Dodaj do ulubionych

Walka o kurtki

04.10.15, 14:47

Ludzie ruszyli do ataku. Szerokie drzwi okazały się wąskim gardłem - pierwszą przeszkodą do pokonania. Później, już przy koszach z ubraniami, było jeszcze gorzej. Klienci dosłownie wyrywali sobie towar z rąk, były przepychanki i krzyki. Słychać, jak ktoś w tłumie krzyczy: "Basia, Basia! Dziecko mi zginęło". Za chwilę ktoś inny biegnie i przewraca palety z napojami, by dostać się od innej strony do upragnionego stoiska.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18959385,krzyki-przeklenstwa-i-walka-przy-koszach-o-kurtki-z-lidla.html#Prze
Czy wy to rozumiecie???Bo ja nie.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Walka o kurtki 04.10.15, 16:26
      Zbyt żenujące żeby to komentować.
    • der-chef Re: Walka o kurtki 04.10.15, 16:27
      iryska2604 napisała:

> Czy wy to rozumiecie???Bo ja nie.

Ja to rozumiem bo pracowałem w psychiatryku.
      • alfredka1 Re: Walka o kurtki 04.10.15, 17:00
        a może to z dobrego serca, dla imigrantów ????
      • aga-kosa Re: Walka o kurtki 04.10.15, 17:01
        Dowcip jeszcze z PRL:
        Idzie Kowalska i niesie dwa sztuczne wieńce. Spotyka ją Nowakowa: - Pani Kowalska a cóż to się stało? Czyżby małżonek był zeszedł?
        - Nie, tylko dawali po dwa wieńce, drogo nie było, to wzięłam. aga
    • plater-2 znak czasu 04.10.15, 17:48
      Wypisz wymaluj sceny takie rozgrywaly sie przy rozdawaniu darow w parafiach, pierwsza polowa lat osiemdziesiatych.
      • wikul Wszędzie okazje wyzwalają takie instynkty 07.10.15, 19:31
        Wystarczy pooglądać sceny w amerykańskich czy angielskich sklepach podczas wyprzedaży. Polacy tacy sami jak Amerykanie czy Anglicy.
        • polnaro Re: Wszędzie okazje wyzwalają takie instynkty 09.10.15, 09:52
          Podobno dla zysku człowiek wszystko zrobi sad.
          Otworzyłam ten wątek z ciekawości po ile też te kurtki 'szły', ale nie doczytałam się.

Znajomy opowiadał mi, że przypadkiem 'upolował' kurteczkę puchową dla córki i ledwo uszedł z życiem, ale nie podjęłam tematu, bo myślałam, że sobie żartuje. Toż wszędzie kurtek pełno....
          • iryska2604 Re: Wszędzie okazje wyzwalają takie instynkty 09.10.15, 16:54
            Tam są ponoć markowe ale tańsze niż w innych skepach - gdzies tak po 50 z haczykiem. Nie wiem dokładnie bo nie byłam, nie polowałam .Na rozum jeszcze mi nie padło - choć to ponoć taka moda teraz i nie tylko u nas. Za punkt honoru niektórzy sobie mają upolować cos na wyprzedaży czy promocji. Czyżby instynkt mysliwego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka