grenka1 22.07.06, 21:34 Trzy ex-nauczycielki nie pozwoliły obejrzeć dzieciom "Harry Pottera" Biedne te dzieci, że nauczycielki o takich poglądach ich uczyły. czytelnia.onet.pl/0,1359588,0,0,0,emerytki_kontra_harry_potter,wiadomosci.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
framberg Re: Biedne dzieci 22.07.06, 23:13 Robi się z Polski kraj wyznaniowy w dodatku pełen księży hipokrytów. Świadczy moim zdaniem o tym zgoda sejmu na ujawnienie wszystkich akt dotyczących donosicieli i tajnych współpracowników służb SB i pochodnych za wyjątkiem księży. To głupota - z takiej decyzji wynika, że kler jest tak ubabrany we współpracę z SB, że lustracja księży sparaliżowałaby kościół. Jeśli chodzi o polityków wnioskuję, że nie chodzi o prawdę, o lustrację wszystkich i jawność. Chodzi o dołożenie przeciwnikom politycznym. Jawność i prawda nic do tego nie ma ponieważ wyłącza się swoich z pracesu ujawniania. Ci mogą być tajnymi SB-kami - to autorom ustawy nie przeszkadza. Czy można się dziwić w tej sytuacji, że napiętnowanie przez kościół Harry Potera jest wyznacznikiem zachowań starych dewotek, rozmodlonych oszołomów i bojących się ich wszystkich pracowników administracji bez kręgosłupa i poglądów? Czy nie będzie efektem odwrócenie się młodych od kościoła w ciągu, powiedzmy, 10 lat? To będą wtedy dorośli ludzie. Kościoły opustoszeją. Oczywiści będzie w Polsce nadal soro wierzących ale i z tych duża część zrezygnuje z pośrednictwa kapłana (być może byłego SB-ka) na rzecz kontaktu osobistego w modlitwie i zamyśleniu całkowicie poza mszą. Na razie kościół cenzuruje nie oferując nic w zamian. Tłumaczenie, że indywidualna akcja starych dewotek a nie kościoła mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link
grenka1 Stypendium 27.07.06, 09:10 Aaale się rzucili !!! Stypendium w tak dużej wysokości, toż to obłęd !!! serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3509871.html Odpowiedz Link
grenka1 Re: Biedne dzieci 15.08.06, 20:43 Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie... - No, weszły! Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi: - Ale mam buciki odwrotnie... Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły! Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi: - Ale to nie moje buciki.... Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły! Na to dziecko : -...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić. Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!. - No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki? - W bucikach. Odpowiedz Link
grenka1 To są dzieci ? 17.08.06, 12:36 Krakowscy policjanci zatrzymali trzech członków dziecięcej szajki napadającej na rówieśników na osiedlach w krakowskiej Nowej Hucie. Najstarszy z nich miał ledwie skończone 13 lat, najmłodszy... niespełna cztery. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8466118&rfbawp=1155810978.490 Odpowiedz Link
52ania Re: To są dzieci ? 17.08.06, 18:46 A gdzie rodzice? Nie wierzę, że pracują i nie maja czasu dla swoich pociech. Odpowiedz Link
grenka1 Re: To są dzieci ? 17.08.06, 19:08 Rodzice na pewno piją i cieszą się, że dziecko zaradne i coś do domu przyniosło. Odpowiedz Link
kamize5 Re: To są dzieci ? 17.08.06, 19:32 Dzieci biedne...Grenka wróciłaś z "lumpów", a ja nadal nie mam kontaktu na GG ???? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: To są dzieci ? 18.08.06, 16:35 Pewnie Granka ma rację,rodzice pija i cieszą się z operatywności dzieci,chciałabym się mylić,mój boże,jakie pokolenie nam rośnie. Odpowiedz Link