Dodaj do ulubionych

ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam?

11.11.06, 21:09
poszlam w koncu do argosa kupic sobie fan heater, a tam jakies niezrozumialy
dla mnie wystoj i dzialalnosc.

niestety nie mam wiecej niz 15 minut zeby po sklepach chodzic w zwykly dzien,
wiec tylko wpadlam i wypadlam z tego argosa. myslalam ze to jakis zwykly
sklep z roznymi rzeczami a tam wogole nie ma nic do kupienia tylko jakies
stanowiska z katalogami chyba do ogladania. no nie mialam czasu zeby to
wszystko obczajac wiec poszlam sobie kupic cos do jedzenia.

moze mi ktos wyjasnic o co chodzi? czy tam sie jakos z katalogow wybiera i
zamawia? czy jak?

jak teraz czytam to co napisalam to brzmi jak z kosmosu. moze ja nie do tego
sklepu co trzeba weszlam i sie motam?

no ale nadal nie wiem o co chodzi
Obserwuj wątek
    • eeela Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 21:17
      Argos prowadzi sprzedaz wysylkowa, tak. Udostepnia papierowe katalogi oraz
      katalogi online.
      • robak.rawback Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 21:20
        no to sie zawiodlam bo myslalam ze szybko wpadne tam z kasa i wypadne z
        piecykiem, no ale jak sie okazalo mam tam pare krokow dalej inny sklepik z
        tanimi piecykami - jakos tak 10 funtow za sztuke podobno wiec tam pojde kupic.
        a tego aragosa to skorzystam jak bede miala wiecej czasu.
        • aleksandrawu Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 21:32
          Ej, robaczku, alez mozesz w Argosie kupic na miejscu!Trzeba tylko podac nr z
          katalogu-najpierw sie go na miejscu sprawdza, idziesz do kasy, placisz i na
          miejscu czekasz na odbior.Zwykle wyrabiamy sie w 10 minut ze wszystkim, a mozna
          u nich trafic na naprawde niezle okazje cenowe.
        • natalia.brzeska Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 21:34
          robak.rawback napisała:

> no to sie zawiodlam bo myslalam ze szybko wpadne tam z kasa i wypadne z
          > piecykiem,

Tak wlasnie zrobisz. Idz do sklepu, znajdz piecyk w katalogu (albo online
          www.argos.co.uk), wypelnij kwitek (wpisz po prostu nr z katalogu), idz z
          kwitkiem do kasy, zaplac, kasjerka da Ci paragon z numerkiem, potem idziesz do
          innego stanowiska i odbierasz piecyk. Jesli Ci sie nie spodoba, mozesz oddac.

Ale i tak Argosa nie polecam. Jakosc fatalna.
          • eballieu Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 21:48
            Robak, moj maz do dzis dnia o tym Argosie mowi tak jak Ty. A mieszka juz tu 2,5
            roku.

Ach i jak ja bylam w Argosie, to nawet do kasy nie podchodzilam, wszystko w
            jednej maszynce zalatwilam - zamowilam, zaplacilam karta, tylko produkt mi z
            maszynki nie wyskoczyl. Odbieralam na wyznaczonym stanowisku.

• jagienkaa Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 22:02
              można też sobie przy katalogach sprawdzić czy dany produkt w ogóle mają.
              Najszybciej jest zamówić czy zarezerwoać online i sobie nazajutrz odebrać.
          • formaprzetrwalnikowa Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 22:46
            natalia: nie ma co generalizowac z jakoscią.
            mysmy kupili w argosie wiele produktów markowych po niższych niz na highstreet
            cenach: maszynę do chleba i kawomat morphy richardsa, lodówko-zamrazarkę
            zanussi (obniżka była o 150 gbp), garnki Tefala (tez okazja) i mnóstwo, mnóstwo
            rzeczy. wszystko się swietnie sprawuje (poki co ;-))
            jedyny zakup, przy krótym klęliśmy na kiepską jakość to były 'bookcases' made
            in poland ;-) - ale wybralismy najtansze, więc wiedzielismy czego oczekiwać.
            • robak.rawback Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 11.11.06, 22:50
              no dobra to juz wiem w takim razie o co chodzi.
            • leggetta bookcase 11.11.06, 23:16
              czyzbysmy mialy te sama bookcase?
              www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/6109541.htm
              my tez narzekamy, no ale w sumie tez wiedzielismy ze cudow nie mozemy sie spodziewac...
              Co do mebli z argosa to juz kiedys tu juz dyskusja byla. Cena niska - jakosc tez.
              • chihiro2 Re: bookcase 11.11.06, 23:21
                Ja mam wlasnie te bookcase - okropna jakosc! Szuflady trzeba sila zamykac, a
                scianka z tylu sie chyba rozkleja.
                Ale to jedyny Argosowy produkt, ktory kupilam. Poza tym kupowalam u nich same
                markowe rzeczy, tzn. Tefala, Kenwooda, tak jak pisala Forma, po cenach nizszych
                niz w innych sklepach i zawsze bylam zadowolona. Po prostu do Argosu warto sie
                udac, gdy ma sie na oku konkretny produkt konkretnej firmy, a te Argosowe
                raczej omijac.
                • leggetta Re: bookcase 11.11.06, 23:26
                  no dokladnie: szuflada dolna nie domyka sie troche, a gorna bardzo. Tylnia dykta sie odkleila juz dawno: maz ja teraz gwozdziami przybil( polek teraz nie wyciagniesz). Cala sie chwieje. Polki sie uginaja.

Ale racja markowe sprzety sa ok.
              • formaprzetrwalnikowa Re: bookcase 11.11.06, 23:26
                nie, my mamy mniej skomplikowaną, bez szuflad:
                www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/6109503.htm
                zle obliczyli odległosci kołkowe, za mało srubek dali. trzeba było młotkiem
                przybijac.
                Ale chłop ponarzekał, poklął, zrobił i stoją
                • leggetta Re: bookcase 11.11.06, 23:30
                  Ten polski producent mebli argosowych na tu w Uk fantastyczny customer service. Nam przyslali porysowne czesci mebli i bez zadnego sparawdzania czy oddawania przysali nowe po 2 dniach. Szyna od szuflady sie wygiela ( za pomoca mojego meza) i tez dali.
        • tuti Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 12.11.06, 09:21
          jeslic hodzi o latwosc zakupow no to wlasnie argos, nie ma lazenia po hali z
          wozkiem z zacietymi kolkami!wypierasz, placisz, przynosza. jaw czoraj akurat
          webkamerke kupowalam.
          no chyba ze potrzebe sie ma zobaczyc, dotknac, pokontemplowac..to nie argos
          • natalia.brzeska Co do jakosci 12.11.06, 11:30

My niestety szczescia nie mielismy. Wszystko (!!!) co tam kupilismy, zaznaczam,
            ze MARKOWE, musielismy oddac: mp3 player, toster, zelazko, sandwich maker.
            Wszystko najpierw objejrzelismy w innych sklepach, spisalismy modele. Czytalam,
            ze dla takich sklepow daja najgorszy sort, Argos i supermarkety to przyjmuja po
            nizszej cenie, a inne sklepy biora lepsza jakosc. Tak wiec moze to byc ten sam
            towar, ten sam model ale jakosc w dwoch sklepach bedzie calkiem inna. (na
            podobnej zasadzie dziala Media Markt).
            Ostatnio chcielismy kupic top box do freeview, ale zauwazylam ich pelno (ok 20
            sztuk) na polce obok tej, gdzie trzymaja towary dla klientow i zapytalam, czy
            tyle osob je kupilo, a dziewczyna na to: "nie, to sa zwroty!".
            Tak wiec Argosa juz omijamy szerokim lukiem.
            • chihiro2 Re: Co do jakosci 12.11.06, 12:11
              Mozliwe, ze masz racje z ta jakoscia. Moje markowe rzeczy z Argosa to np. filtr
              do wody czy czajnik, a te trudno zepsuc albo trudno by jakos jakoscia sie
              bardzo roznily. Ale np. robota kuchennego wolalam zamowic z Amazon - tez taniej
              niz w sklepie, ale jednak mam szybka dostawe do domu (bezplatna) i ufam
              Amazonowi duzo bardziej niz Argosowi.
            • jagienkaa Re: Co do jakosci 12.11.06, 12:21
              a to ciekawe co piszesz, natalia. Kupiłam w zeszłym roku na święta Freeview z
              Philipsa w Argosie i cały czas nam się zawiesza i bardzo się dziwiliśmy że taka
              marka a taki szajs.
              • natalia.brzeska Re: Co do jakosci 12.11.06, 15:28
                jagienkaa napisała:

> a to ciekawe co piszesz, natalia. Kupiłam w zeszłym roku na święta Freeview z
                > Philipsa w Argosie i cały czas nam się zawiesza i bardzo się dziwiliśmy że
                taka
                >
                > marka a taki szajs.

My tez mamy Philipsa top box (model DTR 1500) juz trzy lata (nie z Argosa) i
                nic sie z nim nie dzieje!
              • netimka Re: Co do jakosci 12.11.06, 20:12
                jagienkaa napisała:

> a to ciekawe co piszesz, natalia. Kupiłam w zeszłym roku na święta Freeview z
                > Philipsa w Argosie i cały czas nam się zawiesza i bardzo się dziwiliśmy że taka
                >
                > marka a taki szajs.

jagienka jak masz jeszcze rachunek to idz i wymien, mysmy tez mieli problem z
                naszym freeview, poczytalam w necie ze to wogole trafny model, poszlam oddalam
                dostalismy gift card i od razu wzielismy inny i jak na razie odpukac nie
                zawiesza sie...
            • viaappia Re: Co do jakosci 12.11.06, 17:57
              A propos zwrotow: pamietam z dawnych czasow (18 lat temu) Polacy wynajmujacy
              tanie pokoje bez TV kupowali sprzet w Argosie i zwracali go w ciagu
              przepisowych 16 dni, podstawiajac rozne osoby kupowali nastepny i tak
              mieszkancy danego domu zawsze mieli nowy telewizor. Historie znam ze zlyszenia
              ale za nia recze. Moze podobnie jest z Freeview.

Argosa nie bronie, bo go nie lubie.
            • robak.rawback Re: Co do jakosci ?? 12.11.06, 18:57
              nie rozumiem - jesli kupujesz markowe i obejrzalas najpierw gdzie indziej to
              skad wiadomo ze akurat ten konkretny toster ktory masz w argosie bedzie gorszy
              niz ten sam gdzie indziej? czy to chodzi o jakies wybrakowane partie?
              • natalia.brzeska Re: Co do jakosci ?? 12.11.06, 22:37
                robak.rawback napisała:

> nie rozumiem - jesli kupujesz markowe i obejrzalas najpierw gdzie indziej to
                > skad wiadomo ze akurat ten konkretny toster ktory masz w argosie bedzie
                gorszy
                > niz ten sam gdzie indziej? czy to chodzi o jakies wybrakowane partie?
                >

Przeczytaj moj post troche wyzej. Dokladnie o to chodzi.
    • jeangrey Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 12.11.06, 11:27
      Bardzo lubię Argosa. Właśnie dlatego, ze mogę sobie wybrać w domu i odebrać na miejscu. Nie przepadam za łażeniem między regałami więc argos jest w sam raz dla mnie.
      • eeela Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 12.11.06, 17:17
        Ja w ogole lubie sklepy wysylkowe. Nie mam za bardzo czasu lazic :-)
    • jaleo Re: ARGOS - o co chodzi z kupowaniem tam? 12.11.06, 17:21
      Jak zyje nigdy nie kupilam nic w Argosie. Zawsze mnie odstraszaly te sklepy,
      bo wygladaja jak bookmakers.
      • robak.rawback co to jest freeview, boxy o ktorych mowicie etc?nt 12.11.06, 18:52

• netimka Re: co to jest freeview, boxy o ktorych mowicie e 12.11.06, 20:10
          freeview, to taki dekoder cyfrowy do tv... kupujesz raz taki box i masz ok
          30stacji do ogladania, nie musisz miec kablowki z miesiecznym abonamentem...

tu masz wiecej info... ilosc stacji... dodam ze ostatnio dodali dwie five life i
          five us...

freeview.co.uk/home
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka