Dodaj do ulubionych

List do Prezydenta

15.11.15, 16:47
Pozwoli pan, że tego grzecznościowego tytułu użyję tylko ten jeden raz. Tylko grzecznościowo, bo na bycie szanowanym trzeba zasłużyć. Szacunku nie dostaje się ani z nadania partii ani prezesa, ani nawet z tytułu objęcia wysokiego stanowiska. Ja w momencie pańskiego wyboru na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej kredyt szacunku Panu dałem. Mimo obrzydliwej kłamliwej kampanii prowadzonej przez pańską partię żartobliwie nazywaną prawo i sprawiedliwość, mimo morza nienawiści i prawdziwego gebelsowskiego przemysłu pogardy rozpętanego przeciwko dobremu, uczciwemu człowiekowi, jakim jest Bronisław Komorowski, dałem Panu – mały – kredyt szacunku i wiary w człowieka.

studioopinii.pl/jacek-parol-list-do-prezydenta/
Ja również chciałabym aby Prezydent list ten przeczytał i zadumał sie nad nim. Ale to mrzonki. Jego partia -czyt. prezes - wreszcie ma władzę i on też poczuł jej smak. Dopiero teraz przekonamy się co sobie naród(nie wszyscy) zafundował.A zacznie się od TK...
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 16:59
      Tak, najpierw TK, następnie media, edukacja, samorządy (nowe województwa więc nowe wybory samorządowe) i - nie poznamy naszego kraju !
      • iryska2604 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 17:15
        Naszemu pokoleniu przyszło żyć w ciekawych czasach.Dorastaliśmy w jedynie słusznych czasach - mimo to potrafiliśmy żyć, cieszyć sie tym życiem.Lekko czasem nie było. Ale teraz u schyłku ogarnia mnie trwoga jak widzę to co się dzieje. Jak pleni się chamstwo, kłamstwo,lekceważenie człowieka - i to pod płaszczykiem wartosci. Jakich?Szkoda mi dzieci i wnuków.
      • wirujacypunkt Re: List do Prezydenta 15.11.15, 17:15
        Chcą zawładnąć wszystkim i prawdopodobnie nie cofną się przed tym by przejąć pełnie władzy we wszystkich możliwych instytucjach państwa, Mam jednak nadzieję, źe ludzie obudzą się dość szybko., w związku z czym rządy pisowskie skończą się wcześniej niż za cztery lata.
        • jaga_22 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 17:34
          Oby... oby .
          • ewa9717 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 19:14
            Oby.
            A budyń rzeczywiście zachowuje się paskudnie.
            • zajbel Re: List do Prezydenta 15.11.15, 19:47
              To jest podręcznikowy przykład niewłaściwej osoby na poważnym stanowisku.
              • maria6450 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 19:55
                List znakomicie opisuje klasę prezydenta. I strasznie i śmiesznie, ale bardziej straszenie crying
              • estella50 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 20:07
                Przyznam się, że byłam naiwna jak niewinna pensjonarka, bo myślałam że PAD jest łagodną wersją PiS-owca i z nim w charakterze prezydenta da się jakoś wytrzymać.
                Oszukał - mnie nie, bo oczywista nie głosowałam na niego - ale swych wyborców, od pierwszego dnia urzędowania, kiedy zażądał od rządu realizacji swoich obietnic. A pózniej było już tylko gorzej. Godzi się na mijanie z literą prawa (strażnik Konstytucji!), jawnie okazuje podległość prezesowi, działa na rzecz swojej partii, od nowa podgrzewa atmosferę podziału w narodzie, a za chwilę mianuje ministrem skazanego na bezwzględne więzienie!

• czuk1 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 22:59
                  A ja liczę jeszcze na to, że się opamięta. W interesie własnym i Polski. PAD jest reprezentacyjny, wygadany, rozsądnie myślący. Wystarczy by dotrzymał gamy obietnic danych wyborcom .
                  • estella50 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 23:04
                    Oj naiwny, naiwny, naiwny.....🎶
                    Z całym szacunkiem, czuk 😁
                    • czuk1 Re: List do Prezydenta 15.11.15, 23:10
                      Być może, ale cierpliwie czekam na rozsądne decyzje rządu.
                      • wirujacypunkt Re: List do Prezydenta 15.11.15, 23:33
                        Czekasz na rozsądne decyzje rządu ?
                        Przekonamy się niebawem, chociaż to, co planują w wielu przypadkach jest bardzo dalekie od rozsądku.
                        Od poniedziałku zaczynają rządzić.
                        • iryska2604 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 08:54
                          A ja liczę jeszcze na to, że się opamięta. W interesie własnym i Polski. PAD jest reprezentacyjny, wygadany, rozsądnie myślący. Wystarczy by dotrzymał gamy obietnic danych wyborcom .

czuku, a gdzie ty tu widzisz rozsądek? Przecież co krok to gorzej. A gama obietnic? Boże, chroń Polskę bo nic dobrego one nie przyniosą a juz szczególnie manipulowanie przy Konstytucji.
                          • anoagata Re: List do Prezydenta 16.11.15, 09:09
                            No kurna Czuk,myślałam że znasz się na prezydentach !
                            Cechy Dudy ,które wymieniłaś to on miał jak był przez jakiś czas rzecznikiem PiSu,chyba kilka lat temu i dlatego ze mówił rozsądnie szybko przestał nim być.
                            Teraz też nie będzie mówił...bo moze przestać...a właściwie to on niema zielonego pojęcia o prezydenturze,szkoda stukania w moją klawiaturę.
                            • ewa9717 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 09:58
                              Niestety, budyń brnie, teraz oficjalnie poparł wariata z brzytwą, czyli macierewicza.
                              • czuk1 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 11:22
                                Szanowne Panie. Przyznaję się.
                                Nie mam kobiecej intuicji.
                                Dobrego tygodnia życzę smile
                                • anoagata Re: List do Prezydenta 16.11.15, 15:40
                                  czuk1 napisał:

> Szanowne Panie. Przyznaję się.
                                  > Nie mam kobiecej intuicji.
                                  > Dobrego tygodnia życzę smile
                                  Możemy sobie zaśpiewać; Nic się nie stało........
                                  Wlaściwie to chłopy chyba nie mają żadnej intuicji ale za to macie coś innego,czego my baby nie mamy.Poz.
                                  • jaga_22 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 15:50
                                    A chłopy nie mają tego co my posiadamy big_grin
                                    Czuk niepoprawny.Nie wiem na czym opiera swoją przychylność
                                    dla D. bo co się odezwie to powinien dostać https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/039.gif
                                    • anoagata Re: List do Prezydenta 16.11.15, 15:56
                                      Albo tak !!

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/bije.gif
                                    • czuk1 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 16:33
                                      ...... bo co się odezwie to powinien dostać .... wink

....ja ? smile
                                      za co ? smile

• iryska2604 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 16:42
                                        O jejku, to nie ciebie chcą okładać, pomyśl kogo...
                                      • anoagata Re: List do Prezydenta 16.11.15, 16:47
                                        czuk1 napisał:

> ...... bo co się odezwie to powinien dostać .... wink
                                        >
                                        > ....ja ? smile
                                        > za co ? smile
                                        >
                                        No proszę cię,nie bierz wszystkiego na siebie daj wszystko dla Dudy !!!!
                                        • czuk1 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 16:53
                                          Jestem dobroczynny.... chętnie się (już tylko) dzielę. smile
                                          • jaga_22 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 17:27
                                            Czuk się tylko droczy z nami https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/013.gif
                                            • estella50 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 17:32
                                              Przyda się tutaj ktoś nasz, kto potrafi trochę nam zamieszać w głowach wink
                                              • anoagata Re: List do Prezydenta 16.11.15, 17:38
                                                estella50 napisała:

> Przyda się tutaj ktoś nasz, kto potrafi trochę nam zamieszać w głowach wink

No tak , bo inaczej to byśmy byli samo uwielbieni !!!!
                                                • estella50 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 17:41
                                                  anoagata napisała:

> estella50 napisała:
                                                  >
                                                  > > Przyda się tutaj ktoś nasz, kto potrafi trochę nam zamieszać w głowach ;-
                                                  > )
                                                  >
                                                  > No tak , bo inaczej to byśmy byli samo uwielbieni !!!!

I mielibyśmy samych prezesów "na odwyrtkę" !
                                            • czuk1 Re: List do Prezydenta 16.11.15, 19:47

Pewnie, że droczy się. Ba, nawet się czubi bo Was lubi. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka