04.06.08, 12:43
Po raz drugi znalazlam sie w tej samej sytuacji- moj szef zbankrutowal. Z
poprzednim managerem mialam problem z odzyskaniem zaleglej wyplaty, sprawa
niemal skonczyla sie w Employment Tribunal,ale na szczescie, udalo sie
wszystko zalatwic ugodowo, z pomoca ACAS.
To taki wstep, ale tym razem, mimo ze szef jest na prawde w porzadku, to
chcialam was zapytac, czy moze wiecie jakie mam prawa po przepracowaniu 15
miesiecy. Czy przysluguje mi jakas odprawa? Bo slyszalam ze min.1000
funtow.Wole sie upewnic, zeby wiedziec co mam mu powiedziec.
Obserwuj wątek
    • mysz2006 Re: Deja vu 04.06.08, 19:36
      na zdrowy rozum, jesli ktos sie oglasza bankrutem bo ma tylu wierzycieli, ktorych nie moze splacic, to raczej funduszy na odprawy nie bedzie mial. Bylo kilka glosnych spraw z bankrutujacymi wielkimi firmami - niestety pracownicy nawet musieli sie prawowac o zalegle pensje, let alone redundancy pay etc. Ale znalazlam dla Ciebie cos takiego:

h. Your business

If you are self-employed, your business is normally closed down and any employees are dismissed. Any business assets will be claimed by the trustee unless they are exempt and you will have to give the Official Receiver all your accounting records. You are still responsible for completing all tax and VAT returns. Your employees may be able to make a claim to the National Insurance Fund for outstanding wages and holiday pay, payment in lieu of notice, and redundancy. Employees can claim in the bankruptcy for any money owed that is not paid by the National Insurance Fund.

For further details, you should contact the Redundancy Payments Service on 0845 145 0004.

www.insolvency.gov.uk/guidanceleaflets/guidetobankruptcy/guidetobankruptcy.htm
      • aleksandrawu Re: Deja vu 04.06.08, 19:52
        Dzieki. Mam nadzieje,ze sie nie przyda, ale nigdy nic nie wiadomo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka