowkami i czolgami. www.dn.se/nyheter/varlden/is-skovling-en-attack-pa-mansklighetens-vagga/ Odpowiedz Link
pia.ed Starozytne dziedzictwo nisczone ... 06.03.15, 15:33 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17527055,Panstwo_Islamskie_niszczy_starozytne_dziedzictwo_.html?lokale=local#BoxNewsLink Odpowiedz Link