Dodaj do ulubionych

przerażające

29.05.15, 12:51
wirtualnapolonia.com/2015/05/26/kolaboranci/
Z ciekawości weszłam aby zobaczyć czym zawinili. To jest naprawdę przerażające, przeczytajcie wpisy internautów. Tego właśnie się boję. Że zaczną ginąć ludzie w imię czyichś chorobliwych ambicji i żle pojętego patriotyzmy. Dla mnie to bandytyzm a nie patriotyzm.
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: przerażające 29.05.15, 13:11
      Przeglądam różne fora i odnoszę wrażenie że więcej Polaków w czasie wojny zginęło z rąk współbratymców niż z rąk hitlerowców i sowietów razem wziętych.
    • pia.ed Re: przerażające 29.05.15, 13:19
      Weszlam na strone "O NAS" aby zobaczyc co to takiego ...
      bo z nazwa Wirtualna Polska spotkalam sie wielokrotnie,
      ale nigdy tam nie wchodzilam.

Wirtualna Polonia jest najobszerniejszym informacyjnym portalem internetowym poświęconym sprawom Polaków mieszkających poza granicami Ojczyzny, ich życiu, organizacjom, wzajemnym kontaktom i podejmowanym inicjatywom.

Chcemy, aby nasze informacje służyły zarówno nam, Polonii, jak i wszystkim zainteresowanym tą problematyką w kraju.
      Redagując nasze strony staramy się, by poznać z nich można było zarówno codzienność polonijna, jak i zdarzenia o wyjątkowym znaczeniu; nasze radości i troski, nasze problemy i przemyślenia o sytuacji Polonii w różnych krajach osiedlenia i o sprawach naszej Ojczyzny, Polski, które przecież większości z nas są zawsze tak samo bliskie. (...)

Nie jesteśmy związani z żadną opcją polityczną w kraju i za granica.
      • jaga_22 Re: przerażające 29.05.15, 13:46
        Na szczęście są i takie wypowiedzi.Na pewno nigdy więcej tam nie wejdę.Po co idiotów czytać.?

Polak said
        2015-05-27 @ 13:06

wszyscy to zdrajcy ! A najwięksi to twórcy tego portalu i ich poplecznicy, dobrze, że wyjechaliście z Polski, zostańcie tam gdzie jesteście, tylko jeszcze prawo wyborcze trzeba wam odebrać !!!, banda debili !
        bf said
        2015-05-27 @ 13:08

Niech piekielny ogień pochłonie pis i jego popleczników.
        bela cudna (@grazkax) said
        2015-05-27 @ 13:08

Ta lista to pachnie prokuratorem. Czy osoba która ją publikuje jest tak ciemna że nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji prawnych?
        Same oszczerstwa, kłamstwo i obłuda. Jak tacy ludzie moga decydować o nas mieszkających w kraju? Żenada i wstyd, że mamy taką skamieniałą i zacofaną pogladowo polonię.Tak jak już ktoś napisał , że ci co nie mieszkają w Polsce, nie powinni zabierać głosu w wyborach dotyczących naszego kraju.Oni go opuścili jak szczury które uciekają z tonącego okrętu.Wybrali dobrobyt i własną wygodę.
        Pani said
        2015-05-27 @ 13:09

No należy dodać jeszcze faszystów, których nie brakuje. Kaczyńskiego, Dudę oszusta, idiotę Macierewicza, bezmózgą Fotygę i milionów innych
        • engine8 Re: przerażające 29.05.15, 23:55
          ajajajajaj.... myslisz ze kopiujac takie teksty przymilisz sie poloni kotora to forum odwiedza?

Jak mnie podkurzysz to nastepnym razem pojde i bede glosowal i do tego tak ja mi sie podoba .. Dlaczego - dlatego ze mam prawo i cokolwiek wybiore wcale mi krzywdy nie przyniesie...
          Pamietaj stara zasade ze nie nalezy szturchac niedzwiedzia kijem - nie warte ryzyka smile
    • wikul Re: przerażające 29.05.15, 15:24
      Czy jest jeszcze ktoś kto ma wątpliwości co nas czeka po ewentualnym wyborze PiS?
      Niniejszym wycofuję swój lekkomyślny pomysł by pozwolić na rządy PiS. Tych oszołomów nie wolno dopuścić do rządzenia!
      • iryska2604 Re: przerażające 29.05.15, 15:53
        Wirtualna Polonia jest najobszerniejszym informacyjnym portalem internetowym poświęconym sprawom Polaków mieszkających poza granicami Ojczyzny, ich życiu, organizacjom, wzajemnym kontaktom i podejmowanym inicjatywom.

Jeśli wybrali życie poza granicami to do jasnej anielki - gdzie wtykaja nos i judzą?
        • ewa9717 Re: przerażające 29.05.15, 22:07
          Obrzydliwe. I takie pisie.
        • engine8 Re: przerażające 29.05.15, 23:59
          Proponuje aby zamiast psioczyc - stworzyc lobby aby Poloni takie prawa zabrac...
          A tak maja te prawa i prosze im pozowlic z nich korzystac czy sie to komus podoba czy nie...
          Ja osobiscie nie mam nic przeciwko PiS i co niedziele wszytkim dookola sciskam reke mowiac
          "Peace (PiS) Be with You"
      • engine8 Re: przerażające 30.05.15, 00:02
        Rozumeim ze jak PiS wyga to sobie sam bedzies zplul w brode poniewaz bedzie to w duzej mierze Twoja wina ze nie zrobiles wszytkiego co mozliwe i co nie aby do tego nie dopuscic

Roznica pomiedzy tym co jest mozliwe a tym co niemozliwe jest jedynie taka ze realizacja tego co niemozliwe zajmuje zwykle troche dluzej
        • krakkrakusek1au Re: przerażające 30.05.15, 00:42
          Proponuję aby process zabierania prawa bycia Polakiem, za decyzję o emigracji, zacząć od takich nazwisk: Mickiewicz, Dąbrowski, Pilsudzki, Kosciuszko, Sklodowska-Curie, Miłosz, Pulaski, Kuklinski i Sikorski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka