Dodaj do ulubionych

Głosujemy na próbę? -quiz

05.10.15, 15:06
Mnie wyszło tak- Twoje odpowiedzi wskazują, że nie ma partii, która odpowiada twoim preferencjom. Generalnie bliżej ci do lewicy niż prawicy. Partie, na które mógłbyś zagłosować to Zjednoczona Lewica, w wersji centrowej - PO lub bardziej lewicowej - Partia Razem.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/13,129662,5823,do-ktorej-partii-jest-ci-najblizej-sprawdz-sie-w-naszym.html
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 15:26
      Mnie wyszło tak samo jak tobie. A chcę głosować nie na lewicę, czy PO (na nią też mogę), lecz na .Niezależną Petru.
      Na szczęście z tego automatu nie przypisali mnie do prawicy wink
      • zajbel Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 15:32
        Poglady poglądami a rzeczywistośc skrzeczy, ja zagłosuję na PO
        • jaga_22 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 17:24
          Nic nie wyszło,tylko Piechociński z koniczynką.
          • anoagata Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 17:40
            A mi wyskoczyła uśmiechnięta Ewa Kopacz.
            • ajaksiowa Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 18:01
              A mnie przystojniak Ryszard P. smile
    • wikul Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 19:06
      Jeszcze nie wiem. Zagłosował bym na PO ale tak mnie ostatnio irytują że może na Petru. O ile przestanie totalnie krytykować dotychczasowe rządy PO. No i o ile znajdę na liście kogoś odpowiedniego.
      • estella50 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 05.10.15, 19:54
        wikul napisał:

> Jeszcze nie wiem. Zagłosował bym na PO ale tak mnie ostatnio irytują że może na
        > Petru. O ile przestanie totalnie krytykować dotychczasowe rządy PO. No i o ile
        > znajdę na liście kogoś odpowiedniego.

Iryska podesłała quiz w pierwszym wpisie. Odpowiedz na pytania i automat tobie powie, na kogo masz głosować wink

• sandraaacz Re: Głosujemy na próbę? -quiz 07.10.15, 11:30
      zagłosować na próbę możecie też tu: www.parlamentarny.pl/
      są wszyscy kandydaci z różnych partii i okręgów no i widoczne też jest poparcie na daną chwilę smile
      • estella50 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 07.10.15, 12:35
        Zapisałam się tam na newslettera.
        Jeśli będę chciała mieć go dłużej, niż 2 tygodnie, to mam podać nr telefonu!
        Kiedyś naiwna podałam w necie ten numer i zaraz chciały do mnie przychodzić płatne sms via Seszele, czy inne Bermudy. Na szczęście naiwność moja ma ograniczony charakter i zakazałam im wstępu na mój telefon.
        • jaga_22 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 07.10.15, 15:41
          Od dawna mam newsletter od nich.

www.rynekzdrowia.pl/
          • estella50 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 07.10.15, 15:53
            jaga_22 napisała:

> Od dawna mam newsletter od nich.

I nie życzyli sobie twojego nr telefonu?
            • jaga_22 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 07.10.15, 18:24
              Nie życzyli.Prawie codziennie jest co poczytać.
    • plater-2 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 10.10.15, 19:35
      Bez sera. Czemu nie ma opcji "mam inny (niewymieniony tu) poglad na sprawę" ?

Nic mi nie pasuje ...
      • dorka556 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 10.10.15, 21:56
        Wyszła mi Nowoczesna i na nią będę głosować.
        • wikul Re: Głosujemy na próbę? -quiz 10.10.15, 23:12
          Miałem głosować na Petru ale jak dzisiaj usłyszałem brednie Nowackiej ze Zjednoczonej Lewicy na temat upadku PO, postanowiłem zacisnąć zęby i jednak zagłosować na PO. Mam nadzieję graniczącą z pewnością że tzw. Zjednoczona Lewica (składającą się m.in. z naćpanej hołoty) rozsypie się po wyborach.
          • maria6450 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 09:20
            Wyszło, że najbliżej mi do Nowoczesnej, może tak zagłosuję.
      • czuk1 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 09:23
        plater 2 pisze : > Nic mi nie pasuje ...
        Zaskoczony byłem.... bo ja przecież mam poglądy propaństwowe, demokratyczne, niekonserwatywne. I wydawało mnie się, że zakwalifikowany zostanę do PO bądź Nowoczesnej.
        Niestety wyszło na to, że serce mam podzielone. Jestem wyraźnie niewpasowany w program żadnej partii. (może dlatego jestem bezpartyjny ? wink )
        Plater-2 ,chyba dlatego nic nam nie pasuje bo my wybieramy najrozsądniejsze poglądy, najpilniejsze i najlepsze dla nas obywateli tematy/sprawy/problemy , w tym dla głownie naszej grupy społecznej czy wiekowej. Mało patrzymy na prognozy i strategie partyjne najlepsze dla Polski. Stąd nasze opinie pozytywne dla danej partii (zgodne z jej programem) są rozłożone/rozrzucone na poszczególne partie. I wynik naszego testu wychodzi
        "wypośrodkowany" . Okazuje się, że nie popieramy jednoznacznie żadnej/jednej partii. Co (wg mnie) dobrze o nas świadczy, bo mamy swój rozum i nie jesteśmy politycznymi oszołomami.
        A partie ? Podlizują się wszystkim , głoszą nierealne obietnice.
        W teście odrzucamy zatem te ich programy które są niekorzystne dla nas, nierealne i zwodnicze.

Takie przemyślenie każe spełnić obywatelski obowiązek i głosować na godne i pewne osoby, w partiach które prawdopodobnie wejdą do Sejmu, na kandydatów którzy zostaną wybrani.
        Mnie odpadł wybór "na zło mniejsze" bo widzę zło zarówno w PiS jak i PO.
        • plater-2 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 09:59
          Bo ja jestem monarchistka :[.
          • czuk1 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 10:36
            Cenię Twoje zdanie. Jako obywatel też mam ciągoty przeprowadzenia porządku prawnego w państwie, do podporządkowania się silnej, jednej, kompetentnej władzy , np Prezydentowi. Premier (jak kanclerz w Niemczech) mógłby stać na czele silnego rządu a mały liczbowo Sejm (sam bez Senatu) wybierany powinien być w JOW-ach.
            Prezydentowi powinno zostawić się jak w Niemczech, jedynie funkcje reprezentacyjne. Żadne tam zdublowane rządzenie armią i prowadzenie przez niego, polityki zagranicznej.
            • jaga_22 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 12:21
              To ja jeszcze raz ,zweryfikuję siebie,bo na PSL nigdy nie głosowałam.
              • jaga_22 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 12:28
                A jednak PO
                http://i58.tinypic.com/4q1jjd.jpg
            • plater-2 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 19:05
              Do załatwienia, trzeba tylko ustalic, czy jestesmy za monarchią dynastyczna czy elekcyjna.
              • czuk1 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 19:23
                Jestem za wyborem prezydenta w wyborach powszechnych . Ale , jak nazwać taki ustrój rządowo-prezydencko-parlamentarny? Nie wiem. smile
                • plater-2 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 19:33
                  Nie wiem, myślę.
                  No i kto by był interrexem ? Polak ?
                  • czuk1 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 19:43
                    Trybunały - Stanu i Konstytucyjny.
                    • plater-2 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 22:05
                      Hmmm. Jakby dynastyczna, to odwołuję sie do strony Marka Minakowskiego i biore całość
    • estella50 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 12:55
      Ten test jest kłamliwy!
      Jestem ZA: podniesieniem wieku emerytalnego, 6-latkami w szkołach, refundacją in vitro, liberalizacją prawa do aborcji, zmniejszaniem państwa w gospodarce, integracją z UE, zwiększeniem opodatkowania najbogatszych, zwiększaniem płacy minimalnej.
      I pokazał mi się JK na zdjęciu!
      Przecież program jego partii jest przeciwny tym moim wyborom!
      I jak tu żyć? Chyba w schizofrenię popadnę wink
      • czuk1 Re: Głosujemy na próbę? -quiz 11.10.15, 13:44
        Może naród zmarznie i do wyborów zmądrzeje. ? smile smile smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka