Dodaj do ulubionych

PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 02:51
Towarzystwo Inicjatyw Społecznych "TROSKA"
W każdy czwartek zapraszamy do naszej siedziby na ulicę Sękocińską 5 do
Punktu Porad Prawnych. Są one udzielane bezpłatnie. Doskonali prawnicy
współpracujący z TROSKĄ przyjmą Państwa w godzinach 17-19.

„TROSKA” jako jedyne stowarzyszenie w Warszawie prowadzi swoje porady
bezpłatnie minimum 4 razy w miesiącu. Jest to możliwe wyłącznie dzięki
wsparciu sponsorów prywatnych: Elektrociepłowni Warszawskich i Poczty
Polskiej. Punkt Porad Prawnych działa od listopada 2004 roku.

Ze względu na duże zainteresowanie prosimy o kontakt telefoniczny i
wcześniejsze umówienie się na wizytę. Pozwoli to na uniknięcie kolejki.
Zgłoszenia przyjmujemy pod numerem telefonu 507 151 381.

Do naszych prawników można również kierować zapytania na adres troska@op.pl z
dopiskiem „PORADA PRAWNA”.

W każdą środę, w godzinach 17-19 udzielamy też porad administracyjnych.
Maurycy Seweryn
prezes TROSKA
Obserwuj wątek
    • Gość: ANKA Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.aster.pl 04.09.05, 15:09
      BYŁAM W TEN CZWARTEK PO PORADĘ PANA Z KTÓRYM SIĘ UMÓWIŁAM TELEFONICZNIE NIE BYŁO
      PANI KTÓRA GO ZASTĘPOWAŁA NIE WIE NIC NAWE NIE WIE JAKI JEST ADRES OPIEKI
      SPOŁECZNEJ NA OCHOCIE
      NA PEWNO NIE NIAŁA NAWET PODSTAWOWEJ WIEDZY PRAWNICZEJ
      SZKODA CZASU I SPOŁECZNYCH PIENIĘDZY NA TO STOWARZYSZENIE
      INFOTMUJĘ SPRAWA MOJEJ KUZYNKI ZAKOŃCZYŁA SIE W SZPITALU PSYCHIATRYCZNYM BEZ
      KONIECZNOŚCI UBEZWŁASOWOLNIENIA
      • Gość: TROSKA Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 01:29
        Szanowna Pani
        Po pierwsze umawiała się Pani telefonicznie co najwyżej ze mną na bezpłatna
        porade prawną, a nie z prawnikiem TROSKI. A mnie fakt nie było. Ja nie udzielam
        porad.
        Po drugie. Było 2 prawników podczas porad.
        Po trzecie. Każdy z kilku wolontariuszy-prawników TROSKI jest magistrem prawa z
        praktyką w zawodzie.
        po czwrate. Jak sądzę 99,9 % prawników w tym mieście, a nawet w tej dzielnicy,
        nie ma pojęcia, jaki jest adres Ośrodka Opieki Społecznej. Jednak nie na tym
        polega ich rola podczas porad...
        Po piate. Stowarzyszenie nie jest finansowane z pieniędzy publicznych.
        Po szóste. Zawsze trafi się ktoś niezadowolony. Szkoda, że przyszła Pani po
        poradę prawną w ostatniej chwili. To tak jakby do lekarza przyjść z gangreną w
        ostatnim stadium i prosić o ratunek.
        Maurycy Seweryn
        prezes TIS TROSKA

• Gość: ANKA Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.aster.pl 06.09.05, 19:18
          MAGISTER PRAWA A NIE WIE NAWET DO KTÓREGO SĄDU KIEROWAĆ SPRAWĘ
    • Gość: JALA Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.crowley.pl 05.09.05, 08:30
      NIESTETY RZECZYWISCIE TO KOLEJNY RAZ KIEDY OSOBA ZGLASZAJACA SIE DO TROSKI NIE
      OTRZYMALA POMOCY!!! JA TEZ NIESTETY NIE OTRZYMALAM TAM POMOCY. PYTANIE DO WLADZ
      STOWARZYSZENIA: PO CO PO RAZ KOLEJNY OGLASZACIE SIE I OFERUJECIE PORADY?
      NAJPIERW POSZUKAJCIE DOBRYCH PRAWNIKOW A NIE OSZUKUJECIE LUDZI! SKAD BIERZECIE
      KASE NA DZIALALNOSC? JEZELI Z GMINY TO JA JAKO MIESZKANAKA TEJ DZIELNICY NIE
      ZDADZAM SIE NA TO ABY MOJE PIEBIADZE SZLY NA MARNE. JOLA
      • Gość: TROSKA PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 01:17
        Niezmiernie mi przykro, że nie udało się 2 beneficjentkom uzyskać pomocy. Około
        300 osób taką pomoc uzyskało.
        Nasi prawnicy nie pobierają pieniędzy, ani za swoją pracę, ani od osób, którzy
        proszą o pomoc.
        Nie korzystamy ze środków miejskich.
    • Gość: anna Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.crowley.pl 07.09.05, 08:35
      proponuje zmiane prawnikow!!!
      • Gość: bliźniak Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.09.05, 11:01
        Anka i anna piszą z jednego IP ładnie to tak?
        • Gość: anka Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.crowley.pl 08.09.05, 10:45
          myslalam ze anka i anna to to samo imie, widocznie sie myle - blizniaku?!
          • Gość: bliźniak Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 08.09.05, 16:41
            hehe... ciekawa sytuacja okazuje sie, że wszystkie trzy Panie to jedna i ta
            sama osoba.
            Dajcie spokój :/ człowiek poświęca swój prywatny czas i pieniądze na pomoc
            innym a tu królewna grymasi. Jak nie wiem gdzie co się mieści to dzwonie na
            informacje TP i nie robie wielkiego halo. Ale co tam najlepiej usiąść, rozłożyć
            ręce, płakać i się żalić, że to czyjaś wina. Takich ludzi nam w kraju potrzeba
            Panie Troska! Co sami dają coś od siebie nie oglądając się na innych!
            Pozdrawiam Anię vel Annę alias Jolę a dla Pana brawo!
    • Gość: roberto Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 18:13
      nie wiem czy to do publicznej wiadomości, ale jestem ciekaw zasad
      funkcjonowania tych porad prawnych, kto je finansuje,
      • Gość: TROSKA Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 04:32
        Ja je finansuję, tak jak stowarzyszenie TROSKA. Środki pochodzą z całej diety
        radnego i częsci mojej pensji.
        Maurycy Seweryn
        prezes TROSKI
        • Gość: roberto Re: PORADY PRAWNE 17-19 CZWARTEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:35
          to się chwali, ale potwierdzam, że niektórzy prawnicy chyba szkoły nie
          skończyli, więc kasy bym im nie płacił
          • Gość: Rak(owiec) Kto psuje rynek usług prawnych IP: *.crowley.pl 23.09.05, 19:08
            Ładnie to tak panie M.???
            Za darmo porady prawne pan rozdaje i potem prawnicy pracy nie mają.

Ja osobiście bym wolał, żeby swoje usługi za darmo oferowali radni i posłowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka