Dodaj do ulubionych

Problem z internetem

12.10.15, 13:58
Biore sobie wolne póki co - dzis od syna popiszę bo mi nijak jechać do Głogowa. Albo modem mi wysiadł albo cos z karta. Na razie - dam znać.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Problem z internetem 12.10.15, 19:37
      Mnie zdarza się - jako przyczynę mieć - rozłączenie modemu lub rutera . Sprawdzam połączenia . Wykonuję / przywracam połączenie . Resetuję, poprzez przerwę ok. 1 minuty.
      • anoagata Re: Problem z internetem 13.10.15, 10:24
        Różne mogą być przyczyny.
        W ubiegłym tygodniu cały dzień nie miałam dostępu i też myślałam ze coś padło ale okazało sie że była awaria gdzieś na linii.Ja mam stacjonarny+telefon czyli linia domowa'
        • iryska2604 Re: Problem z internetem 13.10.15, 15:56
          Już jestem.Czuku, resetowałam, odłączałam, wyjmowałam i wkładałam kartę i nic. W okienku pokazywało sie tylko to ze jest ruter naładowany. I tak przez trzy dni. Dziś byłam w salonie orange'u i wyobraźcie sobie że bestia zaskoczyła.Złosliwośc przedmiotów martwych? Moze coś z sygnałem było.
        • czuk1 ... i tak bywa .... 13.10.15, 17:05
          W tym akurat gronie mogę się przyznać.
          Nie mam połączenia internetowego (niedawno temu) .
          Wykonuję rutynowe "naprawy" - nic.
          Wiozę laptopa do informatyków.
          Ocena - łączność z internetem istnieje.
          Podejrzenie, że w mieście jest awaria sieci MultiMedia.
          Jadę do Kablówki (multimedia).
          Przekazuję opinię złą (kilku osób) też moją ....o tych awariach.
          A pani mówi - możliwe ale Pan to nie płaci od czerwca i dziś wyłączyliśmy.
          Zapłaciłem 300 zł . Przychodzę do domu - internet działa.

(ustawiłem na koncie niewłaściwą opcję zlecenia wpłat)
          • estella50 Re: ... i tak bywa .... 13.10.15, 17:15
            Ojej, można się w piętę ugryżć z tego powodu wink
            • iryska2604 Re: ... i tak bywa .... 13.10.15, 20:08
              Ja taak miałam parę m-cy temu. Mam orange w przelewach zdefiniowanych i tam,jeśli coś zmieniam- najpierw muszę kliknąć -modyfikuj - I pobrać sms. Potem -wykonaj -i znów sms. Zrobiłam to pierwsze.Było juz późno i nie sprawdziłam czy mi weszło do historii. Jakie było moje zdziwienie kiedy sie okazało że nie zapłaciłam!
    • estella50 Re: Problem z internetem 13.10.15, 16:55
      Irysko, ja tak też miałam kilka miesięcy temu. U mnie w domu nie działało, a w salonie tak! Patrzyli na mnie z litością dla mego siwego włosa, bo starsza pani pewnie do gniazdka nie podłączyła. Było tak kilka razy i kilka tygodni na samym smartfonie.
      I w końcu na stanowisku pracy konsultanta połączenie z internetem w moim laptopie ni stąd ni zowąd zgasło!
      Moja satysfakcja była cicha, zdumienie konsultanta ogromne.
      Okazało się, że to mój ruter (niepsujące się absolutnie cudo nad cudami) odmawia posłuszeństwa co jakiś czas. Dostałam nowy. I ten też miał przestoje w pracy!
      Mam teraz trzeci ruter innej firmy, ale drżę przy włączaniu, bo a nóż widelec ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka