Dodaj do ulubionych

To juz grudzień

02.12.15, 11:34
Aż sie wierzyć nie chce jak ten czas leci. Swięta za pasem, Nowy Rok....Nie wiem jak wy ale ja bym chciała żeby troszkę zwolnił.Miłego dnia.
Obserwuj wątek
    • anoagata Re: To juz grudzień 03.12.15, 13:47
      Też bym chciała by zwolnił ale na nic nasze chcenie.
      Wczoraj łeb mi spuchł od Sejmu to dziś poszłam spacerkiem do biblioteki by nie słuchać tego badziewa,aczkolwiek teraz czekam na 14-tą co też ten TK orzeknie no i co będzie dalej w tym grudniu.

https://www.e-gify.pl/gify/muzyka/taniec/taniec30.gif
      • estella50 Re: To juz grudzień 03.12.15, 13:57
        Ja też tak robię. Wczoraj wyładowałam się na myciu zmywarki. Dzisiaj zakupy i gotowanie na zapas. Ale i tak w głowie siedzi ten horror. Dochodzi 14.
        • iryska2604 Re: To juz grudzień 03.12.15, 15:41
          Ja zaczynam mieć tego dość. Przestaję pomału ogladac,z przyzwyczajenia zerkam do gazety ale naprawdę szkoda nerwów.
          • jaga_22 Re: To juz grudzień 03.12.15, 16:13
            Trzech spośród pięciu sędziów Trybunału Konstytucyjnego wybranych przez Sejm poprzedniej kadencji zostało wybranych na podstawie przepisów zgodnych z konstytucją. Dwóch pozostałych wybrano niezgodnie z ustawą zasadniczą - orzekł Trybunał.

Trybunał Konstytucyjny stwierdził również, że prezydent winny jest niezwłocznie odbierać ślubowanie od wybranych sędziów. - Jest o podstawą europejskiej kultury prawnej. Nie ma tu żadnych rozsądnych podstaw do przyjęcia innej interpretacji przepisów - podkreślał w uzasadnieniu sędzia Marek Zubik.

Sędzia zwrócił też uwagę, że sędzia Trybunału staje się w nim w momencie wyboru przez Sejm. Dlatego wyłącznie ta izba może dokonać tego aktu. I osoba wybrana przez Sejm staje się sędzią "w pełnym tego słowa znaczeniu" - mówił sędzia w uzasadnieniu orzeczenia.

Ciekawe co na to Budyń i jak się czuje teraz,czy pluje sobie w brodę?
            Zagadka...ilu sędziów ma teraz TK.
            • anoagata Re: To juz grudzień 03.12.15, 16:29
              Jaguś,on nie pluje,bo on jeszcze ma móżdżek małego kaczątka i nawet nie wie o co w tym wszystkim chodzi.
              • maria6450 Re: To juz grudzień 03.12.15, 19:28
                O 20.00 dowiemy się co na to niemilosciwie nam panujący.
          • engine8 Re: To juz grudzień 03.12.15, 20:01
            Mam nadzieje ze niedlugo zrobicie to co ja zrobilem kilka lat temu. Zlikwidowalem pronumertate gazet i wylaczylem kalowke... Dlaczego? A dlatego ze jest to jasne ze TV i gazety nic tylko nam maca w glowie, wszedzie tylko przygnebiajce wiadomosci i nic a nic na to nie mozna poradzic. A im chodzi tylko o jedno - aby jak najwiecej ludzi slecxalo przed TV i ogladalo reklamy albo wyrabialo sobie pogladfy jakie oni chca poniewaz juz nie ma prawdziwych i naprawde niezaleznych informacji - wszytko jak hotdog - najgorsze produkty i to przetworzone do max i z najgorszymy dodatkami
            Teraz wiadomosci poczytam sobie na internecie - ale tylko te co mnie interesuja - czytam naglowki i podsumowania najwyzej...a do TV kupilem sobie za $50 taka skrzynke internetowa (Roku) gdzie moge sobie ogladac to co chce - za darmo. Jest kilka kanalow TV na zywo, sa filmy i darmowe i platne (bez reklam) a reszta to nagrane programy.... wybieram wiec sobie co chce w danej chwili obejrzec - Pogode czy wiadomosci czy program na National Geografic.....

I czuje sie swietnie... Nikt mi nie wciska niczego, nie psuje humoru ani rano ani wieczorem...
            Ja kontroluje co chce obejrzec i nikt mi juz nie wciska zmanierowanych, subiektywnych i depresyjnych wiadomosci.... A zycie toczy sie jak dawniej,
            Co sie zmienilo? to ze ma lepszy humor i duzo wiecej czasu na to aby pogadac z zona, wypic lamke wina czy wyjsc na spacer a to co mnie interesuje jest ciagle na wyciagniecie reki...
            • jagodajna Re: To juz grudzień 03.12.15, 21:13
              engine8 napisał(a):

> Mam nadzieje ze niedlugo zrobicie to co ja zrobilem kilka lat temu. .......

Engine8 dobrze radzisz ale o czym na forum wtedy pisać? Pustki by były a tak mamy polityke....smilesmile
              • engine8 Re: To juz grudzień 08.12.15, 20:44
                to jedyne chyba forum gdzie pisze sie o tym co sie slyszalo w TV albo czytalo na gazecie..
                Wierzcie me ze jest zycie poza tym i to wcale niezle..a propaganda wcale w niczym nie pomaga.
                A wiec pisac mozna o wielu innych rzeczac - chyba ze sie jest juz tak "uformowanym" ze nie mozna a wtedy trzeba sie leczyc..
    • engine8 Re: To juz grudzień 03.12.15, 20:06
      Rzeczywiscie trudno uwierzyc ze to juz prawie Mikolaj a tu pogoda letnie jesienna i +24 C

Wyrzuc TV i gazety - zobaczysz jak czas zwolni....
      • iryska2604 Re: To juz grudzień 03.12.15, 21:09
        [b]1. Prezydent obarczył winą za obecny kryzys poprzedni Sejm i nie odniósł się do dzisiejszego orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego

2. Prezydent przyjął ślubowanie sędziów wybranych wczoraj przez PiS i nie wycofuje się tej decyzji

3. Powołany zostanie zespół, którego celem będzie wypracowanie zasad wyboru sędziów Trybunału Konstytucyjnego/b]

Tak jak myslałam - wypadało by dodać a teraz rodacy , pocałujcie mnie w ......... Engine, tobie to dobrze, nie dość że masz cieplutko to jeszcze nie musisz tego wszystkiego znosić.
        • alfredka1 Re: To juz grudzień 03.12.15, 21:44
          Telewizja mną nie rządzi. Oglądam wybrane programy- przeważnie popularno naukowe , seriali nie tykam, czasami dobry film /ale nie na kanalach państwowych/..
          Mam programy niemieckie, dzienniki angielskie i francuskie. Rosyjski program ma interesujące koncerty, sztuki oparte na klasyce rosyjskiej .Ostatnio oglądałam "Obłomowa" A koncerty jazzowe i muzyka klasyczna też , tylko trzeba programy śledzić.
        • engine8 Re: To juz grudzień 08.12.15, 20:47
          wierz mi ze u nas jest wiecej brudnej polityki niz u Was ale to ICH problem nie moj. Ja ani ich nie slucham ani sie tym nie martwie.
          • estella50 Re: To juz grudzień 08.12.15, 21:19
            W moim kraju zamach na demokrację jest także moim problemem. Bo odbija się na moim życiu.
            Bo zależy mi na dobrym życiu mojej Ojczyzny i moich rodaków.

Jeśli chcesz porozmawiać w innym temacie, to zawsze możesz nowy wątek, a nawet kilka, założyć.
      • anoagata Re: To juz grudzień 04.12.15, 12:49
        Engine8, oczywiście możesz czuć się super ale Ty nie masz w swoim kraju ani Kaczyńskiego ani Dudy a to zmienia zupełnie wszystko.
        Można nie mieć telewizora ale w internecie Bije po oczach....
        • anoagata Re: To juz grudzień 04.12.15, 17:52
          Pogoda była piękna,nawet wykopałam bulwy kwiatowe które pozostawiłam na zatracenie czyli zamaznięcie ale pożałowałam i wysadzę wiosną gdzieś tam,gdzie tam.

• iryska2604 Re: To juz grudzień 05.12.15, 13:35
            U mnie róże maja pączki.Jeszcze im nie usypałam kopczyków - muszę to zrobic bo a nuz mróz scisnie.
            • aga-kosa Re: To juz grudzień 05.12.15, 13:45
              Słońce wysoko na niebie i energia mnie rozpiera. Kończę okna i wybiorę się z psem na kopanie korzeni mniszka lekarskiego. Teraz i na wiosnę na najwięcej zapasów potrzebnych dla człowieka. smile Miłej soboty . aga
              • iryska2604 Re: To juz grudzień 06.12.15, 14:58
                Dziwny ten grudzień. Barbara była po wodzie - ciekawe czy będą białe święta.
                • estella50 Re: To juz grudzień 06.12.15, 15:07
                  U mnie ciągle wieje! Nie pamiętam, żeby kiedyś tak długo były silne wiatry. Dzisiaj było o tyle lepiej, że słońce się pokazało na całe przedpołudnie. Ale że w takim wietrze nie mogę kijkować, to zrobiłam się taka jakaś zdrewniała fizycznie wink
                  • smutas13 Re: To juz grudzień 07.12.15, 09:32
                    Dzień zapowiadał się słonecznie, ale słoneczko skryło się za chmurami ciągnącymi od wschodu.
                    Lekki wiaterek powiewa, +7*C.
                    Najwyższy czas zabrać się za przedświąteczne porządki -"najtrudniejszy pierwszy krok" wink
                    Miłego dnia wszystkim życzę.
                    • jaga_22 Re: To juz grudzień 07.12.15, 10:05
                      Witam https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/622008367.gif

https://wlkp24.info/static/upload/img/d3756b6afcb96404f29cf4fddf4aa6f7.jpg
                      • aga-kosa Re: To juz grudzień 07.12.15, 14:42
                        Dziś mi się nic nie chce. Dawno tak mi nie "wisiałonic". Pochmurno za oknem. Nasz pies też śpi. Obiad z wczoraj...
                        Na szczęście jutro zaprzyjaźniony emeryt ma urodziny i jesteśmy zaproszeni. smile aga
                        • jaga_22 Re: To juz grudzień 07.12.15, 15:06
                          Też czekam aż coś mi się zechce,mało,że pochmurno to zrobiło się mokro.
                          • iryska2604 Re: To juz grudzień 07.12.15, 19:09
                            Ja dziś miałam pracowity (dla moich nóg) dzień. Upatrzyłam sobie w Bricomarche płytki podłogowe do kuchni.Syn zadeklarował pomoc więc szkoda nie skorzystać. Ale jeszcze pojechaliśmy zobaczyć do Castoramy no i tak pół dnia zeszło. Od jutra zaczynamy działać.
                            • estella50 Re: To juz grudzień 07.12.15, 19:26
                              Miałam dzisiaj piękne słońce. Takie wiosenne. Pochodziłam więc sobie pod błękitnym niebem. Ile to radości daje, kiedy taka aura w grudniu jest.
                              Jutro wyjeżdżam na dzień w plener więc życzę sobie powtórki z pogody smile
                              • anoagata Re: To juz grudzień 08.12.15, 12:31
                                Estello no to masz piękne słońce ode mnie.
                                Wczoraj mi się chciało dużo i aż za dużo bo pierwszy raz w życiu spadłam z krzesła na stojący,dziś jestem trochę potłuczona.
                                Czy lądowaliście kiedy z krzesła ?????
                                • alfredka1 Re: To juz grudzień 08.12.15, 13:30
                                  spadłaś gdy siedziałaś na krześle czy stojąc na nim ??
                                • smutas13 Re: To juz grudzień 08.12.15, 13:39
                                  anoagata napisała:

Czy lądowaliście kiedy z krzesła ?????

Zdarzyło mi się. Byłam kilkanaście lat młodsza, myłam okno na klatce schodowej.
                                  Nie mieliśmy wtedy drabinki. Ustawiłam sobie solidne drewniane krzesło, na krześle mały stołeczek. Tak zapamiętale myłam okno, że zapomniałam o piramidzie pod stopami.
                                  Przy próbie zejścia, spadłam na schody. Narobiłam rumoru, ale nic mi się złego nie stało,
                                  tylko końcówka palca wskazującego lewej ręki, przybrała kąt prosty wink
                                  Nastawiłam szybko na miejsce, nawet nie bolało big_grin
                                • estella50 Re: To juz grudzień 08.12.15, 13:51
                                  anoagata napisała:

> Estello no to masz piękne słońce ode mnie.

Dzięki ci, dobra kobieto smile
                                  Słoneczka u mnie nie ma dziś i nie będzie, bo mgła przesłania wszystko. W plenerze dane mi było tylko podziwianie oszronionych (bo lekki mróz) drzew na poboczach, dalej ni widu, ni słychu sad

• estella50 Re: To juz grudzień 08.12.15, 14:02
                                  anoagata napisała:

> Wczoraj mi się chciało dużo i aż za dużo bo pierwszy raz w życiu spadłam z krze
                                  > sła na stojący,dziś jestem trochę potłuczona.
                                  > Czy lądowaliście kiedy z krzesła ?????

Lądowałam, jakieś 3 lata temu malowałam sufit (mały stolik + taboret). Głowa odchylona do tyłu, zakręciło mi się w niej i jakoś tak powoli (tak to pamiętam) zaczęłam upadek z pędzlem w ręku. I ten mokry pędzel, podczas spadania, ulokowałam elegancko na gazecie! A sama, już na podłodze, wykonałam prawie koziołka; bez uszczerbku na ciele smile
                                  Nie włażmy już na żadne krzesła i stołki!

• anoagata Re: To juz grudzień 08.12.15, 15:16
                                    Alfredko,spadłam na stojaka,byłam tak zajęta myciem lodówki na jej górze,że zapomniałam na czym stoję.
                                    Wczoraj było mi to bardzo śmieszne,dziś już trochę mniej śmieszne,bo boli co nie co.
                                    Pozdrawiam wszystkich spadniętych z krzesła.
                                    • jaga_22 Re: To juz grudzień 08.12.15, 16:51
                                      Spadłam z krzesła chyba na początku roku przy myciu okna.
                                      Nie wiem po co położyłam poduszeczkę na krzesło no i pojechałam.
                                      Rozbiłam sobie na kości podudzia,bolało 2 m-ce.
                                      Nie chciało mi się wziąć drabinki.
                                      • iryska2604 Re: To juz grudzień 08.12.15, 18:08
                                        A czemu ja kustykam od 11 czerwca? I nikt mi nic mądrego nie mówi.Obskoczyłam juz wszystkich lekarzy, prześwietliłam, chodziłam na zabiegi, robiłam USG żył ( i w stopie też)I juz sobie myslę że chyba przez to kustykanie w kręgosłupie mi sie poprzestawiało bo czemu nie mogę chodzić? I po cholerę mnie było włazić na to krzesło? A krasnoludków nie ma, w domu trzeba zrobić co trzeba.
                                        • estella50 Re: To juz grudzień 08.12.15, 18:44
                                          Irysko, jeśli noga puchnie i boli, to jest zaburzone krążenie żylne. W Bydgoszczy jest świetny profesor od takich spraw, ale od ciebie za daleko.
                                          • maria6450 Re: To juz grudzień 08.12.15, 21:48
                                            Współczuję spadającym z krzeseł, dobrze
                                            Anno, że nie stłukłaś sobie kości ogonowej, a tylko tak ogólnie. Ja dla bezpieczeństwa stawiam dwa krzesła smile.
                                            Irysko, przy takich dolegliwościach jak piszesz, lekarz u mojej kół.zdiagnozował zapalenie żył, więc może to ten kierunek?
                                            • maria6450 Re: To juz grudzień 08.12.15, 21:51
                                              Nie kół tylko koleżanki, och te przemadrzałe klawiatury smile!
                                              • iryska2604 Re: To juz grudzień 08.12.15, 22:33
                                                ENGINE -forum jest otwarte, mozna pisać o czym sie chce,mozna podrzucać wątki,można inicjować dyskusje na różne tematy. Czasem wklejenie linku do artykułu i przeczytanie go jest zaczątkiem dyskusji. Dlatego to forum otwarte - na tematy i na ludzi. Nie toleruję tylko chamstwa i hejtu.
                                                Kochani, dzięki za rady odnosnie mojej obolałej nogi. Ale to juz wszystko obadane, USG żył i zatorów nie ma, noga nie puchnie - no i czarna magia.
                                                • xy.5 Re: To juz grudzień 09.12.15, 11:43
                                                  Współczuję Irysko,bo to już długo trwa.
                                                  • smutas13 Re: To juz grudzień 10.12.15, 08:16
                                                    Dzień dobrysmile
                                                    Szaro , buro, mokro i ponuro, +5*, lekki wiaterek.
                                                    Obiad na dziś mam, zaplanowałam więc poszwendać się po sklepach i odchudzić nieco
                                                    portmonetkę wink
                                                    Irysko, życzę Ci abyś trafiła na lekarza, który postawi trafną diagnozę i noga wreszcie przestanie Cię boleć.
                                                    Miłego czwartku!
                                                  • iryska2604 Re: To juz grudzień 10.12.15, 10:23
                                                    U mnie póki co świeci słońce - ale czy to wiadomo co będzie dalej?
                                                  • xy.5 Re: To juz grudzień 10.12.15, 11:55
                                                    Z trudem się przebija słoneczko przez gęstą mgłę.
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 10.12.15, 12:32
                                                    https://www.e-gify.pl/gify/przyroda/slonce/slonce36_%28www.e-gify.pl%29.gif

Przesyłam z Północy słoneczko tym co go nie mają.
                                                    Dziś wyjątkowo jest pięknie,nawet pochodziłam w towarzystwie szpadla by coś 'kopnąć' tu i ówdzie.
                                                  • aga-kosa Re: To juz grudzień 10.12.15, 14:08
                                                    Pogoda przecudnej urody. Pranie mam na podwórku na sznurach.
                                                    Jedziemy na urodziny.
                                                    Na trzeźwo ciężko TV oglądać. wink aga
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 11.12.15, 12:15
                                                    Masz rację Aga ,a trzeżwo nie daje się oglądać TV,dlatego też wyłączyłam w połowie Wiadomości o 12-tej.
                                                    Nie mam nic co by tu łyknąć to wezmę się za porządki przedświąteczne.
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 11.12.15, 12:33
                                                    anoagata napisała:

> Masz rację Aga ,a trzeżwo nie daje się oglądać TV,dlatego też wyłączyłam w poło
                                                    > wie Wiadomości o 12-tej.
                                                    > Nie mam nic co by tu łyknąć to wezmę się za porządki przedświąteczne.

Dołączam. Myję zmywarkę i lodówkę, a nie lubię!
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 11.12.15, 12:39
                                                    Dziś ja mam piękny dzień i dużo wolnego.

http://i67.tinypic.com/x10jec.jpg
                                                  • maria6450 Re: To juz grudzień 11.12.15, 12:59
                                                    Upieklam pierniczki, pachną pięknie. Poszlabym jutro na demonstrację, ale za dalekosad. Miłego dnia.🌸
                                                  • xy.5 Re: To juz grudzień 11.12.15, 15:24
                                                    Zrobiłam śledzie w sosie pomidorowym niech się przegryzają.Wietrzę pościel na lekko mroźnym
                                                    powietrzu,porządkuję szafy.Wiadomości nie oglądam już od dawna,czasami tylko coś przeczytam.
                                                    Dzisiaj jest piękny i słoneczny dzień i nie zamierzam go sobie psuć jakimiś "wiadomościami".
                                                  • smutas13 Re: To juz grudzień 11.12.15, 19:23
                                                    Też omijam wiadomości szerokim łukiem. Zbyt dużo w nich o osobach, których nie toleruję.
                                                    Słońce pięknie świeciło, pozachwycałam się przez szybę i zabrałam się prawdziwą robotę wink
                                                    Dzisiejszy dzień spędziłam pracowicie. Umyłam lodówkę, zawiesiłam zasłony w dużym pokoju
                                                    i zrobiłam uszka.

Niby wieszanie zasłon to prosta sprawa, ale coraz częściej, wydaje mi się to męczące.
                                                    Miłego wieczoru.
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 11.12.15, 19:42
                                                    Zrobiłam sobie rozpiskę, co każdego dnia do świąt mam zrobić. Nie przemęczam się (bo nie mogę i nie chce mi się wink), a zrobię wszystko bez padania na twarz. Najgorsze idzie na początek, od poniedziałku będzie z górki smile
                                                    Moje dzieci zawsze mówiły: po co szalejesz z tymi porządkami! A ja na to zawsze: bo raz do roku trzeba w każdy kąt zajrzeć, a przed świętami to akurat dobry czas!
                                                  • aga-kosa Re: To juz grudzień 11.12.15, 20:04
                                                    Jutro przyjedzie córka ze swoja rodzinka, ale tylko na jutro, w niedzielę pojedziemy do syna na imieniny i tam chyba rozpoczniemy i zakończymy "rodzinne" święta. Potem dzieci jadą do drugich rodziców i zjawią się u nas już w przyszłym roku.
                                                    Za oknami szarość i robię wszystko żeby nic nie zrobić. A to bardzo męczące. Zrobiłam przegląd zapraw w spiżarce, pozlewałam wina, nastawiłam ziołowe nalewki na winie, łuskam orzechy, bo dzieci chętnie biorą już wyłuskane....
                                                    Życzę wszystkim miłego wieczoru. smile aga
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 12.12.15, 09:57
                                                    Jaguś ! a czy Ty idziesz pod TK ?????
                                                    Idż kochana idż,jako nasza delegatka z tego forum masz najbliżej a następnie nam zrelacjonujesz na żywo.
                                                  • aga-kosa Re: To juz grudzień 12.12.15, 17:24
                                                    Około 50 tysięcy ! smile
                                                    Nieprawda, przecież to Waltz liczyła i TV specjalnie pokazywała crying
                                                    Warszawiankom zazdroszczę. Inaczej wszak wygląda sztuka w teatrze a inaczej w TV. Brak otaczającej atmosfery i wspólnych emocji. smile aga
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 12.12.15, 18:03
                                                    Nie spodziewanie w ostatniej chwili dostałam wykaz rodzin do Szlachetnej Paczki i się za angażować musiałam,chyba już dość na dziś wrażeń !

A Jaguś chyba nie demonstrowała.
                                                  • maria6450 Re: To juz grudzień 12.12.15, 18:29
                                                    Wróciłam z kina, " Most szpiegów ", godny polecenia bdb!
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 13.12.15, 14:58
                                                    Pada śnieg i deszcz,deszcz i śnieg , więcej śniegu i robi się biało.
                                                    Rano było wędzenie mięsa, to był tylko niektóry sort tego mięsa.
                                                  • alfredka1 Re: To juz grudzień 13.12.15, 15:41
                                                    Eeee ... to najlepszy sort mięsa i nie jestem pewna czy możesz je spożywać ??/
                                                  • iryska2604 Re: To juz grudzień 13.12.15, 15:59
                                                    A u nas tak wiało że znów czułam sie jak na wzburzonym morzu. Sniegu póki co nie widać ...
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 13.12.15, 16:13
                                                    Anoagatko wczoraj całym sercem byłam z KOD
                                                    Dziś z wysiłkiem oglądam wszechwładnego i wszystko mnie boli.
                                                    Jaki to IDIOTA !!! a ludziska dają się tak ogłupiać,jakie to żenujące.

http://i64.tinypic.com/rj3zah.jpg
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 13.12.15, 20:31
                                                    Jaguś,no dobrze że byłaś sercem a nie inną częścią ciała,ja też byłam sercem,przesyłam Ci buziaki.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/buziak.gif
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 14.12.15, 12:52
                                                    https://www.e-gify.pl/gify/przyroda/slonce/slonce20_%28www.e-gify.pl%29.gif

Posyłam z Północy słoneczko.
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 14.12.15, 14:08
                                                    Witam i ja Polak drugiego sortu.
                                                    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1f7Z-qkDaW7AIaVR9XRCA2IvyCBDFB7D3O3VBmV7tqwrzYhob

natemat.pl/165207,dziennikarze-z-uk-ewidentnie-najgorszego-sortu-zobacz-jak-podpisali-zdjecie-jaroslawa-kaczynskiego
                                                    https://m.natemat.pl/1244d203d6bda1b9c1b20feeb025cf5a,640,0,0,0.png
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 14.12.15, 14:38
                                                    jaga_22 napisała:

> Witam i ja Polak drugiego sortu.

Mnie też tam zapisali smile

• iryska2604 Re: To juz grudzień 14.12.15, 16:28
                                                    U nas mgła...
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 15.12.15, 12:22
                                                    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/48/Campethera_nubica.jpg/160px-Campethera_nubica.jpg

Piękne słońce a ja obserwowałam takiego dzięcioła,który gościł na moim słupie w ogrodzie.
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 15.12.15, 13:00
                                                    A u mnie sypie! Gęsto! Drzewa obsypane puchem. Trawniki i chodniki białe, bo nieco poniżej 0*.
                                                    Moje koty pierwszy raz w życiu widzą taki śnieg. Oba kocurki własnymi łapkami sprawdziły, że absolutnie nie odpowiada im takie coś mokre i zimne i po wstępnym rekonesansie dały nura powrotnego w ciepłe czeluście mieszkania smile
                                                    Natomiast Kaja, jak to dziewczyna, zachwycona nową okolicznością przyrody zanurzyła i pyszczek i brzuszek w białym puchu myjąc przy okazji futerko wink A po takim wstępie rzuciła się badać jakość puchu przy trenowaniu sprintów i podskoków. Z sukcesem wink Nawet ślizgi pięknie jej wychodziły!
                                                  • iryska2604 Re: To juz grudzień 15.12.15, 15:46
                                                    U nas trawa zielona jak na wiosnę -kolorek ma lepszy niz w czasie upałów. No i psiaki wnoszą sporo mokrego piachu, stale te łapy trzeba wycierać. Ciekawe czy choć na wigilię zawirują płatki śniegu?
                                                  • iryska2604 Re: To juz grudzień 17.12.15, 21:07
                                                    A do grudnia to wcale niepodobne. Pamiętacie ten snieg i mróz pamiętnego 13.? U nas na święta ma być 8 na plusie.
                                                  • aga-kosa Re: To juz grudzień 19.12.15, 09:35
                                                    Słońce z pewną nieśmiałością wychodzi zza chmur.Forsycje mają nabrzmiałe pąki i nie zdziwię się, jeśli za chwilę zakwitną. Na termometrze +11.
                                                    Chyba sobie "załatwiliśmy" klimat. wink aga
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 19.12.15, 10:19
                                                    Świeży koperek z samosiejek do dziś zbieram z ogródka. To samo z zieloną pietruszką. Jak tak dalej pójdzie, to siewy ogródkowe zacznę w styczniu/lutym wink
                                                  • iryska2604 Re: To juz grudzień 19.12.15, 16:47
                                                    O ile w lutym nie wyskoczy mróz - 20 jak to kiedyś było. Choć czytałam że mogą wystąpić jedynie 'epizody zimowe" -cokolwiek to znaczy.
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 19.12.15, 19:12
                                                    iryska2604 napisała:

> O ile w lutym nie wyskoczy mróz - 20 jak to kiedyś było. Choć czytałam że mog
                                                    > ą wystąpić jedynie 'epizody zimowe" -cokolwiek to znaczy.

Dla przyrody lepsze choćby tylko te "epizody zimowe" jak już nie solidne mrozy, ale dla mojej emeryckiej kieszeni najzdrowsze są te jesienne (przedwiosenne?) klimaty.
                                                    Niech rządzący pozwolą mi nie przedkładać prywaty ponad interes ogółu, bo kłóci się to z moim poczuciem sprawiedliwości. Ale rzeczywistość skrzeczy!
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 21.12.15, 11:15
                                                    Witam... cały grudzień ma być ciepły,a nawet cieplejszy niż teraz.
                                                    Tylko końcówka chłodniejsza.
                                                    A kwiatkom chce się kwitnąć. https://dodatkii.net/emotki/49.gif

http://i64.tinypic.com/j90lkp.jpg
                                                  • anoagata Re: To juz grudzień 31.12.15, 13:33
                                                    https://images4.fotosik.pl/14/agoroix0dtgqca07med.gif

Pozdrawiam bardzo słonecznie z Mazur ostatni raz w tym Roku.
                                                    Kużwa,jurto już o rok człowiek starszy !!!!!
                                                  • xy.5 Re: To juz grudzień 31.12.15, 14:35
                                                    Pozdrawiam z Kresów Wschodnich,a co tam starszy byle słoneczko było tak piękne jak dzisiaj.
                                                  • wirujacypunkt Re: To juz grudzień 31.12.15, 14:52
                                                    Na Górnym Śląsku w ostatnim dniu roku, też jest pięknie i słonecznie smile
                                                    Życzę miłego dnia i pięknej nocy sylwestrowej smile
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 31.12.15, 15:10
                                                    http://i63.tinypic.com/4i9sx.gif
                                                  • iryska2604 Re: To juz grudzień 31.12.15, 15:49
                                                    U mnie zakwity hiacynty, pelargonie na parapecie - i pogoda piękna. Rozbawiła mnie anoagatka tą swoją kuźwą. Niestety,nie ma sposobu na zatrzymanie czasu... Bawcie sie dobrze !
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 31.12.15, 15:58
                                                    Mnie starzenie się z Nowym Rokiem nie dotyczy!
                                                    Jestem lipcowy Rak ♋ i nie będę postarzała sama siebie aż o 7 miesięcy😝 Co to to nie!
                                                    I wszystkim tego życzę: bądźcie młodsi niż kalendarz każe! Najlepszego 💖
                                                  • aga-kosa Re: To juz grudzień 31.12.15, 16:16
                                                    Czy to na wsi, czy gdzieś w mieście - te życzenia Wam składamy: ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA - resztę kombinujcie sami. kiss) aga i felix
                                                    Ps: Żeby się żyło, żeby się wiodło, żeby się chciało, żeby się mogło wink
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 31.12.15, 16:30
                                                    Ja jestem z marca i czuję deptanie po piętach.

https://www.google.pl/logos/doodles/2015/new-years-eve-2015-5985438795825152-hp.gif
                                                  • maria6450 Re: To juz grudzień 31.12.15, 17:46
                                                    A ja z kwietnia i też coś poczułam.
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 31.12.15, 18:13
                                                    A ja lubię taki przełom roku. Jestem z gruntu racjonalistką, ale duch magiczny jakiś we mnie tkwi.
                                                    I mam takie przeświadczenie, że jaki będzie pierwszy dzień nowego roku, taki będzie on cały.
                                                    Więc się staram. Dzisiaj też: mieszkanie posprzątane, 2 sałatki przegryzają się w lodówce, śledziki takoż, bigos zamrożony, zrazy (2 rodzaje) w pudełkach w zamrażalniku, rosół i barszczyk stygną.
                                                    A ja dopieszczam paznokietki pilniczkiem i lakierem, a własne ego schłodzonym piwem. Za kilka godzin zjawią się znajomi, dla których szampan (ze sklepu) i naleweczka (własnej produkcji) czekają. Po ich przyjściu zamknę drzwi na klucz, a kluch schowam, żeby goście dotrwali ze mną do pierwszego dnia Nowego Roku.
                                                    Bo życzę sobie obecności przyjaciół w całym 2016 roku i pełnej lodówki także.
                                                    Czego i Wam serdecznie życzę!

• anoagata Re: To juz grudzień 31.12.15, 19:53
                                                    Estello,Ty nie bądż taka hej do przodu !!!!
                                                    Że lipcowa...ja pażdziernikowa jestem ale rokiem mamy do tyłu i tyle,no chyba do przodu zależy jak kto liczy.

Jeżeli chodzi o lodówkę to też mam zapakowaną i cieszę się że mi nie wyskoczy ani Macierewicz czy Płaszczak.
                                                    Zaczynają strzelać france jedne,muzę wyjść do piesów.
                                                  • estella50 Re: To juz grudzień 31.12.15, 20:10
                                                    anoagata napisała:

> Estello,Ty nie bądż taka hej do przodu !!!!

tak pytasz w kwestii pełnej lodówki? Bo w kwestii wieku, to mam wrażenie , że tu na forum są osoby znacznie młodsze niż tytułem nakazany wiek

> Zaczynają strzelać france jedne,muzę wyjść do piesów.
                                                    U mnie tez zaczynają strzelać, biedne koty się chowają
                                                    Dzwonek do drzwi! Goście, goście! Do jutra!
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 31.12.15, 20:40
                                                    Moje koty smacznie śpią.Oglądam Kraków....prawy do lewego
                                                  • jaga_22 Re: To juz grudzień 31.12.15, 20:41
                                                    Ups pomyłka to były Katowice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka