Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA.....grudzień 2005

01.12.05, 00:13
tinyurl.com/79etj
Nie wiem jak Wy, ale ja się przenoszę do innego lokalu....ta listopadowa to
jakaś taka .....zachlana, czy cóś...
No to nieustające zdrowie wczorajszego solenizanta.
Humorku, dziś juz tak dobrze nie będzie......chociaż....przecież wreszcie
odpoczniesz wink)))
Obserwuj wątek
    • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 01:13
      Godzinę widziałam dokładnie taką jak napisałam.
      Przyznaję, się bez bicia, że pomimo hucznych imienin, jestem i byłam trzeźwa.
      • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 06:20
        Łomatko! okna otwieram,kto tu palił ? kto tu ćmił?
        kota przyniosłam - zmarzniety aż chrzęści,żółwie w majonezie,no no no...toście
        powojowali!
        Wróciłam do domu ok.23.oo ale mnie już slubny do kompa nie dopuścił, i sie
        obraziłam i poszłam spać!
        No to na razie, trochę posprzątałam - jeszcze za wczesnie na trunki,ale swoją
        dolę to ja spożyję,nie ma obawy!
        Odsypiajcie hulanki sterane forumianki. Ja sobie zrobię kawę i poczytam co się
        tu działo...
        • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 07:14
          Witaj, Danusiu! Przyniosłam słoiczek gryczanego miodu; zapraszam do herbaty z
          miodem pojadanym na łyżeczce.
          A te paskudy ładnie balowały! Kundzi trzeba dać ostrzeżenie I stopnia - czemu
          nie gania kopciuchów do palarni?
          BIedne kocisko, dorzuciłam drew do kominka, zaraz będzie mu cieplej; dobrze,
          żego trzymasz na podołku...
          A teraz biorę pieski na spacer. Jak wrócę, możemy sobie chlapnąć po szklaneczce
          grzanego winka.
          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 10:55
            Oooo, jak tu miło pachnie oparami papirosów i piwska.....przeszkadza Wam?
            Dobra, juz otworzę te okna szerzej... a teraz kawę z cytryną poproszę
            Kundziu....proszę?......nie, nie martw sie, wybronie Cię
            u Gosi.....przynajmniej spróbuję....., a najwyżej potem anulujemy wink)).......
            tak, tak, pamiętam o twoich zasługach.
            • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 11:06
              Hej ! dziewczyny,ale z Was ranne ptaszki!
              Przytulam sie do fotela przy kominku z gorącą kawą w łapkach.
              A co ? nie mozna juz palic?
              Przyniosłam drożdżowe w wisniami i normalną babke.
              I ...nadal nie moge 1 zapalić ? trudno ide na taras gdzie swieci słoneczko
              i jest doborowe towarzystwo .....
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 11:59
                wpisalam nieuwaznie zlesad w lisopadzie ..uchsmile
                • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 13:20
                  A-aaa-aaaa!! Przepraszam - ziewnęło mi się!!

Gdzie tu jest lodówka?? Kto ją schował??!! Zawsze tu była przecież!!!
                  Jest może jeszcze zimny browarek!??

A-aaa-aaaa!!!
                  Jakiś wczorajszy jeszcze jestem, czy cóś??

smile))
                  • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 13:42
                    Czyli Wszyscy, po wczorajszym dniu, są jacyś wczorajsi smile))
                    • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 13:49
                      Ja się pytam , gdzie jest kot, do wieczora ma się znaleźć,
                      koniec, kropka...
                      Dobry był, wszystko co trzeba zobaczył, a jak się śmiał drań mały, jak się
                      śmiał...Za to go lubię, cwana bestia....smile)
                      • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 14:02
                        Reniu, popatrz - kocisko śpi przy kominku; Danka go wypieściła, odtajał i
                        mruczy przez sen...
                        • b_ska56 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 18:36
                          Dobry wieczór...
                          Wszyscy po imieninkach, po wróżbach i hulankach???
                          Współczuję...Chyba tylko kot,ten co to śpi przy kominku,
                          nie słyszy tupotu białych mew, w łebku...
                          • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 20:26
                            Maladanuska z drewutni go przyniosla,
                            dobrze ze wychodzac stamtad po nocy zauwazyla w jakimstanie kot bidulek..
                            spi kocisko,mrumra... przypomina chyba co widzial --sni mu sie sni,
                            dzis nie jestem wymagajaco,,dyzur ma pan Witek zaserwowal herbate z
                            cytryna,,pycha jeszcze mnidziku cuit.. i siorbie.. az para na binkolach i pod
                            nosem,czyzby kominek zgasl?,
                            • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 21:29
                              Hej!!
                              Co tu tak cicho?

Dobra, dobra - nie włączamy żadnej szafy!! Nawet cichutko!

Kawka w miłym toowarzystwie i spokojna, kojąca rozmowa wystarczy.

smile))
                              • fajka13 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 21:44
                                A co tu wszyscy tacy zdechli-nawet kot????a je sie wczoraj nie opilam choc sie
                                staralam bardzo! A moze ja juz moge wiecej wypic?i o tym nie wiem?sad
                                • fajka13 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 21:49
                                  No ludziska!zgłoście się!kto lubi papieroski i piwko!Pomagaja na chandrę!
                                  sprawdzone!
                  • fajka13 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 21:58
                    I ja tez Cię jakoś dziś lubię Qrcze!mimo głupiej sygnaturki-hi hi.No to może
                    jednak moge sie upić-ha ha! Cieszę się!
                    • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 23:05
                      Pij, pij Fajeczko!!

Dla towarzystwa, to ja dzisiaj tylko łyk szampana przyjmę, bo organizm jeszcze jakiś taki roztrzęsiony i nieswój mam.

I jedz na co masz ochotę..
                      Tylko tych kaczorów co zostały nie próbuj, bo niepewne są. Zresztą sprawdź sama, co wczoraj się wydało na ich temat.

smile))
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 22:31
      Dobry wieczór czy ktoś tu coś mówił o piwku, czy tylko mi się przywidziało?
      Jeśli coś zostało po wczorajszych balach to jestem chętna
      • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 22:45
        dankarol napisała:

> Dobry wieczór czy ktoś tu coś mówił o piwku, czy tylko mi się przywidziało?
        > Jeśli coś zostało po wczorajszych balach to jestem chętna

Krista podzielę się z wczorajszego 4 paku 'Okocim palone'zostały 2.Pierwsze
        Twoje drugie moje ,,,,,no co Ty nie bierz mojego (wink))))))
        Widzę reszta Gawiarenkowiczów zmarkotniała ,,,,,dla Was tez mam,Proszę,,,,
        kurcze cały mój deputat chmielowy do Gwiazdki poszedł między ludzi(smile))

Pozdrawiam Wojciech
        >
        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 22:57
          dankarol ,piwkoznow chcesz cieple,
          czy nie?, po wczorajszym leczeniu bolu gardla ozdrowial jakby reka odjelo?

sad Wojciech ,i co? --jak TY teraz do tej najblizszej Gwiazdeczki przezyjesz?
          niedobrze,,bieda.. straszna.. komus zdaje ze to niby nic a jednak sie
          zaczelo.. -
          • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 23:01
            Glowy do gory,az pod chmury,
            Fajeczka wkupne chyba przytargala,,

i jak teraz?
            "nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo,,maniucipucienki ,toascik ,taki
            cichutki.. z a Nowinke w Gawiarence Fajeczka zwana,,

Wojciech z Humorkiem poleczki sprawdza z ksiazkami..jest jeszcze..nie ma
            klopotu juz>>>>
            • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 23:11
              Tofiko to było naprawdę bardzo dobre lekarstwo, mnie też ból gardła przeszedł.
              dzięki smile A dzisiaj to już może być zimne
              • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 23:17
                Macie rację dziewczyny.
                Toaścik tak. Ale tylko łyczek!!

smile))
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 23:23
                wczoraj tez mi bolalo, gardelko a po tym tu pobycie ..Te Andrzejowe trunki byly
                wyjatkowo tak lecznicze...

Tylko ja zanim poszlam spac polalam gazo-wate dosc ciepla przegotowana woda
                i na to spiyrytusiku pokropilam, na szyje,owinelam welniana chusteczka i tak
                owinieta spalam,kto chcial mogl wachac zapach spirytusu,a ja chrrrrrrrrrrrr
                tak takie leczenie stosuje bo moglakogla nie moge,
                a jeszcze z winkiem wg recepty Wojciecha..,,byl dobrysmile

• dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.12.05, 23:33
                  to ja nie wiedziałam, że to trzeba na szyję i wlałam spirytusik do gardła, ale
                  też pomogło.
                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 00:03
                    No nie....dalej się łajdaczycie??? ....i to beze mnie????!
                    Dobra, rekwiruę pyffffko i siadam przy kominku......o kurcze, czemu to pyfffko
                    takie ciepłe.....
                    Dankarolko, obie metody ze spirytusem są baaaardzo skuteczne. wink))
                    • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 00:14
                      Natlus,czy ty gdzies po sniegu badzialas?> ,
                      mokre cieknie,kaluza pod nad obok..pij szybko ,,
                      wyziebisz i kto nas tak piieknie dopilnuje? jak ty?

wypijmy wiec .. wszak zyjem tylko raz... nie spiewam przecie szepcze na ucho...
                      juz.juz krytyczne uwagi... fakt kundzia chce spac,,a mogla sieuczyc ,a nie za
                      mlodu to tamto,,i teraz sluzba kundziu kochanienka,,obskakuj nassmile
                      • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 10:41
                        O! I znowu ja robię otwarcie lokalu!
                        No,jak tu ładnie - i cieplutko i kawa pachnie - oj,nie chce się wychodzić.
                        No to łyknę i zwierzaczki wymiętoszę przy okazji.
                        • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:05
                          Och, Danuska, dzisiaj Ty otwieralas, a ja zamkne lokal.
                          Po tym pijanstwie wczorajszym nikt nie zwital do Gawiarenki
                          poza nami. Zwierzaczki nakarmie i posiedze troszke z nimi
                          bo im smutno...
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:17
                            Mira nie smutkuj usmiecham sie do Ciebie (smile))
                            już lepiej?Przeczytaj moją sygnaturkę to prawda,,,,
                            Pozdrawiam Wojciech
                            • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:20
                              Co to za smutki, Mireczko, przecież nie mozna bez choć kilkugodzinnej przerwy
                              chlać, więc było cicho, ale pewnie się zacznie.....ja juz poproszę
                              browarka ....tak na dobry sen...wink)
                              • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:28
                                natla napisała:

> Co to za smutki, Mireczko, przecież nie mozna bez choć kilkugodzinnej przerwy
                                > chlać, więc było cicho, ale pewnie się zacznie.....ja juz poproszę
                                > browarka ....tak na dobry sen...wink)

Mówisz masz ale najpierw zwiedzimy,,,,

www.kp.pl/zwiedzanie_browarow.html
                                Przyjemności zwiedzania i degustacji zyczę
                                Wojciech
                              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:30
                                Pozno,ale wizyta tu w gawiarence wskazana..
                                goracy kompocik z szuszonych owocow serwuje...
                                a moze deczko cos tez byc..ale co by tu dzis ..

sama nie wiem...
                                • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:34
                                  tofika napisała:

> Pozno,ale wizyta tu w gawiarence wskazana..
                                  > goracy kompocik z szuszonych owocow serwuje...
                                  > a moze deczko cos tez byc..ale co by tu dzis ..
                                  >
                                  > sama nie wiem...

A nam wsio radno,,,,,,,,,,,zaśpiewał zajączek

(smile))))
                                  • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 02.12.05, 23:50
                                    Ja też poproszę o ciepły kompocik, bo coś zimno mi jak licho..
                                    zaraz pędzę do łóżka...
                                    • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 03.12.05, 00:28
                                      www.toys4boys.pl/index.php?description=146
                                      Macie torcika od mojej Wnusi..smile
                                      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 03.12.05, 00:38
                                        Czekajcie, czekajcie!
                                        Wznoszę PIERWSZY toast za solenizantkę....żeby się Jej dobrze armata...wink)
                                        i....syo lat, sto lat.. smile
                                        No, a teraz możemy zaczynać pierwszego torta smile
                                        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 03.12.05, 00:48
                                          Tak <tak TAK,,pomoz mi Topsmile
                                          i Owaka W gore ..hooooooooooooooooop!
                                          tam nizej na stronce jest tort mojej wnusi,czestujcie sie,,
                                          ze to Owakiej przypadlo... takie zolte slodkosci...smile))
    • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 03.12.05, 10:27
      "Calkiem zwyczajnie wypije 1 kawe,,,
      nie nie dzwon do mnie....spiewa ... g.lobaszewska?

jak wroce to moze wiecej kliknesmile)
      degustujac w milym towarzystwie torcika kes...

Milego dnia :tu zycze
      ,bo komp nie wpuszcza mnie na "dziendobry..."co ja tak podpadzioche gdzies
      zrobilam ,czy jak?(Jestem grzeczna przecie....czasemsmile)
    • malwina52 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 09:42
      sniadaniowa kawe wypije
      i poslucham muzyki
      • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 10:03
        Taka cisza,tak cieplutko przy iskierkach plomykow z kominka ,
        a my z Malwinka raczymy sie dobra kawusia..
        jest niedzielnie ,dobrze..smile
        • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 10:39
          witajcie zalogasmile))))))))))
          deszczowo/ponuro/chlodno...
          zapraszma spoznialskich na kawcie/herbatke i kruche ciasto z czarna porzeczka i
          pianka slicznie na zloty kolor zapieczonasmile)

wzielam sie do dziergania poncza-szalenie modne juz tu od roku,
          moze do wiosny skonczecrying
          tez wymyslilam sobie robic go wzorem i trzeba sie skupic nad robotkawink)

milego/cieplego dnia ze sloneczkiem w serduchu zyczesmile)
          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 11:51
            Też paskuda za oknem, pada, wieje, więc przycupnę przy kominku, obok kotka i
            kawusię razem z Wami wypiję...smile)
            • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 12:51
              U mnie pieknie, ani chmurki smile, ale wkurzona jestem tymbrakiem
              wątków.....napisałam do forum o forum....a może to rzeczywiście katra sieciowa.
              Kawę już piję, ale chyba sobie strelę kielich awink))
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 13:05
                Natla,
                ja tez..szampana..hihi
                A co? Baska miala fajny ....lalala
                nie widzialyscie gdzies tu Basi? ,
                poszukajmy,chyba juz tu byla?
                tylko gdzie szukac? P kundzia i Witek pan maja tajemnicze miny..
                moze detektyw pomoze?
                STO LAT>>> solenizantkom...ale mamy juz wprawesmile))
                • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 15:35
                  I ja do miłego grona dołączę i kawke wypiję.
                  A toast szampanem !
                  STO LAT dla SOLENIZANTKI
                  ujawnionej i dla tych nieujawnionych
                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 17:07
                    Sto lat i niech Im gwiazdka pomyślności.....i szampan i.....45454 na Ich
                    cześć....przynajmniej na moim liczniku, a Wojtek powiedział , że ten chodzi
                    u mnie dobrze smile)
                    • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 17:28
                      teraz 45463 powinno byc jak się kto nie wstrzeli z postem.zaraz na toaścik wrócę
                      (smile))))))
                      Wojciech
                      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 17:32
                        45464...może być? ...no to toasujemy?
                        Wojciechu, czy mozesz mi odpowiedzieć na pytanie na moim ratunkowym wątku?
                        tak jeszcze na trzeźwo, bo jak zaczniemy opijać to 45464, to już będzie za
                        póżno wink)
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 18:08
                          Tak juz napisałem na 'trzeźwo'(smile))przecież w Adwent to alkohole tylko 0%
                          tłuszczu(wink)))
                          a mielismy toast za Barbary spełnić(sad((( ale ja się nie odgrażam ja tu wrócę
                          (smile))
                          Wojciech
                          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 19:01
                            No, no to właśnie wznoszę toast za B_śkę tym zeroprocentowotłustym złocistym
                            płynem....nigdy nie zagaśnie, a kto z nami........
                            • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 19:16
                              no tak człowiek sie martwi, biega, szuka a Natla zdrową zywność(wink))spozywa
                              wypada wznieśc ,Zdrowie nieustające Solenizantek'
                              Wojciech
                            • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 19:21
                              Muszę Wam cos powiedziec.
                              Zrobilam sobie weekendową "wyjazdówkę" do moich przyjaciół mieszkających w
                              malutkim miasteczku.Wymarzylam sobie...posiedzimy przy trzasającym drwami
                              kominku z lampką wina w dłoni i pogadamy/a mamy o czym oj mamy!/.
                              Za oknem/bez firan/padający śnieg i rankiem widoczne podchodzące pod domostwo
                              sarenki...
                              Tymczasem nieoczekiwanie przyjechało również jedno z dwojga dzieci studiujące w
                              Poznaniu...no zaczęlo się...krojenie warzyw na sałatkę,klejenie ruskich
                              pierogow,pieczenie kotletow i mięsa,gotowanie leczo.
                              Przez cale dwa dni gospodyni stała przy kuchni i zamiast przy kominku nasze
                              pogawędki odbywaly się przy kuchennym stole.
                              W sumie córka wyjechala z domu z dwoma torbami wypelnionymi jedzeniem...
                              a moje marzenia do konca nie zostaly spelnione.
                              • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 04.12.05, 19:36
                                Krista...pomarzyć dobra rzeczwink))....musisz powtórzyć wizytę, upewniwjąc się
                                wcześniej, że będziecie bez "ogonków" wink)
                                Pardon Wojtku....i tak dobrze, że zauważyłam to sortowanie wink))
    • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 07:44
      Oj, co ś wczoraj szybko opuściliście gawiarenkę...
      Za to ja dziś odprężam się po kolejnym dwudniowym maratonie remontowo -
      porządkowym.
      Kundziu, poproszę zółtą herbatę na orzeźwienie, a do niej gorącą szarlotkę. Dla
      piesków przyniosłam psie przysmaki z wiołowiny i z kurczaka (po 1 paczce).
      Teraz dostaną po 1, a resztę proszę odłożyć i niech inni goście pieski
      dopieszczają. No, Drab, nie bądź taki namolny, więcej nie dostaniesz! Przestań
      mnie drapać łapą, nic z tego. Kotku, teraz twoja kolej. Przyniosłam dla ciebie
      świeżą wątróbkę. Kundziu, daj mu na zapleczu, bo ta psia konkurencja nie daje
      mu zjeść w spokoju...
      A teraz chodźcie pieski na spacerek! Drab, rusz się, bo więcej nie dostaniesz
      nic dobrego. Żeco? pada? Wiem, ale musisz coś zrobić - na spacerku, a nie w
      domu, prawda? No, mądry piesek, dostaniesz jeszcze jednego snaka jak wrócimy...
      • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 10:59
        o!! zwierzyna juz po spacerkach deszczowych,
        kociaki nakarmione wlacznie z moim przybleda...
        rozsiadam sie wygodnie popijajac kawusie zakasajac szarlotkawink)

ciepelka w serduchach zyczesmile)
        • fleur1 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 11:10
          Tesiuniu czy mogę się zaprosić na szarlotkę?
          Uwielbiam, a z Toba smakuje jeszcze lepiej.
          Ja zrobię dobrą kawę i pogadamy i może ktoś
          jeszcze wpadnie na nasze spotkanie.
          • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 11:29
            Tesuniu,Fleur,ale WAS ..
            dosiadam na kfilke,, poprosze,herbate z cytryna i cuit mniodziku
            ,, dobrze ze porannie wszystko nam obmyslila gosienka,,tak mi
            zimniutko ,posiedze z wami przy kominku..
            Widze WASsmile)))))) a co wyobraznia pracujesmile))
            • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 12:46
              Dosiadam sie rowniez...Tesunie i Fleur prawie znam i wiem,ze to gaduły okrutne
              z ktorymi nie mozna sie nudzić ...nie mam natomiast zadnej wyobrazni co do Tofiki
              wypije drugą kawę przy uwielbianym przeze mnie kominku /czy raczyłyscie
              przeczytac co powyzej napisałam / i doborowym towarzystwie.
              Ktos jeszcze dołączy ?
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 12:55
                Krista,
                powaznie?
                to Ci powiem slucham,sluchamn,,
                taka jestem,,,teraz ...
                :9 tylko w watku o gadulach ..okazalo ze takie moje napisanie..nie wyslalam
                kursor nie trafilsmile
                Krystya osobiscie zawiadam Ciebie ,ze lubie slucha,,mowie ,gdy ktos mnie
                zapyta,,nie zawsze,,,, jesli nie chce to migam sie..ale chytruska zemnie,cio
                nie?dobra,,czy mamy cos na pokrzepienie dusz Basiowego?kto mi odpowie?
                • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 13:32
                  wow!!!!!!!!! przeswietne towarzystwo sie zebraalowink))))))))
                  ale ,ze ja gadula?? no niech tam krista ma racjewink))))))))))
                  choc podejzewam,ze sama jest rowniez taka co swierdzam,ze fleur tez gadula,
                  ale bardzo ciekawie opowiada,ze czlek sie nie nudzi w Jej towarzystwie...
                  no wlasnie-tofiko jak wygladasz??:
                  jestes taka sobie lepiej odrzywiona?? z jasnymi krotkimi wloskamiwink,kiedys
                  mialysmy taki watek,gdzie zgadywalysmy jak kto wygladawink)

prosze na opuzniny luncz :smazone jajo z plastrem karczku wedlinkowegowink)
                  herbatunia obowiazkowa....qurcze leje caly czassad(((((((((..az humorek mi sie
                  obnizasad(
                  • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 13:33
                    tesunia napisała:

> wow!!!!!!!!! przeswietne towarzystwo sie zebraalowink))))))))
                    > ale ,ze ja gadula?? no niech tam krista ma racjewink))))))))))
                    > choc podejzewam,ze sama jest rowniez taka co swierdzam,ze fleur tez gadula,
                    > ale bardzo ciekawie opowiada,ze czlek sie nie nudzi w Jej towarzystwie...
                    > no wlasnie-tofiko jak wygladasz??:
                    > jestes taka sobie lepiej odrzywiona?? z jasnymi krotkimi wloskamiwink,kiedys
                    > mialysmy taki watek,gdzie zgadywalysmy jak kto wygladawink)
                    a goskal,nam sie gdzies tez zawieruszyla...pognala gdzies z samego ranawink)
                    >
                    > prosze na opuzniny luncz :smazone jajo z plastrem karczku wedlinkowegowink)
                    > herbatunia obowiazkowa....qurcze leje caly czassad(((((((((..az humorek mi sie
                    > obnizasad(
                • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 13:38
                  Szarlotka i mnie swoim zapachem skusił, już troszkę ostygła.
                  Taką lubię smile Miło tak posiedzieć, pogawędzić, w taki szarawy dzień w tak
                  doborowym towarzystwie, kawusię już kończę...
                  Ale posiedzę z kotkami.
                  Drab, zabierza łapska, trochę obłocone masz a szarlotki i tak nie
                  dostaniesz...Za dobrasmile) Mniam, mniam...pyszności Tesuniu, pyszności.
                  • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 13:46
                    hej reginko!
                    az te wypieki...moze w koncu przytyje,choc 80dek,juz u Mamy przytylam
                    ale chcialbym jeszcze odrobinke nabrac dobrego cialkawink)
                    a co do Draba-to teraz nazywa sie Topsmile)
                    kochane te zwierzaczkismile)
                    a od kociaka chyba mam uczulenie,bo dzis nie moglam otworzyc swych slepiow,cale
                    mialam zaropialesad(
                    • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 15:02
                      Tesuniu, kochanie. Drab jest w Gawiarence. A Top to aktualny pies Natli;
                      poczytaj wcześniejsze posty gawiarenkowe - są tam zwierzaki które odeszły na
                      wieczne łowy.
                      • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 18:58
                        I dla mnie tez starczylo jeszcze szarlotki.
                        Jest jeszcze spory kawalek wiec sprobuje na zabek
                        i wystarczy dla spoznialskich + goraca herbatka z cytrynka.
                        Och, jak przyjemnie posiedziec w ciepelku i posluchac
                        spokojnej muzyki...
                      • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 20:34
                        *goskaal
                        oj!! ale mi przykro...przepraszam,
                        zrobilam gafesad( nie czytam wszystkich watkow dokladnie jeno na wyrywki,
                        juz nie bede nikogo poprawiac.....

milego wieczoru.
                        • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 20:36
                          witaj miro 54...
                          dawno temu co sie "widzialysmy"
                          ech...czemu brakuje mi czasu na wicej siedzenia na necie??
                          i zdazenia poczytac wszystkiegowink

milego wieczorku....

cale szczescie przestalo padac narszciesmile
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 05.12.05, 22:07
                            I przyszedł Wojtek i przyniósł pączki, padam do nóżek, całuję rączki,

Wiadomo damy bywają głodne, chcesz zdobyć serce, z pączkiem wal,,,lalalala

B oska dla Ciebie cały refren,,,,pączki dla wszystkich

Wojciech voginek(wink))))))
    • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 06:49
      Wpadłam tu na śniadanie i poczochrać zwierzaki. Pogoda senna, pieski podeszły z
      opóźnieniem, kot tylko zastrzygł uchem. Przyniosłam razowy chleb, świeże masło
      i miód. Z poranną herbatką pycha! Jak zjem i trochę poczytam forum, zmykam do
      pracy.
      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 09:45
        Strzelam kawę, lecę z piesami i do roboty....
        • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 10:16
          Calkiem spokojnie wypije sobie kawke z mleczkiem.
          Przynioslam wafelki i herbatniczki do kawy.
          Prosze czestujcie sie. Poslucham sobie radia. Jak
          przyjemnie zaczac dzien od sluchania muzyczki w radio Hanys.
          Jak wejdziecie na stronke nalezy kliknac albo Vinamp albo
          Media Player w zaleznosci od tego jaki program macie w kompie
          do odtwarzania muzyki.
          Fock and roll lalalal....ooo....

www.wesolyhanys.prv.pl/
          • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 11:32
            witam,witam i o pogode pytamwink)
            dzdzyscie isciewink) i chyba zyc sie niechce w taka pogode,
            dosiadam sie wiec do stoliczka nakrytego smakolykami ,moze humorek sie poprawi:-
            ))

milego dzionka zyczesmile
            • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 11:52
              Miła muzyka, cieplutka kawusia, ogień na kominku,
              Czego więcej trzeba na Mikołajki smile))
              • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 12:33
                moze i racja reginko,
                ale zawsze gdzies tam w zanadrzu myslowym,marzy sie,by choc "odrobinke" czegos
                otrzymacwink) smile)

milusinskiego dnia.
                • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 12:45
                  Mimo, ze nie dostane zadnego prezentu od Mikolajka
                  nie zalamuje sie, slucham muzyczki i mam humorek
                  od samego rana.
                  Maly bialy domek, co noc mi sie sni....
                  • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 16:42
                    Wróciłam z zakupów , mokra od góry do dołu, pomimo parasolki,
                    Osuszę się z lekka, przy kominku i wypiję gorącą herbatkę z cytrynką...

• regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 20:34
                      img219.imageshack.us/img219/9403/witymikoaj9dh.jpg
                      A ja tu czekam i czekam i nie mam komu dać prezentów ???
                      Długo tak będę czekał...Kominek wygasł..Pusto wszędzie, głucho wszędzie....
                      • axsa Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 21:25
                        Przecież, zgodnie z tradycją ustawiłam tam w kącie wypucowane buty.
                        Napełnij je i po sprawie - czy osobiście chciałbys przyjac podziekowania za
                        prezenty od kazdej z nas???
                        • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 06.12.05, 21:37
                          Dziękuję za wypracowanie pięknego numerka
                          Ani i Reni...czy był to prezent mikołajkowy dla reszty
                          rozleniwionych forumowiczow?
                          • axsa Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 06:40
                            Może być prezent,
                            szczególnie dla tych,
                            ktrym sprawi przyjemność.
                            Sądze, że Renia też sie pod tym podpisze.
                            smile
    • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 18:38
      Właśnie wróciłem z "trasy".

Posiedzę chwilkę przy kominku, wypiję łyczek kawki i za pół godziny znów jadę. Pogoda okropna - na szosie breja, temperatura spada i jeszcze pada mokry śnieg, a przede mną jeszcze blisko 100 km jazdy w jedną stronę.

A co tu tak pusto??

smile))
      • axsa Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 18:55
        Pusto, pusto - nie mam czasu na picie kawy, bo tyram jak osioł, w innych
        wątkach.
        smile
        • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 19:30
          Pijąc popołudniową kawę, podpisuję się pod postem Axsy, obiema rękamismile)
          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 21:42
            Tyraj Axsa, bo ja nie mogę smile
            Też na moment tylko zasiądę przy kominku, podsumuje sobie niezbyt udany
            dzień.....rozlazła jakaś strasznie byłam....choć zebrałam się popołudniu
            i zostawiając umysłowe prace, zrobiłam porządek w....przyprawach smile)
            Aha, i jeszcze dowieziono mi nowy stolik pod TV, więc stary
            musiałam "oporządzic" do przekazania Przydasia potrzebującym......oooo i jest
            powód do oblewania.....za stolik, żeby nie nie rozeschł wink))
            • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 21:52
              Za stolik, zeby sie nie rozeschl...
              Ja takze na chwilke przysiade przy kominku,
              wypije herbatke z cytrynka...
              Caly dzionek dzisiaj bawilam sie w krawcowa,
              juz skonczylam prace.
              • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 23:03
                No to, niech Przydaś się nie rozsycha i służy innym...
                Za ten stolik, toast wznoszę też herbatką z cytryną smile)
                • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 23:09
                  Czy wyście oszalały? Herbatą i do tego z cytryną? No to mam jak w banku, że się
                  rozeschnie......teraz rozumiem, dlaczego mi się szuflada wysuwa i nie chce
                  zamknąć.....dolejcie choć parę kropli rumu albo koniaku.....
                  • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 23:23
                    www.asgodom.de/nikolaus/flashfilm.html
                    do tego rumu
                    • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 23:30
                      Znak życia daję.Ciut ciut poczytałem .
                      Pozdrawiam Wojciech(smile))))))
                      • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 23:33
                        Jednak się wyrwałeś z objęć córęcia,
                        Dziękujemy Wojtku smile)
                        • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 07.12.05, 23:43
                          Oby tylko ten stolik pod TV był skromny w rozmiarach
                          bo ja do kompletu mebli zafundowalam sobie narożny
                          i wygląda fatalnie.Wchodząc to "salonu" od razu rzuca się
                          w oczy stolik z TV...fatalnie to wygląda w 16 m.pokoju.

Opijam Twój melisą.
                          • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 00:24
                            to i ja opije stolik natliwink)))))))))))))))

kristo,a nie mozna go wymienic na inny??
                            albo przeunac w inne miejsce?
    • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 06:47
      Opijam stolik Natli herbatą z porządnym 80% rumem - niech służy długie lata!
      Pieski wypuściłam na krótkie siusianie; nie mam sumienia wyciągać je na spacer
      w taką mżawkę. Już wróciły i teraz domagają się porządnej porcji pieszczot,
      konkurując z kotem, który co prawda dopiero zasnął, ale też lubi być pieszczony.
      • malwina52 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 07:06
        a ja kawke i do pracy smile
        • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 08:48
          Najwyższa pora na kawę. Dobrze, że Malwina trochę zostawiła......zwierzaki
          spią, zaszyje sie w kącie i poczytam.
          • axsa Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 09:07
            Ja wpadłam tylko na dwa łyczki. Nie mam czasu na posiady.
            • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 09:38
              TAAAAAADAMMMM ,to ja imieninowa MARIAsmile))))))))))))))))))))
              __serniczeK lzawy,stad przepis...? OD KOGO? TU?
              od Tesuni ..laciata krowa,,przepis,,
              kawe macie..nie bede WAM psuc bezkofeinowa smaku,,ale zostawiam,,,prosze sobie
              fundnac,,, kundzia zaparzy,,obiecalasmile

koreczki,,,ronosciowe do podgryzania ,gdyby komus w brzuszku glod zaswistal....

iiiiiiiiiiii
              szampan wkupny,, do forumu, zubr na szkle ..do czytania,,winko winogronowe z
              tegoRenius cos nam kiedys nie dala skonsumowac....
              jesli ktos bedzie zyczyl specjalow wyskowych,,to prose do mnie na
              pismie,,gazetowy bez problemu..postaram zrealizowac zacgciankismile)))
              Wasze..ksiazeczkowe........
              ZAPRASZAM na wikt i opierunem,,czym chatka bogatasmile)))))

posile sie...pije zdrowie przybywajacych gosci tu do gawiarenki....
              smcznego....ach jeszcze kompocik witaminowy goracy z lesnych owocow suszonych,,,

i kwiatem lipy... bede wpadactu ,,czas od czasu,,, do zobaczonka...TO tylko JA
              ta co czsem fika,,,,, mariasmile))))
              • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 10:30
                z bukiecikiem witam szczegolnie tofike,
                img206.imageshack.us/my.php?image=roze8al.jpg
                zyczac pieknego dnia....

dzieki za wspanialy poczestunek.
                • malwina52 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 14:16
                  skonczylam prace teraz moge sie goscic do wieczora,
                  Twoje zdrowko Tofika smile
                  • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 15:18
                    Zdrowie Twoje Toficzko, tym co schowałam, a Ty znalazłaśsmile)
                • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 18:12
                  Ale smakolykow solenizantka nastawiala...
                  Wszystko to same pysznosci. Wypije sobie lampke szampana
                  za zdrowko Marii. Wszystkiego najlepszego Tofiko!!!
              • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 12:55
                Nooo!! Tofiko!!
                Wpadłem co prawda dość późno, ale zaraz siadam do konkretów.

Twoje zdrówko - siup!! szampanikiem!!
                I poprawię zaraz koniaczkiem!

Nooo!
                Teraz poproszę kawkę, trochę ciasta i drew do kominka, bo przygasa.
                To miejsce przy kominku - to w głębokim fotelu jest zajęte!! - tak na wszelki wypadek mówię, zeby było wiadomo na przyszłość!

Ech! Żyć - nie umierać!!
                smile))
                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 15:36
                  Tymczasem,,,
                  uprzejmie do stolu i wszedzie ,gdzie sie da siedziec lezec(Sofki)
                  Zapraszam,swiezutkie potrawy podrzucam, w pospiechu wielkim ,lecz
                  rozwaznym..pierozki z kapusta i grzybkami, sledziki w salatce Jazynowej,
                  ooo nie Kundziu..takCie prosilam przygotowac mialas..knedliczki.... zrob to
                  zanim strudzeni po dniu goscie przyjda ,,to !! nie zapomnij o bialym
                  barszczu,czerwonym i zureczku...teraz nie zawide ,,kundziu ..a poprosze P Witka
                  i pilnowanie kominka..zeby z podrozy ktos tu wpadnie prosto ,,ogrzal
                  nalezycie...

,,dobrze Muzyczka ..gra Wiadomo od kogo przelanasmile))
                  humorku wyrabiaj na wieczor((( o zeby mi prondusia nie zbraklo,,) ,,gdybym nie
                  przyszla,,to wiecie i tak jestem z WAM...do polki uzupelnoinko...
                  ksiazeczkowe,, czestujcie i czytaj cie ..Zdroweczko gosci po raz pierwszysmile)))

niech zyje bal...lalalalala..
                  niech.... smile))))
                  Panie Witku,,nie hajcuj pan tak mocno,,my jeszcze w pelnej piekniej sile
                  wieku.. bo potem od zaru..beda glowisie nam bolaly...
                  kundzia i Pan witek,,czestujcie sie... wystarczy po troszenku,,wszak czas
                  Adwentu....ok biegne w real, pozdrawiam wszysciutkich

KTO tu ZAgladnie to ... macie czuc super... swoboda w ograniczeniu..bo co nam
                  40 l moga //hm .. pozazdroscic ..
                  to mialam na myslismile))maria

Mariasmile))
                  • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 20:23
                    No i jak imprezka?

Wpadłem na zimnego browarka.
                    Oczywiście nie odmówię nieustającego toastu za zdrówko.smile))

Sto lat, sto lat...!!

No!!
                    Sam mam śpiewać??

smile))
                    • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 20:38
                      Co tu tak niemrawo dzisiaj??

Hucznie się bawić nie będziemy, ale spokojna delikatna muzyczka, smakowitości Tofiki, obfitość trunków sprzyjają miłej i spokojnej rozmowie przy kominku.

I lekkie kontrolowane ubzdryngolonko też jest wskazane nie?
                      Byle nie na smutno!!

smile))
                      • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 21:39
                        Przepraszam bardzo, czy to już po imprezie? Tak tu cichutko dzisiaj. No usiądę
                        na chwilę i poczytam jakąś książeczkę na zdrowie solenizantki o i może coś na
                        ząb.
                        • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 22:05
                          "Książki", stoją na stole, więc i ja z Tobą "poczytam" ...
                          Co lubisz najbardziej ??? Wytrawne, półsłodkie czy jakiś
                          mocniejszy "kryminał" smile))
                        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 22:10
                          Powitankowo,,wieczornym gosciomsmile))
                          troszke swiatecznie,a jednak grudniowe dni neurologia nan dokuczaja,
                          Humorek ,dziekuje ,slyszalam Twoje piekne odspiewane StoLatsmile))e zrobimy tu
                          zdjecie i umiescimy siebie na wielkim obrazie...??? ciekawe??

przeciez przyjdzie taki czas napewnosmile)))
                          uwaga gasze wszystkie swiatelka... i kielich zwiecaca do lapek..juz...
                          prosze troszke przyblizyc ..humor z tego zza katka fotelowego,, dobra..podamy
                          kielich,siedz ,bo jeszcze ,,Ci ktos twoj ulumbiony fotel,caPnie...

Dankarolsmile) dobrze ze chociaz TY na mnie czekalas...
                          prosze..zdrowie ..wszystkich w dziubek nasz..Abysmy..::smile))))))

A kto pozno przychodzi..... to sam sobie szkodzi,,
                          bedzie pil ostatki ,bedzie piekny gladki...smile)
                          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 23:00
                            Hej, hej, Maryniu....jak minał dzionek, poza tym, że uroczyscie.
                            Teraz ja zasiadam do czytania i przekaszam .....mmm, jakie dobre.
                            Twoje nieustające zdrowie Toficzko!
                            • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 08.12.05, 23:19
                              Solenizantka, serdecznie wszystkich zaprasza na poczęstunek. W jej imieniu,
                              zapraszam. Bo sama bidula padła już pod kołderkę, od 3 dni jest na kuracji
                              antybiotykowej...Więc, Sto Lat!!!Toficzko i duuuużżżżżoooo ZDROWIA !!!!!
                              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 08:45
                                Witam,

W nocy mialam sen,ze odbieralam listy...
                                a tu patrze ,ze ..Natlusia z Renia posylaly mi kolejne Sto latsmile)
                                (razem liczac to ile ja mam zyc? hmsmile))
                                A cichutko,bylo tu wczoraj,
                                zapasy jedzonka nawet na dzis zostalo..czestujcie sie ciastem,kawa zaparzona

"calkiem ,zwyczjnie wypije pierwsza kawe...

aha ;; nie slyszeliscie zapewne jak wczoraj spiewalam..
                                "Gdybym ja byla sloneczkiem na niebie nie swiecilabym,
                                jak tylko dla Ciebie..
                                ani na pola ,ani na lasy.ale po wszystkie czasy...
                                pod Twym smile[WASZYM Forumowicze!!smile))
                                okienkiem i tylko dla ciebie ..

Wam posylam serdeczne promyki szczescia i radosci ,
                                dziekuje za wczorajszy uroczysty Dzien,
                                Tylko?
                                Gdzie?
                                SIE podzialo?
                                "Dla kazdego jakies swieci slonce?smile)))

• malwina52 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 08:31
      zaparzam dzban kawy dla chetnych,
      szybko lykne i do pracy sie zabieram
      • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 13:19
        No już donoszę tu chałwę. Do wyboru: waniliową, fantazyjną - czyli z kakao, a
        także z orzechami archaidowymi. Pokroiłam ją na kawałeczki -częstujcie się,
        proszę.
        • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 14:47
          A nie masz marcepana? Chałwy to ja wyjątkowo nie lubię...
          (ale wredna jestem: dają i jeszcze grymaszę!)
          Poproszę jaśminową zieloną herbatę odpowiednio naparzoną. Mieliśmy w pracy
          imieniny Wieśka i jestem wyjątkowo pełna... Przyda się coś na trawienie -
          kieliszek dobrego koniaczku również.
          • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 15:44
            ...mam marcepan, a jakże, w czekoladzie...
            Zentisa czy Lindta życzysz sobie, bo nie wiem, który pokroić?
            Może nie bedzie wiele amatorek i przynajmniej jeden zachomikuję.
            smile)
            • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 22:12
              Kochani,,,Wy nie czajcie tak na paluszkach ,bo w zimowych butrkach i
              tak ,slychac..
              Wiec spoznialscy ,,po
              1---3 karniaki Czyt(Wiecej stron mi tu raz dwa przeczytac...
              Telaakillaaa juz sol i cytrynka i hopsmile
              hiszpanskie rytmy juz brzmia Ci chutko,nawet kominek od ich taktow nie
              przygasa,,
              jeszcze ..po kropelce... czytaj ile mogesmile)))
              wszyscy Kto po poleczkach rozejrzy to tytuly pozna po .. obwolutach,,
              nie lenic sie ,,chociaz w Tym gawiarenkowym zaciszu...
              Zdrowie ..najmlodszego Forum po raz pierwszy,,

..jednak zaspiewalam o slonku i juz przybylosmile))

jestem z Wami..tu ... nie udawac ze nie widzicie(poprawcie binokle i juz po te
              swiecace jak sliczne choinki Augusta...czarki!!! ,,kto z kapeluszem ..
              torreadora nic nie mam .. ok ,po to tu ustawilam ,na polce..... !
              ..wszak zyjem tylko raz..nieechaj..wiec..lalalal..
              zaraz bedzie .."przy kominku..tylko sie dostroic musze a kamerton,,chyba na
              lufke mi ktos podebral..smile)) pyk,pyk ,pyk . ,..ajeczki..jakie sa slowa? slask
              spiewa.. poszla Karolinka do Gogolina..a Karliczek za nia ;;bis,
              z ksiazeczka winasmile))o..le!!!!!
              • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 22:22
                To ze nosze okulary nie swiadczy o głuchocie(wink))))
                Tequilla,sól,cytryna aaaaaa orzeszki tam są .Jeden karniak zgoda,,,,następne z
                przyjemnością
                Zdrowie Marii
                Wojciech
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:02
                witajcie...
                zapielam pasy bezpieczenstwa,,tak,,,bo musze odesmiac zyczenia dla Babci
                Wisienki.. smile))))))))))
                Natla ,jestes..prawda?
                dlaczego Wojciech wrocil do Nas i nie slyszy na uszy..
                3 karniaki i nie ustapie..juz bez pasow bezpieczenstwa to mowiesmile))
                wszystkich zawitajacych tu ... Zdrowie... Reniu,nie czaj,,tak,,nie ogladaj
                dlugo gwiazd.. chodz szybko ,bo bedziemy Cie od mrazac jak kotka Twojego po
                Andrzeja swietowaniu...podaje na Ci Renius..citko.. winka...
            • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 22:20
              No to ja sie rzucam na chałwę......i zdrowie BABCI WISIENKI smile))...nie, nie
              chałwą, martini wink
              • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 22:31
                Dla Babci Wisienki oby nie zabrakło

www.millan.net/funp/80/nomilk.html
                a tu dla Marii

www.millan.net/funp/100/tangodance.html
                Pozdrawiam Wojciech
                • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 22:57
                  Ale bogato na stole...tez chętnie sie czegos przed spaniem napije
                  wrociłam wlasnie do domu,stroilismy sale i stoły na jutrzejszą imprezę.
                  • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:05
                    Krysta ..opowiadaj,,w zaciszu przy cichej muzyczce...

czestuj i opowiadaj,Imprezowisiu..co za okazja?

jesli cos na zabek chcesz?..
                    Ty jestes spracowana.. wiec posil sie: czym chata bogata...
                    jest tych stroniczek.. nie zabraknie...smile))
                    • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:19
                      Wszystko opowiem,opowiem...ale teraz nie mam siły.
                      Juz gdzies mowilam ,ze jutro mamy spotkanie swiateczne naszego klubu grubasow
                      wraz z rodzinami.Przygotowac impreze na prawie 70 osób to jednak wysilek nie lada.
                      • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:24
                        Krysta... bedzie tv? tez?
                        • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:30
                          Skad wiedzialas ?
                          Ktos musi utrwalic nasz wymeczony od dwoch miesiecy pokaz taneczny smile))
                          • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:38
                            No to balanga sie szykuje...
                            A jaka jutro w Gawiarence zrobimy, bo Kristę - to wiadomo - w tv tańcująca
                            obejrzymy.
                            smile)
                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:24
                  Tancze...dziekuje Wojciech,
                  fotel cierpi,trudno musi byc taki bujany?
                  o le.......

Bardzo dziekuje.. wszystkim za spotkanko towarzyskie..

modernizacja Gawiarenki konieczna....ciasniutko,bliziutko...
                  ."..i grali i spiewali ile tchu................
                  i tych zabaw bylo ciagle malo.... ''

• kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:42
                No to i ja podstawiam swoją czarkę.
                Za zdrowie Babć !
                • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 09.12.05, 23:59
                  Na zdrowie.....
                  A hasło dla jutrzejszej gawiarenkowej imprezy?......daje głowę, że coś
                  znajdziemy wink))....no chociażby oblewanie udanej soboty, albo pciąg dalszy
                  Marii wink))
                  • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 12:26
                    Już południe, a ja jeszcze z poranną kawa się noszę, przycupnę, w tym głębokim
                    foteliku i wypiję do końca...Pusto, zimno, nie na drew do kominka, zwierzaczki
                    głodne...
                    • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 12:53
                      I ze swoja przycupne na tej otomanie opodal. Słychac turkot odkurzacza.
                      dziewczyny chyba sprzątają...
                      • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 12:56
                        Też zaraz włączę, ale mój cichutko chodzi, włącz sobie radio, może zagłuszy
                        warkot innych, odkurzaczy smile)
                        • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 13:27
                          Klapnę sobie po przedpołudniowym tyraniu odkurzaczem i mopem
                          i szmatą..zauważyłyście jak czysto w Gawiarence? ... Kundzia ma wychodne, więc
                          ktoś to musiał zrobić. Pan Witek już oprzytomniał po wczorajszych baletach
                          i rozpalił kominek.
                          Aha, ze zwierzakami byłam i żarcie dałam. Dyżur skończyłam, jutro niechaj się
                          któraś weźmie do roboty, bo Kundzi też nie będzie. Żeby nam tylko nie zaszła,
                          bo będziemy musieli do Andzi wrócić, a ona nie wiem czy się zgodzi, bo tu źle
                          traktowana była. wink))
                          Biorę kawę, zasiadam przed TV i kibicuje Adasiowi.
                          • malwina52 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 13:41
                            jakos nie czuje zapachu golabkow,
                            pewnie znow czegos nie doczytalam smile))
                            wypije poobiednia kawke i polece
                            • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 16:59
                              Malwinko, Reginko,
                              golabeczka Ty jestes ..Malwinko... chyba tak bylo ..w powiesciach
                              Sienkiewicza ,,ja tez i Renia i dobra..bo jeszcze oberwe ..po glowie od kogos
                              za nieprzyzwoite kobiet nazywanie.. dobra Serdenka fotelowe,,
                              drwa nie urabaly.kto przyklad ma dac? no tak,,ja //niech bedzie ale..uwaga
                              tylko raz pokazuje:
                              chlopow trzech!!!! wyjada na Swieta i Sieroty pomarzniemy,,
                              P Witek nnie wyrwie ze szpon Kundzi i co ..Syberia...,,
                              Kobiety musza byc zaradne i w milosci i kazdej innej pracysmile))))

Moge porawic humorek? lyczkiem babci potrojnej? smile)
                              • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 22:52
                                Obiecalam wczoraj Tofice,ze opisze moja klubową impreze.Jako,ze jestem aktywnym
                                członkiem więc biorę udział we wszystkim co możliwe.
                                Wszyscy/ca 70 osob/ zasiadło do biesiadnych stołow na ktorych palily się świece
                                i cos w rodzaju zimnych ogni.Powitanie zaproszonych gości i zaczęły sie występy
                                czyli nastrojowe deklamowanie wierszy i zaspiewanie kolędy.Kazdy musiał z
                                kolorowej kartki odczytac swoje zyczenia,ktore następnie zlepiane były w
                                choinkowy łańcuszek.Hitem był występ damskich mikołajow z elementami salsy,mambo
                                i czaczy.
                                Zaczelismy na scenie ale bisom nie bylo konca i musielismy zejść na salę.
                                Prawdziwego Mikołaja przywiodły renifery w zaprzęgu a sniegulinki całą sale
                                zasypały sniegiem z kulek waty...i zaczęlo się rozdawanie paczek.Dostał kazdy
                                obecny.
                                Rozpoczęły sie konkursy,najciekawszym z nich byla wędrówka po świecie,gdzie na
                                podstawie muzycznego utworu należało odgadnąć miejsce pobytu...a potem jeszcze
                                to odtanczyc.
                                Wszyscy bawilismy się znakomicie.
                                No cóż telewizji nie było sad((
                                • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 23:28
                                  Krista - mogłabym w przyszłym roku być tam z Tobą?
                                  • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 23:32
                                    Danuska z Twoją radością życia ...wiem,ze sie do nas "nadajesz".
                                    Wyobrazasz sobie mnie tanczącą jako mikołajek ,tak!..ja sobie Ciebie wyobrażam
                                    smiałysmy sie tak radosnie,ze nam sie kroki pomyliły.Wszyscy byli i tak zaskoczeni.
                                  • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 23:34
                                    no i mnie wywaliło niczym skończyłam pisac i sie logowałam na nowo -
                                    Krista - mam parametry na pucatego aniołka - nawet i koszuline jakąś bym
                                    znalazła białą.
                                    • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 23:41
                                      Jak mi sie uda to wysle Ci zdjęcia.... "pucatych" tam było bez liku.
                                      Najlepsza byla naczelna śniegulinka smile))
                                      • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 10.12.05, 23:51
                                        juz Krista czytam ... popijam ..cos i Wam radze.. A MALADANUSKA makkarniaka i
                                        za siebie i za Mezasmile) juz predko chwyt pod boki i poskoki...za
                                        pojemniczki,,jeszcze wciaz jest tekila.... smile)
    • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 01:01
      sama juz ,nie wiem?
      co raz czesciej ostatnia z gawiarenki wychodze...
      niedlugo mnie zaczniecie podejrzewac o "trojkat milosny:ja,witek i kundziasmile)))
      musze uporzadkowac,bo mnie nikt nie zechce taka zdeprawowanasad
      • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 20:49
        jeszcze lepiej.... nikt juz do gawiarenki nie chodzi?????
        nieczynna?
        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 21:15
          tofika napisała:

> jeszcze lepiej.... nikt juz do gawiarenki nie chodzi?????
          > nieczynna?

Chodzą ,chodzą tylko tak tu wysprzątane że strach na salony bez kapci wejść
          (smile))zmęczony jestem nicnierobieniem niedzielnym teraz mogę doczytac zaległe
          wątki na forum,,,,no chyba że ktos przyjdzie i zacznie cichutko śpiewać(smile))
          Wojciech
          • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 22:01
            juz Natla tez mi powiedziala ze zaraz bedzie z gitara...
            co mamy do degustacji...?
            oj,,co ja zle widze ..ja sie ciesze,,mnogo jeszcze mamy... smile))

"Wiec Chodz pomaluj mi swiat,,na zolto i na niebiesko...
            niech sie stanie kolorowa tecza,",graj natlus,,...
          • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 22:03
            Taaaa Malwina jemiołę w wazon z wodą wstawiła,,całuśnica jedna(smile),a ja jak
            ten'wazon'stoję nad jemiołą!!!!pod wazon nie da się wejść,,,to czytamy
            zaległości,,,,,,
            Wojciech
            • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 22:07
              Tylko nie skończcie czytać beze mnie ....watek juz straciłam.....
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 11.12.05, 22:34
                Wojciech... na czatsmile nas troszke tam jestsmile))
                do rana przxeczytasz... kieliszek swoj do lapki wez i przczytaj az do koncasmile
                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 07:15
                  Normalnie,
                  pobiegam za zwierzatkami,,
                  wypije kawe,
                  spokojnie odpoczne w fotelu,,
                  zapachu narobilam,galazki z lasu choineczek,,usyawilam,,w wazonie,,ubieramy mni
                  choinke dzis tu...aniolka zawieszam,,, i malutka stawiam szopeczke wlasnego
                  pomyslu,, juz ... prosze dalej myslec jak i co...stroiki,,tez ..
                  zrobimy,,zapach swieczki jak ladnie juz nastrojowo....
                  • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 07:21
                    Hej, Tofiko! Jak mi przyjemnie, że tu jesteś!
                    Już Ci pomagam przystroić gałęzie, przyniosłam watę (niech udaje śnieg) i
                    maleńkie kolorowe bombki.
                    A może drugi wazon ustroimy zabawkami zrobionymi własnoręcznie?
                    Spójrz, tu leży bibuła, słomki, kolorowy papier, pazłotko, pokruszone bombki...
                    • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 08:13
                      Tofiko,czy Ty sypiasz kiedyś? O 2-giej w nocy w komputrze mi mignęłaś i od
                      przedświtu już na nogach?
                      Moja Mama robiła na choinkę półksiężyce z kartonu i na to nalepiane połowki
                      fasolek,owiniete w sreberko.
                      Tak jakoś mi teraz się tęskni za zmarłymi Rodzicami - może dlatego,że nie mam
                      rodzeństwa i córka daleko choć bardzo kochana i w kontakcie ciagłym
                      Eeee,rozkleiłam się całkiem ,chlip...
                      No to kawy sie napiję i już jestem zuch!
                      • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 08:45
                        Dokladam kilka bombek na choineczke. Robi sie piekna i kolorowa...
                        Wypije kawe i gonie reklamowac kuchnie. Kupilam sobie w sobote
                        kuchnie gazowo - elektryczna. Jedno pokretlo od duzego palnika
                        mi nie wyskakuje jak powinno tylko caly czas iskrzy. Nie wiem, czy to jest
                        wada pokretla czy tez kuchni. Musza mi to naprawic albo wymienic kuchnie.
                        Fachowiec nie podpisze mi odbioru technicznego kuchni dopoki nie bedzie dzialac
                        bez zarzutow. No i mam problem... Znowu balagan w domu...
                        • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 09:11
                          Cześć dziewczyny. Kawyyyyyyyyyyyyyy........też mało spałam, bo pies mnie
                          rozbudził spacerkiem o 2-giej, potem poczytałam i jeszcze 4-tą słyszałam.
                          Poczytałam Was, dobrze, ze Klara się odezwała, Danuśka dała głos, Gośka
                          z Malwiną roztrząsają problemy świata tego wink, Tofika jak zawsze fika....]
                          Dobrego tygodnia. Ja wybywam. Narka wink
                          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 09:13
                            Mireczko, gratuluję kuchni i szyko ją wymieniaj.
                            • emma50 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 09:33
                              Powiesiłam na choince kilka bombek z czekolady - ale zjeść będzie je można
                              dopiero po świętach (będę codziennie liczyła czy nie brakuje). Siadam jak
                              zwykle w kąciku i wypije kawę - pychota.
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 10:43
      A ja przyniosłam na choinkę pierniczki lukrowane i małe czerwone jabłka. Będą
      pięknie wyglądać a i smakować powinny. Trochę kawy może mnie obudzi, bo jakoś
      tak sennie za oknem.
      • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 11:13
        witajcie dziewczatkasmile))))))))))
        ale sie robi przytulnie z choineczka,
        ale znajac slabosc Kristy to wiem,ze zaraz moze "ogolocic choinke z lakoci"
        emmo i dankolrol,musicie extra pilnowac kristysmile))))))))))

ozdoby slomiankowe strasznie mi sie podobaja,dodaja drzewku szczegolnego
        uroku....
        a te ksiezyce maladanusko to ciekawy pomysl....

milego dnia zycze,takiego jak tu slonecznego-wiosennego.
        • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 11:17
          hi, hi Tesuniu moje pierniki są świeżuteńkie i będą jadalne za kilka dni, więc
          jest nadzieja, że do świąt dotrzymają.
          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 11:33
            Piękne te ozdoby choinkiowe, ale Uwaga na Krystynkę. Buszuje tu nocami, coś
            wiem na ten temat... Liczcie te bombki czekoladowe codziennie 2 razy, rano i
            wieczorem, bo łasuch z niej niesamowity .
            Dopiję w tak doborowym towarzystwie kawusię i biegiem pędzę posprzątać w
            szufladach wnusi. Bo ktoś tam jej takiego bałaganu narobił. Podejrzewam ,że to
            Zełzolik nasz, ten z forum smile)
            • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 11:36
              a to ci numer,
              Krista zostala mianowana RORUMOWYM LASUCHEM smile))))))))))))))))

tez musze juz leciec do obowiazkow poniedziaklowych...
              milego dnia zycze i do wieczorkasmile)
              • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 14:27
                Czy powinnam sie obrazic smile))
                To czekalodowe "cos" jest smaczne...sprobowalam do kawy,jak dziewczyny
                mieliły ozorkami...tylko Tesunia zauważyła.
                O pierniczki prosze sie nie obawiac...po upieczeniu zawieszę swoje konkurencyjne
                tak prawie z kilograma mąki.

Ze swojej strony nad kominek stawiam dużą swiece o zapachu waniliowym.
                W oknach zawieszam drewniane i słomkowe ozdoby w różnych wielkosciach i kształtach
                pozłacane i posrebrzane...niech wszyscy wiedzą,że w gawiarence juz nastrojowo
                i odswiętnie.
                • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 17:49
                  A ja przed świętami wstawię taką małą choineczkę w doniczce. Na wiosnę ją
                  przesadzimy do ogrodu, niech rosnie zdrowo.
                  A na Ciebie łasucho, dziś wszędzie wchodzę...Zaraz zawołam Delwę niech sprawdzi
                  ile było tych sreberek i czekoladek.Widziałam jak wczoraj liczyła...smile)
                  A świstak tak pracowicie zawijał je w te sreberka...sad(
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 22:10
                    Liczyłam,liczyłam Reginko...wiem ile było tych sreberek,Krista juz dostala
                    odemnie,obiecała wiecej nie ruszyć,jak myslisz? można jej wierzyć??Dobrze
                    dziewczyny a ja stawiam na stole cały kosz orzeszków co by nam miło sie
                    gawedziło,tylko prosze bez lakomstwa okey??wink))))
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 22:06
                  Krista!! ani mi sie waż!!to czekoladowe''coś''policzone i ma starczyc dla
                  wszystkich/łasuchu/jeden bedziesz to musiala odrobić,wymyłas okna? w Gawiarence?
                  nie??i na brudne okna pozawieszałas ozdóbki...nieładnie...no dobra nie bede juz
                  taka zła Ciocia i pomoge Ci przy oknach..buzkawink))
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 20:09
      Dla łasuszków podrzucam na choinkę jeszcze śliwki w czekoladzie z marcepanowym
      nadzionkiem w środku.
      • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 21:28
        ech...to ja sie chyba blisko kristy posadze i bedziemy pilnowali lakoci na
        choincewink)))))))))))))))))))))))))
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 22:13
        Witam Cie Danuskawink))))) po przerwie,miło,ze znów jesteś,buzkawink)dopiero Cie
        dojrzałam,wiesz bez okularów-klops,a slepemu zle jak diabliwink)
        • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 22:24
          Zapomniałam dziewczyki podrzucić Dziadka do orzechów,dzisiaj juz nie da
          rady,ale jutro obiecuje Dziadka /Romana/podrzuce napewno,teraz juz musze sie
          pozegnac,jutro rano biegne do pracusi 4-ry,godzinki,ale musze sie wyspac,bo
          dzisiejsza nocke cóś niezbyt dobrze spałam,pewnie na deszcz,albo snieg??do
          juterka..pa..pa..)))
          • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 22:45

• natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 23:37
              Przestańce załować tych pysznosci z choinki. One są właśnie teraz dobre. Po
              przeżarciu światecznym zostana do przyszłego roku......mam takich kilka, pewnie
              juz popielatych , bo kilka lat je wieszam wink)))
              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 12.12.05, 23:55
                com rombicie tu? dzis? przyszlam ogrzeac i fotel podusic,,bo nie mam nikogo pod
                reka,, fotel cierpsmile))
                • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 05:24
                  Witam - niedawno wróciłam z imienin Aleksandra - kameralnie było i miło i nie
                  wiem czy iśc spać czy zostać - internecik mi fajnie chodzi teraz, blokowa
                  młodzież jeszcze nie zasiadła ,a to co ściagali w nocy to pewno pościągali.
                  Strasznie tu juz rozrabiacie choinkowo - acha,czy i u Was zawsze w ostatnim
                  momencie wysiadają światełka choinkowe? U mnie to chyba już tradycja..
                  E,kawy się napiję i poczytam forumowe linijki i pooglądam poczte od naszej Fleur
                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 10:26
                    Danuśka, mogłaś trochę kawy zostawić wink) Ponuro tu jakoś......Kundziu,
                    pozapalaj światła.......a piesy były? ....jeszcze nie ? .....rany, lecę.......
                    • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 10:46
                      czekam z kawa Natlus,,,, nie wlocz sie za dlugo z psami co nikt im butow na
                      zime nie kupil...bidactwa,wszyscy poodsrajaja ,,a piesie drza z mrozu czucia,,,
                      Danus zrob chociaz walnoiczi jakies ,, bo psy zaczynaja kichac...

nic tak zycia nie upieksza ..
                      gdy zaradnosc coraz wieksza,,,,,,,,,,,,,pozdrawiam Gawiarebkowo,,,

Strojnisia choinka ,,na kzdej galazce wisi sliczna bombka,, sianeczko z
                      bialutkim obrusem sliczniutkim,,jakze ,, wzany oplatek,,,zyczliwych slow
                      pelno..........,
                      • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 10:51
                        Zgłaszam się na tą kawę, bo tak pięknie pachnie.
                        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 11:36
                          www.komar.org/xmas/2004/christmas-pink-flamingos.jpg
                          tak jest przed GAWIARENKAsmile))))))pozdrawiam Tofikasmile))
                          • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 11:41
                            pięknie, czekam na wieczór, żeby podziwiać iluminację.
                          • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 11:52
                            www.e-kartki.only.pl/index.php?go=page5&id=315
                            a to podpatrzyłam w lasku za gawiarenką.
                            • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 14:39
                              Same cudeńka dziś w naszej Gawiarence, czyli święta tuż, tuż....
                              • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 17:32
                                A ja się dziś "zaczytam", byle czym i w byle czym, aby mieć "odlot zupełny" od
                                rzeczywistości...
                                Czy gdzieś tu koś widział jakąś "książkę, siądę w tym głębkim fotelu
                                i "zaczytam" się na amen.
                                Proszę mnie nie budzić jakbym usnęła, sen przynosi ulgę...smile)
                                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 18:51
                                  Reginko,napisze podanie do Natlusi,,odpowie Ci Exspresssmile)
                                  zagladnij na poleczke za Barkiem,,zaczytaj.... a ja zaraz z toba......
                                • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 18:55
                                  na frasunek dobry trunek...nie budzę Cię Reniu
                                  ale stoi przed i czeka kieliszeczek Becherovki.
                                  Nie zaszkodzi ...a na pewno pomoże,bo to same ziółka smile))
                                  Uczcilismy juz zdany dopiero co egzamin na prawo jazdy
                                  mojej przyszlej /mam nadzieję/ synowej smile))
                                  • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 19:57
                                    Krysta,,, gratulacje,,szerokiej drogi...musi byc ksiazeczka %owasmile).
                                    • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 13.12.05, 20:26
                                      Zaraz zrobie herbatke na rozgrzewke z wkladka,
                                      kto ma ochote? Cos mnie gardlo zaczyna podrapywac
                                      za duzo bylo dzisiaj spiewania... W czwartek jedziemy
                                      z "Senioritkami" na konkurs.
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 10:14
      A co tu takie pozamykane, źwierzaki niewybiegane, zimno. Pieski na spacer koty
      przed kominek. Nie wiem gdzie ta Kundzia się podziewa. Zaparzę kawę policzę
      słodkości i biegnę za pieskami.
      • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 10:32
        Hej,Krista, a skąd u Ciebie becherovka? To mój dyzurny trunek domowy swego
        czasu był - na skutki łakomstwa.Teraz trudno kupic i bardzo drogi się zrobił.
        Śniegu nie ma, ponuro i tylko kawa i kominek...
        Jak mi się chce kota! ale co najmniej 3 wyjazdy w tym jeden długi się szykuje,
        a w autokarach linii,którymi jeździmy nie wolno zwierzaków wieźć.
        Chyba pójde do młodziutkiej znajomej i poproszę o umozliwienie mi wytłamszenia
        jej cud persicy.
        • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 12:37
          Danuśka idź i wymiętoś ją na cacy, ale potem porządnie wyszczotkuj tylko smile))
          Bo pers skudlony jest do niczego.
          Moja półpersica, domaga się sama codziennie szczotkowania.
          Wchodzi do łazienki, kładzie się na dywaniku i łapkami drapie w półkę,
          tam gdzie leży szczotka.
          Jakie podczas tej toalety wydaje z siebie mruczenie, nadziwić się nie
          mogę...smile)) Potem wychodzi zadowolona, i po swojemu jeszcz futerko układa.
          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 20:50
            Siadam, znaczy "wpadam", w ten wygodny fotel i "czytam", czytam", "kartka"
            po "kartce", aż do zaśnięcia....
            Ale się zaczytam, tylko zimno tu jak diabli, nikt tu dziś nie rozplił z
            rana ...Pomocy !!! Nie, nie do "czytania" , tylko nie wiem jak sie pali w
            kominku... Dobrze zaczynam :zapałki, wióra, polana, czyli jak ognisko, tak?
            Dobrze to robię smile)) Pali się jak ch*****, abym Gawiarenki nie sfajczyła przed
            świętami tylko...
            • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 20:55
              Reniu ta ja tu z Tobą poczytam, a w razie czego to będziemy gasić
              • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:10
                Ja już "zgaszona jestem", więc popilnuj trochę, może ktoś jeszcze się później
                trafi do "gaszenia"...smile)
                • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:17
                  Tak czytacie znów beze mnie? dajcie choć karteczke....
                  • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:26
                    Do czytania zawsze chętni mile widziani. No proszę jaki kulturalny naród,
                    zawsze pełno chętnych do lektury.
                    • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:29
                      łomatko łotworzyło sie forum! Danutko,a czy w rączkasz trzymasz migające druty
                      i rozpoczęty sweterek? Kieliszek tj.książke można odstawiac na brzeg kominka,
                      a kota owinąć wokół szyi,i ciepło i stereo bo mruczy
                      • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:35
                        Danusiu drutki leżą obok a ja testuję nowy komp. Musiałam odłożyć, bo mi druty
                        blokowały klawiaturę.
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:43

• regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 14.12.05, 21:50
                            Widzisz Wojtku i do gawiarenkinam internet podłączyli z takim dłuuggiiiimmm
                            szlauchem...Widziałeś coś takiego ??
                            To Danuśki obie taką kombinację zrobiły ,
                            Wszystko w jednym...do białego i czarnego, czerwone też może być..smile))))
                            • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 13:19
                              chyba wszyscy chorują czy nie wyspani, czy już nie wiem co, nikt kawy nie pije?
                              Zostawiam kołacz z serem i makiem i biegnę na spacer.
                              • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 13:50
                                Oczy mam obolale to i chęć siedzenia przy kompie mniejsza !

Obiad ugotowany; klopsiki w sosie curry z ryżem.Zapraszam głodnych bo danie
                                zrobione na trzy dni.
                                Po obiedzie posmakuje kołacza dankarol...do kawy.
    • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 14:30
      Melduje się w Gawiarence.
      Biorę kawkę i kołacza Danusi. Pyszny.
      U mnie deszcz leje jak z cebra.
      • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 18:56
        Jakby ktos niedojrzal moich pierniczkow na piernikowym wątku to wklejem to samo
        zdjęcie raz jeszcze
        img459.imageshack.us/my.php?image=pc1502128fv.jpg
        Bedzie mozna jesc za kilka dni...narazie kruszeją.
        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 18:59
          Krista,zaklejaj mi tasma gebusie,,koniec swiata,,co za cudenka,,,Krista,,co ty
          Wyprawiasz?? piecz duzo i na zamowienie..kobieto ,,domek wreszcie sobie za
          perniczki zbudujesz,,marzysz,,cos rob,,nie tylko marzyszsmile))))))))))))))))
        • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:40
          Sama zrobiłaś, Kristo??
          Nie mam już cierpliwości do takich robótek...
          Podziwiam !! smile)
      • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 18:57
        Czy kogos tu spotkam,zeby wsrod tylu nielatwych spraw,,,
        zrelaksowac,,nawet przy najmniejszym ,tyci lyczku szampana,,,
        gdy ja nie moge juz nic w gawiarnce ,bo mi do pracy ani tyci Checi....
        • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:04
          no,dobrze...ja jestem i tez mnie skrecilo na pierniczki kristy,
          choc po kolacyji juz,ale takie smakolyki zmieszczewink)

milego wieczoru zycze.
          • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:09
            Tesuniu,,,ja nie moge nic a nic powstrzymac chceci,,juz jak Krista
            wroci..pusciutki talerz zobaczy,,a moze pusty gdzies schowac pomysli ze do
            zapasow RENIA zaniosla? Co TY tesuniu na to??/idziemy do drewutni do Wojtka,w
            razie co na niego lasucha bedziesmile))))))))))
            • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:13
              dobry pomysl tofikosmile)))))))))))
              ale czy ..moze zostawimy choc ze dwa pierniczki na smak co?wink)
              • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:20
                Ciesze sie ,ze sprawilam Wam radosc.
                Nie mam obawy łasuchy / tylko ja mam patent,pamietacie?/mam takich porcji
                conajmniej jeszcze z pięć.Reszta jest schowana i czeka ....

Gdzies wyczytałam,ze takie pierniczki mozna podawac do;
                -dobrego trawienia,
                -mocnego alkoholu,
                -miodu pitnego,
                -grzanca,
                -kawy i herbaty
                • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:23
                  a ja lubie sobie lody nimi podbierac z miseczki,lub po prostu pokruszyc na nie.

a tos lisico....przechytrzylas na z tofika,
                  moze cos w drewutni znajdziemy schowanego to dojemysmile)
                  • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 15.12.05, 19:39
                    Chociaż jednego pierniczka prosi dziadek prosi
                    • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 09:31
                      Zaparzylam kawke w dzbanku, pachnie przecudnie.
                      Przynioslam dla Was dzisiaj ciasto "Fale Dunaju".
                      Czestujcie sie prosze. Wczoraj pieklam wieczorkiem,
                      wyprobowalam moja nowa kuchnie czy dobrze piecze.
                      Piecze swietnie. Przed swietami bedzie musiala troszke
                      popracowac. Dzisiaj na kilka dni wybieram sie do Warszawy.
                      Maja córka kupila mieszkanko i musimy go wyposazyc, bedzie
                      wiec troszke biegania po sklepach. A wczorajszy Przeglad
                      Koled i Pastoralek byl bardzo sympatyczny. Przygotowalam wesole
                      koledy z "Senioritkami" wszyscy sie wiec dobrze bawili klaszczac
                      w rytm naszych koled i musialysmy bisowac. Cala sala spiewala z nami
                      refren koledy "Dzwoncie dzwonki". Burmistrz miasta zaprosil nas do wziecia
                      udzialu w koncercie koled dla mieszkancow Pionek w dniu 22.12.05, ktory to sie
                      odbywa na powietrzu przed Urzedem Miasta.
                      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 09:43
                        No to gratulacje dla "Senioritek" i ich Szefowej smile, chodź, opijemy to poranną
                        kawą smile
                        • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 09:54
                          Moje uznanie dla artystek i mam nadzieję załapać się na kawkę i może jedną
                          falkę.
                          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 18:33
                            Upiekłam też już pierniczki, ale lukrowane w takie esy-floresy białe. Ładnie
                            wyglądają, ale twarde jak licho, leżakują.
                            Tutaj prosze się częstować ciastka "maszynkowe", na gotowanych żółtkach, lepsze
                            są jak poleżą kilka dni. Dlatego tak wcześniej upiekłam. Jeszcze ciastka
                            francuskie zostały, ale chwilkę przysiądę z popołudniową kawusią, cały dzień na
                            nogach, takie dreptanie w miejscu..Bolą stopy i kręcą...
                            • emma50 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 19:08
                              Odpoczywaj Reniu - zasłużyłaś sobie. Ciasteczka są bardzo dobre - tutaj chyba
                              kilka dni nie poleżą. Włączę światełka na choince to będzie już całkiem
                              świątecznie. Och jak ślicznie jest w tej świątecznej gawiarence - nawet
                              zwierzakom sie podoba. Tylko żółw gdzieś się schował?
                              img175.imageshack.us/img175/6320/baum551aj.th.gif
                              • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 21:25
                                Emma znalazłam żółwia
                                img273.imageshack.us/img273/8169/wgra0hc.gif
                                czy to ten?
                                • emma50 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 21:40
                                  Jest żółw - nie uciekł.Zastanawiałam się skąd słyszę kolędy - a to on ćwiczy
                                  przed Wigilią.
                                  • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 22:58
                                    Dajcie cos na wzmocnienie zywotnosci,,,poczekam,,bo nie mam sily na poleczki
                                    dojscsad po gimnast rowerku,,, chce szampana ,,pachnie mi jego smak..... co to
                                    moze byc zemna,,aby ..nie ,,,?????
                                    • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 23:04
                                      Czy nie mogłybyście uciszyć tego żółwia???? wink))
                                      A ja Wam podrzucam ostatnie odkrycie.....martini and sok z kokosu....mmmmmmm
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 23:11
                                        sok do martini, czy martini do kokosu?
                                        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 16.12.05, 23:45
                                          Proszę, prosze to teraz w eleganckim świecie Martini z kokosa pijamy(smile))
                                          oj muszę się zacząć dokształcać w temacie!!!
                                          Czy jak widzę wiele płatków śniegu,to rzeczywiście pada śnieg,czy mi jeszcze w
                                          głowie 'śnierzy'(wink)))))
                                          Wojciech
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 00:08
                                            Zadnych płatków nie widzę, na południe jeszcze nie doleciały. Może jeszcze
                                            jeden kokos to zobaczę.
                                          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 00:28
                                            Wojtusiu, może za długo czytałeś i Ci się śnieży ? wink))
                                            nie martw sie, pada jak cholera, bielutko dookoła. smile
                                            • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 01:57
                                              Jeszcze tylko wypiję herbatkę...
                                              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 11:07
                                                czy jedno choiaz ciasteczko Kristy zostalo mi na`wzor???/
                                                czy juz wszystkie spalaszowane??// pije kawke i wybywam do salonokuchni,,no
                                                jak?/ zupkiotuje dwiesmile) drugie danie jedno:smile juz mam czs
                                                zaoszczedzony,,pozdrawiam z krzywego domku z` Sopotu,,,wieczokim tam jadesmile)na
                                                piwkosmile)))
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 11:11
                                                  jak tu świątecznie, jedna mała kawa i do pracy rodacy
                                                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 11:15
                                                    Oj do pracy.....ale chętnie wink)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 11:16
                                                    O, tak się zapaliłam do pracy, że o kawie zapomniałam ..... Kundziu ....
                                                    zaparzona....dobra dziewczyna.....piję i do roboty wink
                                                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 11:19
                                                    Chyba 'sklerozja" mnie dzis ogarnęła.....a piesy?.....biegamy na śnieg i kulki
                                                    mi ładnie łapać. Terrarium by trzeba zabezpieczyć, bo mogą jakies smarkacze
                                                    rozbić i Kesaira znów nam zagadkę zada wink)))
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 11:58
                                                    z tym bieganiem po śniegu to uważaj, bo mojego futrzaka prawie niosłam do
                                                    domu. Pod łapami miał lodowe kulki wielkości orzecha włoskiego
                                                  • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 13:13
                                                    Ja tez kawkę południową juz piję.
    • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 13:28
      Gawiarenka już zaczyna byc swiątecznie dekorowana. Ciekawe kto piekną choinkę
      postawił?
      Przyniosłam parę bombek i srebrzyste włosy anielskie.
      Przy kawce połucham ...
      poogladam
      i posmieję się
      www.toonedin.com/movies/WhiteTrashXmas.swf
      • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 13:34
        w przerwie miedzy pracą ...prosze kliknąc gdzies tak na dole strony
        w obrazek z choinką i konikami...
        Tylko dla miłosnikow koni i zimy smile))

www.funiaste.net/2005/grudzien/16/
        • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 16:11
          A ja - za zdrówko Aśki!!!

Fleur - Twoje!!!
          Chlup!
          Z kokosa!
          I chlup, chlup!

Sto lat, sto lat ....!!

smile))
          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 18:55
            Proszę, już ubrałam choinkę, od jutra proszę, przynosić prezenty smile)
            Stoi tuż obok tego, wygodnego, głębokiego fotela..Podoba się czy nie ale taką
            miałam wizję...dekoratorską..smile))
            Wieczorem , ożniej zapalę światła na niej , będzie taki gawiarenkowy nastrój....

img406.imageshack.us/img406/7440/gawiarenkowachoinka6yy.jpg
            • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 18:58
              No i widzice, kawałek mi ucięło draństwo, to nic, wstawię drugą...
            • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 19:02
              A zawiesiłam srebrzyste włosy anielskie, które przyniosłam?
              smile
              • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 17.12.05, 19:39
                Reniu a ja myślałam, że każdy dostanie po kawałku choinki,
                Ten kawałek który widziałam bardzo mi się podoba, ale postaw ją tak, żeby dużo
                prezentów zmieściło się pod nią.
                Przed spacerem wypiję herbatę i popatrzę na świąteczne dekoracje, no i choinkę
                oczywiście.
                • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 00:21
                  Obejrzałam "Parszywą dwunastkę" i "Johnny Mnemonica" - chyba pójdę spać, ale
                  najpierw - herbatka, zimowa herbatka...smile)
                  • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 00:22
                    A ja malutkie martni i też lulu. Śpij dobrze Kesairo smile
                    • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 01:56
                      Choinkę postawię i tutaj, nigdy nie wiadomo, gdzie się komu trafi prezent taki
                      spod choinki, od prawdziwego Mikołaja smile)...A powinne już tam być....smile)
                      img375.imageshack.us/img375/6137/choinka1383871img4is.jpg
                      Ale tylko światełka się zaświeciły , co jest, gdzie prezenty ????
                      img351.imageshack.us/img351/9189/jusiwiecwiateka1383872img4wk.jpg
                      Są, są, ale rozdaje Adminka ...Będzie "robić" za Dobrego Mikołaja z długą
                      białą brodą i wąsami smile))))))
                      img481.imageshack.us/img481/8726/prezentydlawszystkich2xg.jpg
                      • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 01:58
                        ...ciekawe, czy jakis prezent dla mnie też jerst...
                        • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 02:07
                          Adminka rozdaje, ja nic o tym nie wiem, rekordy każe bić, może coś i komuś da,
                          jak wystukamy 50000 smile))
                          • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 02:11
                            Da............usmiech...
                            • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 03:59
                              Dobrze,ze nie będzie krzyczeć, tylko się uśmiechać, a ma ładny uśmiech...smile)
                              Widziałam.. I te oczy..."Czy te oczy umią kłamać, chyba nie....La,lal,la
                              Z medodią na ustach, wędruję pod kołdrę...
                              Obym trafiła tylko...Bo kawałek mam do wyrka smile)
                              • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 04:01
                                A może jeszcze nie??!!

Już parę razy się dziś żegnałaś.
                                Lepiej posłuchaj sobie Elvisa!!

smile))
    • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 08:14
      Poranna kawka dobra rzecz!!

Piękna ta choinka!!
      Gwiazdę założyłem, bombeczki zawiesiłem!!
      I parę prawdziwych świeczek - trzeba będzie uważać, ale te tworzą najpiękniejszy nastrój. Pamiętam jeszcze czasy, kiedy elektrycznych lampek choinkowych po prostu nie było!!
      Wytłumaczcie to dzieciom!!

Ale ja jestem ... doświadczony!!?
      smile))
      • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 08:55
        Witam kawowo i szampanowo! Reginka miała mi pomóc przynieśc szampana i wypiła
        po drodze,hi,hi...widzieliście o której wczoraj na forum przyszła?
        Śnieg mam,znajomi już o 8.20 pognali na biegówki ale ja taka ambitna na razie
        nie jestem choć powinnam.
        Posiedzę chwilkę z garnuszkiem moim ulubionym na którym jest kot z przodu i z
        tyłu.Zwierzaczki grzeczne,koty mruczą -juz ciekawość co to choinka i co to na
        niej jest zaspokoiły.
        Dobrze tutaj jest ...
        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 10:55
          prosze kawusie..
          i jak milo was tu widziec..
          laktop taki chwilo mam,,nie bardzo mnie sluca..ale juz troszke wisalam...to
          chlup welkiego szampana,,jak ja lubie lycek ej ksiazeczki,,na wszystkie
          frasunki pomaga,a co lubie..i juz... za te 50 TO MY.....
          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 12:19
            Nie, ten szampan to za sukces rodzinny Maleństwa z Dodatkiem (ćśśśśśśśśśwink)
            Zrobię wyjątek i w południe kieliszkie opije wystawe. Wasze zdrowie! smile
            • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 22:10
              Ciepło, miło niebo raj zapadam w fotel i hrrrrrr hhhhhhhrrrrrr
              • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 18.12.05, 22:27
                Poszukuję czegoś do przepłukania gardła. Zdarłam sobie struny głosowe.
                • emma50 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 10:10
                  Poszalałam z psami i kotami na śniegu, bo wspaniały dzisiaj dzień u mnie -
                  bezchmurne niebo, śnieg i słońce uśmiechające sie do nas. Kawy zaparzyłam i
                  ciasteczka orzechowe przyniosłam. A teraz pora zabrac się do roboty.
                  • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 10:24
                    Emmo..choc ,,tu bo chce kawusia znajomosc z Toba nawiazc....
                    jak zasluzymy Natla jakos nam pieknie wynagrodzi komisynie co prawda,,jak nie
                    podpisza 3 krolowie..to nic nie dostaniemy,zadnej EMMUS nagrodysmile)
                    • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 10:41
                      Jestesmy po kawusi i grzankach z dzemikiem malinowym,troche lata we wspanialej
                      zimowej scenerii .Czu u Was tez jest tak pięknie czyli biało?

****Emmo w latach młodzienczych mialam kolezanke o tym imieniu,więcej sie z nim
                      nie spotkałam,aż do teraz.Czy pochodzisz z Ziemi Lubuskiej...krainy lasów,jezior
                      i grzybów ?

****Tofiko...spelniłam Twoją prosbe...popatrz sobie,o to Ci chodziło ?
                      • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 13:13

KRISTO?????mialas kolezanke ..tak??? a dlaczego o niej napisalas""Z nim,Nie
                        spotkalam"""co ci Krysto,,wiem!!!!!!!!jestes zakochana..iec daruje Ci taki
                        drobny bla,,marzysz i domku?? czy ten ?""NIM"smile wlanie takimdomku mieszka???
                        (powiedz,przeciez nikomu nie powiem..."smile))

****Emmo w latach młodzienczych mialam kolezanke o tym imieniu,więcej sie z nim
                        > nie spotkałam,aż do teraz.Czy pochodzisz z Ziemi Lubuskiej...krainy
                        lasów,jezio
                        > r????????????????RADOSCI RAJU<REAKCJI MILOSCI>>>REANIMOWANA By
                        LAS <<USTA __USTA?? >>"juz ????
                        > i grzybów ?

Krista... pogon mnie do pracy ,,bo mnie Wieczz wigil zastanie przy klikaniusmile))

• emma50 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 13:46
                          No to wpadłam na kawę - Tofiko klikasz jeszcze czy Krista pogoniła Cie do pracy?
                          Kristo jeszcze się nie znamy, bo w realu mam inne imię. I żadnej Emmy nie znam -
                          nie wiem skąd się to wzięło. A na Ziemi Lubuskiej bywałam do 64r. u dziadków w
                          okolicy Lubska.
                          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 19:17
                            Wpadłam na moment...Taki paskudny dzień dziś mam, migrena od rana wyłączyła
                            mnie z życia, wnusia chce się bawić, pierwasze odwiedziny znajonych, a ja
                            jak nieprzytomna jestem.
                            Kurczę co za dzień, nic nie pomaga, ani tabletki, ani okłady, tylko obrąbać
                            siekierą....Naprawdę fatalny dzień ....
                      • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 13:35
                        A ja tylko kawkę wypije i uciekam, by mnie jakiś okrągły rekord nie trafiłsmile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 21:44
      img22.imageshack.us/img22/4576/fajerwerkol2ec.gif
      Fajerwerki już są tylko jeszcze szampan.
      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 21:50
        No to oblewamy.......
        stóły sie uginają od ksiażek i zagrychy......przosze smile))
        Właściwie, to ciekawsze była gonitwa za....niz upolowanie wink))
        I świetnie wyszło, bo nie bardzo wiadomo kto czyli MY.....
        • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 21:52
          W takim tempie to do świąt będzie 60 zdrowie zwyciężców
      • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 21:53
        Nie ,nie ja nie polewam łapki mnie sie jeszce trzęsą ,ale jazda (smile)))))
        wojciech
        • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 21:54
          Witek, otwieraj książki.....trzeba Wojtka uspokoić, bo jak się całkiem
          roztrzesie, to Gawiarenke nam zawali....smile
          • natla Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 21:59
            ....żeby przegapić metę i nawet na moment się nie zatrzymać......może zaczniemy
            handlować naszą energią ....
            • vogino55 Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 22:08
              natla napisała:

> ....żeby przegapić metę i nawet na moment się nie zatrzymać......może
              zaczniemy
              >
              > handlować naszą energią ....

Taaaaaa ochłonołem spojrzałem na to wszystko z boku i głosno powiem MY JESTEŚMY
              SZALENI (wink)))))))))az sie zacząłem bać na myślco będzie jak kto rzuci hasło'
              Lecimy na Księżyc'(smile)))teraz mogę wznieśc toast "ZA SZALONE 50 ki"
              Wojciech
              >
              • kesaira Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 22:17
                vogino55 napisał:
                >
                > Taaaaaa ochłonołem spojrzałem na to wszystko z boku i głosno powiem MY
                JESTEŚMY
                >
                > SZALENI (wink)))))))))az sie zacząłem bać na myślco będzie jak kto rzuci hasło'
                > Lecimy na Księżyc'(smile)))teraz mogę wznieśc toast "ZA SZALONE 50 ki"
                > Wojciech
                > >

Dołączam sie do toastu !
                Szalenie szalony toastsmile)
                • natla Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 23:06
                  Kurcze, coś słabo szalejecie......Wasze zdrowie......Kundziu, popraw
                  faruszek...dziś świętujemy......panie Witku, nie wiedzi pan, że Wojtkowi sie
                  ciągle rece trzęsą i nie ma kto w drewutni popracować?
                  Ale najpierw zanim oboje sie do pracy weźmiecie, chcę Wam podziękować, że
                  wytrzymujecie z tymi szaleńcami i na ogół dobrze pracujecie. Życze Wam
                  wytrzymałosci na przyszłosć.....a tu nagroda..ćććććć....nie chwalcie się, bo
                  mnie zaraz napadną )))
                • del.wa.57 Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 23:12
                  Wina,wina,wina dajcie
                  całą lampkę-polewajcie!!!!!

hej..hej..hej..sokoływink)))
                  Orany chyba sie upiłam z radości!??raz nie zawsze tak mi jakoś błogo
                  dziewczynki,o pardon nie omijam panówwink))

Cała Gawiarenka
                  śpiewa znami,
                  tańcząc walca
                  panowie...parami
                  gdzies Hiszpania
                  za górami
                  a tu zima
                  rekordzik jest z nami.
                  wink))))))))))
                  • vogino55 Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 23:46
                    Powiem Wam,,,załozyłem kapotę i poszedłem do"Żabki"zakupiłem wino
                    musujące,<wyrób szampanopodobny>,,,strzeliłem z korka aż koty przyszły
                    sprawdzic czy nie oznajmiam pory karmienia w ten sposób.Toastów kilka juz
                    wzniosłem,,,ZA FORUM,,,,ZDROWIE PAN PORAZ Nty,,,ZA TYCH CO NA MORZU oprócz
                    Bundesmarine,,,,,ZDROWIA WOJTEK,DZIEKUJĘ WOJTEK,,,,oooo juz mogę z butli lunete
                    zrobic i na Księzyc popatrzeć,,,,,o kurna dwa sie robią co jest?
                    Wojciech
                    • regine Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 19.12.05, 23:56
                      Nie wiem kto trafił, ale też piję za zdrowie "szalonych"
                      piędziesięcolatek...Strasznie dziś dużo wpisów...
                      Więc życzę Wam i sobie, następnych rekordów w takim tempie jakie było dziś,
                      Szalone wprost !!!!!!!!!!
                      Mogę załapać się choć na 1 malutką karteczkę, z tej książki o bąblelkach ???
                      • vogino55 Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 20.12.05, 00:00
                        regine napisała:

> Nie wiem kto trafił, ale też piję za zdrowie "szalonych"
                        > piędziesięcolatek...Strasznie dziś dużo wpisów...
                        > Więc życzę Wam i sobie, następnych rekordów w takim tempie jakie było dziś,
                        > Szalone wprost !!!!!!!!!!
                        > Mogę załapać się choć na 1 malutką karteczkę, z tej książki o bąblelkach ???

Teraz mogę się przyznac mam jeszcze druga flaszeczke z Tobą Regine toast za
                        forum spełnie "Za dalsza świetlaną przyszłość FORUM",,,,cincin
                        Wojciech
                        • vogino55 Re: Stworzyliśmy perpetuum mobile ;))) 20.12.05, 00:03
                          Dobranoc wszystkim do widzenia orkiestra juz przestaje
                          grać,,,,,,,,papapapapappapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapap
                          apaaaaa
                          Wojciech
          • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 22:10
            Maladanka juz sie cieszy...wypiła cwiarteczkesmile))
            Nie poczułam atmosfery polowania bo...nacisnęłam klawisz...do sraczyka na
            papieroska...otworzyło się...cos skrobnęłam...a tu juz po rekordzie!

Opijam czerwonym winem.

Ide ...zmienic posciel.
            • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 22:13
              No nie Krista.....ja rozumiem, że 50 00, że rekord, że oblewanie, że szaleni,
              że rozprzeżenie, że na Księżyc......ale tak na forum sprawy łóżkowe? Ty
              zbereźnico.
              Panowie, do raportu wink))))
    • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 19.12.05, 22:01
      NO, POMAŁU DOCHODZĘ DO SIEBIE PO TYM ZWYCIĘSTWIE??!!

Teraz chętnie poczytałbym coś lekkiego.

smile))
    • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 07:09
      Przepraszam, że mnie nie było przy rekordowym szaleństwie. Jeszcze mam na
      rękach ślady farby podkładowej z malowania rurek gazowych. we włosach też bym
      miała, ale udało się na czas zmyć.
      Czy został jakiś kieliszeczek zacnej nalewki z derenia, albo innego specjału
      (może być kordiał, albo krupnik), którym mogłabym wypić toast?
      Niczego dziś nie przyniosłam, bo mogłabym tylko spachlówkę albo pył z framugi.
      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 09:07
        Gośka, ja rozumiem, ze Ci ciężko z tym remontem, szpachlówką we włosach
        i w ogóle, ale żeby tak od rana pić ? wink)))
        Chodź, napijemy się kawy ...... dam Ci do niej kropelki.....tylko ććććć smile))
        • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 11:10
          witajcie..

img496.imageshack.us/my.php?image=pomarancz0vr.jpg
          zostawiam pachnacy pomarancz gozdzikami....cudny zapach juz mam w chatce,
          radzil nawet,gdy wyschnie nie wyrzocac a powiesc w garderobie ,zapach trwaly
          bedzie odswierzal ciuszki.

zycze cieplego dnia w serduszkach.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 11:57
            WITAJCIE SOKOŁY!!!!!
            Cós mi dzisiaj tak głowka pobolewa po tej imprezce,ale po paru kawkach
            przejdzie,ciekawa jestem jak czuje sie dzisiaj Wojciech??pewnie ma ogromnego
            kaca po tych bąbelkach...hej!! Wojciechu!!!tylko klin moze Cie uratowaćwink))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 12:06
              O kawa, jak pięknie pachnie. Kawa w Gawiarence bardziej smakuje, niż wypita we
              własnym domu. Proszę świeże drożdżówki.
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 12:40
                Pyszne te drozdżóweczki Danusiu,dzięki zjadłam jedną z
                budyniem,mniam...mniam..wink)
                • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 14:34
                  Rowniez kupiłam se prezent!
                  Musialam dokupic ryby karpia /do galarety/,pange /do faszerowania/,
                  i sledziki /do sałatki/.Troche za wczesnie!!!wiem
                  Chcialam miec juz spokoj z zakupami.
                  Na parkingu ledwie...ledwie zalezlismy miejsce.
                  • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 22:11
                    Krista ,,,panga tak usmażona na klarowanym maśle,,,cud miód w gębie,mlask,mlask
                    Pochwalę sie głośniczki do kompa nowe kupiłem, z miłą dla ucha barwą dźwiękui
                    jeszcze maja wejście słuchawkowe,,,i to jest komfort mogę w nocy na full słuchać

Wojciech
                    • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 22:31
                      Rany, Wjtek dawaj namiary...na głośniki wink), bo w sklepie stoję jak
                      niedorozwinieta i kupuje beleco smile
                      Myśle, ze pangą zastąpię karpia (juz na stałe jest w naszym jadłospisie), choć
                      jednego też usmaże, dla tradycji.
                      • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 22:48
                        Natla głosniczki ,,,TRACER,model SP 330,,,mają kształt jajka + podstawki.Można
                        postawić je dez podstawek ,,,mniej do odkurzania(smile)))))acha tanie są w EuroAGd
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 22:59
                          No nie zeby wGawiarence dysputy o sprzęcie prowadzic(smile))))
                          tu proszę link do głośniczkow

www.tracer.pl/produkt/traglo05118
                          Popros w sklepie by je na próbę do jakiejś wieży podłączyli i posłuchaj ja tak
                          zrobiłem i jestem zadowolony z prezentu,,,olerka shiza jakas sam sobie prezenty
                          robięsad((((
                          • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 23:14
                            Coś Ty, czemu crying((? Ciesz sie , ze mozesz wink))
                            • fleur1 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 21.12.05, 07:19
                              Zapraszam na poranną kawe, ja wstałam pierwszy raz
                              od dawna tak wcześnie i jestem zadowolona,
                              kawa przede mną, a ja się cieszę, że znów z Wami jestem.
                              Dzisiaj będę miała wymieniane drzwi wejściowe, czeka mnie
                              trochę hałasu, ale potem juz będzie świątecznie, ładniej
                              i cieplutko.
                              Życzę wszystkim udanego dnia, już wieczorem po 19 zaczyna
                              się kalendarzowa zima
            • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 12:12
              del.wa.57 napisała:

> WITAJCIE SOKOŁY!!!!!
              > Cós mi dzisiaj tak głowka pobolewa po tej imprezce,ale po paru kawkach
              > przejdzie,ciekawa jestem jak czuje sie dzisiaj Wojciech??pewnie ma ogromnego
              > kaca po tych bąbelkach...hej!! Wojciechu!!!tylko klin moze Cie uratowaćwink))))

Del wa już kiedyś napisałem jak mam to znoszę z godnością (wink)))))
              ,,,,całkiem spokojnie wypijam 2 kawę,,,,,,,,lalalala
              wolne mam niespodziewane idę polatac po sklepach se prezent kupię(smile))))))
              Wojciech
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 12:38
                No!!! ale tylko prezent Wojciechu pamietaj!!!
                Obys tam nigdzie o DRINK-BAR nie zachaczyłwink)))
                Udanego zakupu zyczęwink)))
                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 16:37
                  pozdraiam,cieplutko,dopiero teraz znalazlam chwilke zeby
                  wam,,zostawic,barszczyk czewony,uszka i pierozki z kapustka i grzybkami,dzis
                  wieczorkim poklikam...gdy tylko powroc od dentysty...
                  czestowac sie prosze ...
                  i mysli takie do was kieruje cieplutkie prosto z kominka spod lotniska w
                  gdansku... tofika
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 20.12.05, 16:42
                    Tofciu Kochana!! jaki pyszny ten barszczyk!! pierożki zastawiam,moze ktos inny
                    ma ochotę??ja juz sobie /pojadlam/pierożkow,ale barszczyk...taki goracy,oj!!!
                    jak dobrze mi zrobił,wrócilam z zakupów i troszke zmarzlam,dziękuje Ci i
                    pozdrawiam Cie cieplutkowink))
    • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 21.12.05, 08:33
      Korzystam z zaproszenia Fleursmile) Zrobiłam sobie kawkę.
      Ołowiane niebo nad domami i nie wiadomo, czy bedzie padał śnieg, czy deszcz...
      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 21.12.05, 09:47
        A mnie to juz nikt kawy nie zrobi? wink)
        No dobra, mam już, pije szybko, lece z pasmi i do roboty. smile
        • maladanka Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 22.12.05, 15:12
          ale mnie przysypało - aha,ale ja tak lubię!

Pozdrówka,jestem,czuwam choc nie zawsze uda się wejść.
          I na 17.oo biegnę na biegóweczki do parku - zaczynamy sezon!
          • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 24.12.05, 10:30
            moja Gawiarenko,,,waszasmile))
            Wypic musze kawenke,,bo wigilia nastepna za rok,,,
            Chwala na Wysokosci,a Pokuj na Ziemi,
            calkiem zwyczajnie wypije ..... kawe...
            jak ja uwielbiam spokoj i go mam,,w calosci..tu nad morzem,,jestem pelna
            wdziecznosci losowi ,ze moje dzieci,,tu mamsmile))))))
            a Wiec WAM tez zycze duzo szczesliwosci,,
            zajzyjcie na poczte gazety tam cos WAM poslalam,,,
            wieczorkiem bede ... spr trzeba przeciez jak mowia dzis w nocy nasze
            gawiarenkowe zwierzaczki....a i was TU wielu Zobacze...do spotkanka
            wieczornego>>>jak sie ciesze ze WAS!!!!!!!!!!!!! MAMsmile)))))

• dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 24.12.05, 19:37
              Wpadłam do Gawiarenki po kolacji Wigilijnej odpocząć i przeczytać coś.
              Pod choinką zostawię dla Was jeszcze jedne życzenia, takiej świątecznej radości.
              • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 10:42
                Hej, przszłam na 300-setną kawę.......o, jak tu ładnie, świątecznie, pachnie
                choinką, nie ma śladu po wczorajszej kolacji, nie liczac ociężałości po ncnej
                sałatce, którą pochłonęłam w naszym pokoiku, ciepłym i przytulnym. Szkoda, ze
                tak mało nas było. W porywach do 5 osób, ale rozgadane towarzycho......super.
                .....szkoda , że Kundzia nie lubi chodzić z piesami na spacery...nie ma rady,
                trzeba lecieć smile
                Toja, na dywanik.wink)
                • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 10:59

• tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 11:38
                    Witam odswietnie ,
                    zyczac milych kontynuacji switecznych,w przeciwienstwie do vogino,mamy -5 i
                    piekne sloneczko,
                    wiec zapraszam u siebie na wspolny spacer po parku,gdzie rowniez mozna ptactwo
                    nakarmic wigilijnym smakolykamismile)

pieknego swiatecznego dnia zycze Waszystkim.
                    • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 15:17
                      Tesuniu, u mnie pochmurno. Niebo zasnute ołowianymi i siwymi chmurami.
                      Zapraszam do stołu na tort makowy.
                      Pozdrawiam swiątecznie.
                  • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 15:16
                    Wojtku, jak wrócisz z działki to skosztujesz tortu makowego, który własnie
                    wnoszę.
                    Pozdrawiam swiątecznie.
                • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 15:21
                  Jak wrócisz ze spaceru to mam dla Ciebie karpia w galarecie i tort makowy.
                  Pozdrawiam swiatecznie.

PS. Już miałam kiedys zapytać. Kto to Kundzia? I ten tajemniczy pan, co w dba
                  by kominek nie wygasł?
                  • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 15:22
                    Ten karp to dla ciebie, Natluś.
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 16:25
                      A ja zapraszam Was kochani do stołu,postawiłam tam karpia po grecku,pyszne
                      sledziki(przerzadzone przez mego meza)mówiłam Wam,,,ze moj małzon robi
                      najlepsze na swiecie sledzie? i sernik upieczony przez moja siostrę-pychawink)))
                      • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 18:38
                        Dokładam sledzie w majonezie...
                        Prosze sie czestowaćsmile)
                        • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 18:43
                          kasiera/delwa
                          i znow zarelko??..dobrze,ze witrualne,bom wczoraj sie tak opchala,ze runde na
                          miescie trzeba bylo zrobicwink)))))))))))
                          dzis skromniutkie podjadanie tego co na wynos dostalo sie jeszcze ze stolu
                          wigilijnego...
                          mrozik sciska....szkoda,ze sniegu niet,moze Sylwester sniezynkami popruszy.
                          milego swiatecznego wieczoru z torcikiem makowymwink)
                          • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 20:14
                            Pozdrowienia z pod choinki. Ale tu pyszności, jeśli mi się jeszcze coś zmieści
                            to podjem. U mnie też śniegu ani na lekarstwo, za to rano lało jak z cebra.
                            Biegną dalej śpiewać kolędy (taka rodzinna tradycja)
                            • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 21:12
                              KESAIRO wybacz gapiostwo,,,Imieninowe wszystkiego Najlepszego z miłym usmiechem
                              i ukłonem,,,,dopieszczasz nas tu kulinarnie(smile)))))))))
                              Pozdrawiam Wojciech
                              • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 22:20
                                Kesajro..mow ze zalapalam na cosik>>>>>
                                jak fajnie ze wpadlasm zobaczyc moge klikac do upadlego dzis ,,chop szampanik
                                moge hurra niech Kesajra poczyta z nami ,,chodz Ci pospiweamy..n
                                Natla,Wojciech,Reginko ,uspokuj z chowaniem komputera ,,ludzie jestem z WAMi i
                                juz prawie

zdrowa ,,bo moge nucic koledy,moge ...niech zyje bal
                                ...
                                co jeszcze chceciesmile))))?
                                Mireczko pomagaj wpasc na trop slow ..moze jednak Suliko???

\\
                                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 23:12
                                  jest mi ssmutno,bo tak czesto bywa ,ze przyjde i juz nikogo nie zastanesmile((((
                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 23:33
                                    tofika napisała:

> jest mi ssmutno,bo tak czesto bywa ,ze przyjde i juz nikogo nie zastanesmile((((

Niech nie będzie Tobie smutno,,,znasz kolendę "Rzepa" zaśpiewajmy
                                    'Żepa nna czysta porodziła syna,,,,,,,,,,
                                    Pozdrawiam Wojciech
                                    • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 25.12.05, 23:51
                                      Moze sie uda w ciszy poczytac z jeden rozdział 'książeczki'zaczyna mnie nosic
                                      dwa dni luzu pójde chyba drwa przygotować,juz sam niewiem co bym
                                      chciał,,,,,,,,,,,
                                      Wojciech
                                  • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 00:48
                                    Jak Ci smutno, Tofiko pospiewaj:

Życie, kochanie, trwa tyle co taniec,
                                    fandango, bolero, bibop,
                                    manna, hosanna, różaniec i szaniec,
                                    i jazda, i basta, i stop.
                                    Bal to najdłuższy, na jaki nas proszą,
                                    nie grają na bis, chociaż żal,
                                    zanim więc serca upadłość ogłoszą -
                                    na bal, marsz na bal!
                                    Szalejcie aorty, ja idę na korty,
                                    roboto, ty w rękach się pal,
                                    miasta nieczułe, mijajcie jak porty,
                                    bo życie, bo życie to bal.
                                    Bufet, jak bufet, jest zaopatrzony,
                                    zależy, czy tu, czy gdzieś tam,
                                    tańcz, póki żyjesz, i śmiej się do żony,
                                    i pij zdrowie dam...
                                    Niech żyje bal,
                                    bo to życie to bal jest nad bale,
                                    niech żyje bal,
                                    drugi raz nie zaproszą nas wcale,
                                    orkiestra gra,
                                    jeszcze tańczą i drzwi są otwarte,
                                    dzień wart jest dnia
                                    i to życie zachodu jest warte!

Chłopo-robotnik i boa-grzechotnik
                                    z niebytu wynurza się fal,
                                    widzi swą mamę i tatę, i żonkę
                                    i rusza, wyrusza - na bal.
                                    Sucha kostucha, ta Miss Wykidajło
                                    wyłączy nam prąd w środku dnia,
                                    pchajmy więc taczki obłędu jak Byron,
                                    bo raz mamy bal!

Niech żyje bal,
                                    bo to życie to bal jest nad bale,
                                    niech żyje bal, drugi raz nie zaproszą nas wcale,
                                    orkiestra gra,
                                    jeszcze tańczą i drzwi są otwarte,
                                    dzień wart jest dnia
                                    i to życie zachodu jest warte!

PS. Własciwie, to może być nasz hymn...
                                • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 00:42
                                  Tofiko, Zdrawia, Zdrowia, Zdrowia !!
                                  To niedopuszczalne, że bogowie uczynili nas takimi delikatnymi...
                                • goskaa.l Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 07:17
                                  Chciałaś "SULIKO"?

SULIKO

Gdzie rozkwita kwiat, róży kwiat

Na gałązce usiadł lotny ptak

Zadrżał wśród listowia purpurowy pąk

Czemu serce drży Suliko.

Jedzie wrony koń spoza wzgórz

Jeździec zbliża się wchodzi w próg

Spragnionemu dajże wody, wyjdź przed dom.

Czemu kryjesz się Suliko.

Pięknie pachnie chleb, pachnie miód

Proszę napij się, ucisz głód

Ale nadaremnie ściga mnie twój wzrok

Inna jestem już Suliko.

Wiłam z przędzy nić długą, nić

Z przędzy powstał szal, zwiewny szal,

Szal do przędzy nie podobny nic a nic

I ty jesteś już nie ten sam.

Pobladł jeździec i ruszył w cwał,

W locie zerwał kwiat róży kwiat

Zdrada rani serce, kole, rani dłoń

Zapłakała w głos Sulika.

Bo umiera rniłość, kiedy stargasz ją,

Mówi stara pieśń Suliko.

To piosenka Eleni.
                                  • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 11:03
                                    świeża poświąteczna kawa, może ktoś ma ochotę, ale żadnych ciast i innych
                                    słodyczy.
                              • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 00:40
                                Wybaczam, wybaczamsmile)Dzień to jest niezwykły, ponieważ wszyscy wszystkim ślą
                                życzenia. Usmiech rzeczywiście miły, a ukłon, dostrzegam, szarmancki.
                                Miło się gawędzi przy pełnym stole...
                                Pozdrawiam swiatecznie.
                    • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 00:58
                      Zrobiłaś mi Kesairo frajdę tym karpiem, bo ja w tym roku nie zrobiłam.....tak
                      więc tradycji dzięki Tobie, stało się za dość wink))
                      • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 01:03
                        To sie cieszsmile)
                        Smacznego !
                        smile)
                        • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 01:12
                          teraz to juz jestem w skowronkach...
                          dziekuje za sliczne wykonanie "niech zyje bal..Kesajro..
                          pieknie ,,i 100 lat i duzo wiecej ....
                          CI zycze
                          Wojkowi za kolende i drwa ciel\pelka w drewutni,,wszystko juz oksmile))))))))
                          • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 10:39
                            wiec widzisz tofinko,wszyscy o wszystkich mysla,gdy dopchaja sie do kompa,
                            Tobie i wszystkim tu piszacym i podgladajacym zycze pieknego swiatecznego
                            dnia...

sniezynki nas nawiedzily dzis i jest tak cudniesmile)
                            • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 17:22
                              O piękny dzień, słońce, mrozik w sam raz....stęskniłam sie juz za tym widokiem.
                              Spacer w taki dzień, nawet krótki, to frajda.
                              A teraz poproszę bardzo serdecznie Kundzie, o kusztyczek ankochola, bo .....o
                              wiecie, trzeba przetrawić "te świeta" wink)
                              Kesairo, przedstawiam Ci Kundzię, naszą prawą rękę, która po prostu pilnuje
                              Gawiarenki pod naszą nieobecnosć, a czasem zmeczonym, czy smutnym podaje dobre
                              rzeczy.
                              A to pan Witek...właściwie prawa rączka chłopaków, pomaga Wojtkowi w drewutni,
                              wykonuje meskie prace w Gawiarence, oczywiscie tylko pod nieobecnosć naszych
                              panów.
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 20:00
      święta się kończą i można wrócić w zacisze gawiarenki, posiedzieć przy kominku,
      może coś zimnego wysączyć i poczekać na następnych kończących świętowanie.
      Ale już za parę dni sylwester i nowy rok, więc znów będzie można poświętować.
      • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 20:17
        Witam poswiątecznie !
        Ranek zaskoczył nas opadami sniegu,spacerowalismy po lesie i podziwialismy
        prawdziwą zimę...oj! jak było pięknie.
        Zostały nam ciasta,prosze jest jeszcze sernik,pierniczki,makowiec,keks i tort
        czekalodowy na wieczornej herbaty.
        Praktycznie pozostało po trochu prawie wszystkich potraw wigilijnych.Rokrocznie
        obiecujemy sobie,zeby robic trochę mniej...bo potem kłopot jak zostanie...ilez
        to razy można odgrzewać!
        Siadam wygodnie w fotelu obok kominka ze szklanką wody mineralnej.
        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 22:38
          Krista no co Ty woda 'moralna',,,właśnie zagęszczam sobie tonic Gin'em(smile))
          podstaw szklaneczke to się co skapnie(smile))
          Wojciech
          • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 26.12.05, 22:42
            Nie da rady Wojtuniu ,nie da rady.Dziękuje!
            Musze strawic to co zjedzone i wypite.

Dla spragnionych ...moge zagęscic tonic Becherowką...chcesz ???
    • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 12:44
      Czyzbym przyszłam pierwsza? Wypijam kawkę. No, dobra. Zjem troszke sałatki
      jarzynowej. Troche chłodnawo...
      • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 12:47
        O, widze, że Danutka i Gosia juz byłysmile)
        • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 12:51
          Przesyłam odpryski świątecznych zawodzeń ze świetym.
          Ja spiewałam w chórku...
          www.reuters.hu/card_dom/index_content.html
          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 13:23
            Tak sobie na chwileczkę przysiądę, zaraz zmykam,
            Ale choć na momencik posiedzę sobie w tym wygodnym fotelu, przy kominku.
            Zimno, szaro, palce odmawiają posłuszeństwa.
            Klawiatura aż ugina się od zmęczonych dłoni...
            Czy to z pogody czy też po świętach ???
            Ciężko wyczuć.....
            • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 13:52
              Reginko,ty paluszki rozgrzewaj,nie narzekaj,bo do tanga trzeba szykowac
              Sylwestrowego,prosze herbatke z drobinka rumu,i nie ma tu na forum straszenia
              zimnica ,ja tu w domku ,t]zn na dworze mam slizgawice i zimnice,a pod warszawa
              wszdzie cieplutko,wiec pj rumi z cytr w herbatcejak fajnie cie uciepli to i
              kominek ,,rozpal,bo przecie witek osepac swiat nie moze...
              jak zwierzatka mowily cos w noc wigilijna,bo ja nic nie wiem ,spalam odpiatku
              do popoludnia drugiego dnia swiat,,tak grypka mnie swiateczbnie
              oszczedzila...smile)juz tr lepiej.....
              • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005/tofiko 27.12.05, 17:29
                oj..toficzko...tos chorenka lezala i mikolaja nie widzialasad(
                wracja do zdrowka predziutkosmile)
                • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005/tofiko 27.12.05, 17:34
                  witam pozostalych /le duszyczki...
                  mam nadzieje,ze wszyscy przezyli euforie swiatecznasmile)
                  tu narescie zasypalo nas na bilao(szkoda,ze nie w wigilje)
                  za oknem jest cudownie a w domciu pachnie w dalszym ciagu siwtamismile)

milego wieczorku zimowego.
                  • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 27.12.05, 21:00
                    Witam takze wszystkich cieplutko, za oknem u mnie wieje silny wiatr
                    i posypuje sniezek. W swieta bylo szaro a teraz zrobilo sie bialo...
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 28.12.05, 22:27
      Na wieczorną herbatkę czas. Nie wiem co się dzieje nikt tu ostatnio nie bywa.
      Czyżby aż do sylwestra gawiarenka była zamknięta?
      • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 28.12.05, 22:33
        No tak wychodzi, pan Witek i Kundzia chcą niespdzianki zdaje sie jakieś
        przygotować.
        A my pewnie sie pindrzymy przed sylwkiem wink)))
        • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 28.12.05, 22:46
          natla napisała:

> No tak wychodzi, pan Witek i Kundzia chcą niespdzianki zdaje sie jakieś
          > przygotować.
          > A my pewnie sie pindrzymy przed sylwkiem wink)))
          To jak 2*2 trza by na solarium wybyć, albo jakieś mazidełko z nadmanganianem
          potasu (trwałe)(smile)))
          Wojciech
          • regine Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 28.12.05, 23:06
            Proszę uprzejmie, o niezamykanie naszej Gawiarenki na Sylwestra....
            Siedzę z wnusią, więc może kielonek szampanika wypiję i życzenia Wam złożę....
            Już niedługo, będę znowu codziennie z Wami.
            Już, już za kilka dni...Tęsknię za Wami strasznie sad(((((,
            Co 2-gi dzień, podczytuję troszkę, choć nie za bardzo mi to wychodzi.
            Bo pędzicie do przodu jak burza smile)
            • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 28.12.05, 23:09

--Będzie otwarta do ostatniego gościa,,,,,

"Dla każdego świeci jakieś słońce" (gdzieś w necie wyczytane)
            • mira21 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 28.12.05, 23:10
              Witaj Reginko! jak Cię ujrzalam, tak pomyslalam, ze tez tu wstapie mimo polnocy
              i duchow czasu, ......
              • vogino55 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 29.12.05, 21:59
                Dobrze że nikogo nie ma,wstawię do barku może się jeszcze przyda no tym deko
                młodszym(wink))))
                • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 29.12.05, 23:54
                  Też podrzucę niech się mrozi
                  img504.imageshack.us/img504/2779/nrszampan92xh.gif
                  • yoanna Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 00:05
                    Chyba skoczę do apteki po środki na kaca...wink
                    • natla Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 00:41
                      Chyba trzeba, a rady są na wątku o kacu wink)
                      Ja opijam nowy rok BECIKÓWKA......tak po linii i na bazie......wiec Wojtku nie
                      chowaj jej za głęboko.
    • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 10:37
      Wyspacerowałam zwierzaczki ( poszalały na śniegu ) a teraz zapraszam, na
      pachnącą kawę i herbatę.
      • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 11:11
        lapie za herbatunie,
        jakos niekawkowo mi od swiat...ech za duzo bylo wszystkiego tego dobrego,
        ale jakis serniczek bym zmiescilasmile)

milego dnia zycze.
        • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 11:15
          Tesuniu a może być serniczek z brzoskwiniami? właśnie kawałek takiego serniczka
          dostałam od znajomej.
          • mira54 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 13:07
            Dzieki Danutka za kawke. Ja natomiast chetnie poczestuje Was
            szwedzkimi ciasteczkami z cynamonem, ktore upiekla moja coreczka.
            Sa pyszne. Tesuniu, czy Ty takie pieczesz?
            • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 13:21
              Galopkiem przybiegłam. Kawkę za chwilę wypije, bo najpierw się ogrzeje pod
              pledem. Zimno jak w psiarni. A i ciasteczek nie odmówię...
              • kesaira Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 16:02
                Jednak za zimno u mnie. Zmykam do łózia, by sie ogrzać.
                • krista57 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 17:01
                  Po ociepleniu budynku widoczne zmiany w wyglądzie i mam teraz w domu cieplutko.
                  Wypijmy wspolnie kesairo kawę podam w ładnych filiżankach a jezeli sie nie boisz
                  to prosze świąteczny makowiec.Ja jem....smile))
            • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 19:20
              mira54 napisała:

> Dzieki Danutka za kawke. Ja natomiast chetnie poczestuje Was
              > szwedzkimi ciasteczkami z cynamonem, ktore upiekla moja coreczka.
              > Sa pyszne. Tesuniu, czy Ty takie pieczesz?

pieklam kiedys,ale tego jest tyle odmian,

dzieki miro za przypomnienie smakowesmile
          • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 19:19
            dankarol napisała:

> Tesuniu a może być serniczek z brzoskwiniami? właśnie kawałek takiego
            serniczka
            >
            > dostałam od znajomej.

pewnie,ze tak,uwielbiam kazdy serniczek,
            dzieki za szczodroscsmile)
            • czarny.humor Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 20:02
              Znajdzie się jeszcze kawałeczek caiasta dla strudzonego, zabłąkanego, zaśnieżonego wędrowca?

I zimową herbatkę poproszę.

smile))
              • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 21:29
                czyżby herbatka tu była, wróciłam z zimowego spaceru i ciepła herbata jest mi
                do życia potrzebna, najlepiej taka, żeby szybko odmrażała
                • emma50 Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 21:48
                  Przysiądę też przy herbatce i przyniosłam świeżą dostawę sernika dla
                  strudzonych, zaśnieżonych wędrowców.
                  • dankarol Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 21:49
                    Emma jesteś aniołem sernik bardzo dobra rzecz
                • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 21:52
                  www.incredimail.com/english/order_gold.asp?addon=IncrediMail&dc=d
                  to ja ,ja taki balwanek pod gawiarenka ..
                  zerknijcie przez okienko,,przekonacie sie...
                  ja jak zwykle herbtka wieloowocowa z szuszonych owocow ,,tylko jeszcze
                  mniodziku ,,na chrypke,bo jutro trzymajcie mnie ludziska,,ja
                  zaspiewam..normalnie zaspiewam...

"i bylo w gawiarence tak wesolo i grali i spiewali ile tchu,,i tych spiewow
                  (ksiazek) bylo malo ,,malo ,,ze braklo od czytania tchu"
                  • tesunia Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 30.12.05, 22:20
                    a to ja do herbatek podolewam nieco % by szybciej rostapiala zlodowaciale
                    cialkawink)
                    a za serniczek pierwsza lapie mniamm,mniammmmmmmmmmmmmmm smile)
                    tofiko.lap za kubek a jutro chrypka znika i spiewasz od samego ranasmile))))))))))
                    • tofika Re: GAWIARENKA.....grudzień 2005 01.01.06, 01:57
                      takipiekny Gawiarenkowy nastroj ..o nie .... popatrze,,jak ja dawno tu nie
                      bylam......zwirzatka chrapia ...jest porzedeczek..super,,zostaje tu i juz
                      nigdzie stad nie wyruszam,,,, tak stesknilam za tymuroczym miejscemsmile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka