Dodaj do ulubionych

liceum im. Lisa Kuli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:24
Jestem mamą gimnazjalistki. Interesuje nas ta szkoła. Bardzo proszę o opinie
na jej temat, tzn. atmosfera w szkole, towarzystwo, nauczyciele - jacy są?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: liceum im. Lisa Kuli IP: *.aster.pl 27.05.07, 22:35
      Witam. Uczęszczałam do tego liceum i bardzo miło je wspominam. Kończyłam je co
      prawda siedem lat temu, ale zarówno nauczyciele, atmosfera, jak i poziom
      edukacji w tej szkole były wtedy na wysokim poziomie. To bardzo fajna szkoła.
      Polecam.
      • Gość: nikt Re: liceum im. Lisa Kuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:33
        Chodziłem i skończyłem to liceum. Mozna przezyc ale wszytsko zależy do jakiej
        klasy chce iśc dziecko wiec jak by cos wiecej interesowalo jestem w stanie
        opowiedziec:P
        • Gość: aga Re: liceum im. Lisa Kuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:30
          Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Interesuje nas klasa biologiczno-chemiczna. Na
          szczęście mamy jeszcze rok na decyzję, ale już powoli zbieramy opinie na temat
          różnych szkół. Pozdrawiam
      • Gość: . Re: liceum im. Lisa Kuli IP: *.merinet.pl 27.05.07, 23:39
        Ja tam biegałem od 1984 d0 1989. Jeszcze do Waryńskiego. Było sympatycznie, ale
        w wielu przedmiotach nie było nawet co marzyć o nawiązaniu do tego, co
        reprezentowały najlepsze warszawskie licea. Wielu nauczycieli z ligi okręgowej -
        choć były i są tam osobistości pedagogiczne. Także skład uczniowski nie jest
        atutem - do dziś nie wiem, jak niektórzy dostali tam matury - lub współczuję
        ich przyszłym pracodawcom:) Przeżyłem szok kulturowy jak gość na pierwszej
        lekcji WFu nalał do kosza - taki miał pomysł na budowanie swego autorytetu w
        grupie. Ale to wszystko dopiero okazało się na studiach. A dziś mam doktorat -
        więc chyba ostatecznie nie było tak źle :)
        • Gość: sierra Re: liceum im. Lisa Kuli IP: *.chello.pl 28.05.07, 12:48
          witam! również chodziłam do tego liceum. Szkoła sympatyczna, na niezłym
          poziomie, i była dzięki mojemu rocznikowi wysoko w rankingach, bo ludzie poszli
          na studia, niestety większość na zaoczne bądź wieczorowe, z dziennymi np. na UW
          już było gorzej. Jak bym teraz miałą wybrać, to zdecydowałabym się np. na
          Władysława IV.
          Ale wiem od nauczycieli bezpośrednio, że w ostatnich latach poziom się podniósł,
          np. języków
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka