Dodaj do ulubionych

Która szkoła na Ochocie??

04.10.04, 22:55
Obserwuj wątek
    • maryland1 Re: Która szkoła na Ochocie?? 04.10.04, 22:59
      za wcześnie wysłałam....
      Moje dziecko za rok będzie szło do pierwszej klasy. Chciałam zapytać, którą ze
      szkół podstawowych na Ochocie moglibyście polecić? Chodzi mi o szkołę przyjazną
      małemu dziecku, do której dzieci chodzą z przyjemnością.
      Wiem, że -szczególnie na początku - ważna jest pani wychowawczyni. Może więc z
      własnego doświadczenia możecie polecić jakiegoś pedagoga z powołaniem (liczę,
      że tacy wciąż istnieją)?
      Bardzo liczę na Wasze opinie
      • an26d Re: Która szkoła na Ochocie?? 05.10.04, 10:57
        Państwowe czy prywatne?
        • maryland1 Re: Która szkoła na Ochocie?? 05.10.04, 11:52
          Raczej państwowe. Ale prywatne..hmmm... też mogą wchodzić "w grę".
          A mam też prośbę jeśli znacie szkoły, których zdecydowanie nie polecacie, to
          także dajcie znać :-)
          Dziękuję
          • Gość: kozkawaw Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: 157.25.77.* 07.10.04, 13:37
            witaj...
            zdecydowanie nie polecam szkoly podstawowej nr 264. kiedys to byla dobra
            szkola, z nauczycielami na poziomie. ale po nastaniu pana Kruka (nie wiem czy
            jest jeszcze dyrektorem) najwazniejsze staly sie wyniki sportowe a nie rozwoj
            intelektualny dzieci.
            pzdr i zycze powodzenia w poszukiwaniach
            k.
            • maryland1 Re: do kozkawaw 07.10.04, 14:36
              Chodzi o szkołę na Majewskiego? Prawda?
              Będziemy ją omijać z daleka.
              Dzięki
              • malwa.1 :-) 07.10.04, 21:46
                przyznaje racje-264 to kiepska szkola. ja chodzilam do 10-tki na jasielską i moge tą szkole spokojnie polecic. wychowawcy klas początkowych są bardzo mili. dobra jest tez szkola na niemcewicza.dozdrawiam
                • maryland1 Re: :-) 13.10.04, 09:07
                  Czy jeszcze ktoś nam podpowie?
                  A co myślicie o szkole na 3 Budrysów? Chyba 175?
                  • Gość: jac. Re: :-) IP: 148.81.119.* 14.10.04, 09:22
                    Ja zabrałem swoje dziecko ze SP Nr 10 na Jasielskiej z cechami fobii szkolnej już po 2 latach, więc nie ma co sie rozpisywać, że niby taka dobra. Moim zdaniem wszystkie państwowe podstawówki na Ochocie trzymają podobny, średni poziom.
                    • maryland1 Re: do jac. 18.10.04, 12:55
                      Czy mozesz napisać coś wiecej o SP 10?
                      Z tego co się zorienowalam, ta szkoła od kilku lat utrzymuje pierwsze miejsce w
                      testach 6-klasistów.... czyżby kosztem zdowia dzieci?

Gdzie przenieśliście dziecko? Czy jesteście zadowoleni?

Może pisz na priva?
                      maryland1@gazeta.pl
                      • maryland1 Re: która szkoła na Ochocie 29.10.04, 10:09
                        Bardzo proszę.... może ktoś jeszcze się odezwie w sprawie szkoły?
                        • wydra10 SP nr 23 przy Wawelskiej 29.10.04, 15:17
                          Raczej nie polecam. Nie, żebym specjalnie odradzała ale nie podobała mi się tam
                          atmosfera, zwłaszcza po dołączeniu uczniów zlikwidowanych szkół - w 1999 z
                          Nowowiejskiej i przede wszystkim rok później 13 z Raszyńskiej. Nauczyciele
                          przeciętni - zdarzają się lepsi i gorsi, dyrekcja nieciekawa.
                          Z nauczycieli wychowania początkowego dobrą opinią cieszy się pani Hajzik. Moje
                          dziecko uczyła Ewa Chojnacka - nie narzekam, tylko czasami brak jej "żelaznej
                          ręki", żeby poradzić sobie z małymi chuligankami. Ale troszczy się o uczniów,
                          aż czasami trzecioklasiści mają tego dość i nie odmawia kontaktów z rodzicami,
                          co niestety u innych się zdarza.
                          W
      • Gość: zielona żabka Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.chello.pl 10.11.04, 14:06
        Nie dotyczy to co prawda Ochoty lecz Śródmieścia. Trzymajcie się jak najdalej
        od Prywatnej Szkoły Podstawowej p. Jopka ( ul. Świętojerska). Jest to szkoła,
        która ma jedno z pierwszych miejsc w rankingu po klasie 6, ale to co dzieje się
        wewnątrz wola o pomstę do nieba!
        • maryland1 Re: do zielona żabka 10.11.04, 14:45
          Dzięki za informację.
          Też słyszałam same negatywne opinie o tej szkole.
      • Gość: II Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 18:00
        Kiedyś już pisałem o 61, więc pozwolę sobie tylko wkleić moją wcześcniejszą
        wypowiedź:

6 lat temu chodziłem do sześćdziesiątej pierwszej i w życiu nie powiem złego
        słowa na jej temat :) Nie wiem szczerze mówiąc jak jest teraz ale z rozmów ze
        swoją byłą wychowawczynią (prwaie cała klasa utrzymuje z nią kontakt)
        wnioskuje, że jeśli coś się zmieniło to zmieniło się na lepsze. Dobra kadra,
        bardzo przyzwoicie jak na nasze warunki wyposazone sale, przystosowanie szkoły
        dla niepełnosprawnych, klasy w których młodzież upośledzona ruchowo czy
        umysłowo uczy się i bardzo dobrze funkcjonuje z uczniami zdrowymi. Przyboś jest
        szkołą bardzo otwartą i bez żadnych uprzedzeń. Uczą się tu dzieciaki o
        przeróżnym kolorze skóry i nie spotkałem się jeszcze z żadnym sygnałem co do
        tego żeby były w jakikolwiek sposób dyskryminowane czy to przez uczniów czy to
        przez nauczycieli. Uczą tu tolerancji. Warto jeszcze wspomnieć o zbudowanym
        niedawno basenie i boisku gdzie w zime mogą dzieciaki pojeździć na łyżwach a w
        lato pograć w piłkę (na basenie też zajęcia się oczywiście odbywają). Ciągłe
        starania dyrekcji owocują w pomoc finansową ze wszystkich możliwych źródeł,
        czego efekty widać np. w salach komputerowych gdzie dzieci uczą się na
        najnopwszym sprzęcie. Pamiętam do tej pory wycieczki i masę atrakcji
        orgnizowanych w 61. Ciągłe wyjazdy, kina, teatry, muzea, różne "Dni...", za
        moich czasów były Austrii, UE etc. Nie możemy też zapomnieć, że klasa do której
        ja miałem przyjemność uczęszcz.. jako pierwsza w kraju miała dodatkowe zajęcia
        wpisywane na świadectwo pt. Unia Europejska. Z autopsji wiem też, że 70%
        uczniów dostawało się do prestiżowych szkół ponadpodstawowych. Cała masa po 61
        idzie do Staszica, Batorego, Słowackiego (myślę, że zbytnio się to nie
        zmieniło). Reasumując polecam 61 z całego serca, o Budrysach wiem tylko tyle,
        że zawsze dostawali od nas bęcki w siatkówkę i nogę ;)

Pozdrawiam
    • Gość: gimnazjalistka Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.aster.pl 31.10.04, 11:30
      Ja chodziłam do SP 88, to już gmina Włochy ale to jest tylko przystanek dalej
      od szkół w/w. Nauczyciele byli wspaniali, lubili dzieci i zależało im na nich,
      szkoła jest w b.dobrym stanie, wszystko nowe i sprawne. Teraz jestem w 3klasie
      w gimnazjum nr 15 i bardzo tesknię do tamtej szkoły.. Tutaj nauczyciele robią
      wszystko, żeby nam utrudnić życie, nie lubią uczyć.
      • majaa Re: Która szkoła na Ochocie?? 04.11.04, 18:38
        Jak ja chodziłam do SP 88 to też tak było :)- a dawno to było, oj dawno. Czyli,
        że poziom trzymają.
    • Gość: Sisi Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 19:01
      Najlepsza szkoła na Ochocie to szkoła podstawowa nr 152 przy Powstańców
      Wielkopolskich . Bardzo dobra infrastruktura . Mili nauczyciele . Dodatkowo
      odrazu jest tam Gimnazjum nr 17( sportowe) wiec w razie gdy dziecko bedzię sie
      rozwijało sportowo to odrazu może zostać w gimnazjum bez zmiany środowiska.
      • maryland1 Re: Która szkoła na Ochocie?? 05.11.04, 11:18
        Zainteresowała mnie ta szkoła we Włochach. To jest szkoła na Radarowej? Nie
        wiem tylko, czy mielibyśmy szansę na przyjęcie? Bo przecież rejonizacja.....

Jeśli chodzi o szkołę 152, o której pisze Sisi, to do tej pory słyszałam
        nieciekawe opinie. Podobno gburowaty dyrektor?? Ale zaznaczam, że tylko
        słyszałam. Sisi, czy w tej szkole jest oddzielny pawilon dla klas I-III? SP 152
        jest blisko nas, może też tam się wybiorę na rekonesans???
        • Gość: maranka Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:21
          ja polecam 97 na spiskiej ,sprawdzona ,bo chodziło ta dwoje moich , przy czym
          specjalnie je dowoziłam ,żeby nie chodziły na Powstańców ,szkoła na spiskiej
          trzyma poziom ,naprawdę dobrzy ,zaangażowani nauczyciele , z którymi da się
          podyskutować,ogromna ilość zajęć pozalekcyjnych ,wiele interesujących
          wycieczek,naprawdę gwarantują wszchstronny rozwój a do tego jest klasa
          sportowa ,
        • Gość: Sisi Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 17:15
          Dyrektor na pewno nie jest gburowaty . Równy z niego gość tylko troche dziwnie
          wygląda .Ale jest bardzo miły dla uczniów . Tak samo jak i dyrektorka .Dla klas
          1-3 jest oddzielne piętro. Wybierz sie i zobacz wnętrza wszystko elegancko
          wyremontowane . Mili nauczyciele . Sam ukończyłem tą szkołe pare lat temu i nie
          narzekam .
      • fanczerwonegowina Re: Która szkoła na Ochocie?? 07.11.04, 19:16
        A wiecie cos o 61-szej na Białobrzeskiej (tam przy basenie)?
        • maryland1 Re: do maranka 08.11.04, 10:03
          Maranko, pod jaki adres mogłabym napisać do Ciebie na priva?
          • Gość: maranka Re: do maranka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:58
            kostanova@poczta.onet.pl
            • maryland1 Re: SP 280 na Gorlickiej 15.11.04, 16:18
              A może ktoś ma informację o tej szkole?
              • maryland1 Re: do maranka 16.11.04, 11:38
                Napisałam na priva. Doszło?
              • Gość: Basia2 Re: SP 280 na Gorlickiej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.04, 08:45
                Do tej szkoły chodziło dwoje moich dzieci i jestem zadowolona. Z nauczycielami
                można się dogadać. Wydaje mi sie, że dbają o dobro dzieci i ich rozwój. OK
                • Gość: Jasia Re: 61-sza na Białobrzeskiej IP: *.oaza-dd.com 18.11.04, 23:06
                  A wiecie cos o tej szkole? BArdzo mi zależy na jakiejkolwiek informacji... MA
                  ktoś z Was tam dzieci (szczególnie w najmłodszych klasach)?
                  • maryland1 Re: 61-sza na Białobrzeskiej 19.11.04, 12:02
                    Na stronie szkoły jest coś, co nazywa się "badanie jakości". Zerknij, wiele
                    dowiesz się o szkole.
                    • Gość: Jasia Re: 61-sza na Białobrzeskiej IP: *.oaza-dd.com 21.11.04, 00:03
                      Znasz może ten adres?
        • Gość: tom Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 17:12
          ja zdecydowanie polecam sp 61. sam ja skonczylem jakis czas temu i poki co nie
          narzekam, wprost przeciwnie. mam bardzo duzo znajomych, w roznym wieku (nie
          tylko z klasy) ktorzy ja konczyli i nikt nie zamienilby jej na zadna inna.
          pozdr
          • Gość: Jasia Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.oaza-dd.com 21.11.04, 22:44
            A czy jest tam jakaś szczególnie godna polecenia Pani do klas 1-3?
            • maryland1 Re: SP 61- do Jasi 22.11.04, 09:48
              Moim zdaniem niezła strona. Bardzo dużo mozesz doiedzieć się o szkole:
              www.szkola61.prv.pl/
              Jasiu, czy SP 61 jest Waszą rejonową szkołą?
              • maryland1 Re: do malwa 1 29.11.04, 11:48
                Chciałam zapytać o szkołę na Niemcewicza. Nigdzie nie mogę znaleźć info na
                temat tej szkoły. Może pamiętasz, jaki numer ma szkoła?
                • wydra10 Re: do malwa 1 29.11.04, 12:03
                  Nie wiem, czy jest jakaś szkoła o adresie - Niemcewicza.
                  Nr 97 na Spiskiej przylega do Niemcewicza. Była 13 z Raszyńskiej miała wejście
                  od Niemcewicza, ale tam jest teraz gimnazjum.
                  • maryland1 Re: do malwa 1 29.11.04, 12:08
                    Wydro, również myślę, że chodziło o SP 97 na Spiskiej???
                    Maranka poleca tę szkołę. Czy ktoś jeszcze ma pozytywne doświadczenie?
                    • bruja_moni Re: do malwa 1 22.01.05, 23:37
                      SP im. Leona Kruczkowskiego nr 97 na ul. Spiskiej 1.
                      Genialna szkoła!!! Jestem absolwentką, często odwiedzam nauczycieli. A jestem
                      na III roku studiów! Ta szkoła dała mi najpiękniejsze wspomnienia, do których
                      bardzo często wracam, przyjaźnie na długie lata i poczucie bezpieczeństwa,
                      które w dzieciństwie jest najważniejsze!!! I które procentuje do dziś... W
                      szkole pracują wspaniali nauczyciele, np. p. Gilarska, p. Jatowska, p.
                      Szpakowska, p. Ślubowska, p. Słowik (biblioteka) i cała kadra Świetlicy.
                      Wspaniali ludzie, którzy potrafią nauczyć, ale mają także dar dawania siebie
                      dzieciom, które muszą czuć, że w szkole mają przyjaciół. Wtedy chętnie rano
                      wstają (mimo że to jest czasem takie trudne...) i człapią z tornistrem do
                      ulubionej szkoły :)
                      GORĄCO POLECAM TĘ SZKOŁĘ I TYCH LUDZI!!!
              • Gość: Jasia Re: SP 61- do Jasi IP: *.oaza-dd.com 29.11.04, 22:52
                Chyba tak, choć nie jestem tego taka pewna... Ale na pewno jest najbliższą nas
                szkołą.
                Dzięki za adres.
                • maryland1 Re: bruja_moni 24.01.05, 10:07
                  Moniko, napisałam na priva.

Pozdrawiam
                  • maranka Re: bruja_moni 31.01.05, 11:16
                    kontynuujac wątek sp.97 , ja też tam chodziłam dawno temu i potwierdzam
                    wszystko co napisała bruja-moni, coś w tym jest , bo moją najlepszą
                    przyjaciółką do dziś jest M. z I b- gorąco polecam jeszcze raz
    • Gość: ZIELAK Re: Która szkoła na Ochocie?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 20:27
      Chodziłem tam cztery lata... Dyrektorem już dawno nie jest Kruk... Ale ogólnie
      było kozacko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka