Dodaj do ulubionych

Kompletna nieznajomość topografii Szmulek

11.07.05, 20:13
Dziś na Targowej około 17:30-18:00 było piekło. Korek w każdą stronę. Jakoby
z powodu remontu torów tramwajowych przy Czterech Śpiących. Wpakowałem się w
ten bałagan przy Marcinkowskiego: na Targową wjechałem jako-tako, nawet na
lewy pas, potem zaś stałem przez wiele "kolejek", bo pojazdy po prostu się
nie ruszały. Na Kijowskiej taki sam korek, wszyscy chcieli uparcie skręcić w
zakorkowaną "na sztywno" Markowską. Dwa pasy Kijowskiej w jedną wąską
uliczkę! NIKT, ale to NIKT nie wpadł na to, że można przez tereny kolejowe
dojechać do Objazdowej (tzn. telepał się tamtędy przede mną jakiś Polonez -
szt. 1) Potem Otwocką, Jadowską i Wołomońską dojechałem do Radzymiśnkiej już
poza korkiem w 5 minut właściwie nie napotykając samochodów.

Mam w związku z tym pytanie: Czy nikt z Władz M.St.Warszawy nie wie o tym
objeździe i nie pomyślał, żeby wyznaczyć tamtędy objazd, przynajmniej dla
samochów osobowych?
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 11.07.05, 20:52
      Pomysly to moze i maja, ale w tej chwili najprawdopodoniej urlopuja sie:-)
    • sloggi Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 11.07.05, 22:23
      No przecież władze miasta musiałyby zdjąć korone przed molochem PKP - a to juz
      przekracza ich kompetencje.
      • chaladia Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 11.07.05, 22:34
        Kompetencję czy pychę?
        • Gość: Lady Pank Co się dzieje skąd ten krzyk?Był objazd nagleZNIKŁ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 01:02
          Co się dzieje, skąd ten krzyk? Aż w całym niebie wre
          Księżyc mdleje, gwiazdy w ryk że ktoś go zwędzić chce
          Zrobiła cały skandal, dwu osobowa banda
          Co się dzieje skąd ten krzyk? Był księżyc nagle znikł
          Podstępem go zabrali, do worka wpakowali!
          I stąd nie byle jaka kosmiczna grozi draka, draka!
          Co się dzieje skąd ten krzyk? Był księżyc nagle znikł
          • Gość: Lady Pank A teraz wersja DROGOWA ;) Dla korkowiczów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 01:05
            Co się dzieje, skąd ten krzyk? Aż w całym niebie wre
            Objazd mdleje, gwiazdy w ryk że ktoś go zwędzić chce
            Zrobiła cały skandal, dwu osobowa banda
            Co się dzieje skąd ten krzyk? Był objazd nagle znikł
            Podstępem go zabrali, do worka wpakowali!
            I stąd nie byle jaka kosmiczna grozi draka, draka!
            Co się dzieje skąd ten krzyk? Był objazd nagle znikł
    • Gość: piotrowski Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek IP: 62.233.167.* 12.07.05, 11:14
      a mógłbyś dokładniej napisać w którym miejscu należy skręcić, aby wjechać w te
      tereny kolejowe prowadzące do Objazdowej?
      pzdr.
      • pam_pa_ram_pam Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 12.07.05, 15:02
        Starczy popatrzeć na mapę... obecnie jestem za granicą, ale spróbuję sobie
        odtworzyć to z pamięci.
        Jedziesz do Dw. Wschodniego na podjazd najbliższy budynku, przejeżdżasz przed
        dworcem i, gdy asfalt się kończy, skręcasz w wąską uliczkę w prawo, po 20-30
        metrach w lewo, mijasz stację paliwową na LPG, potem kończy się asfalt,
        zaczyna "czarna droga", ale można po niej spokojnie jechać 50 km/godz, na
        początku jest to szerokie na jakieś 100 metrów, potem się zwęża. Trzeba się
        poddać prądowi, lekki skręt w lewo, potem w prawo między obdartmi barakami i
        wyjeżdżasz na Objazdową przy pięknym kilkupiętrowym "lofcie" XIX-wiecnego
        magazynu. Objazdowa ma już nową nawierzchnię. Z Objazdowej w lewo, przy pętli w
        prawo i Otwocką do końca, przy Fabryce Trciny w prawo, potem w pierwszą w lewo,
        w prawo i wyjeżdżasz na Radzymińską przy Stacji benzynowej i saloonie VW/Audi.
        • tarantula01 Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 12.07.05, 16:04
          Czy to oznacza, że bruk z Objazdowej (ulica z rynsztokiem) i z pętli przy
          bazylice już sobie poszedł precz? Szkoda
          • chaladia Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 12.07.05, 22:18
            Ano - tak się stało...
            Przy okazji - KRK zajął "przejście" na tyłach domu parafialnego od
            Kawęczyńskiej do Siedleckiej...
        • Gość: piotrowski Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek IP: 62.233.167.* 13.07.05, 08:11
          dzięki, dzisiaj przetestuję.
          • pam_pa_ram_pam Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 13.07.05, 08:37
            Mam nadzieję, że nie masz Ferrari, bo przy prześwicie poniżej 7 cm łatwo być
            tam zawisł...
        • Gość: zep Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 19:15
          nie wiem skąd wziął się skręt w prawo? przeciez wjadę na tory. a jak rozumiem
          mam jechac wzdluz torów, minąć dom samotnej matki MArkotu i tam gdzies w lewo do
          Obazjdowej, tak? swoją drogą prorocza nazwa ulicy.
          P.S. czwartek, o godz. 7 korek przed Targową jadąc Solidarności, tak na 15 minut
          stania.
          pozdrawiam
          • chaladia Exactly. 14.07.05, 19:45
            > nie wiem skąd wziął się skręt w prawo? przeciez wjadę na tory. a jak rozumiem
            mam jechac wzdluz torów, minąć dom samotnej matki Markotu i tam gdzies w lewo d
            o Objazdowej, tak? swoją drogą prorocza nazwa ulicy.

Z Kijowskiej MUSISZ skręcić w lewo (na kontrakurs, w stronę najdłuższego domu w
            Polsce) albo w prawo (do Markotu). Prosto się nie da - tam jest parking
            strzezony i jakieś dzikie działki pracownicze. Zaraz po 20 metrach wyrównasz w
            lewo w stronę Markotu. Kiedyś była to kotłownia c.o. Dw. Wschodniego.

Nazwa ulicy zaiste prorocza - jak na ulicczkę, która przez dziesięciolecia
            uważana była za ślepą...

> P.S. czwartek, o godz. 7 korek przed Targową jadąc Solidarności, tak na 15
            minut stania.

To jeszcze i tak nie było źle...

i ja pozdrawiam
            • Gość: zep Re: Exactly. IP: *.przeglad.com.pl / 62.29.141.* 15.07.05, 11:11
              dzieki za uszczegolowienie. czyli kierunke prosto, ale z wirazem prawo\lewo.
              pzdr.
    • dario05 Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 12.07.05, 15:46
      > NIKT, ale to NIKT nie wpadł na to, że można przez tereny kolejowe.....

Teraz to już nie będzie łatwy objazd bo wszyscy będą tamtędy jeździć :)
      • chaladia Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 13.07.05, 21:44
        Dziś jechałem o 18:00 z Ronda ONZ do Centrum M1 przez tereny kolejowe. Nikogo
        nie spotkałem. Wogóle mało kto jedzie obecnie przez Pragę - na całej trasie
        zero korków, nie stałem na żadnych światłach dłużej niż jedną "kolejkę".
        • Gość: slawekp Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek IP: *.eds.net 14.07.05, 12:23
          Co zrobić, aby stało się to przyzwyczajeniem? Dziś rano pusto jak o północy.10
          minut do przodu w drodze na Mokotów.

PS. A serio to czas najwyższy wydać jakieś pieniądze na komunikację w centrum
          Pragi.
          • tarantula01 Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 14.07.05, 12:32
            Gość portalu: slawekp napisał(a):

> PS. A serio to czas najwyższy wydać jakieś pieniądze na komunikację w centrum
            > Pragi.

Planuje się takie inwestycje:
            www.siskom.waw.pl/obwodnica-sr.htm
            • pam_pa_ram_pam Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek 14.07.05, 12:49
              OK.
              W chwili obecnej pacjent kona na skutek krwotoku i nie czas wymyślać, jaką by
              mu tu zrobić operację plastyczną, żeby był piękniejszy.
              Konieczne sią działania szybkie i niedrogie, choć może półśrodki:
              1. Przedłużenie Kijowskiej jednopasmówką do Boruty - Ks. Anny.
              2. Remont Strażackiej.
              3. Przebicie Wiatracznej do Zabranieckiej
              (na dobrą sprawę to odtworzenie przedwojennych przejazdów).
              To można zrobić w ciągu jednego roku za 100 mln zł razem za wszystko.
              I znikną korki na Pradze.
    • Gość: Marcin Re: Kompletna nieznajomość topografii Szmulek IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 20:44
      Zrobiłem wczoraj wizję lokalną, tzn. przeszedłem się tam pieszo. Droga jest jak
      najbardziej przejezdna, minęło mnie kilka samochodów jadących nawet dość
      szybko. Za Wschodnim w prawo i zaraz w lewo, potem kilkaset metrów prosto nieco
      gorszą drogą (jakaś szlaka czy coś takiego) i znów w lewo, tak jak skręca droga
      (inaczej się nie da, bo są tory - są dwie odnogi skręcające w lewo, obie
      prowadzą do celu :)). Dojeżdżamy do asfaltowej Objazdowej. Niestety,
      zdecydowana większość kierowców usiłuje nadal skręcić w Markowską z Kijowskiej,
      blokując często skutecznie przy tym oba jej pasy. Ten objazd przez tereny przy
      torach jest jak najbardziej przejezdny, a jedyną jego wadą jest to, że teraz na
      nim się kurzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka