jedrzej! 23.11.01, 12:27 Proponuje ustalić pod jaką nazwą zbieramy argumenty i piszemy wniosek. Dobrze by było gdyby na otwarciu oficjalnie wręczylibyśmy go burmistrzowi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedrzej! Re: ROW czy Internautów 23.11.01, 12:29 Jestem za Internautów (choć ROW, jest super), jednak pierwsza nazwa da większe poparcie mieszkańców i w końcu sukces. Gmina słynie z dobrej strony internetowej i prostoty kontaktów z mieszkańcami, dziennikarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: ROW czy Internautów IP: *.ipartners.pl 23.11.01, 15:32 Ja jestem zdecydowanie za ROW-em, skrót poręczny, a rozwinięcie pełne treści. Myślę też, że możemy liczyć na poczucie humoru mieszkańców, którzy te mniej nobliwą nazwe poprą. Ps. Niezależnie od wyniku, dla mnie będzie to już zawsze ROW i coś mi sie wydaje, że nie tylko dla mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: ROW czy Internautów 23.11.01, 15:40 jedrzej! napisał(a): > Dobrze by było gdyby na otwarciu oficjalnie wręczylibyśmy go burmistrzowi. Czy Ty aby nie za dużo gdybasz? :) O ile pamiętam, to już na DUPSI mielismy podpisywać wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: ROW czy Internautów IP: *.el-4100100.acn.pl 23.11.01, 21:58 Jestem za ROW'em, chociaż swojego czasu proponowałem nazwę Rondo Świętego Spokoju ale jak powstanie nowy plac to wtedy będę Was przekonywał. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 00:58 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > Jestem za ROW'em, chociaż swojego czasu proponowałem nazwę Rondo Świętego > Spokoju ale jak powstanie nowy plac to wtedy będę Was przekonywał. Mamy "na stanie" 2 ronda - możemy je nazwać hurtowo, jednego dnia - jedno ROW a drugie RŚS. Uroczystośc nadania nazwy będzie przypominała trochę procesję. Zeby tylko nie padało... Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 02:10 zdzicha napisał(a): > > Mamy "na stanie" 2 ronda - możemy je nazwać hurtowo, jednego dnia - jedno ROW a > > drugie RŚS. Uroczystośc nadania nazwy będzie przypominała trochę procesję. Zeby > > tylko nie padało... Cholera, znowu trzeba przerabiać scenografię. Może jakiś plaszcz zarzucisz? No iten procesyjny baldachim wiele by tu pomógł. Zastanawiam sie też, która maszynę puscić przodem: walec, czy tą od malowania pasów? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 11:25 palker napisał(a): > zdzicha napisał(a): > > > > > Mamy "na stanie" 2 ronda - możemy je nazwać hurtowo, jednego dnia - jedno > ROW a > > > > drugie RŚS. Uroczystośc nadania nazwy będzie przypominała trochę procesję. > Zeby > > > > tylko nie padało... > Cholera, znowu trzeba przerabiać scenografię. Może jakiś plaszcz zarzucisz? No > iten procesyjny baldachim wiele by tu pomógł. Zastanawiam sie też, która maszyn > ę > puscić przodem: walec, czy tą od malowania pasów? Walec przodem - w końcu wały w nazwie są - potem procesja z baldachimem, a za wszystkim maszyna malująca ślad przemarszu trwały zostawi! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 11:36 Witaj malęńka... Widzę, że jeszcze ktoś tu zagląda w weekend. A już myślałem , że będę do końca dnia sam... pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: ROW czy Internautów IP: *.acn.waw.pl 24.11.01, 11:47 Bywam i ja i jeszcze parę osó - nie wszyscy stukają z pracy albo wyjechali... Odpowiedz Link Zgłoś
sawa55 Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 12:16 Bądź wstali przed chwilą i są chorzy i muszą leżeć w łóżku i każde oderwanie od ciepłej pościeli sprawia im ból... Pozdrawiamy, tych którzy przykuci są do wyra i w wielkich męczarniach wiją się na łożu rozpaczy, bo sami...i chorzy ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacyjna Re: ROW czy Internautów IP: 10.130.128.* 23.11.01, 22:53 ROW i nie ma dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 00:33 Gość portalu: Akacyjna napisał(a): > ROW i nie ma dyskusji! Pewnie. Słusznie tupnęłaś zgrabną nogą. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: ROW czy Internautów IP: *.el-4100100.acn.pl 24.11.01, 00:40 A skąd wiesz, że zgrabną? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 00:42 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > A skąd wiesz, że zgrabną? Sie bywa tu i ówdzie i sie widzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 00:43 palker napisał(a): > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > A skąd wiesz, że zgrabną? > > Sie bywa tu i ówdzie i sie widzi :-) Właśnie!!!!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacyjna Re: ROW czy Internautów IP: 10.130.128.* 24.11.01, 16:09 To jest forum o ROW-ie i jego nazwie , a nie o nogach! A na DUPSI wszystkie były pod stołem!-ami Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 16:11 Gość portalu: Akacyjna napisał(a): > To jest forum o ROW-ie i jego nazwie , a nie o nogach! > A na DUPSI wszystkie były pod stołem!-ami Które wszystkie masz na myśli?:-))) Aż tyle piwa nie było:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akacyjna Re: ROW czy Internautów IP: 10.130.128.* 24.11.01, 16:18 No stołowe i nasze! Czy jeszcze może ktoś tam wylądował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: ROW czy Internautów IP: *.el-4100100.acn.pl 24.11.01, 22:12 Gość portalu: Akacyjna napisał(a): > To jest forum o ROW-ie i jego nazwie , a nie o nogach! > A na DUPSI wszystkie były pod stołem!-ami Widocznie Palker zszedł pod stół :), i nie będę dociekał przyczyn tego zejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 23:01 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > Gość portalu: Akacyjna napisał(a): > > > To jest forum o ROW-ie i jego nazwie , a nie o nogach! > > A na DUPSI wszystkie były pod stołem!-ami > > Widocznie Palker zszedł pod stół :), i nie będę dociekał przyczyn tego zejścia. Gdybym zszedł to bym zszedł. Stary, nie masz pojęcia jakie to były nogi! Rozrusznik serca staje na sam widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: ROW czy Internautów IP: *.el-4100100.acn.pl 24.11.01, 23:08 palker napisał(a): > > Gdybym zszedł to bym zszedł. Stary, nie masz pojęcia jakie to były nogi! > Rozrusznik serca staje na sam widok. O jeśli rozrusznik staje to kiedy następne spotkanie? Rezerwuję miejsce pod stołem! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: ROW czy Internautów 24.11.01, 23:10 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > O jeśli rozrusznik staje to kiedy następne spotkanie? Rezerwuję miejsce pod > stołem! To jest dobre pytanie. Macie propozycje terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunce Re: ROW czy Internautów IP: *.chello.pl 25.11.01, 16:29 Może andrzejki - i lanie wosku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: ROW czy Internautów IP: 10.130.129.* 25.11.01, 23:27 czy ktos bedzie uprzejmy wyjasnic ,co oznacza ROW? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: ROW czy Internautów 25.11.01, 23:30 Gość portalu: am napisał(a): > czy ktos bedzie uprzejmy wyjasnic ,co oznacza ROW? Rondo Obrońców Wałów (których ci u nas dostatek - cytat to był) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: ROW czy Internautów 25.11.01, 23:31 Gość portalu: am napisał(a): > czy ktos bedzie uprzejmy wyjasnic ,co oznacza ROW? Ależ bardzo proszę. ROW, to nowa, zwyczajowa obecnie, nazwa nowego białołęckiego ronda. ROW= Rondo Obrońców Wałów. Ta piękna i opiewana przez poetów nazwa już na stałe weszła do kanonu współczesnej myśli nazewniczej. Więcej szczegółów po wpisaniu do przegladarki internetowej forum gazeta.pl słowa ROW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: ROW czy Internautów IP: *.dialup.warszawa.pl 22.12.01, 20:46 Na Augustówce (Białołęka) pojawiły sie ostatnio dwie nowe nazwy ulic: Tymotki i Ostoja. Czego ostoja, nie wiadomo. Równoległe do Tymotki to ulice: Calineczki, Sielska, Monikowska. Są przecznicami ul. Ruskowy Bród. Kto wie skąd ta ostatnia nazwa (ponoć bardzo historyczna)? PS Od czasu, jak przeczytałem o tym w Echu Białołęckim, ciągle czekam na komunikat o nadaniu nazwy nowemu rondu. Rondo Obrońców Wałów (ROW)brzmi bardzo przekonywująco. Odpowiedz Link Zgłoś
akacyjna_aga Re: ROW czy Internautów 22.12.01, 20:50 Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zostaje poinformowany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: ROW czy Internautów IP: *.el-de5c9f57c5a26ee4a7f48057cc2c1265.el-4100100.acn.pl 22.12.01, 22:24 akacyjna_aga napisał(a): > Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zostaje poinformowany . Tylko, czy władze zostały poinformowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: ROW czy Internautów IP: *.dialup.warszawa.pl 22.12.01, 23:03 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > akacyjna_aga napisał(a): > > > Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zostaje poinformowany > . > > Tylko, czy władze zostały poinformowane? Zadaniem władzy jest wsłuchiwać się w głos ludu. To on ją wywyższył i on może ją w niebyt odesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 Re: ROW czy Internautów IP: *.el-de5c9f57c5a26ee4a7f48057cc2c1265.el-4100100.acn.pl 22.12.01, 23:09 Gość portalu: miko napisał(a): > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > akacyjna_aga napisał(a): > > > > > Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zostaje poinformo > wany > > . > > > > Tylko, czy władze zostały poinformowane? > > Zadaniem władzy jest wsłuchiwać się w głos ludu. To on ją wywyższył i on może j > ą > w niebyt odesłać. ale może władza nie umie się posługiwać komputerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: ROW czy Internautów IP: *.dialup.warszawa.pl 22.12.01, 23:14 Gość portalu: tpi0 napisał(a): > Gość portalu: miko napisał(a): > > > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > > akacyjna_aga napisał(a): > > > > > > > Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zostaje poin > formo > > wany > > > . > > > > > > Tylko, czy władze zostały poinformowane? > > > > Zadaniem władzy jest wsłuchiwać się w głos ludu. To on ją wywyższył i on m > oże j > > ą > > w niebyt odesłać. > > ale może władza nie umie się posługiwać komputerem? To bardzo mozliwe. Słyszałem, że w Białołęce władza jest na raczkującym etapie posługiwania się telewizją (obserwuje przy pomocy kamer, czy już idą, aby ich wychrzanić na zbity łeb). Z czasem może i do posługiwania się komputerem dojrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: ROW czy Internautów 22.12.01, 23:35 Gość portalu: miko napisał(a): > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > Gość portalu: miko napisał(a): > > > > > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > > > > akacyjna_aga napisał(a): > > > > > > > > > Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zostaje > poin > > formo > > > wany > > > > . > > > > > > > > Tylko, czy władze zostały poinformowane? > > > > > > Zadaniem władzy jest wsłuchiwać się w głos ludu. To on ją wywyższył i > on m > > oże j > > > ą > > > w niebyt odesłać. > > > > ale może władza nie umie się posługiwać komputerem? > > To bardzo mozliwe. Słyszałem, że w Białołęce władza jest na raczkującym etapie > posługiwania się telewizją (obserwuje przy pomocy kamer, czy już idą, aby ich > wychrzanić na zbity łeb). Z czasem może i do posługiwania się komputerem dojrze > ją. Ja widzę, że ty bystry obserwator naszego forum jesteś:-)) Dopiero teraz sie ujawniasz....? Hmmmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: ROW czy Internautów IP: *.dialup.warszawa.pl 22.12.01, 23:42 beata_ napisał(a): > Gość portalu: miko napisał(a): > > > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > > Gość portalu: miko napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: tpi0 napisał(a): > > > > > > > > > akacyjna_aga napisał(a): > > > > > > > > > > > Nazwa i tak funkcjonuje , a kto jej jeszcze nie zna zo > staje > > poin > > > formo > > > > wany > > > > > . > > > > > > > > > > Tylko, czy władze zostały poinformowane? > > > > > > > > Zadaniem władzy jest wsłuchiwać się w głos ludu. To on ją wywyżs > zył i > > on m > > > oże j > > > > ą > > > > w niebyt odesłać. > > > > > > ale może władza nie umie się posługiwać komputerem? > > > > To bardzo mozliwe. Słyszałem, że w Białołęce władza jest na raczkującym et > apie > > posługiwania się telewizją (obserwuje przy pomocy kamer, czy już idą, aby > ich > > wychrzanić na zbity łeb). Z czasem może i do posługiwania się komputerem d > ojrze > > ją. > > Ja widzę, że ty bystry obserwator naszego forum jesteś:-)) Dopiero teraz sie > ujawniasz....? Hmmmm...... To na forum też o tym było (jeszcze do tego nie doszedłem)? Ja czytałem o tym komicznym pomyśle władz Białołeki w prasie bulwarowej i z lekka mna miotnęło. Tyle kasy na taki bzdet, nóż się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicha Re: ROW czy Internautów 26.12.01, 15:56 Gość portalu: miko napisał(a): > To na forum też o tym było (jeszcze do tego nie doszedłem)? > Ja czytałem o tym komicznym pomyśle władz Białołeki w prasie bulwarowej i z > lekka mna miotnęło. Tyle kasy na taki bzdet, nóż się w kieszeni otwiera. Oczywiście, ze było! Juz nawet rozpisaliśmy na role, co kto bedzie w tej gminnej TV przedstawiał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: ROW czy Internautów 26.12.01, 19:21 zdzicha napisał(a): > Gość portalu: miko napisał(a): > > > To na forum też o tym było (jeszcze do tego nie doszedłem)? > > Ja czytałem o tym komicznym pomyśle władz Białołeki w prasie bulwarowej i > z > > lekka mna miotnęło. Tyle kasy na taki bzdet, nóż się w kieszeni otwiera. > > Oczywiście, ze było! Juz nawet rozpisaliśmy na role, co kto bedzie w tej gminne > j > TV przedstawiał :)) ... i że jeden kanał będzie ekskluzywny i kodowany :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
akacyjna_aga Re: ROW czy Internautów 23.12.01, 00:05 Słyszałam od jednego pracownika UG , że nazwę znają więc tylko dobra wola Pana Burmistrza i już jest ROW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpi0 No jasne, że ROW IP: *.el-de5c9f57c5a26ee4a7f48057cc2c1265.el-4100100.acn.pl 23.12.01, 00:06 a co innego? Odpowiedz Link Zgłoś