malwina52 05.10.05, 20:09 wyjelam polbuciki skorzane, okazaly sie jakies takie szare, wyczytalam, ze mozna je odswiezyc skorka od pomaranczy lub cytryny, po wyschnieciu wypastowalam sa jak nowe, a jak odswiezyc je w srodku?? moze macie jakis sposob Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knidyjka Re: praktyczne rady.... 06.10.05, 12:13 ja kupuję dezodoranty do obuwia w postaci talków lub areozoli Odpowiedz Link
malwina52 bole kregoslupa 20.04.06, 07:47 Bardzo pomaga na ból i sztywnienie kręgosłupa gorący (lub ciepły - jak kto woli) prysznic masujący cały kręgosłup. Polecam rano i wieczorem. Działa rewelacyjnie. Może też być kąpiel. Na rozluźnienie całego kręgosłupa lędźwiowego i obręczy biodrowej genialnie działa też zwykłe leżenie na brzuchu przez powiedzmy 15 minut. Polecam wieczorem ale szczególnie rano, przed wyjściem z domu. Można również spróbować podładajšc sobie np. poduszkę pod brzuch. Naprawde pomaga. Odpowiedz Link
maria73 Re: bole kregoslupa 20.04.06, 17:32 na bóle kręgosłupa najbardziej porządane są ćwiczenia,masaż i ruch,ruch,ruch.Szczególnie polecam gimnastykę w basenie. Wiem coś o tym bo borykam się z tym od lat ( oprocz dyskopatii i skoliozy mam jeszcze przepukliny między kręgami lędżwiowymi). Ostatnio mam czas dla siebie i stosuję to o9 czym wspomnialam.Efekty już są. Kiedyś z ledwością przeszłam 2-3 km,o wchodzeniu na schody czy wysiadaniu z autobusu nie wspomnę bo to był koszmar. Dzisiaj chodzę co tydzień na długie wędrówki ( moj rekord to 21 km po trasie oblodzonej i pokrytej wodą)i żyję a nawet mam się coraz lepiej. Nie dajcie się zwieść pozorom że leżenie na poduszkach [pomaga. Trzeba wzmocnić mięśnie aby trzymały nasz szkielet we właściwej pozycji. Powodzenia ) Odpowiedz Link