Dodaj do ulubionych

Zbudujemy Polskę twoich marzeń

• gazeta_mi_placi Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 11:24
      Trzeba iść do jesienny wyborów i tyle.
      • iryska2604 Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 15:02
        I tyle. Czy aż tyle? Coś czarno to widzę.
    • engine8 Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 18:05
      Nie wysmiewaj sie z czyichs uczuc odczuc czy wierzen. Co sam zrobiles aby bylo lepiej?
      Nie podoba sie Tobie to ze inni sie modla? ich sprawa - just shut up.
      • iryska2604 Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 18:49
        engine - ty żyjesz gdzies tam, za wielką wodą i tobie jest wszystko jedno. I tu nie chodzi o obrazanie czyichs uczuć tylko ta jedynie słuszna partia doprowadzi do tego, ze będziemy życ na klęczkach o ile jej na to pozwolimy. I w tym przypadku - moze w ten sposób mozna innym uswiadomić co jest grane?
        • jagodajna Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 19:36
          Niestety, engine8 ma rację. Nie musimy obrazków wierzących wykorzystywać do memów politycznych czy to pisiorów czy innych.
          • tavros Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 21:54
            Racja jest po stronie engine8.
            • tavros Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 22:08
              Chcialem jeszcze dodać że ten post wikula ma być Irysko bardzo szybko usunięty.
              • wikul Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 22:29
                tavros napisał:

> Chcialem jeszcze dodać że ten post wikula ma być Irysko bardzo szybko usunięty.

O, jeszcze jeden czujący się jakby już rządził. A co będzie po ewntualnie wygranych wyborach? Twój "rozkaz" pisowski hejterze, najlepiej świadczy o tym że takie ostrzegające memy są potrzebne.
        • engine8 Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 22:46
          Szanuj blizniego jak siebie samego.
          Chcesz takie zdjecie - prosze bardzo - zrob sobie i wloz tutaj. Uzywanie/publikowanie zdjec innych bez ich pozwolenie jest chyba nie tylko nieetyczne ale nielegalne?

ta jedynie słuszna partia doprowadzi do tego, ze będziemy życ na klęczkach o ile jej na to pozwolimy

Na pewno poprzez obrazanie innych i brak posznowania dla wartosci ktore inni maja nie mozna osiagnac pozytywnych efektow - to jedynie swaidczy o autorach.
          Sa o wiele bardziej kulturalne metody aby osignac cele polityczne.
          • wikul Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 11.06.15, 09:45
            engine8 napisał(a):

> Szanuj blizniego jak siebie samego.
            > Chcesz takie zdjecie - prosze bardzo - zrob sobie i wloz tutaj. Uzywanie/publik
            > owanie zdjec innych bez ich pozwolenie jest chyba nie tylko nieetyczne ale nie
            > legalne?
            > Na pewno poprzez obrazanie innych i brak posznowania dla wartosci ktore inni ma
            > ja nie mozna osiagnac pozytywnych efektow - to jedynie swaidczy o autorach.
            > Sa o wiele bardziej kulturalne metody aby osignac cele polityczne.

Ty jesteś tutaj stróżem moralności i legalizmu? Od kiedy? Z czyjego upoważnienia?

P.S. Ty się zjawiłeś tutaj z Kosmosu? Nie widziałeś jakimi i metodami odbywa się walka polityczna w Polsce? Podesłać ci linki? Uważasz że trzeba nadstawiać drugi policzek jak cię wala w po twarzy?
            Owszem, możesz tak robić ale od innych tego nie wymagaj bo popadasz w śmieszność.
            • engine8 Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 11.06.15, 17:11
              Alez nie uwazam siebie za stroza moralnosci - nazywam rzeczy po imieniu. Chamstwo jest chamstwem. Obrazanie innych i ich uczuc jest niskie. Czyzby ciagle to co widzimy w TV bylo modelm naszego postepowania?
              Wszyscy robimy bledy ale tylko niektorzy maja odwage sie do tego przyznac.
              Zamiast gnoic innych - pokazmy ze jestesmy lepsi, ze mozemy zalatwic sprawy lepiej.
          • wikul Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 11.06.15, 09:53
            engine8 napisał(a):

> Szanuj blizniego jak siebie samego. ...

No właśnie! Święte słowa. A to poniżej i epitety w rodzaju Bydłoszewskici ci nie przeszkadzają tylko niewinny ostrzegający mem ci przeszkadza?

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,18097432,62__miesiecznica_smolenska___Panie_Prezydencie__wykonalismy.html#Czolka3Img
            • engine8 Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 11.06.15, 17:03
              No wszytko zalezy z kim sie chcesz rownac i jakie masz wartosci
      • wikul Re: Zbudujemy Polskę twoich marzeń 10.06.15, 22:32
        engine8 napisał(a):

> Nie wysmiewaj sie z czyichs uczuc odczuc czy wierzen. Co sam zrobiles aby bylo
        > lepiej?
        > Nie podoba sie Tobie to ze inni sie modla? ich sprawa - just shut up.

To nie jest wyśmiewanie się z uczuć, to jest wyśmiewanie religijnej powierzchowności na pokaz którą uosabia aspirująca do rządzenia jedynie słuszna partia.
        • tavros Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 09:50
          Art. 196. Obraza uczuć religijnych
          Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
          Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
          podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
          • wikul Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 09:57
            tavros napisał:

> Art. 196. Obraza uczuć religijnych
            > Dz.U.1997.88.553 - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny
            > Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci
            > religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religi
            > jnych,
            > podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat
            > 2.

Dorze że to zacytowałeś. A do jakich przekroczeń przepisów zakwalifikował byś to zgromadzenie i to co tam się wyprawiało? Może od razu zgłoś do prokuratury.

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,18097432,62__miesiecznica_smolenska___Panie_Prezydencie__wykonalismy.html#Czolka3Img
            • tavros Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 10:04
              Dawno ci powiedziałem wikul żebyś ze mną nie dyskutował od dawna jesteś jedyny na liście moich nieprzyjaciół.
              • estella50 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 10:25
                A tak właściwie, to w jaki sposób można obrazić uczucia religijne zamieszczając zdjęcie pielgrzymujących kobiet w błękitnych chusteczkach. Nie widzę w tym zdjęciu żadnej śmieszności, przejaskrawienia, złych intencji.
                Czy obrazić uczucia religijne można przewidując wzrost ilości pielgrzymek, uroczystości religijnych po ewent. wygranej PiS w jesiennych wyborach? Takie przewidywanie jest przecież logiczne. Czy osoby religijne, a ponadto zwolennicy partii z prawej strony sceny politycznej tak nie uważają?
              • wikul Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 10:53
                tavros napisał:

> Dawno ci powiedziałem wikul żebyś ze mną nie dyskutował od dawna jesteś jedyny
                > na liście moich nieprzyjaciół.

Wszystko ci się pokiełbasiło. Zabierasz głos w moim wątku to odpowiadam. Jak ty sobie to wyobrażasz, ty krytykujesz a ja mam siedzieć cicho? Nie bądź śmieszny.
          • czuk1 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 10:22
            Przeanalizujmy:
            Kodeks Karny -"Kto obraża uczucia religijne innych osób", -
            • wikul Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 10:57
              A czy to zdjęcie obraża uczucia religijne? Co te zdjęcie obraża u mnie lepiej nie napiszę.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1609869_968593943171673_3133591341389720043_n.jpg?oh=9a6da665016e42bdf5d63d364a3cf10f&oe=55EACD8C
              • aga-kosa Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 12:04
                Czy zauważyliście jaki wpływ na nasze życie wywiera Księżyc, kiedy "schodzi" z pełni do nowiu. Jesteśmy bardziej drażliwi a tak, to proponuje przeczytać: fazy księżyca a nasze samopoczucie Nie tylko my na forum jesteśmy z błahych powodów rozdrażnieni.
                Nawet panią Kopacz wczoraj poniosło.
                W takich sytuacjach staram się sobie cytować Wołodyjowskiego : NIC TO. smile aga
                • jaga_22 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 12:48
                  Aga,już jest dawno po pełni księżyca.Ja tylko nie mogę spać.

www.matkapolka.com.pl/ciekawostki/fazy-ksiezyca-a-aktywnosc-czlowieka.html
            • anoagata Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 12:00
              Pierwsze zdjęcie na początku wątku na obecne czasy jest śmieszne,co nie oznacza że jeżeli się uśmiałam to od razu kogoś w czymś i o coś obrażam,Wikul nie napisał żadnego komentarza,więc ja nie mogę dostrzec tu żadnej obrazy z jego strony,no chyba że ktoś szuka dymu.
              • tavros Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 14:19
                Czuk a ty tego napisu nie zauważyłeś? Zdjęcie aparatem było bez tego napisu przecież zrobione a ten napis dodano potem po to żeby wyśmiać i wyszydzić PIS, Katolików i tych co głosują na PIS. Nikt tego nie zauważył?

https://zmniejszacz.pl/zdjecie/269/2639006_wyszydzic.jpg
                • estella50 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 15:10
                  tavros napisał:

> Czuk a ty tego napisu nie zauważyłeś? Zdjęcie aparatem było bez tego napisu
                  > przecież zrobione a ten napis dodano potem po to żeby wyśmiać i wyszydzić PIS,
                  > Katolików i tych co głosują na PIS. Nikt tego nie zauważył?

>
                  > https://zmniejszacz.pl/zdjecie/269/2639006_wyszydzic.jpg

Wprawdzie nie do mnie pisałeś, ale ja to inaczej odczytuję.
                  Skoro uważasz, ze intencją autora wpisu było wyśmianie i wyszydzanie PiS, katolików (pisze się małą literą) i tych co głosują na PiS, to może z powodu gorąca jesteś lekko przewrażliwiony? Znane są przecież bliskie (bardzo) związki z kościołem PiS i prezydenta-elekta. A także ich dalsze plany kierowania Polski w jeszcze ściślejsze związki.

Natomiast dla mnie to zdjęcie i hasło stanowi swego rodzaju ostrzeżenie: co nas czeka, jeśli wybory pażdziernikowe wygra aktualna opozycja prawicowa. Chociaż dla mnie to nie nowina, ale nie wszyscy mają taką świadomość.
                  • jaga_22 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 15:19
                    Matko kochana Tavros,przecież wszyscy widzą,że to jest mem,
                    ale jakże prawdziwy .Odebrałam tak jak powinnam.
                    • jagodajna Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 16:45
                      Może nie tak chodzi o obrazę uczuć religijnych tylko.....
                      Owszem lubię memy polityczne, jest ich masa w necie, pokazują w telewizorni - jedne lepsze od drugich. Jednakże przedstawiają przeważnie osoby publiczne, które niestety są narażone na ironiczne dowcipy, memy itd. Natomiast na tym "memie" tzn. na tym zdjęciu są osoby prywatne - pątnicy, którzy zmierzają w określonym celu. Prawosławni na kolanach idą na św. Górę w Grabarce, katolicy do Łagiewnik itd. Ze zrobionego, być może przypadkowo zdjęcia, zrobiono mem polityczny.
                      A gdyby ktoś nasze zdjęcie, odpowiednio "zmemił" i wstawił do internetu, to byśmy się cieszyli?
                      Więcej tolerancji miejmy w rozpowszechnianiu czegoś, co budzi lub będzie budzić jakieś kontrowersje.
                      I jeszcze jedno, nie indoktrynujmy się wzajemnie przestrogami, jak to będzie jak PiS dojdzie do władzy. Może z kilkoma wyjątkami, wszyscy byliśmy za PO, za p.Komorowskim, a przypuszczam, że poglądów nie zmienimy "na starość", więc kogo mamy przestrzegać? Niektóre fora na gazecie wręcz kochają PiS-owców, to może tam przekonujmy, ostrzegajmy....

http://i60.tinypic.com/wj9h8x.jpg
                • czuk1 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 18:51
                  Masz rację. Z ręką na sercu Tavrosie, kiedy pisałem wpis nie zaglądałem do zdjęcia. Utrwaliły się mnie oglądane 1-2 dni wcześniej kobiety wędrujące na kolanach i tytuł wątku. Nie pamiętałem , że jest jeszcze treść na dole zdjęcia , sygnowana "JAKOBY" przez PiS. Całość faktycznie tworzy satyrę polityczną. W której są aluzje do programu PiS i przestroga, że po wygranych PiS w chwale żyć będą jakoby ci , spośród wiernych, którzy demonstracyjnie pokazują swoją religijność.
                  Wybacz , ale nadal nie widzę w tym satyrycznym memie obrażania wiernych kościoła. A prognoza polityczna , wynikająca z mema, jest prawdopodobna. Chyba wiadomo wszystkim - wszem wobec - PiS jest partią bardzo zbliżoną światopoglądowo do kościoła katolickiego.
                  PS. Jest jakaś moda na te memy. Mnie nie nawiedziła. Nie szukam memów, nie wstawiam, a jeśli są już publikowane, nie zastanawiam się nad ich treścią. Przeciwnie, większość memów oceniam jako prymitywne i "nie na miejscu".
              • engine8 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 17:20
                No wlasnie - macie prawo tak myslec. Szkoda ale jestesmy wlasnie takim narodem - poiwramy wyszydzanie, zlosliwosci, ponizanie innych.. I co ciekawe nie widzimy ze wlasnie obok nas to sie rzije i rosnie a my patrzymy na innych jak winowajcow. A potem duskutujemy na wielka skale dlaczego to sie dzieje i dlaczego jestesmy tak oceniani z zewnatrz...

Nikt nie bedzie nas bardzeij szanowal niz szanujemy sami siebie
                • iryska2604 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 17:36
                  Widzę ,że tu sie az gotuje...Czy aby niektórzy wierzący nie są nadwrażliwi? Co im nie przeszkadza siać nienawiść do myślących inaczej. Przypomnijcie sobie obrońców krzyza, wszystkich biorących udział w sławetnych miesięcznicach, niesione przez nich transparenty,obrazanie głowy państwa i innych. Coś mi sie wydaje ze niektórzy myslą tak jak Kali. a co do tego wpisu
                  tavros 10.06.15, 22:08 Odpowiedz
                  Chcialem jeszcze dodać że ten post wikula ma być Irysko bardzo szybko usunięty.

to przykro mi tawrosie, ale póki co to ja decyduję na tym forum ,co będzie usunięte a co nie. I łaskawie zwróc uwagę na to ze nie wikul jest autorem zdjęcia ale skopiował tylko to co i tak kursuje po necie. Wiesz co to mem? A jaka jest jego treść to zależy od wrazliwosci i kultury osobistej autora. A temu może tego zabrakło, choć przesłanie zawiera sporo prawdy.
                  Oczywiście to oburza zwolenników PiS-u.
                  • jaga_22 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 17:54
                    Jak się zastanowić,to rzeczywiście ten mem nie świadczy o nas dobrze.
                    Mówi bardzo dużo,ale nie pomyślałam o tych na klęczkach,
                    oni nie są publiczni.
                    • wikul Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 18:10
                      Każdy kij ma dwa końce.

Osobom przewrażliwionym na tym punkcie doradzam zapoznanie się z tym wywiadem.

marysiamucha.natemat.pl/92411,o-obrazie-uczuc-religijnych-z-prawnikiem-wywiad
                  • tavros Do Iryski 11.06.15, 19:18
                    Irysko to była tylko moja prośba nie oczekiwałem, że ją spełnisz, ale wcale się nie pomyliłem i przewidziałem to.
                    • tavros Re: Do Iryski 12.06.15, 08:05
                      Mam pytanie do Iryski jaki jest e-mail do założyciela tego Forum bo maria173@gazeta.pl jest nie czynny? Interesuje mnie bo dostałem wiadomość żebym zwrócił się do założyciela tego forum.
                  • engine8 Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 20:11
                    A ja myślę że przyczyna jest bardziej prosta - Ty się po prostu z nim zgadzasz i wykorzystujesz swoją pozycję
                    • anoagata Re: Obraza uczuć religijnych 11.06.15, 21:11
                      Obejrzałam dziś częściowo /bo nie oglądam/ Fakty i co widzę i słyszę,ksiądz przygotowujący dzieci do I Komunii Świętej wsadzał swoje łapy dziewczynkom w majtki,to jak to się ma do obrazy uczuć religijnych ??????????
                      Co do zdjęcia /mema/ jest dla mnie wzruszające,bo przypomniałam sobie jak będąc dzieckiem,starszym dzieckiem i wraz z rodzicami w pewnej parafii na pewnej ceremonii szłam w ten sam sposób czyli na kolanach,różnica polegała na tym że w stroju własnym i nie po asfalcie a wokół świątyni i jestem z tego dumna i nikt nie jest w stanie obrazić moich uczuć które mam,myslę że obraza dotyczy tych co to nie mają uczuć.
                      • krakkrakusek1au Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 09:28
                        Uważam,że zamieszczając ten obrazek wikul był w najlepszym razie niegrzeczny a w najgorszym złamał prawo. Reakcję admina, Iryski2604, uważam za nietaktowną.
                        Tłumaczenie własnych uprzedzeń uprzedzeniami innych jest niewłaściwe.
                        • jaga_22 Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 10:32
                          Czy wyście na głowy poupadali???
                          obrazek jest z sieci ,a kto i jak do tego podejdzie jego sprawa.
                          Tavros Założycielka przekazała Irysce to forum.Wszyscy o tym wiemy.
                          Ty też pewnie wiesz,bo pisałeś kiedyś pod zmienionym nickiem,
                          więc jesteś tylko złośliwy jak wszystkie pisiaki.
                          • tavros Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 14:15
                            jaga_22 To, że jest w sieci ta fotografia to o niczym nie świadczy. Ja ją szukałem w sieci i nigdzie jej nie mogłem znaleźć chciałem się dowiedzieć, u kogo jest w sieci?
                            Czy Ty widziałaś, kiedy jak sądzą w sądzie morderców czy innych za ciężkie przewinienia? Twarz mają zakrytą. A tu na fotografii pątnicy mają twarze odkryte i na dodatek ten tekst szyderczy im dopisano.
                            Ja wiem o tym, że Założycielka przekazała forum Irysce, ale widać nie wszyscy wiedzą skoro mnie do założycielki kierują.
                            Gdybyś ze zrozumieniem przeczytała to, co napisałem do Iryski to byś mnie o tym nie przypominała.
                            Złośliwy jestem jak wszystkie pisiaki, bo mnie się ta fotografia nie podoba?
                            • czuk1 Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 14:33
                              Jeśli zgodzimy się, że obrazek jest satyrycznym symbolem/zapowiedzią powszechności wzorców obywatelskich z tego zdjęcia, ktore to wzorce może nieść za sobą parlament/rząd/prezydent PiS ..... to nie dostrzeżemy w nim obrażania uczuć religijnych wiernych.

....to moja opinia ....
                              • wikul Jeżeli to jest obrazą ... 12.06.15, 15:15
                                ... to czym jest to?

Uwaga! Uprzedzam, tavros oraz inne osoby nadwrażliwe, zwłaszcza lubiące PiS, nie powinny tego oglądać. To znacznie mocniejsze od tego niewinnego wątku.

www.facebook.com/pages/Nie-lubi%C4%99-PiS-u/155394177869961?fref=photo
                              • estella50 Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 15:53
                                czuk1 napisał:

> Jeśli zgodzimy się, że obrazek jest satyrycznym symbolem/zapowiedzią powszechno
                                > ści wzorców obywatelskich z tego zdjęcia, ktore to wzorce może nieść za sobą pa
                                > rlament/rząd/prezydent PiS ..... to nie dostrzeżemy w nim obrażania uczuć relig
                                > ijnych wiernych.
                                >
                                > ....to moja opinia ....

Nic dodać, nic ująć!
                            • anoagata Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 15:25
                              tavros napisał:

> jaga_22 To, że jest w sieci ta fotografia to o niczym nie świadczy. Ja ją szuk
                              > ałem w sieci i nigdzie jej nie mogłem znaleźć chciałem się dowiedzieć, u kogo j
                              > est w sieci?
                              > Czy Ty widziałaś, kiedy jak sądzą w sądzie morderców czy innych za ciężkie prze
                              > winienia? Twarz mają zakrytą. A tu na fotografii pątnicy mają twarze odkryte i
                              > na dodatek ten tekst szyderczy im dopisano.
                              > Ja wiem o tym, że Założycielka przekazała forum Irysce, ale widać nie wszyscy w
                              > iedzą skoro mnie do założycielki kierują.
                              > Gdybyś ze zrozumieniem przeczytała to, co napisałem do Iryski to byś mnie o tym
                              > nie przypominała.
                              > Złośliwy jestem jak wszystkie pisiaki, bo mnie się ta fotografia nie podoba?
                              Owszem ma prawo Ci się ten obrazek nie podobać ale akurat mi sie podoba bo przywołuje wspomnienia z dzieciństwa,choć właściwie nie lubię wspomnień tak na ogół.
                            • estella50 Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 16:02
                              tavros napisał:

jak sądzą w sądzie morderców czy innych za ciężkie prze
                              > winienia? Twarz mają zakrytą. A tu na fotografii pątnicy mają twarze odkryte i
                              > na dodatek ten tekst szyderczy im dopisano.

Nie porównuj stających przed sądem za ciężkie przewinienia z pielgrzymującymi kobietami!
                              One przecież nie popełniły ciężkiego przestępstwa, żeby do czasu prawomocnego wyroku twarz im zasłaniać.

Poza tym: pielgrzymujący poruszają się w przestrzeni publicznej, a nie w swoich 4 ścianach. Podobnie można było sfotografować nas na plaży, w parku na ławce, w samochodzie stojącym w korku itd. A do tego dopisać bardziej lub mniej śmieszny, ironiczny, złośliwy tekst. A nie będzie on dotyczył konkretnej osoby ze zdjęcia, lecz sytuacji, którą zdjęcie jedynie ilustruje...

• jaga_22 Re: Obraza uczuć religijnych 12.06.15, 16:13
                                Otóż to,tu nie chodzi o tych ludzi ,bo ja nie widzę obrażania uczuć religijnych,
                                tylko tak jak napisał Czuk. Anoagata nie poczuła się obrażona,ja też nie.

"Jeśli zgodzimy się, że obrazek jest satyrycznym symbolem/zapowiedzią powszechności wzorców obywatelskich z tego zdjęcia, ktore to wzorce może nieść za sobą parlament/rząd/prezydent PiS ..... to nie dostrzeżemy w nim obrażania uczuć religijnych wiernych."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka