Dodaj do ulubionych

STRACILI CIERPLIWOŚĆ?

29.06.18, 21:56
"W sytuacji niespełnienia naszych żądań 15 września 2018 r. będziemy manifestować swoje niezadowolenie, gorycz i rozczarowanie z prowadzonej polityki oświatowej" - zdecydowała rada krajowa oświatowej "S". Chodzi o pensje, oceny pracy nauczycieli i wydłużenie awansu.

wyborcza.pl/7,75398,23613585,nauczycielska-solidarnosc-buntuje-sie-przeciwko-polityce-anny.html#BoxGWImg
Od początku rządów PiS nauczycielska „S” stała po stronie Anny Zalewskiej, szefowej Ministerstwa Edukacji Narodowej. Drugi pod względem wielkości oświatowy związek zawodowy (ok. 80 tys. członków, przy ok. 200 tys. w Związku Nauczycielstwa Polskiego) nie buntował się przeciwko likwidacji gimnazjów, nie przyłączał do protestów i manifestacji ZNP, a jego centrala cały czas powtarzała, że prowadzi z Zalewską dialog. Inaczej zachowywali się członkowie „S” w regionach – pisali listy do polityków PiS, organizowali lokalne demonstracje i coraz głośniej domagali się zmian w polityce MEN.

Dosyć długo im sie oczy otwierają. Tylko czasem nie za późno? Kiedy wszystko juz stoi na głowie?
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 29.06.18, 22:01
      Ale się dzieje! Tu nawet oświatowa "S" protestuje (lepiej póżno niż wcale), grożą strajkiem policjanci, protestują zawody medyczne, szykują się rolnicy... I to nie koniec! Powtórzę za klasykiem: im gorzej, tym lepiej!
      • ewa9717 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 30.06.18, 14:28
        Ciekawa jestem, iluż to członków liczy ta oswiatowa solidarność. I jak można być członkiem czegoś, co u samej góry ma dudę o gębie prymitywa, który ma na swoim koncie tyle przekrętów!
        • estella50 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 30.06.18, 14:32
          ewa9717 napisała:

> Ciekawa jestem, iluż to członków liczy ta oswiatowa solidarność. I jak można by
          > ć członkiem czegoś, co u samej góry ma dudę o gębie prymitywa, który ma na swoi
          > m koncie tyle przekrętów!

Z tego, co pamiętam ZNP ma 200 tys. członków, a "S" 80 tysięcy.
          >
          • jaga_22 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 30.06.18, 15:23
            Ciepło...ciepło,może będzie gorąco? bo już zaczęłam wątpić w społeczeństwo.
            • alfredka1 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 30.06.18, 15:30
              …. już rządzący dzisiaj obiecują odszkodowania dla rolników , którym susza zniszczyla zbiory ..
              na to też się kupią i protestować raczej nie będą .
              • iryska2604 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 30.06.18, 19:45
                Nie wiem czemu- słupki i tak im rosną...
                • iryska2604 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? Zobaczcie kto 30.06.18, 22:12

Lech Wałęsa napisał na Facebooku, że "jeśli obecna ekipa zaatakuje Sąd Najwyższy", to on stanie "na czele fizycznego odsunięcia głównego sprawcy wszystkich nieszczęść".
                  Lech Wałęsa znany jest ze swoich internetowych wpisów. Tym razem postanowił ostrzec rządzących przed "atakiem na Sąd Najwyższy". "Jeśli w jakikolwiek sposób obecna ekipa zaatakuje Sąd Najwyższy 4 lipca, to ja po godzinie 15:00 udaję się z Gdańska do Warszawy" - oświadczył były prezydent. Jak dodał: 

"Dość niszczenia Polski". Staję na czele fizycznego odsunięcia głównego sprawcy wszystkich nieszczęść.

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23617796,walesa-dosc-niszczenia-polski-staje-na-czele-fizycznego-odsuniecia.html#BoxNewsImg&a=167&c=96

Zbierze taki tłum?
    • wikul Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 01.07.18, 22:54
      Działania pozorne w obliczu niezadowolenia całego środowiska.
      • estella50 Re: STRACILI CIERPLIWOŚĆ? 02.07.18, 10:30
        L.Wałęsa, przy całym moim szacunku dla jego dokonań, nie ma już siły przebicia, nie powinien w taki sposób działać, bo łatwo zdeprecjonować jego autorytet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka