Dodaj do ulubionych

Plac Szembeka

IP: *.aster.pl 04.09.10, 14:46
Drodzy Mieszkańcy,

W związku z nadchodzącymi wyborami samorządowymi coraz częściej będą prezentować się osoby,
które nie miały nic wspólnego z inwestycjami, na których temat się wypowiadają. Moim
obowiązkiem jest rzetelne przekazanie informacji na temat swojej pracy w okresie kadencji 2006-
2010. Przede wszystkim podjęłam starania dotyczace rewitalizacji Pacu Szembeka.

Z wielką przyjemnością pragnę poinformować, że już niedługo ruszają prace związane z tak ważnym
miejscem dla Pragi Południe, a zwłaszcza dla Grochowa, Placem Szembeka. Jest to zwieńczenie
wieloletnich starań, aby ta inwestycja mogła dojść do skutku. Aby przekonać państwa, że nie jest
to tzw. "kiełbasa wyborcza" poniżej zamieszczam działania, które podjęłam jako Państwa
przedstawicielka z Grochowa Północnego.

Jesienią 2008 r., w Urzędzie Dzielnicy odbyły się w szerokim gronie rozmowy dotyczące projektu
rewitalizowanego Placu Szembeka. W wyniku tego spotkania, chcąc poznać przede wszystkim
Państwa opinie opracowałam ankietę.

W niedzielę 30 listopada 2008 r., na Placu Szembeka odbył się meeting związany z jego
rewitalizacją. Cieszył się on dużym zainteresowaniem mieszkańców Grochowa. Zgłaszano wiele
cennych uwag i sugestii. Każdy bardzo chętnie wypełniał ankietę, w której zawarte były pytania,
mające na celu poznanie opinii mieszkańców na ten temat. O godzinie 12.00 na placu przed
Kościołem w obecnosci księdza prałata Krzysztofa Uklei odbyła się licytacja, z której dochód
przekazany został Caritas na akcję świąteczną dla potrzebujących dzieci. Posiadaczem piłki z
podpisami uczestników meczu GWIAZDY TVN-SEJM RP, która była przedmiotem licytacji, został
jeden z mieszkańców Grochowa.

W Urzędzie Dzielnicy odbyło się spotkanie podsumowujące happening na Placu Szembeka. Udział w
nim wzięli przedstawiciele zarządu dzielnicy, Prodziekan Wydziału Filozofii i Socjologii, prof. Anna Giza-
Poleszczuk, dr Jacek Szerszeń, zaproszeni goście oraz mieszkańcy. Radę dzielnicy reprezentowałam
wspólnie z panem Bogdanem Jeziorskim. Z przeprowadzonej analizy rozdanych ankiet wynikało, że
mieszkańcy dzielnicy chcą aby ich głos był zauważony przy inwestycji, jaką jest rewitalizacja Placu
Szembeka. Rozdano w ciągu 4 godzin 500 ankiet. Wróciło 400. Dyskusja, która wywiązała się
podczas spotkania wniosła wiele ciekawych uwag i spostrzeżeń ze strony mieszkańców Grochowa.

Kilkakrotnie spotkałam się z mieszkańcami placu Szembeka w pierogarni "Pod Aniołem", a także
gościliśmy na plebani u księdza proboszcza. W trakcie burzliwych dyskusji mieszkańcy wyrażali swoje
oczekiwania w zwiazku z planowaną rewitalizacją placu. Brałam w nich aktywny udział, gdyż
bezpieczeństwo oraz estetyka otoczenia wszystkim leży na sercu.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Plac Szembeka IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 18:29
      Jestem pod wrażeniem. Opracowała Pani ankietę. No i ten udział w spotkaniach.
      Aktywny! To nie przelewki. No i nie zapominajmy o meetingu z happeningiem. Bo
      teraz wszyscy będą się chcieli podszyć.

• Gość: Gośc z daleka Re: Plac Szembeka IP: *.multimo.pl 04.09.10, 19:10
      Pani to tak na poważnie czy dla jaj ?
      • Gość: tia Re: Plac Szembeka IP: *.aster.pl 04.09.10, 19:21
        Żadna różnica. Zrobiła sobie niesamowitą antyreklamę. Naprawdę szczyt chamstwa.
        Jak cała ta kadencja. Picuś z księdzem w tle.
        Panno Siuśka: Rzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyg.
    • wajego A jak stolce? 04.09.10, 20:13
      Jak Pani stolce po gościnie na plebanii?
    • Gość: a Re: Plac Szembeka IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 20:28
      Pozorne i jałowe działania. Kto za to płaci? A cała ta rewitalizacja placu jest zupełnie niepotrzebna.
      • Gość: brawo Re: Plac Szembeka IP: *.acn.waw.pl 12.09.10, 21:38
        no wieeelkie brawa, zwłaszczza za te wizyty na plebanii...
        ja na kogoś takiego na 100% nie zagłosuję, zeby było jasne.
        • Gość: ms Re: Plac Szembeka IP: *.aster.pl 13.09.10, 10:46
          Złuszna decyzja :))) Szkoda,że nie wziąłeś pod uwagę faktu, że już może nie mam ochoty zasilać szeregów swoją osobą. Wiele mnie te cztery lata nauczyły i wyciągnełam pewne wnioski. Nie potrafię i nie chcę być mierna i bierna.
          • wajego Re: Plac Szembeka 13.09.10, 12:18
            To w takim razie po co ten żenujący topic? Skoro nie pro to pewnie anty.
            Takie to polskie...
            • Gość: papierowe wiadro Re: Plac Szembeka IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.10, 21:51
              Jeżeli ten wyczyn napisał ktoś przeciwny radnej to ogólnie kiepsko się postarał,
              natomiast jeśli sama to popełniła, to niech reszta kadencji lekką jej będzie.

Natomiast warto przy okazji zapytać jak pomysł skaryszewskiej ławki (dłuższej od barcelońskiej) autorstwa radnej się miewa. Cosik niemrawo jakoby w tem temacie.

Oj! Pamiętamy takie perełki, pamiętamy.
              bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85299,4693426.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka