jaga_22 02.01.09, 23:42 www.onet.tv/28962,2996,1,4320726,1,1,0,0,wideo.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeszcze.ja.live Re: Mówi syn Wioletty Villas 03.01.09, 07:05 Violetta to jedna z najbardziej przegranyuch osob w zyciu jakie znam. Otrzymala od losu i natury (jak kto chce to od Boga) tak wiele i wszystko obrocila w niwecz. Nigdy nie byla czula matka, nie wychowywala go, a teraz jej syn jest oceniany jako bezduszny typ. Odpowiedz Link
maria73 Re: Mówi syn Wioletty Villas 03.01.09, 08:42 masz absolutną rację.... niestety ,zasze otaczała się niewłaściwymi ludżmi taki talent, tak zmarnowany i taki smutny kres życia... Odpowiedz Link
ewa553 Re: Mówi syn Wioletty Villas 03.01.09, 09:32 nie chce byc brutalna, ale Bozia dala jej wiele, prawie wszystko oprocz...rozumu. Odpowiedz Link
marguyu Re: Mówi syn Wioletty Villas 03.01.09, 10:40 Alez, ewo, wcale nie jestes brutalna tylko nazywasz rzeczy po imieniu. Bardzo czesto talent mija sie z sercem. Odpowiedz Link
dede43 Re: talent 03.01.09, 15:54 Zauważcie - bardzo utalentowani ludzie zawsze (prawie zawsze) są posądzani o brak serca. Nie można mieć wszystkiego. Odpowiedz Link
marguyu Re: talent 03.01.09, 18:31 dede, masz racje, no i punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Odpowiedz Link
merystem Re: talent 03.01.09, 19:23 No i wylazły wampirzyce po resztę krwi piosenkarki.Nic więcej przecież już nie ma, bo inna banda ją okradła.Wielcy artyści tacy są. To teraz bardzo chora kobieta i trzeba jej współczuć. Pięknie. Na Hawajach mieszkają raczej łagodni,prości i szczerzy ludzie. Poznali się i wykopali. Odpowiedz Link
jaga_22 Sprawa Villas w prokuraturze 07.01.09, 17:02 O tym, co dzieje się u Villas donosiła kilka tygodni temu "Uwaga" w TVN-ie. Byli pracownicy gospodarstwa, w którym mieszkają artystka i jej opiekunka, zeznali przed kamerami, że pani Violetta wpadła w nałóg alkoholowy i nie chce się leczyć. O wszystko oskarżali Elżbietę Budzyńską. Wtedy Krzysztof Gospodarek twierdził, że nie zamierza mieszać się w tę sprawę. Na szczęście teraz zmienił zdanie. --------------------------------------------------- www.se.pl/wydarzenia/kraj/sprawa-villas-w-prokuraturze_85130.html Jedyne, co chce dla matki Gospodarek to, jak twierdzi, godna starość w normalnych warunkach, pod opieką lekarzy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Sprawa Villas w prokuraturze 07.01.09, 20:00 Problem w tym ze na siłę nikt jej nie wyleczy.I czasu nikt nie cofnie.Nigdy za nią nie przepadałam ,owszem -duzy talent ale sama sobie zgotowała ten los. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Sprawa Villas w prokuraturze 07.01.09, 20:13 Przydał by się w tej sytuacji psycholog,żeby Ona mogła zblizyć się do swojego syna. Bo ta cała "gosposia"- to całe zajmowanie się Panią Violettą, to tylko chęć przejęcia domu, a nie żadna opieka z jej strony.Zresztą opisują jak piją u tej chorej kobiety, jak latają po gorzałę.Jak ma być dobrze-przecież ta "niania" była bezdomną do tej pory.Jezu , ale się porobiło na starość.Jest to bardzo przykre jak człowiek chory i jeszcze sam, zdany na łaskę obcych.Okropne.Mam jednak przeczucie,że to się teraz zmieni, skoro zajęła się tą sprawą prokuratura. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Sprawa Villas w prokuraturze 08.01.09, 11:52 villasvioletta.blog.onet.pl/2,ID356826287,index.html Ciekawa jest biografia Violetty.Cała stronka -jest co czytać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Sprawa Villas w prokuraturze 08.01.09, 16:47 Na pewno nie miała łatwego charakteru-chyba trochę popularnos i woda sodowa pomieszała jej w zyciu.Tak sie zastanawiam nad jednym-jej relacje z synem.Przeciez na miłosc dziecka trzeba sobie też zapracowac.Przypomina mi sie historia mojej kolezanki-ojciec zostawił jej matkę i 4 dzieciakow.Ona miała wtedy 4 latka.O ojcu słuch zaginął.Juz była męzatką,mąż pracował w kopalni,dobrze zarabiał i wtedy dostała wezwanie do sądu.Okazuje się że Opieka Społeczna podała ja do sądu o alimenty na tatusia pijaka.Jakos ja znależli a poniewaz jej siostry były gorzej sytuowane-trafiło na nią.Dzieckiem też sie trzeba interesowac,uczestniczyc w jego wychowaniu,byc z nim.Potem sie wszyscy litują jaka ona biedna samotna... Odpowiedz Link
jaga_22 Villas ma trafić do domu opieki 09.01.09, 12:23 Gospodarek prowadzi już rozmowy z domem opieki dla artystów: "Każdy z mieszkańców ma tam swój pokój i całodobową opiekę. Od lat mieszka tu m.in. Irena Kwiatkowska (97 l.)" - czytamy. --------------------------------------------- To by było najlepsze rozwiązanie dla niej. Jednak syn pozostał synem.) pomponik.pl/news/villas-ma-trafic-do-domu-opieki,1240042,4234 -- Odpowiedz Link
super222 Re: Villas ma trafić do domu opieki 09.01.09, 12:50 Oj Jaguś! Jakoś dzisiaj nie wychodzisz dobrze z linkami... Skolimów, o którym mówisz, to taki pensjonat. Żeby otrzymać tam miejsce na starość, należało należeć do żwiązku Artystów Scen Polskich, do którego zapewne pani Wioletta nie należała. Bo w czasach największych *podbojów* świata, o artystach zamieszkujących ten zacny dom - takie artystki nie myślą. Syn pani Wioletty mógł *prowadzić rozmowę na etapie *Zarząd Skolimowa - pan Gospodarek jako petent*, z której zapewne dowiedział się, że miejsca jego matka tam nie otrzyma z wielu powodów. Majątek zapisała opiekunce, to nikt nie będzie jej gwarantował opieki. On się teraz miota, niestety już jest *po ptokach*. ---------- Wspomniana przez Ciebie p. Irena Kwiatkowska, nie powinna być w żaden sposób kojarzona z tematem domu opieki. Skolimów jest przystanią dla ludzi zasłużonych dla kultury polskiej. Cyżbyś o tym nie wiedziała ???? ))) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Villas ma trafić do domu opieki 09.01.09, 13:10 O co chodzi super222,przecież link się otwiera. Dla zasłużonych powiadasz.A swego czasu to nie słuchałasś jej piosenek...przecież pięknie śpiewała jak nikt. To "Mamo" wyciskało łzy z oczu i wiele innych.Czy teraz nie należy się jej pomóc? Przepisy są dla ludzi i w drodze wyjątku można załatwić. Skoro syn tam się stara,to widocznie obmyślił plan,a jaki to może wkrótce usłyszymy.) -- Odpowiedz Link
anoagata Re: Sprawa Villas w prokuraturze 09.01.09, 14:02 No masz rację też nie przepadałam bo piosenki niektóre liryczne że płakałam a tego nie lubię , talent wielki ona wielka a wielcy czasem tak kończą, choć jeszcze nie jest zapóżno. Odpowiedz Link
aga-kosa głupota ludzka .. 09.01.09, 14:32 mnie się wydaję ,że pani Violeta wcześniej nie pomyślała / nie tylko jako wielka piosenkarka - nie myślą też współcześni 30 -40 latkowie godząc się na pracę na czarno ,bez pomyślenia o tym ,jaka będzie emerytura/.,jej syn miał uzasadniony żal ,że go zostawiła ,nie znaleźli wspólnego języka.Wykorzystali to cwani ,obrotni ludzie /z tego co pokazywali w Uwadze ,to i prawnicy się koło Violety kręcili.Teraz efekt jest taki ,że jej majątek wzięli ,lub wezmą obcy ludzie a jeśli panią Violetę przyjmą gdzieś na "wycug "-jak Reymont pisał -to będzie na utrzymaniu podatnika.aga Odpowiedz Link
anoagata Re: głupota ludzka .. 09.01.09, 15:07 Przecież kazdy zapracowuje na swój los na starość jak na emeryturę, czym wiecej zarabiasz tym masz większą Wiollećcie chyba trochę woda sodowa uderzyła do głowy i teraz ma co ma,choc niezupełnie sie z tym zgadzam bo nie znam dokładnie sytuacji a z opowiadań nie mozna osadzać nikogo. Odpowiedz Link
super222 Re: głupota ludzka .. 09.01.09, 16:03 anoagatko - naprawdę nie wiesz dlaczego *Wiolećcie* tak źle się układa w życiu? Swego czasu pokochała psy, które uważała za swoich największych przyjaciół. Z tego powodu musiała wyprowadzić się z ekskluzywnej Magdalenki k/Warszawy (wiesz co to Warszawa?) do Lewina Kłodzkiego gdzie stała jej chatka czyli domek rodzinny. Kto był w Kudowie, to wie, że kierowcy autobusów zwalniają, lewą ręką wskazują (prawą gdy jedzie się z Kudowy) dom i mówią: w tym domu mieszkała Violetta Willas. To było kiedyś. Teraz ona tam mieszka wraz ze swoją opiekunką, która - podobno - wykorzystuje biedaczkę na wszelkie sposoby. Z dobrych uczynków wymienić należy tylko kupowanie wódki, dostarczanie artystce i uczestniczenie w tych alkoholowych libacjach. Dzisiaj przeczytałam, że w lutym wejdzie film pt. "Zamiany", w którym Michał Wiśniewski wcieli się w postać Violetty Willas. Na zdjęciu widziałam białe włosy, a nie czerwone. Ma to być hittttt.... Odpowiedz Link
jaga_22 Villas jest chora? 10.01.09, 10:58 "Jak udało nam się dowiedzieć, artystka kilka lat temu miała wypadek. Zajmując się psam, tak niefortunnie upadła, że uszkodziła sobie pierś. Po jakimś czasie piosenkarce zrobił się krwiak. W szpitalu lekarze usunęli artystce wkładki silikonowe, wraz z wtedy już ponadkilogramowym krwiakiem. Violetta dostała zalecenie, że musi brać lekarstwa i regularnie poddawać się lekarskim kontrolom. Bliscy Villas obawiają się, że artystka może być bardzo chora. Według nich zaniedbała swoje zdrowie, a ostatnio bardzo schudła." ------------------------------------------------- www.efakt.pl/plotki/artykul.asp?artykul=40189 -- Uśmiech psa znajduje się w jego ogonie. - W. Hugo Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Villas jest chora? 10.01.09, 14:02 Pani Violetcie najbardziej potrzebny jest dobry psychiatra. Wtedy może i o zdrowie zadba i kontakty z ludźmi będą lepsze. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Villas jest chora? 10.01.09, 15:13 wiga2008 napisała: > Pani Violetcie najbardziej potrzebny jest dobry psychiatra. > Wtedy może i o zdrowie zadba i kontakty z ludźmi będą lepsze. Wiga masz rację- trzeba zacząć od dobrego psychiatry. Odpowiedz Link
dede43 Re: Villas jest chora? 10.01.09, 15:46 Przeczytałam w pudelku iż jej brat twierdzi, że może mieć raka, bo u nich w rodzinie Cieślaków było mnóstwo przypadków tej choroby, on sam teraz właśnie choruje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Villas jest chora? 10.01.09, 16:32 To po co ja wklejam linki,jak wy tego nie czytacie. -- Uśmiech psa znajduje się w jego ogonie. - W. Hugo Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Villas jest chora? 10.01.09, 16:42 Jaguś ja czytam wszystkie.Wszystko możliwe,że Violetta może mieć nowotwór i dlatego dziwi mnie jedno, że ta Budzyńska tak nie dopuszcza do niej nikogo.A może o to chodzi, żeby było już jak najszybciej po wszystkim -bo ona czeka tylko na swoje "zapisane" majątki.Gdzie ci ludzie mają sumienia. Odpowiedz Link
super222 Re: Villas jest chora? 10.01.09, 16:45 Cóż - takie życie - Jago. Uczymy się czytać i to co dla ciebie wydaje się nevsem, my znamy prawie na pamięć. Natomiast obrazki piękne i bardzo wskazane. Sama się zorientowałaś, że nie warto linków wklejać, tak jak ja wcześniej iż nie warto ich otwierać. )) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: to niebieskie to rowniez oszczędnosc 10.01.09, 22:57 Super-pisałas w ktoryms z postów ze nie kupujesz gazet bo oszczędzasz.A tu masz wszystkie gazety,całą prasę-za darmo.Wystarczy tylko kliknąc w to niebieskie...To nie złosliwosc z mojej strony,poprostu ci podpowiadam bo nie wiem czemu sie tak upierasz. Odpowiedz Link
super222 Re: to niebieskie to rowniez oszczędnosc 11.01.09, 08:25 Irysko - to jest tak jak z tym poprzednim wątkiem - jak się pisze literkę ź , co skończyło się prawie jak *Golone, strzyżone*. Ja nie muszę otwierać linków (nie zauważyłaś, że od dawna nie określam linków jako *to niebieskie*?). Przegląd wiadomości rozpoczynam od Onet pl. gdzie mam wszystkie wydarzenia mnie interesujące. W ulubionych mam: dwa krajowe dzienniki i jeden lokalny, ponadto jeszcze kilka innych portali, których wyszukiwać nie muszę - tylko klikam. Podanie *tego niebieskiego* przez zaprzyjaźnione forumowiczki nie może odnosić się do mnie, bowiem jeszcze nie jestem na tym etapie. Skoro tak nalegasz, dlaczego się upieram - w początkowym okresie mojego - pożal się Boże- forumowania, otworzyłam kiedyś późnym wieczorem taki link i był tak straszny jakiś stwór, że nie spałam do rana. To pewnie wzbudza moją niechęć, ale i nie widzę potrzeby czytania tego samego, co podawczyni linka. Wolę krótki *własny* czyli *jej* tekst oraz wskazanie źródła, które - o ile mnie zainteresuje - sama wyszukam. Odpowiedziałam szczerze i proszę nie mieć mi za złe, że nie poddaje się kanonom obowiązującym na tym forum. )) Odpowiedz Link
pia.ed Villas ma trafić do domu opieki 11.01.09, 11:34 Testament nabiera mocy dopiero po smierci tego, ktory go napisal. Jest wiec mozliwosc ubezwlasnowolnienia Violetty, czy w jakis inny sposob ZAKWESTIONOWANIA testamentu. Pieniadze (posiadlosc) ktore zapisala swojej opiekunce wystarcza jak najbardziej na zapewnienie spiewaczce spokojnej starosci... super222 Majątek zapisała opiekunce, to nikt nie będzie jej gwarantował opieki. On się teraz miota, niestety już jest *po ptokach*. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Villas ma trafić do domu opieki 11.01.09, 11:39 Wywiad z przed paru laty.Jak tu ładnie i mądrze mówi. www.newsy.sadurski.com/H/0/1/1109/0/Violetta_Villas_%E2%80%93_wywiad_z_gwiazda/ -- Uśmiech psa znajduje się w jego ogonie. - W. Hugo Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Villas ma trafić do domu opieki 11.01.09, 11:47 jeśli jest kilka testamentów napisanych w różnych okresach życia , to ważny jest ten, który ma date najbliższą śmierci.Przyjaciółka w Małopolsce napisała testament jak tylko sie dowiedziała ,że jest chora na raka .Była samotna więc całe swoje gospodarstwo po swojej śmierci kazała podzielić na działki dla jej chrześniaków.Nie złożyła pod tym tylko podpisu.Kiedy trafiła do szpitala i wiadomo było ,że to juz koniec jeden z chrześniaków najął notariusza ,by ten poszedł do szpitala i wziął ten podpis . Okazało się ,że ona jest już nieprzytomna a dwa dni wcześniej w obecności dwóch lekarzy zapisała wszystko lekarce ,która ją do szpitala przyjęła .Pogrzeb zrobili sąsiedzi .I jak to sie mówi : d .zimna .Kto skłoni Villas do zmiany testamentu?aga Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Mówi syn Wioletty Villas 11.01.09, 11:55 No pięknie p. Adminko. Nic dodać ,nic ująć. Merystem napisała tylko samą prawdę i NIE WIDAĆ JEJ. Piękne forum.Jakie śmiałe poglądy. Prawie PRL. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Mówi syn Wioletty Villas 11.01.09, 16:37 Super- odpisałas mi bardzo mądrze i wystarczajaco dokładnie.Wiecej nie bede ci robic uwag na ten temat.Masz prawo surfowac po necie jak ci sie podoba i pisac rownież to co myslisz.Sorry... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mówi syn Wioletty Villas 13.01.09, 12:41 Okazuje się, że Krzysztof Gospodarek (52 l.), syn diwy, który walczy o prawo opieki nad matką, ma ku temu solidne podstawy. Jak udało się dowiedzieć Faktowi, syn piosenkarki posiada dokument, w którym Villas zobowiązuje się do leczenia. Oznaczałoby to ubezwłasnowolnienie Villas i unieważnienie wszystkich wykonywanych przez nią czynności prawnych – w tym zapisu o przepisaniu całego majątku Budzyńskiej. www.efakt.pl/plotki/artykul.asp?artykul=40273 -- Uśmiech psa znajduje się w jego ogonie. - W. Hugo Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Jaga, tak na marginesie 13.01.09, 12:54 ...gratulacje, tym postem ustrzeliłaś fajny numerek: 22 222 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaga, tak na marginesie 13.01.09, 13:26 Dzięki -- Uśmiech psa znajduje się w jego ogonie. - W. Hugo Odpowiedz Link