Dodaj do ulubionych

Komórka dla seniorów

09.02.09, 07:53
Nareszcie wyprodukowali komórkę dla starszych ludzi , lub tych mających problemy ze wzrokiem.
Moja znajoma ma kłopoty ze wzrokiem, próbowała wybrać sobie jakąś komórkę i nic z tego nie wyszło. Przed laty dałam jej swoją starą Nokię, którą używa do dziś. Klawiaturę ma już tak startą, że ja np nie mogłabym z niej dzwonić, ale ona zna ją na pamięć.
Wreszcie komórka dla niej, będzie mogła tę starą Nokię wymienić.

www.smart24.pl/Smart24/1,93907,6240393,MaxCom_MM500BB.html
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Komórka dla seniorów 09.02.09, 21:38
      Juz sie chciałam oburzyć bo tez jestem -było nie było -seniorką a co dwa lata
      wymieniam komórke na nowszy model i umiem korzystać w pełni z multimedialnego
      telefonu .Ale staneła mi przed oczyma moja starsza siostra ktora tak przywiazała
      sie do swojej komórki że za diabła nie mozemy namówic na zmianę.I na nic sie
      zdają tłumaczenia ze nowsze modele mają większe ekrany i sa sumie łatwiejsze w
      obsłudze.
      A od jakiego wieku jest się seniorem?
      • wiga2008 Re: Komórka dla seniorów 09.02.09, 22:00
        iryska2604 napisała:
        > A od jakiego wieku jest się seniorem?

Też się zawsze nad tym zastanawiam. Mnie do 60-tki brakuje ponad dwa lata
        i uważam się za osobę w średnim wieku. Chyba niesłusznie.
        Przecież często czyta się w prasie o *sześćdziesięcioletnich staruszkach*.
        A taki telefon to niegłupia rzecz. Oczywiście dla "seniorów". smile
        • iryska2604 Re: Komórka dla seniorów 09.02.09, 22:21
          Kiedyś kobieta w wieku 60 lat była uwazana za zgrzybiałą
          staruszkę.Teraz?Wystarczy popatrzeć na nas -co to rzęsy na sztorc,biust do
          przodu....A co!
          • jaga_22 Re: Komórka dla seniorów 10.02.09, 09:19
            Oto co znalazłam w necie na temat seniora.

"Jestem przekonany że nie ma określonej granicy wieku. Senior to tytuł
            zwyczajowy, czasem honorowy, dotyczy określonego środowiska, grupy ludzi (np.
            rodzina), i dotyczy najstarszego członka, czasem najbardziej doświadczonego,
            najdłużej zatrudnionego.
            Określenia senior (i junior) stosuje się czasem pomocniczo w rodzinie aby
            odróżnić ojca i syna noszących to samo imię."
            • xy.5 Re: Komórka dla seniorów 10.02.09, 09:46
              Słyszalam,że seniorem może byc ten co ukończył 60 lat.Co do komórki to też mam Nokię obecnie 2630,a tam można powiększać litery tak,że
              i bez okularów przeczytam smsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka