violus22 20.10.05, 11:05 www.networkpl.com/modules.php?name=News&file=article&sid=14304 :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
101krotka Re: Pomożemy? 20.10.05, 17:50 Boze,oczywiscie ze pomoge tyle ile moge.Naprawde straszne.Poplakalam sie. Odpowiedz Link
jaleo Re: Pomożemy? 20.10.05, 20:05 A czy wiecie moze, jakie jest "account name" do tego rachunku? Czy to jest na nazwisko tego chlopaka, czy jakas fundacja? Odpowiedz Link
violus22 Re: Pomożemy? 20.10.05, 20:44 nie znam nazwy, ja wpisalam 'dla slawka'. to nie ma wiekszego znaczenia. Odpowiedz Link
jaleo Re: Pomożemy? 20.10.05, 21:01 Tzn w banku przyjeli wplate na sam numer rachunku, bez nazwy konta? Odpowiedz Link
violus22 Re: Pomożemy? 20.10.05, 21:07 przelew przez net zrobilam, nie wiem jak w banku, ale chyba podobnie. Odpowiedz Link
basiak6 Re: Pomożemy? 20.10.05, 21:17 No ale chyba nie zostanie bez srodkow do zycia? Jesli pracowal to dostanie long term sickness benefit? Odpowiedz Link
jaleo Re: Pomożemy? 20.10.05, 21:46 basiak6 napisała: > No ale chyba nie zostanie bez srodkow do zycia? Jesli pracowal to dostanie long > term sickness benefit? Powinien dostac disability benefit. Ale przypuszczam, ze oprocz zwyklego NHS nie mial np. ubezpieczenia na zycie i od nieszczesliwych wypadkow, bo wielu Polakow pracujacych tu krotko takiego nie wykupuje. Mnie zadziwia, ze nie bylo zadnego dochodzenia w tej sprawie. Tego typu zdarzenia trafiaja na pierwsze strony gazet, a o tym jakos dziwnie bylo cicho. Dlaczego tak od razu wydano werdykt "proba samobojstwa"? Odpowiedz Link
basiak6 Re: Pomożemy? 20.10.05, 21:53 Do konca przeciez nie wiemy jak bylo, np czy byl trzezwy etc, ja zawsze ostroznie podchodze do takich spraw. Tak samo moge pomoc komus oddajac np rzeczy, etc. Ale co dadza pieniadze, przeciez nie bedziemy utrzymywac kogos przez reszte zycia? W normalnym kraju pracujac powinien dostac zasilek i miec z czego zyc. Odpowiedz Link
izabelski Re: Pomożemy? 20.10.05, 21:58 niestety nie mam zadnych znajomosci w prasie a przydaloby sie to jakos rozglosnic mysle, ze wiele mu mozemy pomoc bo oprocz pomocy finansowej on potrzebuje wsparcia emocjonalnego i na praktycznej plaszczyznie zastanowie sie co mozna zrobic ale poki co mnie nie ma - urolp na half-term jesli cos konkretnego wymyslicie - wpisujew sie na list wolontariuszy moglibysmy zorganizowac wieczor np z nauka salsy, pokazem tanga argentybskiego czy flamenco (uklon tu do Jaleo :-)) zorganizowac loterie, wstep z biletami za kilka funtow i na pewno damy rade zebrac kilkaset funtow pogadam dzis lub jutro z kolezanka, kytora podobna impreze organizowala i wspolnymi silamy zrobimy cos pozytecznego dobrze byloby gdyby ktos skontaktowal sie z nim lub jego zona przez Polish Express i dowiedzial sie czy on nie potrzebuje wizyt w szpitalu - zeby nie czul sie samotnie jesli bedzie mial wokol siebie grupe osob zaangazowanych i nim zainteresowanych mysle, ze latwiej mu bedzie uwierzyc w przyszlosc ... dopisze jeszcze cos jak znajde chwile czasu Odpowiedz Link
vittoria25 Re: zbiorka w kosciolach 21.10.05, 22:49 A moze trzeba by sie skontaktowac z kilkoma proboszczami z polskich kosciolow, zeby wspomnieli o tym przy ogloszeniach, a zbiorke mozna zrobic przed kosciolem czy zorganizowac druga tace...no jakos tak. Bo wlasciwie to duza czesc tzw. starej Polonii nie czyta polskiej kolorowej prasy, a przeciez sa zawsze chetni do pomocy. Odpowiedz Link
izabelski Re: zbiorka w kosciolach 21.10.05, 23:28 jesli zdolacie zorganizowac jakis sztab. ktory skontaktuje sie z zona ofiary tego wypadku, to mozna zwrocic sie o pomoc do polonijnych org.charytatywnych Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Pomożemy? 21.10.05, 23:41 a ta kobitka co pisuje w Gońcu, vereena, może ona by coś zdziała? Odpowiedz Link
vittoria25 Re: Pomożemy? 29.10.05, 12:39 Wlasnie dowiedzialam sie ze w ta niedziele bedzie zbierana druga taca na rzecz Slawka w kosciele na Hammersmith. Ciekawe czy tylko w tym jednym czy w innych tez. Znacie jakies nowe szczegoly na temat tej sprawy? Odpowiedz Link