iryska2604 31.07.08, 21:33 Moja ulubiona gazeta.Są przedruki z innych pism,mnóstwo ciekawych artykułów.Lubię bardzo "z zycia sfer polskich" Henryka Martenki -dobre ostre pióro. www.angora.com.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uyu Re: Czytacie " Angorę" ? 31.07.08, 21:45 Byla to jedyna gazeta, oprocz programu telewizyjnego, ktora kûpowalam. I naprawde warto bylo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czytacie " Angorę" ? 31.07.08, 22:23 Irenko,a czy Ty wykupujesz abonament w online? Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 10:19 nie czytam, ale dostaje czasami moja znajoma od kogos z Polski. I twierdzi, ze Angora ma bardzo antysemityczne nastawienie. Czy tez tak uwazacie? Odpowiedz Link
uyu Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 10:36 Nie sadze, po prostu umieszczaja najciekawsze artukuly ktore pojawily sie w polskiej prasie. Nie widze dlaczego mialyby pomijac te dotyczace antysemityzmu. Kolezanka pewnie przewrazliwiona. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 12:04 ale jesli najciekawsze artykuly maja wlasnie takie nastawienie, to chyba nie jest dobrze? Wiesz, w Polsce sa ludzie tak do antysemityzmu przyzwyczajeni, ze juz na to nie zwracaja uwagi. Dlatego zapytalam, abyscie spojrzaly uwazniej na to co przedrukowuja. Bo np. moja siostra mieszka w lecie w Jastrzebiej Gorze. I nie zwrocila uwagi na rzecz codzienna: na liczne napisy antysemickie na murach, scianach, budkach i plotach. Dopiero jak przyjechal w odwiedziny jej wnuk z Israela (jest tam na rok w kibucu), to jej to wszystko pokazal i policzyl. To jest przerazajace. Odpowiedz Link
4-riki Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 13:43 Hey (H)-uyu uwazaj nasze macki cie namierza!!!!! Odpowiedz Link
maria73 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 14:18 4-riki...skąd ty taki inteligentny się wziąłeś ??? Jestem pod wrażeniem... Odpowiedz Link
maria73 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 14:20 i masz tyle do powiedzenia.............. Odpowiedz Link
uyu Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 14:50 Mowisz macki? No to znaczy zes jamochlon z IQ nizszym niz u zaby. Pewnie nawet karmic fiordow nie umiesz. A to sobie machaj tymi mackami, pogestykuluj. Nie masz mozgu, to choc miesnie potrenuj. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 14:07 No cóż! Naród żydowski jak każdy inny,nas też krytykują.Nie ma się o co obrażać,a "Agora" jest dobra ...sama esencja z wszystkich gazet jest wyciśniętaDD Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 14:59 Czy to gazeta, co ma wersje lepsza i gorsza? Kiedys tak bylo, wersja dla zagranicznych i krajowych. Ma jeszcze te rubryke poetow amatorow wierszokletow, to bylo ok? I felietony na kazda okazje z grubej rury berty, to bylo przemocne lawirowanie polityczne. W pociagu do Brukseli dawali. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 17:25 Rubryka dla poetów amatorow istnieje nadal.Nie wiem jaka jest jeszcze wersja ja mam dostep do jednej.Jest naprawdę co poczytać bo przedruki sa z prawie wszystkich czołowych pism.Ewa,ja nie zauwazyłam takiego nastawienia.Przeciwnie-uwazam Angorę za jedno z rzetelniejszych pism.Wczoraj np zaciekawił mnie bardzo artykuł pt."Mój wielki brat"-rozmowa z JERRYM LEWARTEM ,bratem prof. Geremka ,nowojorskim przedsiebiorcą.Ze zdumieniem dowiedziałam sie że prof.Geremek naprawdę nazywał sie Beniamin Lewertow i ojcu udało sie wykupić rodzinę z getta.Zonę i młodszego syna umiescił w Zawichoście u Stefana Geremka za ktorego w końcu matka po smierci ojca wyszła za mąż .I tak drogi braci sie rozeszły choc odnalezli sie po wojnie.Dla Bronisława istniała tylko Polska a starszy wolał Stany. ================================================================ Jaaga -a Angorę poprostu kupuję bo lubię czuć papier w ręku,lubię "normalne" czytanie. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 19:50 chetnie bym ten artykul przeczytala Irysko. Prof. Geremek byl wspanialym Polakiem!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czytacie " Angorę" ? 01.08.08, 20:21 Na dole jest link tylko nie wiem czy to nie trzeba tam sie jakos specjalnie rejestrowac bo pisze podaj kod dostepu.Sprobuj,moze jakos ci sie otworzy. Odpowiedz Link