Dodaj do ulubionych

Nowa knajpa na Broodnie

14.01.02, 21:33
Będzie nowa knajpa na Broodnie. Adres: Wyszogrodzka 7. Nazywa się Betsaida (czy
jakoś tak, pisownia wg. przekazu ustnego). Na najbliższy piątek, tj. 18.01
zapowiadane jest huczne otwarcie, na którym m.in. bedzie grała kapela szantowa
Wyciągnięci z Mesy, w której na skrzypach tnie mój kolega. Zapraszam na granie.

zdzicha the sailor
Obserwuj wątek
    • Gość: kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 22:00
      AJ tylko sie obawiam o rodzaj gości napływowych i o to co oni mogą zrobić.
      Potem to już tylko zmiana nazwy pozostanie.
      • zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 22:07
        Ja napłynę z północy moim białym jachtem. Zacumuję, posłucham i pohalsuję z
        powrotem.
        • palker Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 22:23
          zdzicha napisał(a):

> Ja napłynę z północy moim białym jachtem. Zacumuję, posłucham i pohalsuję z
          > powrotem.

Zwyczajowo lewym czy też, dla odmiany, prawym halsem?
          • kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:17
            prawy foka szot luz, lewa foka szot popuść
            a potem to tylko chyba juz w pław
          • zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:26
            palker napisał(a):

> Zwyczajowo lewym czy też, dla odmiany, prawym halsem?

To zależy w głównej mierze od balastu. Ale też od wysokości linii wodnej ;)

• palker Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:31
              zdzicha napisał(a):

> palker napisał(a):
              >
              > > Zwyczajowo lewym czy też, dla odmiany, prawym halsem?
              >
              > To zależy w głównej mierze od balastu. Ale też od wysokości linii wodnej ;)
              >

Przyznaję, że ze względu na ciężar balastu pływanie lewym halsem wydaje się być
              wyborem częstszym
              • kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:34
                A jak do tego ma się prawo Archimedesa? :))
                • zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:36
                  kuleczka napisał(a):

> A jak do tego ma się prawo Archimedesa? :))

Jakoś tam się ma. Musi uważać na przechyły :)

• zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:35
                palker napisał(a):

> Przyznaję, że ze względu na ciężar balastu pływanie lewym halsem wydaje się być
                > wyborem częstszym

Chociaz prawy jest bezpieczniejszy - i na drodze, i na wodzie :)

• kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie 14.01.02, 23:36
                  No chyba że jesteśmy wyspiarzami...
    • jedrzej! Re: Nowa knajpa na Broodnie 15.01.02, 00:50
      no to super. trzeba się wybrać.
      All hands on deck.
      Cumy rzuć, żagle staw !!!

żeby się tylko ktoś z rozpędu fordewindem nie wpakował.

PS. Port w Szczynorcie. Samotny facet płynie fordewindem.
      Po chwili z wielkim hukiem wbija się w keje.Cały port jest wpatrzony
      w tego specjalistę. I wtedy otwiera się forklapa. Wychyla się
      młoda blondynka i pyta:
      -Kochanie, co tak stukneło?
      ...
      • palker Re: Nowa knajpa na Broodnie 15.01.02, 00:55
        :-))))))))))
    • Gość: zawad Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 00:51
      A co tam było do taj pory.Jakoś nie kojarzę miejsca?
      • sloggi Re: Nowa knajpa na Broodnie 15.01.02, 08:10
        Tam był taki chamski pub Jabłonowo z bilardem, dresami i tabunem głupich
        dresiar przy barku. Jak sięgnę pamięcią to naj pierw tam było Camargo, potem
        cukiernia, później ciastkarnia, kawiarnia, sklep monopolowy, znów cukiernia i
        potem to Jabłonowo. O dziwo nigdy nie było rozrób, bijatyk, ani nic w tym stylu.
    • sloggi Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 11:18
      Knajpa okazała się super, przekroczyła moje oczekiwania o 300 % - chyba czasem
      się tam pojawię.
      • Gość: beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.acn.waw.pl 19.01.02, 16:00
        Za wiele nie powiedziałeś...:-))
        • zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 16:14
          Trzeba bylo przyjść i zobaczyć własnymi oczami oraz usłyszec własnymi uszami -
          wszelkie opowiadania stałyby się zbędne.
          • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 16:17
            Przeoczyłam 'wezwanie', bo z siecia kłopoty mam:(
            • Gość: lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 16:24
              Ja nie byłem, a potem i tak wszyscy przyszli do mnie. I orkiestra, i barman i
              Go-GO.
              • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 16:29
                Gość portalu: lelu napisał(a):

> Ja nie byłem, a potem i tak wszyscy przyszli do mnie. I orkiestra, i barman i
                > Go-GO.

No proszę, a ktoś tu się spać wybierał podobno:-))) Nie zdążyłeś...:-))
                • Gość: lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 16:32
                  Ja się wogóle nie wybierałem spać. Zostałem tylko przez tę grupę brutalnie
                  odgoniony od komputera.
                  • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 16:36
                    To widocznie mnie się cos pomyliło... Dałeś się grupie dzieciaków???!!!
                    • Gość: lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 16:42
                      Ich była straszna moc. Coś takiego przytrafiło się Guliwerowi w krainie
                      Liliputów. A nasze kartoflano- bigosowo- białobarszczowozjajkiemikielbasą
                      Liliputy Polskie są dużo większe od normalnego liliputa. Musialem ulec.
                      PS. Lecę do Castoramy, bo od jutra remont przedpokoju.
                      • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 16:44
                        Nec Hercules...rozumiem.
                        Ps
                        Szkoda, że wcześniej do ciastoramy nie leciałeś - minęliśmy się:((
                  • zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 16:53

> Ja się wogóle nie wybierałem spać. Zostałem tylko przez tę grupę brutalnie
                    > odgoniony od komputera.

Nieprawda! Nieprawda! Nikogo nie odganialiśmy. To Sloggi niecnym podstępem zajął
                    stanowisko dowództwa. Nam ręce zajęły psy. I pierniczki. Następnym razem
                    przywiążemy Cię do komputera, OK?
                    • Gość: lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 18:02
                      Nieprawda, nieprawda, nieprawda. Psy moje zaświadczą przed każdym sądem, jak
                      było. Tylko musimy poczekac do Wigilii, bo wtedy gadają.
                      Wrociłem z Castoramy bez wosku do podłogi- nie znalazłem.
                      • zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 20:40
                        No to nie ma wyjścia - zostaniesz przywiązany... i bedziesz pisał, to co my Ci
                        podyktujemy :)))

• lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:11
                          W życiu.
                      • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:19

> Wrociłem z Castoramy bez wosku do podłogi- nie znalazłem.

Może trzeba było kupić...?

• lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:26
                          Spryciula. Jad muszę wytrzeć z klawiatury,
                          • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:28
                            lelu napisał(a):

> Spryciula. Jad muszę wytrzeć z klawiatury,

To nie było jadowite:-))) Tak tylko sobie pomyślałam, że wtedy może wróciłbyś do
                            domu z woskiem, nie co dzień ludzie takie rzeczy gubią...:-)
                            • lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:31
                              Jestem starszym panem, który czasem nie może w Casto znaleźć wosku, ale też i
                              wyjścia- PRZYJEMNIARO.
                              • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:35
                                lelu napisał(a):

> Jestem starszym panem, który czasem nie może w Casto znaleźć wosku, ale też i
                                > wyjścia- PRZYJEMNIARO.

Nie musisz się zaraz przezyyyyywać...:)

• lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:38
                                  Ja się przezywam, ja się przezywam. A kto się ze mnie smiał. Poczekaj, wszystko
                                  powiem k_kuli. Zobaczysz.
                                  • palker Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:40
                                    Widzę Lelu, ze korzystasz z nieobecności młodzieży "pełną klawiaturą" :-))
                                    • lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:44
                                      A jak. Zbiegły się przynajmniej dwie rzeczy. Ja jestem w domu a Karolli nie ma.
                                      A jak do tego dodasz, że żona w łazience.... to tak wyglada szczęście.
                                      PS. Dziekuję za Przyborę.
                                      • palker Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:48
                                        lelu napisał(a):

> A jak. Zbiegły się przynajmniej dwie rzeczy. Ja jestem w domu a Karolli nie ma.
                                        >
                                        > A jak do tego dodasz, że żona w łazience.... to tak wyglada szczęście.
                                        > PS. Dziekuję za Przyborę.

Wiesz. Nasze pokolenie ma go we krwi :-))
                                  • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:43
                                    lelu napisał(a):

> Ja się przezywam, ja się przezywam. A kto się ze mnie smiał. Poczekaj, wszystko
                                    >
                                    > powiem k_kuli. Zobaczysz.

A powiedz, powiedz - zobaczysz, co ci odpowie!:)
                                    Ja sie wcale nie śmiałam - sugestią delikatną rzuciłam tylko...
                                    • lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:48
                                      Za takie sugestie, to przed wojną oficerowie się strzelali.
                                      • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:52
                                        lelu napisał(a):

> Za takie sugestie, to przed wojną oficerowie się strzelali.

Niemożliwe - za wosk?!

• zdzicha Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:54
                                          beata_ napisał(a):

> lelu napisał(a):
                                          >
                                          > > Za takie sugestie, to przed wojną oficerowie się strzelali.
                                          >
                                          > Niemożliwe - za wosk?!

Przed wojną to wszystko było możliwe - chłop dzielił zapałkę na czworo i tez mu
                                          się zapalała!
                                        • lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:54
                                          Czy jesteś oficerem?
                                          • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:55
                                            lelu napisał(a):

> Czy jesteś oficerem?

Ja - nie, a siostra oficera może być?

• lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 19.01.02, 23:58
                                              Wiedzialem, że nie i nie bedziesz mi się tu rodziną zaslaniać. Jak się
                                              przeskrobało, to się teraz beknie.
                                              • Gość: beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 00:07
                                                lelu napisał(a):

> Wiedzialem, że nie i nie bedziesz mi się tu rodziną zaslaniać. Jak się
                                                > przeskrobało, to się teraz beknie.

Niczego nie skrobałam, ale jak uważasz:-))
                                                A może office manager wystarczy - to już nie rodzina, tylko ja...

Ps
                                                Konsekwencje mogę ponieść, ale zaraz takie dźwięki wydawać...?
                                                • lelu Re: Nowa knajpa na Broodnie 20.01.02, 00:11
                                                  Ale się piękna pyskówka zrobiła. Zażyłem melatominę. Piszą w ulotce (sic!), że
                                                  sen może nadejść po dwóch tygodniach. Lecę do wyrka spróbować. Dzięki. Dobranoc.
                                                  • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie 20.01.02, 00:14
                                                    lelu napisał(a):

> Ale się piękna pyskówka zrobiła. Zażyłem melatominę. Piszą w ulotce (sic!), że
                                                    > sen może nadejść po dwóch tygodniach. Lecę do wyrka spróbować. Dzięki. Dobranoc
                                                    > .

Dobranoc Lelu, zawsze do usług:-)))

• kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie 20.01.02, 13:50
                                                    Korzystam z okazji, że Lelu kapustkę kroi, i pozdrawiam wszystkich. Pod niczym
                                                    sie nie będe podpisywać i niczego zaświadczać - Lela to trzeba kombajnem z
                                                    fotela sprzed kompa odciągać, a i tak robi miny i mówi, że jest u nas w domu
                                                    dyskryminowany, bo najpierw to jest suk Bonzo potem (ostatnio) psica Helena,
                                                    potem nic, potem dziecię kuleczka, a potem dłuuuuuuuuuugo nic i dopiero daleko
                                                    na horyzoncie gdzieś tam toczy się duża Kula-Lelu. (to wersja mojej mamy).
                                                    Pozdrawiam wylewnie wzdłużnie i w szerokości. :))
                                                  • palker Re: Nowa knajpa na Broodnie 20.01.02, 14:07
                                                    A gdzie sytuuje się mama-kula?
                                                    PS
                                                    Jak się udało wczorajsze didżejowanie?
                                                  • kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie 20.01.02, 14:12
                                                    Mama jest szefową czyli ta wyliczanka jest zrobiona z jej punktu widzenia.
                                                    PS> dijejowanie było super, najbardziej podobał mi się sloggi jako Kim
                                                    Wilde. :)))
                                                  • Gość: beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie IP: *.acn.waw.pl 20.01.02, 14:14
                                                    Kuleńko, zdradź co to za impreza była, bo mnie ciekawość zżera!:-)
                                                  • kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie-do Beaty_ 20.01.02, 14:36
                                                    "odbierz" skrzynkę
                                                  • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie-do Kulistej 20.01.02, 14:58
                                                    Odebrałam, zajrzyj i ty:-))
                                                    Weź ze sobą na pocztę Lelu, niech się też przewietrzy po obiadku:-)))
                                                  • kuleczka Re: Nowa knajpa na Broodnie-do Kulistej 20.01.02, 15:19
                                                    Lelu robi rundkę z psami dookoła chałupy - ciągnęliśmy zapałki i na Niego
                                                    trafiło:)))
                                                  • beata_ Re: Nowa knajpa na Broodnie-do Kulistej 20.01.02, 15:21
                                                    kuleczka napisał(a):

> Lelu robi rundkę z psami dookoła chałupy - ciągnęliśmy zapałki i na Niego
                                                    > trafiło:)))

Jak wróci, to go wyślij - przewietrzania nigdy dosyć:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka