Dodaj do ulubionych

Polska Watergate

07.09.18, 22:03

Afera taśmowa z restauracji 'Sowa i Przyjaciele', która miała miejsce w 2014 roku bez wątpienia miała ogromny wpływ na przegraną PO w wyborach. Komu na tym zależało? Kto skorzystał na wywróceniu demokratycznego i liberalnego, proeuropejskiego rządu? Trop widzie nie tylko do ludzi PiS-u, ale także na wschód do Rosji. Okazało się, że Marek Falenta, główny bohater afery, miał powiązania z ludźmi Putina i rosyjską mafią. Dlaczego nie siedzi w więzieniu? Zobacz komentarz Jarosława Kurskiego.

wyborcza.pl/10,155166,23874182,kurski-to-polska-afera-watergate-powinno-sie-ja-wyjasnic.html#BoxGWImg
Ciekawe pytania
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Polska Watergate 07.09.18, 22:19
      Nie otwiera mi się wideo z kurWskim, ale nie zgadzam się z autorem. Taka komisja nie powstanie nie tylko w Polsce pis, ale i w Polsce po i innej partii. Przestałam wierzyć, że za mojego żywota coś w tym dzikim kraju znormalnieje...
    • estella50 Re: Polska Watergate 07.09.18, 22:27
      Ciekawe komentarze pod tym tekstem. Putin maczał łapy w wygraną Trumpa w USA i maczał też u nas (i nie tylko). W jego interesie jest, czego przecież nie ukrywa, przywrócenie przywództwa Rosji w naszej części Europy, a marzenia sięgają o wiele dalej.
      W tym temacie jest też wątek o książce pana Piątka i braku pozwu sądowego Macierewicza, mimo jawnych i udokumentowanych oskarżeń o współpracę tegoż z rosyjskim wywiadem.
      • estella50 Re: Polska Watergate 07.09.18, 22:38
        I jeszcze w tym temacie cytat:

"Książkę „Antoni Macierewicz. Biografia nieautoryzowana” wydaje wydawnictwo „Znak”. Z ustaleń autorów wynika, że w trakcie śledztwa po marcu 1968 r. Macierewicz obciążył w swych zeznaniach cztery osoby.

Chodzi o kolegów z opozycyjnej działalności studenckiej: Wojciecha Onyszkiewicza (późniejszegozałożyciela KOR), Piotra Bachurzewskiego (pasierba prof. Władysława Bartoszewskiego), a także Elżbietę Bakinowską, córkę Stefana Bakinowskiego, w czasie wojny żołnierza Armii Andersa, później współtwórcy i redaktora katolickiego miesięcznika „Więź”, oraz doc. Henryka Samsonowicza, dziś emerytowanego profesora historii."
        • aga-kosa Re: Polska Watergate 09.09.18, 10:40
          Podobno prezes powiedział, że 68 lat to nie jest wiek by przeszedł na emeryturę. ( Dla innych jest) to takiego "smarkacza" jak on spokojnie po papierosy mogłabym posyłać
          Napisałam kiedyś, że siedemdziesięciolatek to człowiek w kwiecie wieku - nie uwierzył doświadczonej kobiecie ? Trzeba było tylu prawników posyłać na emeryturę?
          Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. crying aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka