28.05.15, 12:25
Odchodzący Komorowski na pożegnanie dał 11 mln złotych swoim urzędnikom.Brawo. Szkoda, że nie ze swoich.
wgospodarce.pl/informacje/20019-odchodzacy-komorowski-na-pozegnanie-dal-11-mln-zlotych-swoim-urzednikom-wszystko-z-pieniedzy-polakow
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Nagrody 28.05.15, 14:29
      Szkoda wątroby. Nie odbierze urzędnikom, nam nie doda. Chyba nie on pierwszy i chyba nie ostatni co to nie swoim dzieli. aga
    • ste.do Re: Nagrody 28.05.15, 16:01
      Amityrze na ucho powiem ci, że jeśli on dla siebie wziął tylko 60tys.odprawy, a nie nagrody jak piszesz, to i tak skromnie. A współpracownicy wobec tego pewnie dostali mniej.Jest to 3miesięczne wynagrodzenie. W innych branżach gdy są grupowe zwolnienia, redukcje zatrudnienia, odprawy bywają wyższewink))
      P.S. A jesli chodzi o prezydencką emeryturę to już w ogóle brednie. W innym miejscu tegoż portalu napisano że podniósł sobie o połowę. I to prawda. Przedtem było to 50% pensji obecnie urzędującego prezydenta, a teraz jest 75%. Pensja zasadnicza prezydenta to 12,300 brutto i nie uległa zmianie przez kadencję. Taką samą miał LK. Czyli emerytura wyniosłaby ok 9tys. brutto. Jako prezydent zarabiał ok 20tys. brutto/14tys. netto/ bo jeszcze dostawał dodatek funkcyjny ok, 5 tys. i za wysługę lat. Ale to się chyba nie liczy do emerytury. Ale ponad to ex prezydent dostaje fundusz na prowadzenie własnego biura. Nie wiem ile. Jedni piszą że 12tys. a inni że 6 tys. W ogóle jeśli chodzi o dochody exprezydenta to dane są różne , zależne od żródła. Te, które ja podała są urzędowe.
      • alfredka1 Re: Nagrody 28.05.15, 16:35
        niech dudziarz nakaże chodzenie obywateli z kieszeniami z wyciągniętymi podszewkami.
        -i w ogóle jak nakazał Lenin "wszystkim po równo" -

• amityr Re: Nagrody 28.05.15, 20:38
        ste.do napisała:

> Amityrze na ucho powiem ci, że jeśli on dla siebie wziął tylko 60tys.odprawy, a
        > nie nagrody jak piszesz, to i tak skromnie. A współpracownicy wobec tego pewn
        > ie dostali mniej.Jest to 3miesięczne wynagrodzenie. W innych branżach gdy są gr
        > upowe zwolnienia, redukcje zatrudnienia, odprawy bywają wyższewink))
        > P.S. A jesli chodzi o prezydencką emeryturę to już w ogóle brednie. W innym mie
        > jscu tegoż portalu napisano że podniósł sobie o połowę. I to prawda. Przedtem b
        > yło to 50% pensji obecnie urzędującego prezydenta, a teraz jest 75%. Pensja zas
        > adnicza prezydenta to 12,300 brutto i nie uległa zmianie przez kadencję. Taką s
        > amą miał LK. Czyli emerytura wyniosłaby ok 9tys. brutto. Jako prezydent zarabia
        > ł ok 20tys. brutto/14tys. netto/ bo jeszcze dostawał dodatek funkcyjny ok, 5 ty
        > s. i za wysługę lat. Ale to się chyba nie liczy do emerytury. Ale ponad to ex p
        > rezydent dostaje fundusz na prowadzenie własnego biura. Nie wiem ile. Jedni pis
        > zą że 12tys. a inni że 6 tys. W ogóle jeśli chodzi o dochody exprezydenta to da
        > ne są różne , zależne od żródła. Te, które ja podała są urzędowe.

To ja tobie powiem też na ucho, żebyś policzył ilu tam jest zatrudnionych darmozjadów ,że potrzeba było 11 mil PLN żeby każdemu kapnęło po parę złotych. Ale jaja.
        • ste.do Re: Nagrody 28.05.15, 20:46
          Nie trzeba liczyć, są dane. W kancelarii pracuje 400 osób. Wypada średnio niecałe 30 tys." na łebka" I z tego wynika że średnie zarobki brutto w kancelarii to niecałe 10 tys.wink)) Wszystko już wiesz?? Ale chyba nie wszystko, bo już zapomniałeś że JA to ONA nie ONwink)
    • engine8 Re: Nagrody 28.05.15, 17:55
      W sumie porzadny boss.. Jesli mila do tego prawo to wynagrodzil swoich pracownikow ktorzy mu dobrze sluzyli i byc moze teraz straca prace kiedy pojawi sie nowy zarzadca a nie zabral sobie.. nie rozumiem co w tym zlego?
      • amityr Re: Nagrody 28.05.15, 20:41
        engine8 napisał(a):

> W sumie porzadny boss.. Jesli mila do tego prawo to wynagrodzil swoich pracowni
        > kow ktorzy mu dobrze sluzyli i byc moze teraz straca prace kiedy pojawi sie now
        > y zarzadca a nie zabral sobie.. nie rozumiem co w tym zlego?
        Jak nie rozumiesz , to już nie zrozumiesz.
        • engine8 Re: Nagrody 28.05.15, 20:46
          zazdrosci (ze inni dostali) nie rozumiem i chyba nie zrozumiem..
    • kot404 Re: Nagrody 28.05.15, 20:43
      Każdy odchodzący ze stanowiska Oberurzędnik daje swoim uberurzędnikom odprawy i nie ma co się dziwić. Daj to na wiocha.pl ale tam to już jest i tak samo zjechane jak ja to zrobiłem teraz....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka