Dodaj do ulubionych

DLACZEGO ???

23.11.17, 16:40
Nie ma autorytetów, protesty nic nie dają, brakuje siły, która popchnęłaby naród. Ale coraz bardziej widać rosnące zniechęcenie z innego powodu. Wielu Polaków patrzy i nie wierzy, jak zmieniają się niektóre twarze kojarzone z opozycją lub które były ich nadzieją, jak niektórzy w ramach walki o demokrację narażają się na pośmiewisko. Te nazwiska wywołują dziś wiele negatywnych emocji, a ostatnio dołączyła do nich nawet prof. Zofia Romaszewska. I niektórzy pytają, jak mają teraz bronić demokracji, skoro nawet tacy ludzie zawodzą?

natemat.pl/223597,czarna-dziura-polacy-patrza-na-nich-z-zenada-i-nie-wiedza-juz-jak-bronic-demokracji-jak-konkretnie-mamy-to-robic
Biedna ta nasza Polska...
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 16:49
      O tej pani nic interesującego napisać nie można sad((
      Autorytety były ale prawie wszyscy już nie żyją .. Powolać się na nie .. to cię zaraz zadepczą . Jak nie drań to z komuszej rodziny pochodzi albo , co gorsza, Żyd albo przechrzta .....sad((
      • pandaber Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 17:03
        Wiara w autorytety powoduje, że błędy autorytetów przyjmowane są za wzorce.

Lew Tołstoj
        • suender Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 17:28
          pandaber 23.11.17, 17:03

> Wiara w autorytety powoduje, że błędy autorytetów przyjmowane są za wzorce. [Lew Tołstoj]

Zgadzam się z Lwem T.
          Autorytety może potrzebne są ludziom bezrozumnym.
          Człowiek roztropny ma zawsze świadomość iż na tym świecie nie ma świętych i że sam też świętym nie jest.
          Ale on ceni w sobie cnotę uczciwości i stara się ją choćby trochę pielęgnować.
          Niedostatek uczciwości jest u ca. 70% z populacji SUWERENA, nie wspominając o politykach, a nawet o duchownych.
          Ekscesy tych ostatnich napełniają głęboką troską me serce. Przyjdzie jednak czas żniw, a wtedy chwast będzie pozbierany i w płomień wrzucony, a języki ognia będą sięgały nieba!!

Ostatnie zdanie piszę z całą świadomością, bez chęci epatowania czytelników swoją konfesją.
          Kto został urażony i zrozumiał mnie opacznie , - z góry przepraszam ....

Pozdr.
          • estella50 Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 17:56
            Komentarz w tym temacie z innego Forum:

Mnie się spodobał Nitras, który Romaszewskiej wygarnął w oczy czy jej nie wstyd, że do tego konstytucyjnego szamba tow. Piotrowicza, które robi z POlski bandustan dokłada górne kończyny i czy przypadkiem nie jest wstyd widząc co funkcjoariusze PiSu typu Terlecki wyprawiają w sejmie z procedurami.

Żałuję, ze nie słuchałam i nie widziałam Nitrasa w tej przemowie.
            • alfredka1 Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 18:04
              sad(( jestem człowieczkiem bezrozumnym , niestety .
              • suender Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 19:35
                alfredka1 23.11.17, 18:04

> (( jestem człowieczkiem bezrozumnym , niestety .

Dla mnie nie istnieją pośród ludzi AUTORYTETY i to od dawnych lat komuny słusznie minionej.
                Natomiast chętnie znajduję postępowania człowiecze godne, by brać je za wzory.
                Takich mam co najmniej kilkunastu.
                Myślę, że Alfredka w tych kategoriach myśli o AUTORYTETACH, wtedy Ją też popieram.
                Proszę si na mnie nie gniewać. Język jest dla nas metodą komunikowania się, ale on też ma swoje słabości i niechcąco robi nam różnice zdań.
                Życzę dobrej nocy ...

Pozdr.
                • pandaber Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 19:53
                  Odnośnie różnicy zdań, jak się poprawnie mówi? "Pytanie sądu" czy "Sądupy tanie" albo "Pyta się Jeży" czy "Jeży się pyta".
                  • aga-kosa Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 19:59
                    Pandaber - Na sądu pytanie należy odpowiadać, że: - Jerzy to pełne imię Jurka a pytanie jeża nie ma sensu, bo się tylko najeży i na pytanie sądu nie odpowie. wink aga
                • aga-kosa Re: DLACZEGO ??? 23.11.17, 19:54
                  R Brandstaetter.... Już ma się ku zachodowi
                  Z lipy przed moim domem opadają liście
                  Ludzie z mojego życia bezpowrotnie odchodzą
                  Grobów jest coraz więcej niż żywych przyjaciół
                  Nawet spłowiał atrament na matczynych listach
                  Pisanych do mnie...
                  Z wiekiem stwierdzam, że Brandstaetter miał rację. Razem z przyjaciółmi odchodzą i autorytety. aga
                  • ajaksiowa Re: DLACZEGO ??? 24.11.17, 07:32
                    Najsmutniejsze jest kiedy autorytety z jednej dziedziny nie zgadają si€ w tej samej sprawie.Co pozostaje Nam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka