sacerdote 31.08.05, 11:44 TP odmówiła usługi z uwagi na problemy techniczne więc neostrada nie wchodzi w grę. Jakich innych łącz używacie i jak je oceniacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fargo Re: Internet w Rembertowie IP: 195.117.255.* 31.08.05, 14:13 mieszkam przy Paderewskiego i od 3 lat mam neostradę tę najwyższa i jest OK, nie bardzo rozumiem jak to odmówiła? to jakieś jaja chyba. Moi sąsiedzi przez kablówke maja łacze Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdote Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 14:22 Mieszkam przy Czwartaków i tepsa ma trudności techniczne. Jaja czy nie, nie chcę opawiadać tu całej historii ale poczułem się jak w Albanii (nie obrażając Albańczyków. Chcę rozwiązać umowę z tepsa jak najszybciej. Nie wiesz jaką kablówkę mają Twoi sąsiedzi? UPC(chello) i Aster chyba nie. Jużdo nich dzwoniłem. Potrzebuję telefon i internet, na TV mi nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaA Re: Internet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:58 Mieszkam na Wygodzie i mam wlasnie Neostrade.Zaluje okropnie bo ciagle mam z nia problemy.Co chwila mnie rozlacza,przynajmniej raz w tygodniu dzwonie do nich z pretensjami a oni na to,ze jestem za daleko od czegostam i Neostrada nie bedzie mi prawidlowo funkcjonowac,bedzie mi przerywalo polaczenie.No bzdura kompletna,sasiedzi z ulicy nie maja za daleko a ja mam...No nic.W kazdym razie chetnie bym zrezygnowala ale nie wiem jaki internet wtedy moglabym zalozyc.Dlatego przylaczam sie do pytania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixawon Re: Internet w Rembertowie IP: *.crowley.pl 31.08.05, 18:29 Mieszkam co prawda w Marysinie Wawerskim ale mogę co nieco podpowiedzieć.W blokach są dwie możliwości korzystania z internetu.Po pierwsze Aster City a po drugie prywatny dostawca.Ja korzystam z tej drugiej mozliwości.Z tego jednak co wiem firma ta instaluje także internet w domkach bo podejrzewam że o takie chodzi. Adres internetowy firmy to :www.jeet.pl. Nie są to co prawda jakieś oszałamiające szybkości ich sieci ale działa to całkiem przyzwoicie.Chyba że można się z nimi dogadać co do szybkości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixawon Re: Internet w Rembertowie IP: *.crowley.pl 31.08.05, 18:30 Zapomniałem dodać najważniejszego.Jeet.pl dostarcza internet droga radiową czyli radiolinią. Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdote Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 19:11 No niestety jeet też w rembertowie nie operuje. Jest coś takiego jak idd, które zapodaje antenę WiFi na dachu. Słyszeliście o takiej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
qmata Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 22:26 Mieszkam na wygodzie, w domku do którego łącze telefoniczne dochodzi kablem wiszącym luźno między słupami, więc kołysze się na każdym wiaterku i mam neostradę. I jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
qmata Re: Internet w Rembertowie 31.08.05, 22:28 aha, a mój brat ma blue connect /nie wiem czy to się tak pisze/, czy coś takiego w każdym razie drogą radiową i jak siedzi u mnie z laptopem to nie ma żadnych problemów z połączeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fargo Re: Internet w Rembertowie IP: 195.117.255.* 01.09.05, 11:47 chello w Rembcu nie ma jeszcze:( jest jakas private stratosfera czy cus takiego ale to podobno kiszkowate Odpowiedz Link Zgłoś
spx Re: Internet w Rembertowie 01.09.05, 12:52 Witam, chello nie ma w Rembertowie? Masz strasznie stare informacje, lub mieszkasz faktycznie tam gdzie nie ma. Na pewno jest dostepny Chruściela/Paderewskiego. Co do głównego pytania: ja korzystam z usługi firmy Taval ( www.taval.pl) i jestem w miare zadowolony, ale nie wiem czy nie maja ograniczonego obszaru działania. Jest też firemka Bait (www.bait.pl) która oferuje net w rembertowie, ale nie wiem jak u nich z jakością i zasięgiem Czyli podzwoń i popytaj Pozdrawiam spx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fargo Re: Internet w Rembertowie IP: 195.117.255.* 01.09.05, 13:27 no ja mieszkam przy Paderka i żeby nie skłamac traz weszłam w chello wpisałąm swoj adres i jest odpowiedz że jeszcze nie jest u nas podłączone, żeby jeszcze rzetelniej odpowiedziec - dwa tygodnie temu dzwoniłam do chello (chciałabym zmienic neo na chello) i równiez mi odpowiedziano ze w Rembcu jeszcze nie ma. WIec tak naprawde to chyba nie sa moje info takie stare. Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdote Re: Internet w Rembertowie 01.09.05, 13:51 Zgadza się. Chello nie jest zainteresowane. Na razie znalazłem dwie firmy: www.bait.pl (jak kolega wyżej podrzucił) i www.idd.com.pl. Obie stawiają na dachu antenę a przekaźnik musi być widoczny i nie zasłonięty drzewami i budynkami. Niestety z telefonem jest problem a chciałem pozbyć się tepsy w cholerę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Internet w Rembertowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:30 Co do neostrady, to żeby ją zainstalować to musielsmy zmienić nr telefonu. Bo coś z tym na 612 było nie tak, i teraz neo jesst. a mieszkam na osoedlu Polanka Odpowiedz Link Zgłoś
bibea Re: Internet w Rembertowie 09.10.05, 20:36 bait.pl - hmmm... radiowo, na poczatku wszystko było ok, potem tak jakby przerosło ich powiekszenie sieci i sobie już nie dają rady. trzeba byc upierdliwym i dzwonic: wtedy wymieniaja modem i smiga prawidłowo. neo - tak jak pisane nie wszędzie jest dostępne, a jak jest to czasami tylko najniższa wersja (np. ul. Agrarna na Wygodzie) chello - własnie kładli światłowody w studzienkach wzdłuż mojej ulicy. czyli tak jakby postep. :D Odpowiedz Link Zgłoś