Dodaj do ulubionych

Internet w Rembertowie

31.08.05, 11:44
TP odmówiła usługi z uwagi na problemy techniczne więc neostrada nie wchodzi
w grę. Jakich innych łącz używacie i jak je oceniacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: fargo Re: Internet w Rembertowie IP: 195.117.255.* 31.08.05, 14:13
      mieszkam przy Paderewskiego i od 3 lat mam neostradę tę najwyższa i jest OK,
      nie bardzo rozumiem jak to odmówiła? to jakieś jaja chyba.
      Moi sąsiedzi przez kablówke maja łacze
      • sacerdote Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 14:22
        Mieszkam przy Czwartaków i tepsa ma trudności techniczne. Jaja czy nie, nie
        chcę opawiadać tu całej historii ale poczułem się jak w Albanii (nie obrażając
        Albańczyków. Chcę rozwiązać umowę z tepsa jak najszybciej.
        Nie wiesz jaką kablówkę mają Twoi sąsiedzi? UPC(chello) i Aster chyba nie.
        Jużdo nich dzwoniłem. Potrzebuję telefon i internet, na TV mi nie zależy.
        • Gość: JaA Re: Internet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:58
          Mieszkam na Wygodzie i mam wlasnie Neostrade.Zaluje okropnie bo ciagle mam z nia
          problemy.Co chwila mnie rozlacza,przynajmniej raz w tygodniu dzwonie do nich z
          pretensjami a oni na to,ze jestem za daleko od czegostam i Neostrada nie bedzie
          mi prawidlowo funkcjonowac,bedzie mi przerywalo polaczenie.No bzdura
          kompletna,sasiedzi z ulicy nie maja za daleko a ja mam...No nic.W kazdym razie
          chetnie bym zrezygnowala ale nie wiem jaki internet wtedy moglabym
          zalozyc.Dlatego przylaczam sie do pytania:-)
    • Gość: pixawon Re: Internet w Rembertowie IP: *.crowley.pl 31.08.05, 18:29
      Mieszkam co prawda w Marysinie Wawerskim ale mogę co nieco podpowiedzieć.W blokach są dwie możliwości korzystania z internetu.Po pierwsze Aster City a po drugie prywatny dostawca.Ja korzystam z tej drugiej mozliwości.Z tego jednak co wiem firma ta instaluje także internet w domkach bo podejrzewam że o takie chodzi.
      Adres internetowy firmy to :www.jeet.pl.
      Nie są to co prawda jakieś oszałamiające szybkości ich sieci ale działa to całkiem przyzwoicie.Chyba że można się z nimi dogadać co do szybkości.
      Pozdrawiam.
      • Gość: pixawon Re: Internet w Rembertowie IP: *.crowley.pl 31.08.05, 18:30
        Zapomniałem dodać najważniejszego.Jeet.pl dostarcza internet droga radiową czyli radiolinią.
        • sacerdote Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 19:11
          No niestety jeet też w rembertowie nie operuje. Jest coś takiego jak idd, które
          zapodaje antenę WiFi na dachu. Słyszeliście o takiej firmie?
    • qmata Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 22:26
      Mieszkam na wygodzie, w domku do którego łącze telefoniczne dochodzi kablem
      wiszącym luźno między słupami, więc kołysze się na każdym wiaterku i mam neostradę.
      I jest ok.
    • qmata Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 22:28
      aha, a mój brat ma blue connect /nie wiem czy to się tak pisze/, czy coś takiego
      w każdym razie drogą radiową i jak siedzi u mnie z laptopem to nie ma żadnych
      problemów z połączeniem.
      • Gość: fargo Re: Internet w Rembertowie IP: 195.117.255.* 01.09.05, 11:47
        chello w Rembcu nie ma jeszcze:(
        jest jakas private stratosfera czy cus takiego ale to podobno kiszkowate
        • spx Re: Internet w Rembertowie 01.09.05, 12:52
          Witam,

chello nie ma w Rembertowie? Masz strasznie stare informacje, lub mieszkasz
          faktycznie tam gdzie nie ma. Na pewno jest dostepny Chruściela/Paderewskiego.
          Co do głównego pytania: ja korzystam z usługi firmy Taval ( www.taval.pl) i
          jestem w miare zadowolony, ale nie wiem czy nie maja ograniczonego obszaru
          działania. Jest też firemka Bait (www.bait.pl) która oferuje net w rembertowie,
          ale nie wiem jak u nich z jakością i zasięgiem
          Czyli podzwoń i popytaj

Pozdrawiam
          spx
          • Gość: fargo Re: Internet w Rembertowie IP: 195.117.255.* 01.09.05, 13:27
            no ja mieszkam przy Paderka i żeby nie skłamac traz weszłam w chello wpisałąm
            swoj adres i jest odpowiedz że jeszcze nie jest u nas podłączone, żeby jeszcze
            rzetelniej odpowiedziec - dwa tygodnie temu dzwoniłam do chello (chciałabym
            zmienic neo na chello) i równiez mi odpowiedziano ze w Rembcu jeszcze nie ma.
            WIec tak naprawde to chyba nie sa moje info takie stare.
            • sacerdote Re: Internet w Rembertowie 01.09.05, 13:51
              Zgadza się. Chello nie jest zainteresowane. Na razie znalazłem dwie firmy:
              www.bait.pl (jak kolega wyżej podrzucił) i www.idd.com.pl. Obie stawiają na
              dachu antenę a przekaźnik musi być widoczny i nie zasłonięty drzewami i
              budynkami. Niestety z telefonem jest problem a chciałem pozbyć się tepsy w
              cholerę...
              • Gość: mycha Re: Internet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:30
                Co do neostrady, to żeby ją zainstalować to musielsmy zmienić nr telefonu. Bo
                coś z tym na 612 było nie tak, i teraz neo jesst. a mieszkam na osoedlu Polanka
                • bibea Re: Internet w Rembertowie 09.10.05, 20:36
                  bait.pl - hmmm... radiowo, na poczatku wszystko było ok, potem tak jakby
                  przerosło ich powiekszenie sieci i sobie już nie dają rady. trzeba byc
                  upierdliwym i dzwonic: wtedy wymieniaja modem i smiga prawidłowo.

neo - tak jak pisane nie wszędzie jest dostępne, a jak jest to czasami tylko
                  najniższa wersja (np. ul. Agrarna na Wygodzie)

chello - własnie kładli światłowody w studzienkach wzdłuż mojej ulicy. czyli
                  tak jakby postep. :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka