Dodaj do ulubionych

Z biedą trzeba walczyć

06.09.15, 16:16
Kilka dni temu w Szczecinie Piotr Duda dużo mówił o biedzie (...). "Newsweek" ustalił w jaki sposób szef "Solidarności" odpoczywa od zmagań z biedą i wyzyskiem pracowników: relaksuje się w Kołobrzegu w luksusowym apartamencie - pisze tygodnik.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,18719171,newsweek-o-luksusach-szefa-solidarnosci-wyszywane-reczniki.html#ixzz3ky4FT9AK

P. Duda nawet wie jak. I wie ze trzeba walczyć z wszystkich sił, krzyczeć jak najwięcej - bo jak sie straci to co się ma to wcale fajnie nie będzie...
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 06.09.15, 16:27
      Przeczytajcie jeszcze ten artykuł
      Nadprezydent Piotr Duda. Prezydent wypacza system polityczny robiąc z "Solidarności" czwartą władzę

natemat.pl/153693,nadprezydent-piotr-duda-prezydent-wypacza-system-polityczny-robiac-z-solidarnosci-czwarta-wladze
      Gdzie się podziała SOLIDARNOSĆ ? Bo obecny związek pod ta nazwą niewiele ma wspólnego z tuym co było. I przywódcy nie tacy...
      • aga-kosa Re: Z biedą trzeba walczyć 06.09.15, 17:25
        Pocieszające jest to, że nasze pokolenie przez lata nauczyło się sobie radzić, gorzej z tymi, którzy uwierzyli trzydzieści lat temu, że będzie uczciwie.
        Stare powiedzenie mówi, że; nawet święci mają dłonie skierowane do siebie.
        Ktoś prostował, że kret odpycha od siebie, ale przecież kret jest ślepy... aga
        • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 06.09.15, 17:50
          Ja nie mam nic przeciwko ludziom majętnym. Niektórzy dziedziczą, inni są wybitni w swojej dziedzinie, albo po prostu mają talent do interesów (byle uczciwych!).
          Ale mierzi mnie bardzo taka dudowa postawa: pełnymi garściami czerpać profity, a udawać, że żyje się i działa wyłącznie dla dobra biednych i wyzyskiwanych.
          Sam jest przykładowym wyzyskiwaczem. Na plecach budżetówki, górników i innych zażywa komfortu w 5-gwiazdkowym hotelu pobierając jednocześnie ministerialną pensję.
          Jedyny jego problem, to wyczuwać, skąd wiatr wieje, żeby się właściwie przykleić.
          • plater-2 Re: Z biedą trzeba walczyć 06.09.15, 18:57
            W tym osrodku mozna przebywac za darmo ?
            • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 07.09.15, 17:54
              A nie wiesz że są równi i równiejsi? I jeszcze zalezy kto jest włascicielem.
              • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 07.09.15, 18:42
                Kuriozalna jest odpowiedż p. P.Dudy na zarzuty Newsweeka.
                Zamiast powiedzieć po prostu: tak, spędzałem w tym hotelu rodzinny urlop. Pobyt opłaciłem zgodnie z cennikiem; proszę tu jest rachunek.
                Albo: nie mieszkałem w tym hotelu, to jest potwarz! Kieruję sprawę do sądu!

A tymczasem p. P.Duda, na modłę PiS, informacje tygodnika uznaje za atak na związek i na niego osobiście, Lisa nazywa dziennikarzyną, a jego pismo pisemkiem. Oczywiście wszystko z inspiracji PO.
                • wikul Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 17:54
                  estella50 napisała:

> Kuriozalna jest odpowiedż p. P.Dudy na zarzuty Newsweeka.
                  > Zamiast powiedzieć po prostu: tak, spędzałem w tym hotelu rodzinny urlop. Pobyt
                  > opłaciłem zgodnie z cennikiem; proszę tu jest rachunek.
                  > Albo: nie mieszkałem w tym hotelu, to jest potwarz! Kieruję sprawę do sądu!
                  >
                  > A tymczasem p. P.Duda, na modłę PiS, informacje tygodnika uznaje za atak na zwi
                  > ązek i na niego osobiście, Lisa nazywa dziennikarzyną, a jego pismo pisemkiem.
                  > Oczywiście wszystko z inspiracji PO.

Bardzo kuriozalna. Przyznał się że sypia z Kacperkiem a na poważne zarzuty nie odpowiedział.
                  • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 18:16
                    Teraz czekam, aż Duda znów napiętnuje władzę za zbyt wystawne życie, bo będzie to bardzo zabawne. Natomiast poważniejszą sprawą jest traktowanie pracowników w związkowych spółkach, takich jak zarządzająca "Bałtykiem" czy "Perłą". A na te zarzuty dotyczące skrajnej hipokryzji związkowców Duda nie odpowiedział. Może sprawy pracownicze nie za bardzo przewodniczącego obchodzą.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,18738732,luksusy-szefa-solidarnosci-duda-nie-odpowiedzial-na-zarzuty.html#ixzz3lAFheseY

Komentarza nie trzeba .
            • wikul Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 17:52
              plater-2 napisała:

> W tym osrodku mozna przebywac za darmo ?

To jest właściwie Sanatorium Bałtyk, kiedyś powszechnie dostępne dla pacjentów ubezpieczonych, teraz to praktycznie ekskluzywny hotel z opcją uzdrowiskową z którego korzystają również pacjenci NFZ. Pięknie położony nad samym morzem. Byłem tam w kawiarni na początku stycznia 2012 r., na wieczorku zapoznawczym dla kuracjuszy pobliskich mniejszych sanatoriów. Zastanawiałem się wtedy kto otrzymuje tam skierowania z NFZ.
              Dla kuracjuszy pełnopłatnych doba w pokoju jednoosobowym kosztuje od 267 zł w tzw. sezonie niskim do 337 zł w sezonie wysokim.
              Za darmo to jak widać dla członków zarządu Dekom Sp.z o.o.(członkiem zarządu jest P.Duda) i ich gości.
              www.krs-online.com.pl/przedsiebiorstwo-produkcyjno-uslugowo-krs-71605.html
              subaltyk.pl/su/pl/
    • plater-2 ręcznie wyszywane ręczniki dla psów ? 07.09.15, 19:29
      Niestety, nie da sie przeczytac bez zapłacenia za cały artykuł.

To co przeczytałam - tragiczne.

Wyszywanych reczników uzywa nawet mój pies, choć jestem emerytka !

Ceny w sanatorium Bałtyk sa dostepne w necie.

subaltyk.pl/su/pl/cennik/cennik-all-inclusive-2015

• iryska2604 Re: ręcznie wyszywane ręczniki dla psów ? 07.09.15, 19:45
        Twoja strata. Swojemu psu ty sama wyszywasz te ręczniki. A mechanizmy rządzące związkami znam bardzo dobrze i wiem jak kazdy członek zarządu a szczególnie przewodniczący umie korzystać z przywilejów. To na szczeblu duzego zakładu pracy. A co dopiero na szczeblu krajowym.
        • plater-2 haftowany ręcznik - przedmiot sacrum... 07.09.15, 20:05
          Nie pisze o mechanizmach ale poziomie artykulu.

Jak bym Prezydenta do siebie zaprosila, tez by jego york dostal jesc w misce ze zlotym napisem mojego psa, bo miski takiej moj pies uzywa.

NIC by nie płacił, jedzenie ani pies ani Prezydent, zanosilabym mu je do pokoju, a na odjezdne dalabym Prezydentowi, co bym zachciala, nawet paczke wegorzy !

Chinskie wyszywane reczniki (jak nam sie znudza) sluza u nas w domu za scierki do podlogi.

Opowiadano mi w dziecinstwie, jak Gomułce w pazdzierniku 1956 ludzie na dworcu kosze jedzenia wciskali i prosili, zeby tylko nic w Moskwie nie jadl.
          • anoagata Re: haftowany ręcznik - przedmiot sacrum... 08.09.15, 12:24
            plater-2 napisała:

> Nie pisze o mechanizmach ale poziomie artykulu.
            >
            > Jak bym Prezydenta do siebie zaprosila, tez by jego york dostal jesc w misce ze
            > zlotym napisem mojego psa, bo miski takiej moj pies uzywa.
            >
            > NIC by nie płacił, jedzenie ani pies ani Prezydent, zanosilabym mu je do pok
            > oju, a na odjezdne dalabym Prezydentowi, co bym zachciala, nawet paczke we
            > gorzy !
            >
            > Chinskie wyszywane reczniki (jak nam sie znudza) sluza u nas w domu za scierk
            > i do podlogi.
            >
            >
            > Opowiadano mi w dziecinstwie, jak Gomułce w pazdzierniku 1956 ludzie na dworcu
            > kosze jedzenia wciskali i prosili, zeby tylko nic w Moskwie nie jadl.
            A mój pies je prosto z garnka...srebrnego.... koloru !!!
            • jaga_22 Re: haftowany ręcznik - przedmiot sacrum... 08.09.15, 12:37
              Chinskie wyszywane reczniki (jak nam sie znudza) sluza u nas w domu za scierk
              > i do podlogi.

A ja myślałam,że ścierek do podłóg już dawno się nie używa.
              • anoagata Re: haftowany ręcznik - przedmiot sacrum... 08.09.15, 12:46
                jaga_22 napisała:

> Chinskie wyszywane reczniki (jak nam sie znudza) sluza u nas w domu za scierk
                > > i do podlogi.
                >
                > A ja myślałam,że ścierek do podłóg już dawno się nie używa.

Jaguś ale jeżeli ma się zagranicznego psa jork to chyba angielski to i ścierki zagraniczne być muszą czyli chińskie.
                • plater-2 my dog 08.09.15, 22:05
                  Wiecej, te złote napisy na miskach i obrożach mojego psa sa po angielsku !

Aczkolwiek miska, jak recznik produkcji chinskiej sad
    • krakkrakusek1au Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 10:04
      Pan Piotr Duda jest szefem Solidarności. Jest on wybieralny i opłacany przez związek. Celem związku zawodowego jest obrona praw pracowników. Wascicielem hotelu jest Solidarność. Cóż więc dziwnego, że szef tej organizacji spędza czas w swoim hotelu? Byłoby nieetyczne gdyby brał pieniądze od pracodawców nie związkowych. Zarabia za dużo? Dwanaście tysięcy to za dużo dla szefa? Przecież najważniejsze aby dobrze bronił swwoich braci członków. Jak mu związek nie zapłaci dobrze i nie da przywilejów to zacznie brać łapówki od pracodawców.

Taki na przykład Lech Wałęsa wybrany został na takie samo stanowisko. Zaakceptował 1 milion dolarów z USA. Miał bronić związkowców Stoczni Gdańskiej a bronił tych co ją zlikwidowali. Zamiast walczyć o prawa pracowników wprowadził bezrobocie. Zamiast poprawiać byt swoich braci dał podwaliny dla bezdomności. Zamiast bronić Polaków bronił amerykańskich biznesmenów.

Ja jestem zwykłym robotnikiem pracującym dla kapitalisty. Za swoją pracę otrzymuję wynagrodzenie takie samo jak P. Duda. Piwo, cidery wyżywienie też mam za darmo. Jak potrzebowałem popracować dłużej to otrzymałem darmowe zakwaterowanie w naszym pięciogwiazdkowym hotelu. Poprosiłem właściciela i otrzymałem bardzo tanie super luksusowe zakwaterowanie w innym hotelu dla mojej rodziny. Szef dorzucił nawet lot helikopterem za marne 130 PLN.
      A cóż w tym złego? Szef ma zadowolonego, lojalnego i oddanego pracownika.
      • czuk1 Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 10:16
        Krakusek. Jeśli są takie u was zwyczaje ..... nie ma sprawy.
        Tu jest Polska. A w niej napiętnuje się polityków i wszelkich działaczy którzy wykorzystują
        stanowiska w swoim, osobistym interesie ; którzy stawiają się ponad prawem; którzy co
        innego mówią a co innego robią,.....
        • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 11:09
          O to chodzi. Nie krzyczy się wtedy głosno o niesprawiedliwosci społecznej, o nierównościach, o biedzie. To zwyczajna hipokryzja.
      • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 11:16
        Krakusku - Piotr Duda spędzał urlop wraz ze swoją rodziną w najdroższym apartamencie drogiego hotelu. Nie płacił za pobyt, wyżywienie i atrakcje ani za siebie, ani za rodzinę.
        Hotel jest związkowy, a nie prywatny, zyski z niego mają wspomagać związkowców, a nie majętnego przewodniczącego.
        Newsweek ma spisane i podpisane zeznania pracowników tego hotelu, rachunek za urlopowy pobyt P.Dudy z rodziną na kwotę "0".
        Smaczku sprawie dodaje fakt zatrudniania w tym hotelu na umowy śmieciowe, oficjalnie potępiane przecież przez przewodniczącego.
        • plater-2 Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 14:14
          Nie widze nic zlego w samym fakcie umowy smieciowej, wszystko zalezy ILE sie dostaje na reke.

• engine8 Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 21:11
          A tak w glebi serca to probelem jest w tym ze ON tam spal za darmo a my nie? No bo dlaczego ktos ma miec lepiej od nas?
          Wg mnie to sprawa pomiedzy Duda a Zwiazkiem ktory mogl wystawic mu rachunek ale tego nie zrobil - widocznie ma takie prawo albo zwiazkowi sie to oplacalo?
          • wikul Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 23:15
            engine8 napisał(a):

> A tak w glebi serca to probelem jest w tym ze ON tam spal za darmo a my nie?
            > No bo dlaczego ktos ma miec lepiej od nas?
            > Wg mnie to sprawa pomiedzy Duda a Zwiazkiem ktory mogl wystawic mu rachunek ale
            > tego nie zrobil - widocznie ma takie prawo albo zwiazkowi sie to oplacalo?

Chyba nie bierzesz pod uwagę skąd związkowa elita pobiera wynagrodzenie.

Etatowy pracownik przedsiębiorstwa, który przechodzi na etat związkowy, zatrudniony jest dokładnie na takich samych zasadach, na jakich pracował poprzednio i dostaje adekwatną pensję. Zostaje natomiast zwolniony ze swoich dotychczasowych obowiązków pracowniczych. I tak górnik, który do tej pory pracował w kopalni, stając się pełnoetatowym działaczem związkowym, zajmuje się działalnością wyłącznie społeczną, oczywiście na koszt dotychczasowego pracodawcy.

galicjusz.pl/prasa/article?jdnews_id=56806
            Tak więc społeczeństwo ma prawo rozliczać związkowe elity.
          • wirujacypunkt Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 17:37
            engine8 napisał(a):

> A tak w glebi serca to probelem jest w tym ze ON tam spal za darmo a my nie?
            > No bo dlaczego ktos ma miec lepiej od nas?
            > Wg mnie to sprawa pomiedzy Duda a Zwiazkiem ktory mogl wystawic mu rachunek ale
            > tego nie zrobil - widocznie ma takie prawo albo zwiazkowi sie to oplacalo?

Tu chodzi o to, ze Duda krytykuję innych za to, że korzystają z różnych dóbr luksusowych, podczas gdy sam pławi się w luksusie. Skoro kogoś krytykuje za to, że lubi luksus, to czy ma prawo do takiej krytyki ? Tutaj nie tylko o luksus chodzi. On krytykuje rząd za to, że przyzwala na umowy śmieciowe, podczas gdy w hotelu który jest własnością Solidarności, pracownicy są zatrudniani na umowach śmieciowych.
            Duda jest zakłamanym hipokrytom.
            • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 17:53
              Dodam jeszcze, że ten luksus P.Duda ma za darmo, albo za grosze (a przy okazji rodzina i przyjaciele).
              Dodam jeszcze, że związki zawodowe korzystają z licznych przywilejów opłacanych z kasy zakładu pracy (pensje, sekretarki, telefony itd itd)
              • engine8 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 18:24
                Ale Pan duda jest PREZYDENTEM a wiec kiedys by go noszono na rekach i karmiono z reki - teraz oczekuje sie ze sobie zarobi na swoje utrzymanie abo jak go nie stac to zatrzyma sie w przydroznym motelu?
                • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 18:37
                  engine8 napisał(a):

> Ale Pan duda jest PREZYDENTEM a wiec kiedys by go noszono na rekach i karmion
                  > o z reki - teraz oczekuje sie ze sobie zarobi na swoje utrzymanie abo jak go ni
                  > e stac to zatrzyma sie w przydroznym motelu?

Rozmawiamy o Piotrze Dudzie! o przewodniczącym NSZZ "Solidarność", a nie o prezydencie Andrzeju Dudzie!
                  • engine8 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 18:38
                    ooops..... sorry.. Z tej strony kazda duda to DUDA smile
                    • aga-kosa Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 20:41
                      Koleżanka zostawiła mi dwie kundelki do opieki przez tydzień. Kundelki są już stare i przywiozła dla nich ręczniki do legowisk. Wyobraźcie sobie bez wyhaftowanych imion! wink aga
      • anoagata Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 12:59
        Krakk..to co napisałeś to jakiś kosmos.
    • wikul Re: Z biedą trzeba walczyć 08.09.15, 18:43
      polska.newsweek.pl/piotr-duda-afera-rachunki,artykuly,370025,1.html
    • wikul Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 19:00
      wyborcza.pl/duzyformat/1,147367,18630740,ile-jest-solidarnosci-w-solidarnosci.html
      • estella50 Re: Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 19:21
        wikul napisał:

> wyborcza.pl/duzyformat/1,147367,18630740,ile-jest-solidarnosci-w-solidarnosci.html

Przeczytałam cały tekst. Jestem wstrząśnięta! Co za dwulicowość, cynizm. Dobrze, że Newsweek próbuje ich rozliczyć.
        • czuk1 Re: Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 20:02
          Nieraz zachowania Ludzi Solidarności, będących w różnych władzach, przypominają mi czasy PRL. Kacyki i bonzowie w komitetach partii narzucali urzędnikom państwowym swoje zadania i plany. Traktowali ich jak wykonawców zadań ustalonych przez partię (ściślej przez nich ..... niekompetentnych, niefachowych, despotycznych, niekulturalnych) .

Taka dwuwładza ma miejsce nadal. I niewiele zmieni się w nowej kadencji. Zmienić nieco może dojście do władzy nowych sił politycznych - ludzi młodych, wykształconych, kompetentnych, nie zepsutych moralnie polityków.
          Przeżywamy kolejną próbę zmiany na scenie politycznej. Tylko jedna z partii (najmłodsza, słaba jeszcze) godna jest powszechnego społecznego poparcia w wyborach październikowych. Jęsli jej przedstawiciele wejdą do Parlamentu i pokażą trafny/realizować będą program zmian i unowocześnienia Polski.....za 4-5 lat możliwe będzie obalenie POPiS-u i dokonanie wymiany klasy politycznej.

Na dziś ważne dla nas, wyborców jest by wprowadzić do Parlamentu 40-50 przedstawicieli
          partii .NOWOCZESNA. Analizuję program tej partii. Wg mnie, trafia on w sedno problemów
          Polski i polskiego społeczeństwa ; ma realny i trafny program wyborczy.
          • dorka556 Re: Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 20:22
            Też chcę na Petru głosować, nawet gdyby mieli nie uzyskać progu wyborczego.
            Po to by utrzeć nosa PO.
            • wikul Re: Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 23:19
              dorka556 napisała:

> Też chcę na Petru głosować, nawet gdyby mieli nie uzyskać progu wyborczego.
              > Po to by utrzeć nosa PO.

Za wyskoki p. Dudy ucierać nosa PO? Dziwne, to raczej sojusznik PiS.
              • dorka556 Re: Ile jest solidarności w Solidarności 09.09.15, 09:02
                Wikul, nie za wyskoki Dudy a za całokształt.
                Zawsze głosowałam na PO, ale to było raczej przeciw PiSowi. Mam żal do PO za brak wizji dla Polski, za lęk przed koniecznymi reformami, za nadmierne zajmowanie się swoimi wewnątrz partyjnymi gierkami. W końcu za pozbywanie się naprawdę wartościowych ludzi, na rzecz biernych i wiernych. Można by wymieniać bez końca.
                Czekam na drugiego Balcerowicza, może Petru....?
      • jaga_22 Re: Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 20:33
        Duda Dudzie oka nie wykole wink
        • wikul Re: Ile jest solidarności w Solidarności 08.09.15, 23:20
          Jeszcze opinia Frasyniuka.

polska.newsweek.pl/wladyslaw-frasyniuk-o-wizytach-piotra-dudy-w-hotelu-baltyk,artykuly,370145,1.html
    • krakkrakusek1au Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 09:42
      Tak się składa, że od 9 lat pracuję w hotelu 5 gwiazdkowym. Mój szaf posiada jeszcze kilkanaście innych. Mamy hotele w Australii, Nowej Zelandi, krajach arabskich i Europie. Nigdy nie słyszałem aby jakiś hotel był zapełniony w 100% przez cały rok. Co, jeżeli apartament, w którym był P. Duda był niewynajmowany od dłuższego czasu. Dlaczego uważacie, że szef tego hotelu, jakim jest P. Duda, powinien płacić tyle ile płacą obcy? Przecież koszty jakie hotel poniósł obsługując Dudę są znikome. Skąd u was taka zawiść? Zazdrość?

Gdyby tygodnik ? Newsweek? był naprawdę polski to nazywałby się Wiadomości Tygodnia. Do oceny związkowych przywódców upoważnieni są członkowie związku a nie instytuty propagandy wrogie pracującym Polakom. Newsweek wykorzystuje zazdrość I zawiść do wzbudzenie negatywnych odczuć w ocenie postrzeganiu P. Dudy.
      • jaga_22 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 10:27
        Na złość PO na pewno nie będę głosowała.PO wdrożyła kilka niepopularnych
        reform,na które inna partia by się nie odważyła.Na więcej nie dało rady
        bo inni byli przeciw.Gdyby byli samodzielni wtedy bym mogła ich rozliczać.
        krakkrakusek1au i tak nie zrozumiesz
        dlaczego taka "zawiść,zazdrość" wink twoim zdaniem.
        • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 11:01
          Piotr Duda nigdy nie był i nie jest "szefem" tego czy innego hotelu!
          Zadaniem spółki związkowej zarządzającej hotelem jest zarabiać na potrzeby związkowców, a nie na przyjemności P.Dudy, jego rodziny i przyjaciół.
          W sezonie apartamenty hotelowe znajdują gości polskich, czy zagranicznych (z uwagi na piękne położenie).
          Obsługują gości zatrudnieni na umowach śmieciowych; kiedyś tak właśnie zatrudnieni przez ten hotel, a niedawno wyprowadzeni do spółki zewnętrznej, lecz dalej pracujący na umowy śmieciowe.
          Zastanów się nad moralnością przywódcy związkowego, korelacją jego słów do praktyki!
      • czuk1 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 11:23
        Krakusek.
        Duda nie jest właścicielem Hotelu. Nie ma żadnego prawa ani podstaw moralnych do nieodpłatnego korzystania z usług hotelu związkowego - tym bardziej jako szef "S"
        Piszesz też:
        1."Do oceny związkowych przywódców upoważnieni są członkowie związku a nie instytuty propagandy wrogie pracującym Polakom".
        Oceniamy Dudę jako wysokiej rangi polskiego polityka , który rozlicza premiera i rządzących, który pokazuje najdrobniejsze zło, łamanie prawa i żąda zwiększenia wydatków budżetowych
        na dotowanie górnictwa i górników. ZZ są przedmiotem rosnącej krytyki społecznej za nierealne i szkodliwe żądania grupowe stojące w sprzeczności z interesem wszystkich pracujących, pracodawców i Polski. Dlaczego mamy pochwalać Przewodniczącego Dudę za nadużywanie władzy przywódcy związkowego i obłudnego polityka ?

2. Newsweek wykorzystuje zazdrość I zawiść do wzbudzenie negatywnych odczuć w ocenie postrzeganiu P. Dudy.
        Nie wiem czy Polacy zazdroszczą coś Przewodniczącemu Dudzie , czy są zawistni. Co by mu mieli zazdrościć ? Polacy oczekują od każdego Polaka który jest "na świeczniku" zachowań poprawnych , zgodnych z prawem i zasadami współżycia społecznego.
        Wszystkie media polskojęzyczne zatrudniające polskich , bardzo dobrych dziennikarzy zrównane są wobec prawa.
        • anoagata Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 14:32
          Coś ten Duda cienko przędzie !!!! Szantażuje dodatkowo swoją ciężko chorą żonę !!!! żenuaa.
          Co mnie obchodzi jego żona ????
          Czy jest właścicielem ?? jeżeli jest,to dlaczego odmówił pracownicy członkini związku pobytu w tym hotelu z chorym dzieckiem.Czy to też jest państwo w państwie ????
          • m4-6 Re: Z biedą trzeba walczyć 09.09.15, 15:15
            https://wgrajo.pl/img/kaceperekj.jpg
            • anoagata Re: Z biedą trzeba walczyć 10.09.15, 13:02
              Kacperek śpi z szefem solidarności,to jest szczęściarz !!!!!! Matko jedyna.
              • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 14.09.15, 11:08
                Znajomi Piotra Dudy wykorzystywali luksusy Bałtyku?

"Nie mam pamięci do twarzy, ale raczej oni" - potwierdza w rozmowie z tygodnikiem Zdunek. Pracownica gabinetu odnowy biologicznej mówi, że widziała Romana Juliusza S. i Iwonę K., znajomych Piotra Dudy. To oni mieli zostać przedstawieni jako teściowie przewodniczącego. W hotelu mieli zarejestrować się pod przybranymi nazwiskami. - Gdy przyjechali, dostaliśmy informację od kierownictwa, że to VIP-y od przewodniczącego - informuje jeden z pracowników.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18812310,newsweek-kontra-piotr-duda-tygodnik-ujawnia-luksusy-takze.html#Czolka3Img
                Dobre, ludzkie panisko...
                • anoagata Re: Z biedą trzeba walczyć 14.09.15, 17:47
                  Nie głupi to powiedział; że nieszczęścia chodzą parami.
                  Było dwóch Kaczyńskich,teraz jest dwóch Dudów.
                  • krakkrakusek1au Re: Z biedą trzeba walczyć 14.09.15, 22:23
                    Pracuje w hotelu w centrum Sydney, 500 pokoi, 5 gwiazdek.
                    Na początku każdej zmiany mamy odprawę. Kierownikowi zmiany referuje się wszystkich VIP ów. Ważne jest kto z nich jest, kto będzie, o której godzinie i w jakim pokoju. VIPy traktowani są lepiej niż inni goście i za niższą opłatą. Chodzi o to, że oni pomagają powiększyć business.
                    Czy w Polsce w hotelu Solidarności nalezy robić interesy jak za PRLu?
                    Newsweek wykorzystuje brak wiedzy czytelnikow (z zakresu hotelarstwa) dla wzbudzania niechęci do P Dudy.
                    • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 14.09.15, 22:51
                      Krakusku! Piotr Duda nie jest Prezydentem RP , nie jest prywatnym właścicielem tego czy innego hotelu. Jest związkowcem "Solidarności", tj związku, który obalił poprzedni ustrój za takie właśnie praktyki, jakie sam teraz uprawia. Za czerwoną burżuazję, za sklepy za firankami, za zakłamanie...
                      On sam sobie, swojej rodzinie, swoim znajomym przyznaje status vipa - kosztem zwykłych związkowców, z których składek i których ufnymi głosami funkcjonuje!!!
                      To jest własność Związku, jego członków, a nie Piotra Dudy! On, jego rodzina, przyjaciele i znajomi nie mają prawa mieszkać w tym hotelu i korzystać bezpłatnie z wyżywienia, spa, alkoholi itp. Bo ten hotel ma zarabiać dla zwykłych członków związku, a nie utrzymywać przewodniczącego (który i tak z budżetu dostaje ministerialną pensję).
                      To nie ma nic wspólnego z hotelarstwem!
                      A w hotelu Solidarności należy robić interesy jak przystało w demokratycznym kraju! a nie w jakiejś satrapii.
                      • jaga_22 Re: Z biedą trzeba walczyć 15.09.15, 12:16
                        Ufff wyłożyłaś Estelko łopatologicznie,ale obawiam się,że
                        jak groch o ścianę,nie dociera do krakuska i już. https://smiles24.ru/data/smiles/smiles-net-123.gif
                        • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 15.09.15, 12:46
                          jaga_22 napisała:

> Ufff wyłożyłaś Estelko łopatologicznie,ale obawiam się,że
                          > jak groch o ścianę,nie dociera do krakuska i już. https://smiles24.ru/data/smiles/smiles-net-123.gif

A tak się starałam! Pozostaję z nadzieją, że może jednak ? smile
                          Krakusku w Tobie nadzieja smile
                    • anoagata Re: Z biedą trzeba walczyć 15.09.15, 13:17
                      Krakkra....my piszemy o Piotrze Dudzie a nie o zakresie hotelarstwa.
                      Z Dudy jest taki WIP jak ze mnie księżna.On został wybrany by bronić praw zwykłych pracowników a nie imprezować w hotelu na ICH koszt,ponieważ składka wynosi 1-2 % od zarobków to tego trochę jest.
                      Jeżeli ponownie nie zostanie wybrany,to może będzie wynosił kuwete kota prezesa i taki będzie z niego WIP.
                      • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 15.09.15, 16:40
                        Otóz to. Jeśli przewodniczący zwiazku będzie opłacany z ich funduszy - to niech sobie baluje na ich koszt jeśli mu zezwolą. Krakusek nie ma pojęcia o tym co pisze i stąd takie mądrości głosi.
                        • krakkrakusek1au Re: Z biedą trzeba walczyć 15.09.15, 21:39
                          Wasze rozumowanie pochodzi z okresu najgorszego komunizmu. Nasyceni jesteście chorobliwa zazdrością i nienawiścią. Zapytałem kierownika zmiany w naszym hotelu czy uważa szefa (Secretary) związku zawodowegao za VIP. Odpowiedział TAK. Naszą grupa hotelowa istnieje od 1919 roku... Jeżeli P Duda popełnił wykroczenie czy przestępstwo to zgłoście to do prokuratora. W przeciwnym wypadku psychiatra jest wskazany.
                          • czuk1 Re: Z biedą trzeba walczyć 15.09.15, 23:30
                            Przestępstwo widać gołym okiem. Nie powinno się zgłaszać do prokuratora (choć na pewno PO o to zadba) bo postępowanie karne powinno być poprowadzone z urzędu. Nie chce mi się szukać odpowiedniego art. KK

Kiedyś wreszcie musi się skończyć w Polsce czas świętych krów.
                          • anoagata Re: Z biedą trzeba walczyć 16.09.15, 13:42
                            Krakk...byłam związkowcem około 30-tu lat ,na szczęście nie z Solidarnością i co nieco znam sie na roli i funkcjonowaniu Związku Zawodowego.
                            Wasze WIP-y to nie nasze.
                            Masz rację że prokuratura lub psychiatria a myślę że być może to będzie jednoczesne.
                            • iryska2604 Re: Z biedą trzeba walczyć 16.09.15, 16:57
                              A poza tym ktos tu konfabuluje. Kiedyś nasz oponent przechwalał sie swoim i rodziny statusem społecznym i materialnym a tu patrzcie, zasuwa w hotelu. Choć zadna praca nie hańbi....
                              • estella50 Re: Z biedą trzeba walczyć 16.09.15, 17:07
                                Zapewne na wysokim dyrektorskim tronie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka