Dodaj do ulubionych

Chyba mnie trafi jasny........!!!

30.06.16, 18:55
1. PiS przygotowało nowelę zasad obsługi placówek opiekuńczych
2. Nie będą one mogły znaleźć się na jednej działce np. z domem pomocy społ.
3. Zdaniem PiS otoczenie osób starszych źle wpływa na "kształtowanie postaw"

Oznacza to między innymi, że dom dziecka lub pogotowie opiekuńcze będzie musiało być odizolowane od takich instytucji jak domy pomocy społecznej czy domy starców. Skąd taki pomysł posłów PiS?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20327332,widok-starych-ludzi-zle-wplywa-na-rozwoj-dziecka-tak-twierdzi.html#MT
Kto to wymyślił -tego ja nie wiem , ale teraz pytanie .Istnieja jeszcze rodziny wielopokoleniowe , to co babcie z dziadkiem uśpic? Tez niedługo mogą zemrzec.Psiakrew , jedynie słuszna katolicka patriotyczna partia wydaje takich idiotów?
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 19:12
      Oni chyba tkwią w jakimś rewolucyjnym amoku.
      Bzdura goni bzdurę. Nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać...
    • wodnik33 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 19:41
      Stworzą obozy jak dla trędowatych , będą dostarczać jadło /be napoju/ i materiał do pracy prostej .
      Będą wpuszczać tylko księdza.
      Jedzenie będzie zostawiane pod bramą.
      Koszty "utrzymania" zabiorą z naszych emerytur jako, że nam pieniądze nie będą potrzebne.
      Oby tylko radia pozwolili zatrzymać.
      ------------------------------------------------------------------------------------

p.s. alfredka pozdrawia , kłopoty z zalogowaniem, musiala zmienić hasła !!
      • iryska2604 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 19:50
        Wodniku,oby sie twoje słowa nie sprawdziły. Usciskaj Alfredkę.
        • aga-kosa Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 21:13
          Ktoś w ubiegłym wieku już proponował: aby się pozbyć problemu ludzi starych należy wytępić ich za młodu. aga
    • czarna9610 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 21:22
      Nie rozumiem dlaczego otoczenie osób starszych ma źle wpływać na kształtowanie postaw? Mają na myśli posłankę Pawłowicz czy Jarosława Kaczyńskiego ?
      • iryska2604 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 21:31
        Akurat maja na myśli ludzi w naszym wieku, ludzi starych, z domów opieki, bezdomnych... No i pomyslcie czy to nie powtórka z rozrywki? A jak Hitler dochodził do władzy?
      • estella50 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 21:31
        To wszystko już było: w Sparcie zrzucano staruchów ze skały; a hitlerowcy uśmiercali chorych, upośledzonych psychicznie i fizycznie.
        Pisowcy są lepsi: chcą nas tylko schować przed dziećmi. Dobre paniska!
        • jaga_22 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 22:01
          O ludzie!!! jakie to niedorzeczne.To się w głowie nie mieści,to kretyństwo.
          • iryska2604 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 30.06.16, 22:07
            A sk.............-dekalog znają? Gdzie jest czcij ojca swego i matkę swoją?
      • pia.ed Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 01.07.16, 01:20
        czarna9610 napisała:

> Nie rozumiem dlaczego otoczenie osób starszych ma źle wpływać na kształtowanie postaw
        ...

A konkretnie co znaczy kształtowanie postaw, moze ktos da mi przyklad ...
        czy chodzi o postawy polityczne czy czysto ludzkie?

.
        • zajbel Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 01.07.16, 07:39
          No bo przecież taki dziadek czy babcia mogłaby dzieciom wytłumaczyć że nie zawsze rządził PiS i to co oni wygaduja to propaganda w najczystszej postaci. Tacy starsi ludzie mogliby w dzieciach wzbudzić odruch pomocy, litości lub chociaż współczucia. A to są reakcje niepożądane.
        • estella50 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 01.07.16, 09:03
          "Dzieci (przebywające w placówce opiekuńczo-wychowawczej - red.) wychowując się w otoczeniu starości, choroby i śmierci, stykają się na co dzień z dramatem samotności ludzi częstokroć pozbawionych wsparcia najbliższej rodziny" - czytamy w uzasadnieniu projektu cytowanym na stronie lex.pl. Autorzy noweli dodają:

Funkcjonowanie w takim otoczeniu jest bardzo trudne dla osób dorosłych. Tym bardziej trudno uznać je za odpowiednie dla prawidłowego kształtowania postaw i rozwoju emocjonalnego dzieci"
          Tu jest dokładnie to, co sobie PiS wyobraża.

• iryska2604 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 01.07.16, 09:49
            Stek bzdur.Osoba o małym rozumku i pozbawiona empatii ,nie wiedząca co znaczy więź rodzinna była zdolna to wymysleć. I nie zdajaca sobie sprawy że nieuchronnie i do niej zbliza sie starosć. I nawet nie wie jaka - bo przypadki chodzą po ludziach...No i jeszcze po co kształtować w dzieciach szacunek dla starszego człowieka?
            • alfredka1 Re: Chyba mnie trafi jasny........!!! 01.07.16, 10:14
              może uchwalić eutanazję dla starych , kalek i ...." inaczejmyślących "????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka