rene.p 12.02.05, 00:59 Witam i pozdrawiam serdecznie. Poszukuję informacji/opinii na temat tego przedszkola, w związku z planowanym zapisem dziecka od 1 września. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bordo Re: Przedszkole w Międzylesiu, Dworcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:32 O Dworcowej i nie tylko: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=6759000&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bordo Re: Przedszkole w Międzylesiu, Dworcowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:37 Jeszcze raz, bo coś mi ten skrót nie wychodzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=6759000&v=2&s=0 Nie wiem, dla czego mi nie wychodzi. Może tak: • Anin, Wawer miola 01.07.2003 13:47 + odpowiedz Trochę póxno, ale może komuś się przyda... Mój synek trzeci rok chodzi do przedszkola prywatnego w Aninie. Będzie tu również chodził do zerówki. Plusy: dom jednorodzinny, ogródek, sosny, sporo zabawek, okolica cicha, spokojna. Cztery grupy wiekowe ( 3-, 4-, 5 - latki i zerówka). Każda grupa ma swoją Panią, która realizuje program odpowiedni dla grupy wiekowej plus panie opiekunki w godzinach popołudniowych. Każda grupa ma swoją salę, a ponieważ grupy liczą do 15 dzieci, Pani Dyrektor orientuje się, że np. 4-latki to samochodziarze, a 5-latki klockarze i kupując nowe zabawki bierze te zamiłowania po uwagę :-)))Posiłki w stołoce - ładnie, kolorowo, pod uwagę brane są zalecenia ditetyczne ze względów medycznych (chciaż chyba czasami trzeba samemu przywozić dziecku posiłki lub dodatki, ja np. dawałam w termosie ciepłe mleko kozie do płatków), Zajęcia dodatkowe: 3 latki rytmika, 4 latki i wyżej: rytmika, angielski, gimnastyka korekcyjna, basen 1 raz w tygodniu. Raz w miesiącu przyjeżdża teatrzyk, a w tym roku dodatkwo dzieci miały koncerty muzyki poważnej, których celem było pokazanie różnych instrumentów itp. To wszystko za 650 zł miesięcznie, płatne za 11 m- cy w roku plus wpisowe, ale nie pamiętam juz ile ( 800,- ?...) Dyżur wakacyjny przez 1 m-c do połowy lipca i potem od połowy sierpnia. Zajęcia dodatkowo płatne to plastyka, spotkania z logopedą, być może coś jeszcze... Super. Jestem baaardzo zadowolona. Wiem, że w tej okolicy, w pobliżu Instytutu Kardiologii jes dobre przedszkole publiczne, również w lesie, niewielki budynek, Pani Dyrektor zainteresowana dziećmi, niestety dla mnie nie po drodze. • Re: Anin, Wawer monika_d_edziecko 03.03.2004 22:14 + odpowiedz wyciągam ten wątek do góry, bo właśnie szukam przedszkola w Wawrze. Może są jakieś mamy co zrobiły rozeznanie i mogą coś polecić. Ja właśnie dziś rozmawiałam z kimś z przedzkola na Rzeźbiarskiej (nie była to pani dyr) i mam niemiłe wrażenie. Liczę na Was mamy z Wawra i okolic Odpowiedz Link Zgłoś
rene.p Re: Przedszkole w Międzylesiu, Dworcowa 12.02.05, 13:03 Czytałam te wątki wcześniej, ale tam o Dworcowej jest mało. Wolałabym coś od rodziców, których dzieci chodzą do tego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
maciowa Re: Przedszkole w Międzylesiu, Dworcowa 21.02.05, 22:43 Mój Maniek chodzi na Dworcową i pozwolę sobie drukowanymi, ale NIEPRAWDĄ JEST , ŻE PANIE OPIEKUNKI WYCHODZĄ O 15 TEJ!!!! KTO TAKICH BZDUR NAOPOWIADAŁ. KADRA BYNAJMNIEJ NIE WYDAJE MI SIĘ STARA :) UFF, jak ja nie lubię gdy ktoś powtarza niesprawdzone informacje. A teraz do rzeczy. Zanim zapisałam synia na dworcową zrobiłam mały wywiad i po pół roku mogę potwierdzić to co zachwalały inne mamy. Pani dyrektor bardzo dba o przedszkole, grupa Mania ma naprawdę bardzo fajne wychowawczynie i panie do pomocy. Mój mały jest bardzo związany ze mną i nie daje się "zamotać" byle czym, a do przedszkola chodzi bardzo chętnie mówiąc "moje przedszkolko". I to jest dla mnie najlepsza rekomendacja. To że on tam chętnie chodzi. Panie słuchają uwag rodziców, współpraca układa się bardzo dobrze, a jak na grupę 25 dzieciaczków to moim zdaniem jest nieźle, jeśli nigdy nie usłyszałam od Mania, że ktoś krzyczał, czy jakieś dzieci się biły. Za to co chwilę przynosi do domu piosenkę, wierszyk, czy jakąś fantastyczną pracę plastyczną, ujawniającą zdolności, o które nigdy nie podejrzewałabym mojego ancymona! Mogę tak pisać dużo, więc reasumując: z przedszkola jestem bardzo zadowolona i nie jestem w tym odczuciu osamotniona. Jeśli potrzebujesz więcej info to spokojnie na mailika, bo nie zawsze przeglądam fora. pozdrawiam maciowamama Odpowiedz Link Zgłoś
rene.p Re: Przedszkole w Międzylesiu, Dworcowa 03.03.05, 22:58 Napisałam na mailik. Odpowiedz Link Zgłoś
www.malyodkrywca.edu.pl Zapraszam na strone 19.02.06, 23:19 Zapraszam na stronie Mały Odkrywca, która jest skierowana do rodziców i nauczycieli, którzy aktywnie poszukują pomysłów na pracę z dzieckiem. Tutaj znajdziesz działy, takie jak: Pedagogika Marii Montessori, Rozwój Małych Dzieci, Niepubliczne Przedszkole Integracyjne Mały Odkrywca i ciekawe pomysły zabaw. www.malyodkrywca.edu.pl/ Od kwietnia zapraszamy do Gabinetu Pedagogiczno-Psychologicznego, od maja zapraszamy wszystkie dzieci na zajęcia adaptacyjne do naszego ogrodu i przedszkolnych sal, a od 01 lipca przedszkole Mały Odkrywca Warszawa - Wawer serdecznie zaprasza na codzienne zabawy i zajęcia przedszkolne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś