Gość: Julka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.09, 21:06 Kebab Amrit mieszczący się obecnie na Kondratowicza 25 na Bródnie ...już wkrótce zaprasza do filii na Pl.Wilsona a dokładnie na Mickiewicza 27 (lokal po CITIBANK-u) Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czteropak Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.chello.pl 24.10.09, 05:08 w tym miejscu,góra,ze trzy miesiące.Miejscowa geriatria was wykurzy:że smród,że opary,że robactwo.Nawet jak ich nie będzie,to będą narzekać,że im przeszkadza.I że samochody klientów parkują gdzie popadnie. Po za tym,czy bar z kebabem będzie w stanie płacić za wynajem lokalu,tyle co bank?Myślę że wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: 217.153.131.* 24.10.09, 09:59 będzie w stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.09, 11:21 pociesze cie..warunki tego lokalu mowia o tym ze musi tam byc restauracja i mieszkancy o tym wiedza,tzn wspolnota,bo takie warunki narzucil wlasciciel czyli urzad dzielnicy zoliborz.Poza tym czynsz nie jest taki jak dla banku,wiec damy rade;)poza tym nie jestesmy tylko kebabem...i istniejemy w wielu miejscach nie tylko za takie pieniadze.Zachecam do zapoznania sie z nasza restauracja.Pozdarwiam serdecznie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.klaudyny.waw.pl 24.10.09, 17:56 super:) kebabik pierwsza klasa. goraco polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.11.09, 18:40 ale ze...Miejscowa geriatria jest -jak to okresliles, to sie zgadzam w 100% ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 09:10 geriatria, ZBOWiD, dziadki... Nie to co Wy, zawsze piękni, zawsze przed trzydziestką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek Re: re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.chello.pl 03.11.09, 10:35 Dziadku,tu chodzi raczej o stan umysłu,a nie o wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Życzę powodzenia,ale wytrzymacie IP: *.dynamic.mm.pl 11.11.13, 22:37 wielkie gó... , tanie i niechlujne , bez serwisu , badziew , wielki badziew :))) al e dla ..........SUPER :))) nie trzeba geriatri , swoją drogą każdy szczęściarz będzie stary... nawet chciałem napisać opinię na stronie , ale za dużo wielkich liter :))) nie poszło ,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.acn.waw.pl 24.10.09, 19:05 Jak będzie fajnie, to dacie radę i miejscowy ZBOWiD Was nie ruszy ;) Kiedy start? Pozdrowienia od sąsiada z góry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.09, 21:24 Pozdrawiamy z dolu:))) a ruszamy...hm...no to dobre pytanie;)))bo lokal wymaga ogromnegooooo remontu lacznie z wyburzaniem scian(widaomo bank mial inne wymagania lokalowe)...wiec nie predko ale mam nadzieje ze max max ok grudnia... na razie zaczynamy remont,konczymy wlasnie projekty. A wykurzyc nas nie wykurza bo ta sprawa miala start juz dawno temu...i niestety dziadki zostaly przeglosowane:) ( nie umiejszajac nic dziadkom:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 26.10.09, 09:48 A zimny browarek będzie ??????.....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.09, 17:02 bedzie i browarek;)...tzn jak na ta chwile na 99%;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.acn.waw.pl 26.10.09, 19:03 Zatem wspólnocie nie udało się zablokować? To miło. Piwko jak piwko, ale jakby była po tej stronie Wilsona kawa na wynos, to ja się piszę na abonament na rok płatny z góry… Ale to pewnie nie u Was… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.09, 21:21 lokal obok(przynalezacy do naszego po sasiedzku,gdzie byly buty bedzie kawiarnia...wiec kawa z rana...jak smietana;))) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.acn.waw.pl 27.10.09, 02:45 No to da się żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 01.11.09, 23:09 tylko wystrój mógłby być lepszy niż na Kondratowicza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka z góry Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: 217.153.131.* 05.11.09, 13:03 sorry, ale ja ani nie jestem geriatria, ani ograniczonego mozgu nie mam, ale kebabowni w tym miejscu nie chce i mysle, ze gorszego pomyslu chyba nikt by nie wymyslil, no moze gorzej by bylo gdyby kfc albo sphinx mial tam powstac! generalnie uwazam, ze szkoda pl.wilsona na taka knajpe, akurat wiem jak wugladaja inne i sorry... wiec bedziemy protestowac, no chyba, ze zdarzy sie cud i wasza kebabownia okaze sie czyms piekny, wspanialm i smacznym.... p.s. uwierz mi, ze protesty akurat tej wspolnoty sa bardzo skuteczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 13:07 Ja proponuję protestować przeciwko Tobie, uważam ze nie jesteś ani piękna, ani wspaniała ani tym bardziej smaczna, na najbliższym zebraniu wspólnoty wniosę o eksmisje sąsiadki z ww powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wienio Zaczyna się IP: *.chello.pl 05.11.09, 14:34 Jeszcze nie działa,jeszcze nie widzieli ale już wiedzą że to zły pomysł i na pewno będą protestować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Zaczyna się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 18:18 no trudno pomysł ulokowania kebaba na głównym placu dzielnicy uznać za dobry. Mieszkańcom marzą się fajniejsze knajpki, no ale cóż lepszy rydz niż nic (tzn.bank). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.09, 17:27 nikt nie powiedzial ze jesteś geriateria etc..protestowac zawsze mozna,przeciez to juz takinasz narod zeby umilic zycie innym:)))z zadrosci zwyklej i tyle.Tyle ze protestow wspolnoty wyjda nici,poniewaz wpsolnota walzyla walczyla i nic nie wywalczyla...wygral urzad dzielnicy ktory to narzucil restauracje w tym miejscu a co by nie mowic..sa wlascielami loklalu wiec...powodzenia.nie badzmy stereotypowcami..dajmy szanse ludziom a nie tylko plucie zawiscia.Kebab powstanie,nie zwykly,i nie banalny,czy sie niestety to komus podoba czy nie.Prawo w tym karju mowi o tym ze rzadzi ten co ma to na wlasnosc,a w tym wypadku to urzad dzielnicy zdecydowal kto i co ma powstac w tym miejscu...Mimo wszystko zachecam do odwiedzenia tego miejsca i o ocene PO otwarciu a nie przed... Odpowiedz Link Zgłoś
beciaa Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 06.11.09, 13:36 czas pokaze czy restauracja bedzie reatauracja czy sfinksopodobnym lokalem z kebabem - na razie wszyscy czekaja z niecierpliwoscia. nie dziwcie sie ludziom, ze maja obawy, bo sama mieszkam przy kebabie i smrod jest nieziemski. a rada dzielnicy tak sie sklada tez ma pewne obawy i tak naprawde pierwsze pol roku pokaze co dalej, ale nic wiecej nie moge zdradzic, bo i tak juz za duzo napisalam;)w kazdym razie droga Julko zadna umowa nie jest nie do rozwiazania, choc osobiscie zycze aby ta trwala jak najdluzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 17:20 Jak rany, dajcie im zacząć, potem oceniajcie. Jak będzie kicha, to pierwszy się oflaguję i odstawię Rejtana na przystanku. Ale odróżniajcie restaurację od blaszanej budy koło śmietnika. Ja wiem, że każdy ma swoje doświadczenia, ale dopraszam się o nieprzeginanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.09, 18:49 tak,to prawda że najlepszą formą dla nas wszystkich jest DAĆ SZANSĘ NA OTWARCIE i ocenę PO a nie PRZED. Każdy kto ceni sobie jakość i wartość Klienta bardzo się stara o jak najlepszy wizerunek firmy,nie tylko pod względem estetycznym ale i smakowym..a Amrit do takich należy i bardzo się stara. Zaczekajmy.I oceńmy pózniej...z drugiej strony także dokonana będzie ocena..Żoliborskiego klimatu...Wszystko czas pokaże.I dyskusje są zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuziemiec Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.centertel.pl 07.11.09, 18:17 lokal ma rzeczywiście miasto, ale jest jeszcze podwórko, brama wjazdowa etc. a to już należy do wspólnoty..... A swoją drogą Julko, Twoja wojownicza postawa raczej nie przysparza sympatyków, Urząd Dzielnicy narzucił kebab OK, ale nie narzucił obowiązku chodzenia do niego... pamiętaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: 89.108.242.* 07.11.09, 20:04 A ja przyjdę z czystej przekory wobec mieszkańców Rezerwatu Geriatrycznego i tych, co wiedzą od razu, że jak będzie kebab, to od razu drugi Sphinx albo jakaś niemalże buda wykładana papierem:P Mimo, że jestem wegetarianką, to przyjdę, więc nie zapomnijcie o jakichś falafelkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaisa Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 21:33 "A ja przyjdę z czystej przekory wobec mieszkańców Rezerwatu > Geriatrycznego" Na złość mamie odmrozisz sobie uszy. Smacznego! A pani Julka to chyba z konkurencyjnej firmy jest bo robi taką anty- reklamę temu nieszczęsnemu kebabowi. Trudno uwierzyć, że firma zaczyna działalność od obrażania okolicznych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.09, 21:55 a więc wyjaśniam...nie mam wojowniczej postawy,poprostu staram się być zwyczajnie sprawiedliwa i znależć środek tej sprawie...czyli "walczę":)o to by opinie wyrażać PO a nie przed otwarciem.Tylko tyle.Ponadto nie jestem z konurencji,ponieważ to miedzy innymi ja otwieram naszą kolejną filie,dlatego piszę.A na koniec dodam,że nie obrażam nikogo,a pisząc w poście o geriatrii miałam na myśli zwyczajnie dwie osoby w dość mocno zaawansowanycm wieku którzy to dokładnie tego dnia"zaatakowali"nas wyzywając od brudasów......więcej nie skomentuje.Poprostu uważam,że każdy ma prawo do własnego zdania tylko powienien je wypowiadać po fakcie a nie przed,bo ciężko ocenić teraz cokolwiek.I my bardzo dobrze wiemy,że przysłowie nasze Polskie jest najbardziej trafne do tej sytucji że jeszcze się taki nie urodził..co by każdemu dogodził. Jeśli ktoś poczuł się urażony,przepraszam,ponieważ nic złego nie miałam ani nie mam na myśli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaisa Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 13:19 Julko, wszyscy mamy prawo sobie pogadać, wyrazić swoje obawy i wątpliwości. Przed, po i w trakcie. Mam nadzieję, ze odniesiecie sukces i filia otwierana przez Ciebie stanie się ulubionym lokalem żoliborzan. W każdym wieku. Życzę powodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.09, 13:43 zgadzam sie ,i o to nam chodzi aby wszyscy a przynajmniej znakomita wiekszosc była zadowolona.Bardzo dziekujemy za życzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: 188.33.150.* 07.11.09, 22:10 > Na złość mamie odmrozisz sobie uszy. Smacznego! Wyobraź sobie, że gdybym się miała zatruć i rzygać przez dwa dni, to zapamiętam to jako najprzyjemniejsze rzyganie w życiu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.09, 21:58 falafel i wiele innych wegetariańskich dań będzie..tak jak w każdej naszej knajpce;)także zjesz coś smacznego napewno!:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Jadłem wczoraj na Kondratowicza i mam złe nowiny. 12.11.09, 15:55 ...dla innych restauracji i barów na Żoliborzu czy Bielanach, nadchodzi wasz koniec! Żarcie super! Kebab z baraniny najlepszy jaki jadłem z Polsce, doskonały sos, a ayran bije na łeb nawet ten z Saskiej. Do tego ceny mocno umiarkowane. Rewelacja. Jeden tylko widzę minus tej lokalizacji na Wilson Platz, nie ma tam kurza twarz gdzie zaparkować! Nic to, się będzie na telefon zamawiac bo łazić mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Jadłem wczoraj na Kondratowicza i mam złe now IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.09, 20:20 ...miód na serce....dzięki!Bardzo sie staramy!zapewniam,że tu będzie jeszcze lepiej...a i wystrój wnętrza zachęci do przychodzenia a nie zamawiania przez telefon;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Jadłem wczoraj na Kondratowicza i mam złe now IP: *.acn.waw.pl 12.11.09, 23:33 Park&Ride na Marymoncie i stację metrem… ;} Poza tym miejsc parkingowych jest pod Wilsonem pod dostatkiem, zapomniano tylko o wjeździe i wyjeździe. Ale nie żeby nie było w ogóle :D Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1777 Re: Jadłem wczoraj na Kondratowicza i mam złe now 13.11.09, 09:05 Ja również wybrałam się na Kondratowicza, żeby zobaczyć, jaki dania będziemy mieć na Żoliborzu. No cóż - jedzenie to sama przyjemność. Porcje słuszne, baraninka smaczna. Może tylko maleńki minus za humus.Więcej tahiny, dłużej gotowana cicierzyca i będzie palec lizać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Jadłem wczoraj na Kondratowicza i mam złe now IP: 83.143.138.* 02.06.10, 22:25 od 2 lat jadlem w amricie! i zmienia sie na gorsze. wczesniej byli slowni i przywozili na czas a teraz to jest tragedia pozatym na dzien dzisiejszy dodatki czyli surowi to jest lipa!1111111 DWA LATA TEMU BYLY DUŻO LEPSZE I ZMIENIAŁY SIE CODZIENNIE A DZIS IDA NA ILOSC I NIC WIOECEJ. BYŁEM STAŁYM KLIENTEM DWA LAT I NIESTETY NIE SZANUJĄ STAŁYCH KLIETÓW I JUZ U NICH NIE ZJEM! I NA BANK NIE POLECE ICH NIKOMU ZNAJOMEMU!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
catecat Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 26.10.09, 09:56 Fantastycznie! Na Kondratowicza już od roku mi nie po drodze, ale i tak jeździłam na baraninę, teraz będę miała blisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 22:40 czy taka jak u Asada (koło Merkurego) ? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 02.11.09, 08:57 bigos i goloneczka też będzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.acn.waw.pl 03.11.09, 19:47 Mam nadzieje że bar będzie z dostawą ( na ul Kochanowskiego:) ) Do tej pory po najlepszego "mega barana" w mieście trzeba było jeździć, bo na Kondratowicza macie dosyć mały zasięg dostawy. Życzę powodzenia i kolejnych lokali w wawie pzdr marko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 11:08 ....przydałby się jeszcze lokal na Tarchominie gdzieś w okolicach Ratusza, nie ma dostawy w tamte rejony a duuuużo osób jeździ z Tarchomina na Kondratowicza. Albo chociaż zwiększcie zasięg dostawy na Tarchomin niech to będzie dodatkowa opłata ale żeby można było zamówić na ul Myśliborska, Mehoffera, Światowida itp pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titi pytanie do julki IP: 94.75.121.* 14.11.09, 21:23 a propos geriatrii i sasiadow - dziewczyny z knajpy obok rure wentylacyjna przeprowadza az do dachu, zeby nikt sie nie skarzyl:) a jak bedzie u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: pytanie do julki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.09, 21:49 robimy wentylacje zewnetrzna razem z sasiadkami,rury nasze pojda wspolnie:)))) o ile dostaniemy zgody...ale chyba lepiej zgody dac niz cierpiec z powodu zapachow???...no nie?:)wiec jestesmy dobrej mysli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.free.fr 26.11.09, 18:16 Ludzie nie dajta se wmówić to so araby albo inne pogany! Mieszkam dwa pientra nad nimi na Brudnie gdzie majo ten swuj lokal i co tam sie wyrabia to szkoda gadadź! Smrody take że wytrzymac sie nie da, kladka schodowa zasikana i zaczepiajo starsze łosoby! One wszystkie nie chrzczone som! Do czego to podobne że by w POLSCE takie jakieś nas ogupiały ludzie nie dajta se wmówić! I dzieciaków pilnujta bo toi nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.11.09, 18:46 łojjj tak....wyrabia sie u nas;))) sasiadko z drugiego pietra nad nami:)))) szczegolnie ze nasz lokal jest w pawilonie wolnostojacym:))))))))))) no coz glupich nie sieja.... :)))Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.shr.phx3.secureserver.net 26.11.09, 19:14 To była satyra na debilnych krytykantów. Z Kebabu masz u mnie szóstkę, z poczucia humoru zero :-)))))) PS. Kiedy w otwieracie na Wilson Platz? Przez ten porąbany trasy toruńskiej nie chce mi sie tam do Was za wielką rzekę jeździć. Może na razie zróbcie dostawę skuterkiem na Żoliborz, jako taki "pre order" hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 00:40 toć ja załapałam dżołk:))))"pisałam "uśmiechy":))) kiedy otwieramy??...hmm na 100% w grudniu,mamy nadzieję,że do 15 ego nam się uda...dużo pracy i papierów.. Pozdrawiam i dziękuje!:) Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 27.11.09, 13:29 właścicielom kebaba ku przestrodze: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7300193,Dom_nad_kebabem_zamienil_sie_w_wedzarnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 17:29 dziękujemy,ale my się przestrog nie boimy:) wiemy jak wykonać restauracje tak azeby nie było to utrudnieniem dla innych.Słowo KEBAB nie zawsze oznacza syf...i smród...poza tym jedzenie nie śmierdzi. Nie mniej jednak,dziekujemy...za troskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.09, 17:30 ps..takich przypadków zdarza się wiecej jak ten na saskiej kepie..mamy tego swiadomosc. Mam nadzieje ze wentylacja za kilkaset tys zl zrobi swoje tak aby dla nikogo nasza obecnosc nie byla uciazliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fmp2 po wizytacji na Kondratowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 16:34 Odwiedziłem lokal na Kondratowicza. Restauracja to to nie jest - szkoda. Samoobsługa - może na pl. Wilsona będzie inaczej, bo wersja z Kasrpowicza jest jednak a la lepszy kebab z pawilonów na Marszałkowskiej i nasz żoliborski koło urzedu dzielnicy. Trochę szkoda, że chwali się nazwą restauracja. Jedzenie bardzo dobre, ceny na adekwatnym poziomie. No może trochę surówki tracają niestety sieciówkami. Dramat wentylacja (mam nadzieję, że tu zapewnienia nie będą jak te, że to restauracja) - ubrania do prania, włosy do mycia po przyjściu do domu. Niby były jakies klimatyzatory, ale śmierdzi strasznie. Rozumiem, że kebab się griluje, ale to jednak kwestia wyciagów. Trochę żałuję, że mimo ładnych zdjęć na stronie w relau nei jest to efez kebab z Al. Niepodległości (młodszy bart tego z Saskiej Kepy - z obsługa, ładnym wnetrzem i bez zapachu), ale coś co niby ma wnetrze, ale trąca poczatkami lat 90. Może jeszcze czas coś pomysleć o Żoliborskiej fili - może warto podawać do stołu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: po wizytacji na Kondratowicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.09, 17:43 Witam,bardzo dzikeuje za opinie i ciesze sie ze smakowalo jedzenie,na zdrowie. Nikt nie zapewnila tu ze to restauracja,tylko ze na styl..poniewaz w miejscach gdzie glownie serwuje sie kebaba ciezko jest tak stworzyc obsluge,prosze mi wierzyc..probowalismy.Nazwa restaurant jest dlatego ze wedlug polskich norm obowiazujacych etc(duzo uwarunkowan)lokal powyzej 15 miejsc siedzacych tak ma miejsc w nazwie,ponadto mimo wszystko nie jestesmy"zwyklym kebsonem"typu wziasc i wyjsc...stad tez to porownanie.Co do wentylacji zgadzam sie ze moglo tak byc,probelm nie w nas,tylko w pawilonie gdzie sa bardzo stare i waskie przewody kominowe nie do przebudowania niestety,nie dala zgody archtektura bo lacza sie ze scianami nosnymi etc i .....wyciag wraz z wentylatorem jest najmocnjeszy z mozliwych lecz...minus tego mimo wszytsko duzy.Na wilsona inna historia na szczescie juz jest,bo jest oddzielny i nowy przewod kominowy etc i wszystko nowe.Bo tu mozna bylo to zrobic na szczescie.ALe nadmienie ze nigdy zadna wentylacja do konca nie wyeeliminuje zapachow(NIE SMRODOW<BO JEDZENIE NIE SMIERDZI...)tego typu jedzenia,gdyz grill kebab pracuje bezposrednio i jest otwarty,wiec to juz taki tego urok.Mam nadzieje ze nasz kebson sie spodoba..nie bedzie to jakis super hiper wypasiony lokal,bo tez taki byc nie moze,ale zapewniam ze bedzie napewno przyjemnie.pozdrawiam serdecznie dziekujac za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fmp2 Re: po wizytacji na Kondratowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 20:42 Witam ponownie, ze względu na to , że pyszne to na Kondratowicza zapachy wybaczam. Obsługa, wnetrze i brak zapachu - polecam wizytacje w Efezie na rogu Odyńca i Al. Neipodległosci - daje się. Może chociaż zamwianie przy barze, ale podawane do stołów. . Kebab nie musi być barem !!!!! Ponawiam apel o lepsze surówki i zapomnialem dodać , że obsługa elastyczna i miła. brakuje Karty na stolikach. no i troche nazbyt przechodnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: po wizytacji na Kondratowicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.09, 22:19 dziekuje za dobre slowa.Efes nam jest dobrze znany....i bliski;)... Pozdrawiam serdecznie raz jeszcze dziekujac za komplementy,ale i szczerosc i rady!:) Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia neon 08.12.09, 21:56 Ludzie widzieliśta!? kebab po citibanku zamontował sobie neon. wielki, żeby nie powiedzieć bombastyczny! chyba właściciele mieli ambicję, żeby ten napis był widoczny z kosmosu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flash Re: neon IP: *.centertel.pl 08.12.09, 22:25 to jakis koszmar..... Gdzie jest konserwator? Po koszmarnej mini europie, zoltym fryzjerze, teraz to - takie zoliborskie soho? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Pytanie do pani Julki 08.12.09, 23:01 No właśnie, na neon na tym budynku wydać zgodę winien konserwator. Macie tę zgodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: neon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 07:32 mohery ruszają do boju....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: neon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 10:13 ...hm no cóż..jak widac wielu zwolennikow mamy ale i protestantow...tyle ze nie bardzo nas to rusza..bo to juz w naszym kraju normalne.Neon zamontowany jest tak,jak w kazdym naszym lokalu,wszedzie sa takie same,a czy je widac z kosmosu tego nie wiem,ale MAM TAKA NADZIEJE:) co do konserwatora..to nie jego dzialka akurat.Zgoda jest z miejsca z ktorego powinno byc...i wszystko jest tak jak byc powinno..czy niesetety sie to komus podoba czy nie,kazdy ma prawo do wlasnego zdania ale i ...dzialania.. dzis o nas program w telewizji w TVN Warszawa o 20.05..dla tych ktorzy normalnie podchodza do tematu naszej knajpki... Z pozdrowieniami, wlascielka Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: neon 09.12.09, 11:21 > co do konserwatora..to nie jego dzialka akurat Akurat się mylisz i lepiej postaraj się o zgodę konserwatora na wszelkie szyldy na budynku, zanim uczynny sąsiad powiadomi odpowiednie służby. Odpowiedz Link Zgłoś
lukka12 Re: neon 09.12.09, 15:56 E-e. Tu akurat mają rację. Strefa jest pod opieką (nie ochroną) konserwatora zabytków, sam budynek – nie. Poza tym – bez przesady, są "na dzielnicy" gorsze rzeczy, jak elewacje w kolorze jajecznicy lub szpitalnego seledynu, nielegalne przebudowy i nadbudowy przedwojennych domów wpisanych do rejestru zabytków. Gdyby konserwator miał ochotę się ruszyć, Żoliborz zarobił by na grzywnach na własny most przez Wisłę. No ale on nie ma. Szyld jak szyld, wygląda jak szyld każdej inszej knajpy na świecie, choć rozumiem, że na tle bidy i nędzy poprzedniego sklepu z jednym butem to może razić. Ale obok mamy bardzo wyszukane sąsiedztwo w postaci przystanku, stanowiska dla bejów i jakże uroczych handlar kwieciem wszelakiem z jednej, a bida-odzieżowym z drugiej strony. Coś mocniejszego wizualnie nikomu krzywdy nie zrobi. Nie zawsze (mam nadzieję) będzie to przestrzeń bez żywej duszy i zaczernionymi oknami, można to będzie ocenić, jak coś się tam zacznie dziać. Bo może będzie dobre oświetlenie, spory ruch ludzi, i wtedy to logo optycznie zniknie. Poczekajmy. Dla mnie to nie dramat. Dramatem jest dla mnie ulokowane w takim miejscu sklepiszcze do którego pies z kulawą nogą nie zajrzy. Łatwiej utemperować przesadę, niż trupa poderwać do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: neon 09.12.09, 19:58 > E-e. Tu akurat mają rację. Strefa jest pod opieką (nie ochroną) > konserwatora zabytków, sam budynek – nie. Często mówi się, że Żoliborz jest pod opieką konserwatora, ale tak naprawdę jest pod ochroną, ponieważ układ urbanistyczny Żoliborza wpisany jest do rejestru zabytków. W związku z tym wszelkie zmiany wyglądu Żoliborza powinny uzyskać zgodę konserwatora zabytków. Same budynki poza paroma wyjątkami nie są w rejestrze, więc środek budynków można zmieniać, ale wygląd zewnętrzny jest wpisany do rejestru i jego zmiana wymaga zgody konserwatora. Na przykład: jeśli właściciel chce wyremontować elewację, to musi uzyskać zgodę konserwatora, co w kilku przypadkach spowodowało opóźnienie/przesunięcie remontu (np. Krasińskiego 20 czy Feniks). Niestety nie zabezpiecza to naszej dzielnicy przed atakiem styropianu i postępującą żółtaczką, ale to już inna historia, podobnie jak liczne samowole, które uchodzą płazem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Jedyne wyjście to musi ksionc poświęcić 09.12.09, 11:50 Do tego zadeklaruj comiesięczny datek na parafię i jesteś niezniszczalna! W przeciwnym razie np. podając piwo w szklankach, będziesz mieć skargi na kapsle od piwa zaśmiecające chodnik. Pisząc o doskonałej wentylacji za grube pieniądze sama sobie utkałaś stryczek, myślisz że ktoś to pochwali? Nie tutaj. Natomiast spodziewaj się " a to złodzieje! za tyle pieniędzy kupili! Pewnie to mafia terrorystów pieniądze pierze!". Olej to i róbcie swoje czyli najlepszy kebap w mieście i zajebisty ayran, za Wami zagłosują klienci portfelami. Ale jak nie otworzycie lada dzień to się wkur... ;-) Pozdrawiam i trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Jedyne wyjście to musi ksionc poświęcić 09.12.09, 12:19 Radzę uważać pani Julko i przeczytać wątek od początku. Np. moje wypowiedzi. Akurat tak się składa, że właśnie dzięki grupie, która się na tym forum zawiązała zrobił się dym, że mieszkańcy nie chcą kolejnego banku, a jakieś miejsce do spotykania się i jedzenia. To że kochamy plac Wilsona i chcemy by był tętniącym życiem sercem dzielnicy implikuje też, że nie chcemy, by wyglądał jak festiwal złego gustu. Ten budynek jest pod opieką konserwatora. I to nie jest nasza złośliwość, zapewniam. Dopóki nie ma zezwolenia jest samowolą. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: 09.12.09, 12:30 Pardon - miałam na myśli ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,296,103198618,103198618,Na_Wilsona_kebab_zamiast_obiecanej_klubokawiarni.html Temat ten sam i mi się pochrzaniło. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: neon 09.12.09, 12:42 Gość portalu: Julka napisał(a): > Neon zamontowany jest tak,jak w kazdym naszym lokalu no cóż, napisałabym, że to, co dobre w pawilonie na Bródnie... ale nie napiszę, bo akurat Bródno bardzo lubię :-) Plac Wilsona może najpięknieszy nie jest, ale jest to centralne miejsce naszej dzielnicy, ja osobiście chciałabym, żeby było reprezentacyjne. Wszystkie lokale użytkowe w ciągu od Emipku do Orbisu mają różne szyldy, ładniejsze lub brzydsze, ale WSZYSTKIE są jednej wysokości. Państwo zrobili neon rozmarów gigantycznych, który moim zdaniem nie upiększa ani witryny, ani okolicy. Argument "bo takie są we wszystkich lokalach" nie przemawia do mnie, bo nic nie tłumaczy. Rozumiem, że "logo" jest niezmienne, ale wielkość przecież można dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: neon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 16:59 ja zgadzam sie ze wszystkimi opiniami,poniewaz jak napisalam wczesniej kazdy ma prawo do wlasnego zdania.Neon jest duzy,fakt,ale taki mial byc ze wzgledu na gora czesc witryny,z roznych wzgledow musialabyc zakryta.O konserwatorze zabytkow takze wiem i zapewniam ze wiem takze o tym o jakie zgody do niego mam wystepowac.....bo konserwator to nie jedyna instytucja do ktorej nalezalo sie udac by uzyskac zgody na cokolwiek... Ja mam nadzieje ze nie zawiedziemy nikogo,choc wiem...ze tak jak napisano na gorze znajda sie tacy co nazwa nas mafia turecka i beda szukac dziury w calym..nawet dot wentylacji...ale wszedzie niestety tak sie zdarza..i Zoliborz nie jest wyjatkiem,my jestesmy na to bardzo dobrze przygotowani i robimy swoje..zgodnie z planem i uczciwie. Zoliborz jest mi takze bliski bo ostatnie kilka lat spedzilam w firmie na Pogonowskiego i wiem takze jakie znaczenie ma sam Pl.Wilsona..wiec rozumiem kazdy post na tym forum etc. I ostatnia odpowiedz na post powyzej..."nie wk...sie:)" dzis byl odbior kominiarski i sanepid-owski -sa odbiory:) !i ..otwarcie juz w najblisza SRODE Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Re: neon 09.12.09, 17:45 Gość portalu: Julka napisał(a): > I ostatnia odpowiedz na post powyzej..."nie wk...sie:)" dzis byl odbior > kominiarski i sanepid-owski -sa odbiory:) !i ..otwarcie juz w najblisza SRODE Ty mnie tutaj oczu nie zamydlaj, dzisiaj jest środa! Czyli kurde jeszcze tydzień. No to poczekam. A jak nie, jak nie, jak nie... to... Wam kurde karaluchów napuszczę! Albo nie, już wiem, tych zajebiście wielkich mrówek z Turcji, A co! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: neon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 18:32 :)))SPOKO!!!Wytrzymasz jeszcze te pare dni,wszystko jest juz gotowe..prawie..zostala tylko kosmetyka... Naprawde chcemy i staramy sie zyskac przychylnosc ludzi z Zoliborza..my nie chcemy z nikim i o nic walczyc.Zwyczajnie chcemy spokojnie sie rozwijac.. ;)nie utrudniajac nikomu zycia.. Dzis o nas w TVN Warszawa..zdradza troche tajemnic..;) Pozdrawiamy serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając na... Re: neon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 20:18 Pan Max, który w TVN opowiadał o tej restauracji chyba też z niecierpliwością czeka na otwarcie, bo przez cały czas tak przeskakiwał z nogi na nogę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: neon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 20:26 ...oj nie ..taki styl ma koleś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Otwarcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 22:25 ...już w najbliższą środę:) 16.12.2009.... a szczegóły na naszej stronie www:) Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolski Re: Otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 23:14 Widać z tego, że parę lat na Pogonowskiego to za mało by zrozumieć. Robiąc taki afisz i pisząc to co piszesz to właśnie pokazujesz: gadać/pisać sobie mogą, a zrobię co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
julka87 Re: Otwarcie 09.12.09, 23:30 Proszę Pana....to żaden afisz..to zwykłe wymiany zdań i poglądów z mieszkancami...:)nie mylmy afiszu z "rozmowami"i...dobrze interpretujmy co"autor"miał na myśli... Pozdrawiam Gość portalu: wolski napisał(a): > Widać z tego, że parę lat na Pogonowskiego to za mało by zrozumieć. > Robiąc taki afisz i pisząc to co piszesz to właśnie pokazujesz: > gadać/pisać sobie mogą, a zrobię co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolski Re: Otwarcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:52 Proszę Pani, pisząc "afisz" miałem na myśli wasz mega wypasiony NEON - teraz da się skumać ? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Otwarcie 11.12.09, 11:46 Ostatecznie mogę wierzyć, że w kwestii konserwatora to: A. nie przyszło im samym do głowy B. ktoś ich nie doinformował (zwłaszcza jeśli są podnajemcą) Ale o klasie świadczyłoby przyznanie się do błędu i próba naprawienia tegoż. Odpowiedz Link Zgłoś
cyryl2000 Re: neon 10.12.09, 21:24 Szanowna Pani. Nie mogę się zorientować czy macie Pańswto zgodę konserwatora czy nie? Pisze Pani bowiem o jej uzyskaniu zarówno w czasie przeszłym jak i przyszłym. Jeśli jednak macie ją Państwo - co będzie zaskakujące, ponieważ wyjątkowo konserwatywny Stołeczny Konserwator Zabytków z zasady nie wydaje zgody na szyldy lub kasetony umieszczane na elewacji, zezwalając jedynie na wyklejanie treści informacyjnych na szybach - to, wątpliwości najlepiej wyjaśnić od razu. Wystarczy umieścić gdzieś w sieci skan zgody konserwatora na umieszczenie spornego neonu i zamknąć usta niedowiarkom. Gdyby się jednak okazało, że potrzebnej zgody nie macie, podobnie zresztą jak wiele sąsiednich lokali, to inne deklaracje składne przez Panią na tym forum, stracą na wiarygodności. Co naturalnie nie będzie miało wielkiego znaczenia dla Państwa funkcjonowania. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: neon 10.12.09, 01:18 "protestantów" - dobre :DDDD szkoda, że zabrakło Wam wyczucia i wyobraźni. Obawiam się, że wnętrze też będzie równie przemyślane i gustowne :/ Szkoda, że tak zmarnowano to miejsce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy opinie IP: *.centertel.pl 10.12.09, 13:20 tak przy okazji, to poza spamem na tym forum, wielkich lotów nie macie: www.gastronauci.pl/3318-amrit-warszawa. Jak na taki super lokal, co to całe miasto się zjeżdża to liczba opinii i ich charakter raczej słabiutko..... Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: opinie 10.12.09, 13:41 jak przed wejściem będzie palma, to się załamię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Re: opinie IP: 209.62.95.* 10.12.09, 14:00 Weź teraz jest 14-ta, podjedź i zobacz jakie tłumy walą. Tak, oni są głupi ty mądry. Polactwo cholerne, to gorsze jak trąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 18:30 cokolwiek bym tu nie napisała..chyba bez sensu,bo i tak każdy ma prawo do własnego zdania i własnej opinii..ja nie będę i wcale nie chcę tu nikogo do nas przekonywać,ponieważ..kto będzie chciał,przekona się sam.I to każdego wybór.My,jak każdy człowiek zwyczajnie chcemy pracować,rozwijać się i robić to na jak dobrym poziomie.Dbamy też o to by opinia o nas była dobra.Nie jedno forum na temat gastronomii z opiniami Klientów jest wykładnią "jacy jesteśmy"..skoro już ktoś zauważył i wyszukał..niech poszuka więcej. My nie chcemy żadnej "walki"kto nas chce ,kto nie.Ja jedynie mogę zapewnić ,i po raz ostatni wypowiedzieć się,że dokonaliśmy wielu staran by miejsce to było przyjazne i korzystne dla wszystkich tych,którzy chcą nas poznać.To w zasadzie tyle.Pewnie gdyby w nazwie Amrit..zabrakło słowa KEBAB..nie było by takiego szumu wokół tego miejsca.Ja ze swojej strony powiem,że nie wstydzę się firmy jak i tego co robimy.Zyskaliśmy serca ogromnej ilości Klientów(i za to dziękujemy)i mam nadzieje,że uda się to także tu.Ryzyko.Jak w życiu..Ale ..kto nie ryzykuje..ten NIC nie ma. Pozdrawiam serdecznie www.tvnwarszawa.pl/1632918,na_zoliborz_zaprasza_max_suski,bawsie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: opinie IP: *.chello.pl 11.12.09, 12:30 Od razu na wstępie informuję, że bardzo lubię kebaby. Pragnąłbym też jednak przy okazji wspominków o byłym banku zaproponować rzecz następującą. A mianowicie kiedyś, gdzie ma być kebabownia, mieszkał w tym ciągu budynków Jacek Kuroń, co społeczeństwu proponował bieda zupki, może więc na pamiątkę by włączono do menu zupę rumfordzką, żeby pielęgnować żoliborskie smaki związane z tym człowiekiem. W ten sposób by powstała trasa spacerowa miejscowych horyzontów spożywczych, biegnąca od Żywiciela. poprzez nowopowstającą kebabownie przy placu Wilsona aż do baru mlecznego "Sady Żoliborskie". W ten sposób właśnie, można byłoby poznać przekrój gastronomiczny od górnego "c" po naleśniki z serem i ze śmietaną. Pozdrawiam! Post scriptum Jeszcze jedno, pamiętam bar mleczny przy ulicy Świętokrzyskiej w którym w latach siedemdziesiątych stołowali się, ze względu na niskie renty i emerytury, emerytowani dyrektorzy i naczelnicy pobliskiego Ministerstwa Finansów, dlatego nie od rzeczy, wydaje mi się teraz zabezpieczenie sobie przez obecnych managerów, pijarowców itd. punktów z tanią zupką w dobie nadchodzącego podobno kryzysu emerytur i rent. Stąd moj apel o zupę rumfordzką. Odpowiedz Link Zgłoś
beciaa Re: opinie 11.12.09, 15:50 smutne jest to, ze nie potraficie przyznac sie do bledu, bo to chyba najdelikatniejsze okreslenie tego ohydnego neonu. a jesli uwazacie, ze on taki mial byc i ze jest ok, to znaczy, ze wasze zapewnienia o calej reszcie sa nic nie warte....to ze szyldy dookola sa obrzydliwe nie usprawiedliwia was, zawsze myslalam, ze kazdy myslacy czlowiek chce rownac do najlepszych a nie do najgorszych, a tak juz wole obciach a'la lata 70te czyli orbis itp, niz wasze ohydne logo, ktore juz mi psuje apetyt, a smaka na wasze kebaby mialam....szkoda, ze swoim za wszelka cene udowadnianem, ze jestescie super, a wszyscy, ktorzy was krytykuja, sa typowymi polaczkami, moherami i beznadziejnymi typami, zrazacie do siebie zwyklych ludzi, ktorzy z przychylnosci wytykaja wam rozne bledy czy wtopy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placwilsona Re: opinie IP: *.acn.waw.pl 11.12.09, 16:38 Jestem w szoku ilu krytykantów, malkontentów i ludzi szukających dziury w całym żyje w Polsce (mam nadzieję, że jedynie na Żoliborzu); czytam Was z ciekawości od początku powstania wątku, podziwiam cierpliwość właścicielki; kurczę, ludzie to tylko kebab!, jeszcze nie otwarty! niektórzy zachowują się jakby otwierali im ten kebab w domu, nabierzcie trochę dystansu do otaczającej rzeczywistości, lepiej się żyje; czytam i nie mogę uwierzyć, że komuś już przeszkadza lokal nim zaczął funkcjonować, komuś się nie podoba neon (o gustach się nie dyskutuje, fajnie że jest duży będzie go dobrze widać), następny martwi się zapachami a kolejnej osobie jeszcze coś innego nie pasuje; uważam że dobrze się stało że nie ma w tym miejscu już banku; dajmy szanse kebabowi, niech pokaże co oferuje, a nie na starcie podcinacie mu skrzydła; czytając te zrzędliwe komentarze za przeproszeniem myślę że piszą to stereotypowi emeryci; niestety w naszym kraju to chyba tradycja, zamiast trzymania kciuków za nowy lokal (coś się udało, nie ma banku) to niektórzy zrzędzą jak stare dziadki; to tylko kebab, to tylko plac Wilsona (wiele innych lokali przypominających swoim asortymentem czasy PRLu mi się nie podoba, ale nie przeżywam jak Wy), do którego żywię wiele sympatii ale to tylko w końcu plac; nie jadam kebabów, więc raczej nie będę wiernym gościem, ale cieszę się, że powstaje ten lokal; ok, pomysł może się podobać bądź nie, ale to wszystko po co te kąśliwe komentarze itp. itd.!!! weźcie na luzzzz i zajmijcie się czymś bardziej pożytecznym niż przeżywanie kebaba w naszej dzielnicy... poza tym (do kol powyzej) jak można krytykować coś czego się jeszcze 'nie doświadczyło'??? najpierw tam się wybierz, zamów, skonsumuj i wejdź na portal ze swą oceną lokalu i się merytorycznie wyżal jak będzie Tw zd źle; naprawdę śmieszne jest dla mnie przyczepianie się do wielkości neonu jakby zasłaniał ludziom okna mieszkań bądź przysłaniał pół okolicy... Powodzenia dla Julki i całej ekipy:) ufff p.s. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: opinie 11.12.09, 17:00 no, masz rację: najpierw trzeba zjeść w lokalu, potem dopiero się wypowaidać na temat jedzenia. Per analogiam: najpierw trzeba zobaczyć ten neon, a potem krytykować tych, co piszą o neonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Jak komus ten szyld może przeszkadzać? IP: 209.62.95.* 11.12.09, 17:12 Dzisiaj zaciekawiony tym watkiem specjalnie popatrzyłem. Weź napisz z którego miejsca on tak bije po oczach, bo chyba ślepy jestem? Gdzie on jest duży? Gdzie sie wyróznia? Prosto zwykłe polskie piekiełko. A może zgody nie mają, a niech pokażą! I sanepidu kwity też opublikować! I dochody koniecznie! Polskośc to rodzaj choroby psychicznej, pięknie widocznej także w tych wypowiedziach. Fajnie napisano wyżej, będa skargi na kapsle od piwa nawet jak będzie kuflowe. Każdego wielbiciela pseudozabytków publicznie bym kazał chłostać i niech swoje fanaberie za swoje pieniążki odwala. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Jak komus ten szyld może przeszkadzać? 11.12.09, 17:24 państwowe też jest moje. a szyld mi przeszkadza, bo w moim odczuciu psuje estetykę okolicy. P. Julia pisze, że musieli zasłonić całą tę część witryny z jakiegoś powodu i OK, to rozumiem, ale uważam, że można było subtelniejszą "zasłonę" wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Jak komus ten szyld może przeszkadzać? 11.12.09, 17:40 ano bije. rozumiem, że niekoniecznie wszystkich. mnie tak. nie chcieliśmy banku ani salonu telefonii komórkowej. ale też nikt nie domagał się macdonalda czy coffee heaven. liczyliśmy na miłe miejsce z dobrym jedzeniem, dobrą kawą, takie do posiedzenia. lokal został podzielony. część zajmie kawiarnia, której mieszkańcy oczekiwali. część kebab. ok, ponoć jedzenie smaczne, niedrogie. w ogole miała to być restauracja. okazało się w trakcie, że to restauracja na takiej samej zasadzie jak restauracją jest mcdonald's. jakiś czas temu redaktor Osowski napisał o niejasnościach związanych z podnajęciem i podzieleniem lokalu. podsumował to stwierdzeniem, że mieszkańcy mogą czuć się zawiedzeni. wtedy pisaliśmy w komentarzach, że dajemy szansę kebabowi, zobaczymy, w ogole jesteśmy raczej dobrej mysli, chcemy mieć fajne miejsce z niedrogim dobrym jedzeniem. arabskie lubimy. wątpliwości narosły. myślę, ze to nie jest tak, że jesteśmy przeciwko kebabowi i zabiegom jego właścicieli. mi się nie podoba styl, w jakim wypowiada się pani Julka. według niej wszystko bedzie super hiper, ale przyciskana w sprawie szczegółów, sprawia wrażenie, jakby się chciała wykręcić. skoro bierze udział w tej dyskusji, mogłaby skorzystać z okazji i poznać, bez konieczności robienia drogich badań marketingowych:) swoich potencjalnych klientów i ich oczekiwania. jednak wszystkie uwagi traktuje jako atak na siebie, swój lokal, w ogóle kuchnię arabską i deprecjonuje dyskutantów, nazywając ich "geriatrią" albo "protestantami". nie robi Pani w ten sposób sobie dobrej reklamy, pani Julko. dyskusja o neonie to część szerszej dyskusji o tym, jak będzie wyglądało nasze bezpośrednie otoczenie. ponieważ tu mieszkamy, mamy prawo wyrazić swoją opinię i troskę. pani Julka twierdzi, że każdy jej lokal ma taki sam neon, więc nie ma problemu. my twierdzimy, że na placu Wilsona elementy reklamonośne powinny być bardziej stonowane. ponadto mamy za sobą przepisy prawne, które utworzyły z placu strefę chronioną przez konserwatora zabytków. droga do całkowitego estetycznego uporządkowania tej strefy jest jeszcze daleka, ale tym bardziej nie zgadzamy się na nowe elementy stojące temu na przeszkodzie. w przyszłym tygodniu zajrzę do amrit. mam nadzieję, że jedzenie okaże się tak pyszne jak tutaj pisano, a wystrój i organizacja lokalu sprawi, że będzie się tam przyjemnie jadło:) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: niestety - tylko kebab 11.12.09, 17:24 Tiaaa To tylko Plac Wilsona? Owszem, to jest w jakimś sensie mój dom. I czekam na odpowiedź w kwestii konserwatora (bo nie o gustach jest tu mowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placwilsona Re: niestety - tylko kebab IP: *.acn.waw.pl 11.12.09, 18:52 santakasia: nie rozumiem, myślisz, że piszę wywód o neonie nie widząc go wcześniej??? jesteś w błędzie; bardziej mnie razi żółty kloc, który straszy żoliborzan od kilku lat niż neon donkej: wnętrze domu możesz sam zaprojektować, niestety/stety pl. Wilsona należy do wszystkich i trzeba godzić się na dane projekty, skoro władze ustaliły, że będzie kebab, to uważam że dla ogólnego dobra należy dać szanse takiemu przedsięwzięciu i podpatrywać, a nie narzekać i przyczepiać się; kiosk, sklep obok kebabu nie podobają mi się i szkodzą wizerunkowi placu wg mnie, szczególnie kiosk i jakoś nie toczy się zawzięta dyskusja na temat jego straszącego wyglądu, myślę że konserwator winien się kioskiem zająć; weźcie na dystans! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: niestety - tylko kebab IP: 94.75.121.* 11.12.09, 20:13 wiesz, tak sie sklada, ze mieszkam po drugiej stronie placu i neon centralnie oszpeca moj widok z okna....jakos to przezyje, bo przeciez jestem czlowiekiem szukajacym dziury w calym, wiec pewnie znajde inna dziure do narzekania....ale na szpetote bede narzekac zawsze, bo nie zgadzam sie, ze to tylko plac, wiec mam wrzucic na luz.....to jest moje miejsce, tu sie urodzilam 26 lat temu, tu mieszkam z moja rodzina - i uwierz mi, ale nie jestem ani sfrustrowana ani nie nosze moherowego beretu! wrecz przeciwnie! mozna zrobic cos fajnego i na poziomie ze smakiem i gustem - pepperoni czy zaulek smaku jakos dobrze sie prezentuja(nie oceniam tu jedzenia), zywiciel tez....ale ja sie nie znam, o gustach sie nie dyskutuje...taaaa....razi mnie tylko zachowanie julki i jej przyjaciol, atak zamiast normalnej dyskusji...od teraz nie chce mi sie juz zastanawiac jaki to bedzie kebab, bo przeciez julka i tak wie lepiej, ze najlepszy na swiecie w najpiekniejszym wnetrzu a jak komus sie nie podoba to znaczy, ze emeryt z niego i nudziarz....wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: niestety - tylko kebab IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.09, 21:58 myślę że dość mocno się Pani zagalopowała ze stwierdzeniem że bedzie to kebab najlepszy na swiecie w najpiekniejszym wnetrzu....to nie moje słowa droga Pani..poprostu starałam się zapewnić jak najlepszy wystrój na miarę możliwości tego lokalu poprostu... I jesli chodzi o Pani zdanie na temat "moich przyjaciol"to tez sporstuje,ze pisza tu poprostu nasi klienci ktorzy z Zoliborza przyjezdzaja na Brodno od kilku lat. Ale tak jak wspominam chyba w kazdym juz poscie tutaj..kazdy ma prawo do wlasnego zdania i ja ani z nikim nie wlacze,ani nie traktuje tu wypowiedzi jako atakow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placwilsona Brawo Hrderduch!!!! IP: *.acn.waw.pl 12.12.09, 01:02 bardzo dobrze napisane, hrderduch dla donkeja: Julka robi Ci przysługę, że w ogóle komentuje wpisy, marsz do urzędu skoro taki ciekawy! Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Brawo Hrderduch!!!! 12.12.09, 01:27 he he, to Donkej zrobiła przysługę Julce, bo m. in. dzięki jej staraniom Dzielnica wyrzuciła bank z lokalu, w którym teraz instaluje się kebab. A co do urzędu - bądź spokojny, w poniedziałek pójdzie pytanie do konserwatora czy dał zgodę na kebabowy neon (i przy okazji inne na Placu), a jeśli nie dał - to prośba o interwencję. My Żoliborzanie nie należymy do takich, co to tylko w internecie potrafią się mądrzyć ;) Przy okazji sprawdzimy jak działa służba konserwatorska... P.S. Warto czasem klikać w linki w sygnaturkach użytkowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: Brawo Hrderduch!!!! IP: 88.141.47.* 12.12.09, 07:48 Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopie...ie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sku...syna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, zabijaka, oto modlitwa Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: niestety - tylko kebab 12.12.09, 22:14 mnie straszy i kiosk, i budka MZK, i teraz neon. może kiedyś mi się opatrzy, ale dziś straszy. "władze ustaliły" - no proszę Cię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoliborzanka pogorszenie jakości IP: *.acn.waw.pl 19.01.10, 12:34 Zamawiałam już chyba 3 razy w tym raz jadłam na miejscu, wszystko było super do tej pory. Mięso jakieś niesmaczne sosów starczyło na 3 kęsy, ryż, ziemniaki mocno średnie. Moje rady: dawajcie więcej sosów, bo to przecież jakiś żart, tyle jest mięsa, a oszczędzać postanowiliście na sosach? Szczególnie, że zaznaczyłam, że proszę o dodatkowe - w związku z tym nie dostałam nic na mięsie, tylko dwa malutkie do dwóch dużych dań w tych śmiesznych pojemniczkach co się chyba sosu mieszczą dwie łyżeczki. Myślałam, że zjem coś smacznego a to się ledwo dało tknąć. Byłam fanką do teraz, więc mam nadzieję na poprawę, jeśli jeszcze dam szasnę, ale to na pewno nie w najbliższej przyszłości, bo się na prawdę mocno zraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoliborzanka Re: pogorszenie jakości IP: *.acn.waw.pl 19.01.10, 12:34 chodzi oczywiscie o dostawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc zakaz palenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 18:57 Neon mi nie przeszkadza. W przyszlym tygodniu sprawdze jak smakuje jedzenie, ale chce sie tylko dowiedziec czy w lokalu bedzie zakaz palenia, bo w kawiarni obok niestety bedzie mozna palic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: zakaz palenia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.09, 19:49 Witam, postaram sie odpowiedziec w miare na wszystkie pytania... po pierwsze:nie mowie ze wszytsko bedzie super hiper,bo to kwestia gustu,w kazdym razie...staramy sie bardzo o estetyke etc po drugie:konserwator,architektury etc...opanowane:)wszystko z projektami,zatwierdzeniami,bo tak trzeba,ale na ten temat tlumaczyc sie nie musze. PO trzecie:cenie sobie kazda wypowiedz tutaj i nie bronie sie przed niczym,i nie traktuje jako atak,poniewaz wiem na jakich zasadach dzialam i wazna jest dla mnie kazda opinia czy sugestia,a tym bardziej wazne dyskusje miszkancow. co do dekoracji,jedzenia etc to wszystko kwestia gustu i smaku.coz..powyzej zalaczony jest link gdzie zdradzono w tvn warszawa kilka tajemnic lokalu,ktore rozwieja juz kilka watpliwosci. chociaz troche. co bedzie to bedzie,to podejscie jak w kazdym biznesie,zawsze jest ryzyko..ale zawsze trzeba byc dobrej mysli i tyle. teraz czas zajac sie przygotowaniami do srodowego otwarcia.. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: zakaz palenia? 11.12.09, 20:05 A co to znaczy opanowane? Czy macie zezwolenie na neon od konserwatora zabytków? Czy nie? Dlaczego nie musisz na ten temat się tłumaczyć? To nasza dzielnica, nasze miejsce, nawet lokal należy do nas wszystkich, bo do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Re: zakaz palenia? 11.12.09, 20:38 donkej napisała: > A co to znaczy opanowane? To co napisała. > Czy macie zezwolenie na neon od konserwatora zabytków? > Czy nie? A ziobro cie to obchodzi czy ma czy nie ma, urzędu sprawa a nie domorosłego Pawki Morozowa. > Dlaczego nie musisz na ten temat się tłumaczyć? Bo jest wolnośc i demokracja, twoja komuna padła juz dośc dawno i towarzysz z komitetu blokowage nie ma nic do powiedzenia. > To nasza dzielnica, nasze miejsce, nawet lokal należy do nas > wszystkich, bo do miasta. To także moja dzielnica a ja gardze moherami i tą waszą "polskością" i popieram wszystko co tylko niszczy ten zaścianek. Chcesz decydować? Zapłać 30 tysięcy czynszu na miesiąc plus inne opłaty i sobie rządź tetryku. Na razie do budy, A włascicielce sugeruję monitoring zewnętrzny całodobowy, możesz byc pewna skarg, wezwań SM czy policji do wyimaginowanych bójek czy naruszeń porządku. Dziadygi nie odpuszczą, szczególnie jak zobaczą ruch w interesie, coś jak terroryści z zielonego mazowsza. Wstyd być Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabinia Re: zakaz palenia? IP: *.centertel.pl 12.12.09, 21:33 no to kebab na drogę i ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: zakaz palenia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.12.09, 19:50 ...tak bedzie zakaz palenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.12.09, 10:02 Drodzy Państwo.. nawiazujac do postu ktory to mowi"ze dziwi sie ze ja wogole to odpisuje"to powiem tak,pisze tu bo zawsze uwazam ze nalezy sie informacja ludziom na pewne tematy,ale oczywiscie zgadzam sie tez z tym,ze tlumaczyc sie tu nie mam obowiazku z czegokolwiek.To fakt ze kazdy moze wyslac pisma z zapytaniami gdzie chce w sprawie naszego neonu i pozostalych,w koncu to wolny kraj prawda..wiec droga otwarta..tylko ze do tego wszystkiego jest potrzebna odrobina wybrazni..ze lokal ktory powstaje w takim miejscu moglby zadzialac bez zezwolen??:)..no akurat wlasnie nie w naszym kraju:)..co do gustow i smakow sie nie dyskutuje,powtarzam,i znajda sie tacy co pochwala,znajda sie tacy co beda krytykowac w ten bardzo dyskryminujacy sposob..problem w tym,ze kazdy kto otweiraz swoj wlasny biznes musi sie bardzo dobrze z tym liczyc,jako kolejny element jego dzialalnosci..my zawsze wliczamy tez ryzyko,i tu akurat wliczone jest ono od samego poczatku.Pytanie jest tylko co dalej???z jednej strony odechciewa sie juz czegokolwiek otwierac patrzac wlasnie na podejscie naszych rodakow,a z drugiej strony naklady inwestycyjne i plany: co zrobic by bylo ciekawie ,smacznie,milo i ladnie nie tylko dla naszych zwolennikow ktorych jest cale mnostwo..poszly juz zbyt daleko..powiem tak...nie jestem czlowiekiem ktory latwo demotywuje sie w zyciu,ale po raz pierwszy zdarzylo mi sie zalowac ze weszlam w jakakolwiek dyskusje(myslalam ze naleza sie informacje ludziom ktorzy tworza klimat Żoliborza i walczyli o to aby nie byl to tzw "plac bankowy".Widze jednak cos zupelnie odwrotnego.Liczylam bardziej na opinie Żoliborzan co mozemy zrobic,co jest zle,co dobrze,co aby bylo fajniej dla Panstwa etc etc..Widze jednak ze to wszytsko generalnie bez wiekszego sensu..gdyz tak jak ktos napisal powyzej..jeszcze nia dziala a smierdzi,jeszcze sie nie otworzyl a ktos sie zatrul itd itd..Dziwne jest tylko ze np..skoro juz idziemy a ta strone nikomu z Panstwu nie przeszkadza np ta buda z kebabem jakze ukochanego przez Panstwa Pl Wilsona-na smaym jego srodku zreszta...tylko nie tedy droga..ta bude tez prowadzi czlowiek ,ktory chce zyc,zarabiac... Mam nadzieje tylko ze kazdy z Panstwa oceni nas PO otwarciu a nie przed..poniewaz wtedy beda to dla mnie naprawde bardzo bardzo wazne opinie czy sugestie,teraz pozostajac z wielkim szacunkiem do kazdej tu wypowiedzi zakoncze "dyskusje"bo zaczelo zapedzac sie to w strone tej "modlitwy"przytoczonej przez kogos powyzej...a nie o to naprawde chodzi. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 12.12.09, 15:16 Julka, mam dietetyczne medyczne bany na większość tego, co serwują restauracje z orientalnych okolic, ale jak mamę kocham, po tym, co tu przeczytałam, pierwszego dnia meldujemy się u Was z całą ekipą... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.12.09, 15:21 ...a ja chetnie skorzystam tez;))))))))))) Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 12.12.09, 17:15 > Liczylam bardziej na opinie Żoliborzan co mozemy > zrobic,co jest zle,co dobrze,co aby bylo fajniej dla Panstwa etc etc. No to przecież wyrażamy opinię - szyld jest zły, byłoby fajniej dla nas gdybyście go zmienili - naprawdę nie ma się o co obrażać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dds Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: 209.62.95.* 12.12.09, 17:26 wilson05 napisał: > No to przecież wyrażamy opinię - szyld jest zły, byłoby fajniej dla nas > gdybyście go zmienili. Kto to jest "nas"? Dla mnie szyld jest idealny, pasujący i nie widzę najmniejszej potrzeby aby mieli go zmieniać. O gustach podobno się nie dyskutuje, jeden woli ogórki a inny ogrodnika córki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.12.09, 17:47 ja sie nie obrazam absolutnie :)...chodzi mi PO otwarciu,bo na razie naprawde nie ma czego oceniac... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 12.12.09, 21:14 > ...chodzi mi PO otwarciu,bo na razie naprawde > nie ma czego oceniac... To znaczy, że już zdemontowaliście neon? :-D Zresztą po raz kolejny piszę: nie oceniam neonu jako takiego, ale fakt ewentualnego braku zgody konserwatora. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 12.12.09, 22:09 trochę jednak neon oceniasz... przyznaj się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 23:27 A co z naszym kebabem przy Merkurym ? Jak myślicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.acn.waw.pl 13.12.09, 06:22 Czytam ten wątek i jestem przerażony, kogo mam za sąsiadów. „Mam 26 lat, wszystko widziałam i wiem lepiej”. „Moje miasto”, „mój plac”, ja tu mieszkam, przybłędy won. Ludzie, co jest z wami? To dziedziczne czy nabyte podejście? I to u (stosunkowo) młodych ludzi? Ja mam trochę więcej lat, do tego trochę doświadczeń które upoważniają mnie do dyskutowania i o biznesie, i o estetyce. Czy wy czytacie samych siebie? Dyskusja o wystroju witryny na poziomie „ohydne i straszy”? Rozumiem, że większość narodu jest po wychowaniu plastycznym na poziomie 4 klasy szkoły podstawowej, ale TO mają być argumenty? Mój grajdół (***rwidołek), dziadwpowstaniuojcieczakomunyjatędydoszkoły… mnie dać, po mojemu zrobić? Dorośli (podobno) ludzie? A co żeś, artystka ze spalonego teatru jedna z drugą, zrobiła dla tego placu? Ja ze swojego okna widzę pomalowany przez takiego „estetę” na żółto z czarną zezowatą mordą talerz anteny satelitarnej. To ci nie przeszkadza? Porzucane na całe tygodnie przyczepy i samochody z reklamami też nie? Beje są o.k.? Dzisiaj żebrak normalnie rozleciał się w szwach i siedział tak zasikany i zakrwawiony na chodniku tego cuda urbanistyki i architektury. Ruszył kto swoje jaśnie wielmożne cztery litery, żeby wezwać jakieś służby? (nie, nie ruszył. Gdyby była niedziela, zrozumiałbym, że spieszyli się ludzie do kościoła. No ale była sobota akurat). Buda z bakteriami przed wejściem do parku w porządku? Dziadowskie sklepiki z dwiema szmatami na krzyż, kiedy po bułki zaraz będzie trzeba na Bielany jeździć? (a te 125 to sobie weź i wkręć) Bo się arystokracja nie godzi na sklep spożywczy u siebie i jedyne, co umie, to mieć pretensje do sąsiadów, bo oni też nie? Burdel na kółkach zostawiany przez straganiarzy (pardon, kwiaciarki) na koniec każdego dnia to dla odmiany taki ładny? Buda z blachy falistej z gazetami nie razi wysublimowanych gustów? Dzikie parkingi w porządku? Bo moje, bo krew przodków, spuścizna (ze schodów) wuesemu i tu się okopiemy i tak będziemy siedzieć? Nie mogłem się doczekać, kiedy będę mógł idąc przed południem te swoje paręset metrów do pracy zjeść pod domem bułę i dostać kawę na drogę, jak w każdym normalnym miejscu. Witryna Amritu nie jest cudem, ale żeby o niej dyskutować, trzeba mieć jakieś podstawy. A czytam wypowiedzi osób, które nie odróżniają neonu od szyldu i szyldu od afisza. Ale wiedzą lepiej. Na każdy temat. Normalnie mnie ręce i cycki opadli. Jedną mam prośbę: wypowiadajcie się w swoim imieniu, albo zbiorczo, ale żeby było wiadomo, o kogo chodzi. A nie za wszystkich. Bo jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, że tu sami tacy ludzie mieszkają i ekspresowy most i stacja przesiadkowa metra na Pragę to jedyny sposób, żeby nas jakoś uratować. Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinatra12 Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 07:30 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wienio Normalnie,czytam i oczom nie wierzę IP: *.chello.pl 13.12.09, 08:48 jak wychodzi na moje. W pokrewnym wątku napisałem że Plac Wilsona to zasyfiały i zasrany zaścianek,przede wszystkim za sprawą jego mieszkańców. Reakcja była typowa:"odczep się od Żoliborza i jego mieszkańców","jak Ci się nie podoba to nie przyjeżdżaj". A wystarczy przeczytać ten wątek od początku,żeby nabrać pewności że nie warto się tu zatrzymywać.Plac Wilsona można swobodnie pominąć na mapie Warszawy.Można go objechać z lewej,z prawej albo dołem. A jego mieszkańcy niech się kiszą sami w swoim zaśmiardłym sosiku. Na szczęście Plac Wilsona to nie jest cały Żoliborz.To antyreklama Żoliborza,to jego parodia.To zatęchłe miejsce pełne frustratów. Julka,po co Ci to było? Jest tyle innych miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Normalnie,czytam i oczom nie wierzę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 09:07 ...ale nie 5 osób tworzy klimat Żoliborza..więc...damy radę! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Normalnie,czytam i oczom nie wierzę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 09:35 ...ale nie 5 osób tworzy klimat Żoliborza..więc...damy radę! ;-)poza tym wszedzie gdziebyśmy sie nie znalezli znalazłyby sie osoby z nami jak i przeciwko nam...tak jak tu,pokazujac od poczatku co sie ni epodoba.Ta postawa zla do konca nie jest bo kazdy ma prawo opinie swoja wypowiedziec,kwestia tego tylko wlasnie ze wczesniej nikt nie rozglada sie dookola jak to ktos napisal powyzej.Ja poza tym przyzwyczajona jestem juz do naszej Polskiej mentalnosci.Ja nie wstydze sie tego co robie,czym sie zajmuje i w czym chce sie rozwijac.Chce budowac swoja firme Amrit i jesli nie uda mi sie to AKURAT na Żoliborzu,nie odbiegajacym ani wyrozniajacym sie NICZYM od innych dzielnic naszej stolicy,napewno nie bede z tego powodu plakac ani rwac wlosow z glowy:)licze sie ryzykiem w kazdym miejscu w ktorym sie pojawiamy i z takim przeswiadczeniem -ze sa i tacy ktorzy z zalozenia sa przeciwni wszystkiemu..idziemy do przodu dzialajac najlepiej jak jestesmy tego nauczeni i najlepiej jak potrafimy.Co z tego wyjdzie,czas pokaze.Warszawa jest duza,Polska takze;)A reklama zostanie.Bo nie neon tak naprawde bedzie dla mnie reklama(czy zaraz ktos tu napisze ANTY reklama):))wszystko czas pokaze,wszytsko czas zweryfikuje.Nie ma problemu,co bedzie to bedzie,ja zawsze tak do tego podchodze. W kazdym razie dzieki za to ze "bronicie nas",ale naprawde nie trzeba bo chyba warto zyjac w tym kraju uodpornic sie na tego typu"sytuacje";)cokolwiek bysmy nie napisali bedzie zle...a i tak kazdy ma prawo do wlasnego zdania i nic tego nie zmieni..naprawde za kazdym razem bede wracac myslami do "modlitwy "napisanej przez kogos powyzej...a szkoda.Bo w koncu wszyscy zyjemy w tym kraju...MY POlacy...???? Bardzo goraco PPOZDRAWIAM wszystkich i pedze zajac sie przygotwaniami do srodowego otwarcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Brawo Lukka! 13.12.09, 11:31 Demencja i starośc to nie wiek, to stan umysłu jak widać. Jest ich garstka a utrudniają życie milczącej większości, wszędzie tylko w tym skansenie martyrologia z pseudoekologią i nieograniczoną złośliwością w parze. Jedna ważna uwaga do Julki. Nie możesz na krok, na milimetr im w niczym ulegać ani ustąpić bo Ci zyć nie dadzą, oni są jak trąd dasz palec to rękę zeżrą całą. Trzymaj się prawa a drani olewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Brawo Lukka! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 15:15 Dzięki,prawa się trzymam i w razie ...co jest prawo;) Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 13.12.09, 13:05 lukka napisał(a): A co żeś, artystka ze spalonego teatru jedna z drugą, zrobiła dla tego placu? inicjatorom akcji "plac bankowy" chyba jest głupio przypominać o swoich zasługach, więc ja przypomnę. to dzięki ich akcji, wspartej przez media, citibank i ponury sklep z butami wyniósł się z lokalu, o którym piszemy. Dzisiaj żebrak normalnie rozleciał się w szwach i siedział tak zasikany i zakrwawiony na chodniku tego cuda urbanistyki i architektury. Ruszył kto swoje jaśnie wielmożne cztery litery, żeby wezwać jakieś służby? a ty ruszyłeś? ty widziałeś. ja na przykład nie byłam wczoraj na Placu. to taka spychologia społeczna. nie podoba ci się toi toi przed parkiem, kiosk, kwiaciarki, źle parkujące samochody. rozpocznij inicjatywę, żeby je usunąć. taką inicjatywę rozpoczęli ludzie, którzy usunęli citibank. za kilka lat ludzie twojego pokroju, ktorzy teraz z taką łatwością wyzywają przeciwników neonu będą krzyczeć, że wielki neon amrit kebab oszpeca plac, tak jak kiosk, toi toi i parkujące wszędzie samochody. uwagi o artystkach ze spalonego teatru mogłeś sobie darować, bo to nie wnosi niczego do dyskusji. a poza tym nie wiesz, o kim piszesz, więc skąd taka łatwość obrzucania epitetami? życzę amrit wszystkiego najlepszego, żeby serwowali dobre jedzenie i stali się punktem orientacyjnym i towarzyskim placu. tak jak pisalam wyżej, sądziłam, że obecność właścicielki na tym forum będzie okazją do wymiany zdań, oczekiwań, poglądów i uwag. jednak ona zastrzegła się, że możemy mówić tylko o tym, co zobaczymy po otwarciu. podejrzewam, że ci, którzy sensownie skrytykują cokolwiek w wystroju lokalu albo w podawanym jedzeniu też nie zostaną wysłuchani, lecz wyzwani od "protestantów" (bardzo mi się to skojarzenie p. Julki spodobało, nota bene:)) tylko, że wtedy będą mogli po prostu nie chodzić do tego lokali. natmoaist ci, którym nie podoba się neon, będą go musieli oglądac, ilekroć znajdą się na placu. albo z własnych okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 15:22 dziękuje za życzenia powodzenia,będe się starać aby nie powstydził sie nikt za to miejsce,zapeniam też ze jesli chodzi o opinie po otwarciu,chetnie wszystkim sie przyjrze.W tej chwili naprawde nie ma czego komentowac.Rozmawiajmy PO czyli o rzeczach ktore ewentualnie bedziemy mogli zmienic etc...o wystroju nie mowie,bo jest on juz zrobiony wiec drugi raz scian burzyc nie bede;)ale o pozostalych rzeczach zawsze chetnie wymieniamy opinie(tak jak robimy to do tej pory na Kondratowicza)lokal juz kilka razy przechodzil tzw metamorfozy zgodnie z sugestiami Klientow(oczywiscie te,ktore byly mozliwe do zrealizowania)Mam nadzieje ze tu rowniez sie uda wszystko. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
cyryl2000 Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 14.12.09, 16:51 Szanowna Pani. Odnosząc się do Pani uwagi (i kilku innych podobnych uwag na ten temat) o braku konieczności okazywania posiadanych zezwoleń, dopuszczeń, itd., chciałbym dodać, i proszę tego nie traktować osobiście, że byłoby nam wszystkim dużo wygodniej, gdybyśmy normą uczynili ich okazywanie. Rozumiejąc chęć zachowania w tajemnicy szczegółów umów handlowych, receptur, technologii czy zasad organizacji pracy, nie rozumiem czemu zachowywać w tajemnicy decyzje urzędnicze. Legalność nie jest niczym wstydliwym. Wstydliwe natomiast jest wygłaszanie oświadczeń i obietnic które nie znajdują potwierdzenia w rzeczywistości. Społecznie byłoby nam lepiej, gdybyśmy mogli w każdej chwili sprawdzić kto stoi za różnorakimi zgodami lub odmowami zgody, w oparciu o jakie przepisy podejmujący decyzję jej dokonał. Innymi słowy mówiąc ile wokół nas jest prawa, a ile bezprawia. Osobie od lat prowadzącej firmę powinno na tym szczególnie zależeć. Proszę też zauważyć, że ani w poprzednim, ani też w tym poście nie wypowiadam się a temat Państwa kuchni, wystroju, pochodzenia kapitału, estetyki rzeczonego neonu. Proszę więc o nie umieszczanie w zbiorze nieżyczliwych i zawistnych oszołomów. Upodobanie do legalności nie jest również wyrazem peerelowskiej nostalgii ani żadnym ORMO sentymentem. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
minetta.dobuzzi Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 14.12.09, 17:13 Zapomniałeś o jednym, najpierw pokaż kto prosi, daj skan swojego dowodu osobistego, zaświadczenia o nie karalności, dokumentu z miejsca pracy itp. Sam piszesz "byłoby nam wszystkim dużo wygodniej, gdybyśmy normą uczynili ich okazywanie", bo chyba nie masz nic do ukrycia, prawda? Transparentności mówi TAK, tyle że pełnej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 14.12.09, 19:32 Zapomniałeś o jednym - kto komu płaci. To obywatele płacą podatki, z których finansowane są urzędy. I jeśli obywatel ma ochotę się dowiedzieć jak wydawane są jego pieniądze, to ma prawo przyjść do urzędu i żądać pełnej informacji, a urzędnik nie ma prawa żądać od niego spowiadania się po co mu to, dlaczego i jaki ma pesel. Podobnie pani Julka odpowiada na nasze pytania (choć nie wszystkie ;) bo przecież to my będziemy kupować te pyszne kebaby i zostawiać jej nasze pieniądze. Choć oczywiście przedsiębiorca, w odróżnieniu od urzędnika państwowego, nie ma obowiązku odpowiadania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 20:48 odpowiadam odpowiadam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cyryl2000 Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 14.12.09, 22:53 Ktokolwiek, osoba fizyczna czy prawna, kto publicznie twierdzi, że posiada wymagane prawem pozwolenie na rzeczy (działania) wymagające takiego pozwolenia, musi się liczyć z tym, że zostanie o okazanie takiego pozwolenia poproszony. Więcej, musi się pogodzić z tym, że poprosi go o nie bezdomny i karany. Naturalnie nikt nie jest zobowiązany do okazywania każdemu kto tego zażąda żadnych dokumentów. Ale w takiej sytuacji każdy zainteresowany ma prawo zwrócenia się do instytucji uprawnionych do dokonania kontroli o zbadanie stanu faktycznego. Co więcej – co może się wydać szokujące – mamy do tego prawo, nawet jeśli zobowiązane do posiadania koncesji (w szerokim znaczeniu tego słowa) osoby lub firmy, nie zapewniają publicznie o ich posiadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 15.12.09, 01:40 minetta.dobuzzi napisała: > Zapomniałeś o jednym, najpierw pokaż kto prosi, daj skan swojego dowodu > osobistego, zaświadczenia o nie karalności, dokumentu z miejsca pracy itp. Sam > piszesz "byłoby nam wszystkim dużo wygodniej, gdybyśmy normą uczynili ich > okazywanie", bo chyba nie masz nic do ukrycia, prawda? Transparentności mówi > TAK, tyle że pełnej. Coś co ci się chyba pomyliło złociutka i pięknym nicku. To nie cyryl2000 otwiera publiczny lokal w centrum naszej pięknej dzielnicy i to nie on powinien się tu przedstawiać, a już tym bardziej prezentować swoje dokumenty. Widzisz tę subtelną różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 01:35 Tak, neon/szyld nie jest piękny. Tak, jest chyba nawet brzydki. Tak, Julka pisze długie wypracowania z których nic nie wynika. Naprawdę, nie chodzi o jedzenie. Tak, jedzenie będziemy oceniać później. Prawda jest taka, że zrobiliście swojemy lokalowi tandetny neon. Czy cokolwiek to jest. Naprawdę, jest tandetny i nie pasuje do tego miejsca. To że wokół jest tyle innych tandetnych rzeczy, nie oznacza że mają powstawać kolejne. Więc może zamiast robić taki neon trzeba było ZOBACZYĆ co jest obok, a potem pomyśleć że to nie Milanówek (bez urazy) tylko jednak TEN NIESZCZĘSNY PLAC. I że mogą być problemy. I że powstanie słuszne oburzenie. Wszystkim, którzy narzekają na "Polactwo" życzę jak najszybszej przeprowadzki w inne miejsce. Serio. Tam nie będzie Polactwa, a tu będzie przyjemniej. Są pewne normy społeczne, jest prawo, są też wartości i historia. Warto o tym pomyśleć. Zanim powiecie o "Polactwo". Wasza logika jest taka, że należy się cieszyć, że w ogóle coś się zmienia. Jakość nieistotna. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 09:00 O gustach się nie dyskutuje. Co do "polactwa" i "polskości jako choroby psychicznej" to fakty są nieubłagane. Co do mnie to dużą część roku przebywam w cywilizowanym kraju, do skansenu muszę jednak często wracać. Powód? Nigdzie na świecie nie zarobię tak dużo, tak małym nakładem sił jak tu, na ciemniakach doskonale się zarabia. Jak to powiedział PISuarowy guru "ciemny lud wszystko kupi". W odróznieniu od większości zarabiam w skansenie a wydaję w świecie. Ten plac jest niczym specjalnym, przestańcie sie pogrążąć, te napuszone debilny teksty są śmieszne. Zaorać i parkingi porobić. Wartości? Hahhahaahhaa To co, mają krzyż powiesić? Twoja logika jest jak "katolicka demokracja" albo "cnotliwa prostytutka". Odpowiedz Link Zgłoś
beciaa Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 09:51 no i teraz juz wszystko jasne! pokazales swoj poziom....chyba nikt nie ma watpliwosci, ze jestes kwintesencja tego co nazywasz polactwem....zal mi ciebie, ale mimo to zycze ci powodzenia! dziwie sie tylko, ze skoro jestes takim swiatowcem, to zagladasz na to zapyziale forum.....ale "polacwto" tak wlasnie ma Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 10:36 Ej, nie dyskutujcie z osobą chorą - jemu się terapia bardziej należy: nikt zdrowy psychicznie nie przyczepia się tak maniakalnie do jakichś urojonych tez o pochodzeniu czy religii. To jest tutaj nie przypiął ni przyłatał. On w ogóle nie wie i nie rozumie o co chodzi. Mówi się "lekarz kazał potakiwać". Albo zgłoście do admina jeśli jego wypowiedzi trącą nietolerancją, szerzeniem nienawiści i tym podobnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch [...] 16.12.09, 11:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 11:21 mam takie przeczucie, że w "normalnym świecie" Ty też nie byłbyś taki do przodu p.s. Kopernik była kobietą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 12:06 A załozymy się? Całe życie pracuje na obraz bogatego chama i nuworysza, strasznie mi się to podoba, moim idolem jest były poseł Piotrek Misztal. Nic nie poradzę że jestem od innych lepszy, mądrzejszy czy bystrzejszy, tak już jest. Patrz, do tego nawet i wyższy, mam sporo ponad 190... Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 12:10 ooo, to super - będziesz miał neon Amrit Kebab akurat na wysokości oczu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.chello.pl 16.12.09, 14:23 Jeżeli chodzi o neon, to jest on nieproporcjonalnie duży. Liternictwo jest poprawne, barwy też. Jeżeli kebaby będą smaczne a porcje duże, jak sugeruje ten neon, to niech sobie wisi. Jeżeli tak nie będzie, to być może, co do niego sprawdzi się przepowiednia Nostradamusa w mikroskali żoliborskiej i neon diabli wezmą (trzeba się ubezpieczyć!). Na razie kebabowni życzę powodzenia. Pozdrawiam! Post scriptum W kanale Discowery w telewizji podawali, że przyrodzenie męskie wieloryba ma 2 metry wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 16.12.09, 10:08 nie chodzi o gusta, ale choćby o proporcje tego "szyldu" do witryny i dopasowanie go wielkością do otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placwilsona Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.acn.waw.pl 16.12.09, 13:08 Twoje "Polactwo" to społeczeństwo, a nie kraj. Zostaję dla kraju. Nie wiem czym jest dla Ciebie Polska, skoro zachęcasz innych do emigracji godząc tym samym w i tak nie najlepszą gospodarkę. A jak gospodarka padnie i z nią cały kraj to nie wiem o jakiej przyjemności będziesz mówić. Owszem, nam będzie przyjemniej. Na szczęście staram się otaczać jednostkami wyjątkowymi, to pozwala mi przetrwać, a gdy nie daję rady wyjeżdżam na Południe podładować baterie. Normy, wartości i uwarunkowanie historyczne nakazują malkontenctwo? A to ciekawe. Mnie martwi dzisiejsza historia narodu polskiego, mam nadzieję, że z postępem efektu cieplarnianego przyjdzie zmiana nastawienia społeczeństwa. Jakość będzie jak wejdziesz do lokalu. Na razie dyskutowaliśmy jedynie o guście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 22:20 Nie malkontenctwo, tylko wołanie o przestrzeganie norm społecznych i prawnych. Jak dla mnie normy społeczne to również te estetyczne. To nie jest "tylko gust". Jakość, jak wejdę do lokalu? Aha, a na zewnątrz to już nieistotne;) Polska taka fajna, a społeczeństwo do dupy. Dziwne rozumowanie. Jakoś nam ta emigracja na razie nie zaszkodziła. Tylko w Londynie często słychać k... na ulicy. Ja się cieszę, że takie dobra zostały wyeksportowane. Ekonomicznie, portugalia i hiszpania jakos przezyly takie emigracje i maja sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 22:24 a skoro juz przy kebabach jestesmy, tutaj tez ktos chcial dobrze, ale przy okazji zamontowal taka piekna rure z pominieciem prawa: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,90134,7300193,Dom_nad_kebabem_zamienil_sie_w_wedzarnie.html i co, mam plakac ze biedny biznesmen jest szkalowany przez malkontentow? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.09, 23:14 ..tak...gosc zrobil to samodzielnie i w dodatku wbil sie w komin zbiorczy "bloku"w ktorym wynajmuje lokal.... od razu uprzedze pytania:w naszym lokalu na szczescie nie ma wspolnych kominow i nie przechodza przez nasz lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 16:20 Ja tam nie wiem. Wszędzie szaro, ponuro tak martyrologicznie. A tu takie coś świeci. No i bardzo dobrze. A dziadki - jak wam nie pani - to na cmentarz małe światełka oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralph Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.aster.net.pl 17.12.09, 20:49 Przed otwarciem setki postów, a teraz (2 dni po otwarciu) ani jednego. Czy to nie jest chore? Napiszcie coś! Kto był? kto jadł? jak smakuje? jaka obsługa? jaki klimat w środku? Co z Wami ludzie? A może w kolejce cały czas stoicie? ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donkej Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 21:37 Takiś głodny, żeś nie dostrzegł nowego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
hrderduch Tetrycy nie piszą bo liżą rany ;-) 17.12.09, 21:58 Taki sukces Amrit-u ich omal nie zabił, żrą Validol, piją Melisę i kombinują jaką gdzie skargę wysmarować i na co. To straszne! Nikomu neon nie przeszkadza poza wiadomym gronem. hahahahaha Klienci głosują portfelami, to co mają pisać wieczni malkontenci? Że zbyt ożywiony będzie Wilson Platz? A sama knajpka taka jak być powinna, żarcie doskonałe, ayran lepszy niż na Kondratowicza. Pozytywnie, zdecydowanie pozytywnie. Minusem jest brak miejsca do zaparkowania a łazić mi się nie chce, słupków nawalone jak u Ruskich rakiet. Trzeba będzie brać kartę niepełnosprawnego od sąsiadki i stawać na awaryjnych na przystanku ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.057.c73.petrotel.pl 18.01.10, 00:39 wpadne do amrit, bo dużo dobrego się nasłuchałem... ja mam zaufanie do Sahary, ale może się to zmienić ;) Do szczekających pań i panów - włączcie sobie radyjko, pomódlcie się, może wam przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavvello Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.01.10, 23:18 Żarcie jak żarcie. Są gorsze kebabownie w Warszawce ale też są zdecydowanie lepsze. Natomiast na pierwsze miejsce zdecydowanie wysuwa się neon. Jak dla mnie BOMBA !. Szkoda, że nie jest "ciut" większy oraz, że nie wali intensywaniej po oczach. Grunt to REKLAMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.chomiczowka.waw.pl 19.01.10, 20:10 Moim zdaniem niepotrzebnie się tutaj podniecacie lokalem, niepotrzebnie piszecie o wystroju, neonie itd. To chyba problem właściciela a nie Wasz. To oni zarabiają na tym pieniądze a nie Wy. Przez te parę minut w którym piszecie posta oni maja nabite na kasę paręnaście złotych a Wy?? tracicie bez sensu czas.. No chyba ze za pisanie postów na temat Amrita chcecie jakieś akcje firmy. A Julka jest tylko żoną właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka do"sasiada":) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 20:42 tak :)Julka jest żoną właściciela i jest właścicielka:) Każdy ma prawo do własnego zdania,i jeśli to komuś pomaga pisanie tu,ja nie mam nic przeciwko temu,wolałabym jednak opinie czy żale na firmowego maila,wtedy mam pewność że niczego nie pominę,a staramy się odpowiadać na wszystko w miarę możliwości.Ale..pomińmy to..;) Ps:mam prośbę,jeśli naprawdę jesteś"sąsiadem "czyli mieszkańcem tego bloku i dojdzie pewna korespondencja"pocztą"....proszę o kontakt na maila naszego.Dzięki..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maars Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 11:11 Kebabowcy juz tak maja: warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7473287,Pomyslowosc_nie_zna_granic___dzika_reklama_na_chodniku.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.10, 11:44 ..jak widać nie wszyscy!!!.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maars Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.10, 23:34 a zgoda konserwatora na ten przyduzy neon jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Badziewie IP: 94.75.121.* 25.01.10, 19:13 Myślałem, że będzie jakieś miejsce gdzie kawka, gazetka, wino, ciacho, sałatki (a'la Tarabuk czy Kafka). Cóż, trzeba było zwizytować co nam wcisnęli. Zawód. Typowa atmosfera fast foodu, wystrój przeciętny, reklama rzeczywiście straszna (przez to drzwi niziutkie i wyglądające groteskowo). Ale za taką maszkarą mogła się kryć świetna kuchnia. A gdzie tam! Przypalona pita, sosu mało. Dobrze, że chociaż obsługa sympatyczna! Może dlatego jeszcze raz przyjdę (choć znajomi, nie mający nic wspólnego z tym forum ;->, też zawiedzeni!) i spróbuję dać się przekonać. Nie ma co gadać, miejsce gwarantuje Wam obrót. Ale jak się skończy umowa to pewnie powiedzą Wam "adios". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Badziewie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 00:20 ..kawka ciacho sałatki będą po sąsiedzku.. a my fast food-em jesteśmy bo i mieliśmy takim być.. a co do umowy...hmmm więcej nam nie trzeba:) Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dreamhost.com 26.01.10, 13:50 Chłopak który przywozi jedzenie przy większych zamówieniach oszukuje na cenie zamówienia, żeby na złotówkę lub dwie to bym to olał, żeby zdarzyło się to raz, ok, pomyłka ale usiłować walnąć klienta na dychę z hakiem to przesada lekka moim zdaniem. Tłumaczy się że tak mu napisali lub powiedzieli i bez sprzeciwu zgadza się na tyle ile byc powinno. W czym jak w czym ale w rachunkach to ja jestem akuratny. Informuje uprzejmie że przy następnej dostawie nagram go profilaktycznie na dyktafon, jak zawyży cenę dostanie w pysk i to bardzo konkretnie, bardzo proszę o poinformowanie w/w osobnika żeby nie był zdziwiony. Tak żeby za bardzo w głowie nie szukał który to z wydymanych(prawie) się uzewnętrznia to dodam że nie była to dostawa wczoraj. Przy okazji mam pytanie, dlaczego zamawiając przez telefon nie przywozi dostawca paragonu????? Jesteście chyba jedyna taką firmą w Warszawie! Co na to skarbówka? A może paragon dajecie tylko koleś dostawca sobie go chowa i pisze durną karteczkę? Żarcie dobre, jak zawsze trzyma poziom i bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 14:43 Witam Pana, bardzo prosze o konkretna informacje na maila info@amrit.pl na jaki adres byla dostawa i o jaka kwote chodzilo,a takze o to by opisal Pan mniej wiecej kierowce.Zalezy mi na tym i bede bardzo wdzieczna.jest to pierwsza tego typu informacja ktora bardzo mnie zirytowala i nie pozwole by pracownik oszukiwal zwyczajnie Klientow.Chce takze zrekompensowac Panu strate w ramach przeprosin dlatego wdzieczna bede za info na maila. Pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko dziekuje za dobra koncowa opinie, Przepraszam,wstyd!jak widac ciezko jest znalezc uczuciwych pracownikow nawet na szanowanym i klimatycznym Zoliborzu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dreamhost.com 26.01.10, 14:49 To był taki szczupły, dośc wysoki chłopak, ja wiem, dwadzieścia kilka lat. Nie oszukał mnie bo się nie dałem,a na rekompensacie na prawdę mi nie zależy, chodzi o to że szkoda Pani cięzkiej pracy marnowania przez gó...arza. Maila podeślę, tyle że nie z tego komputera. Pozdrawiam i prosze tego nie brac do siebie! Doskonale wiem że to nie Pani wina, pluję sobie w brodę że napisałem to tu a nie na Pani maila, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 15:34 Prosze Pana, to bardzo dobrze ze Pan pisze za to bardzo dziękuje!!!to dla mnie podstawa aby moja firma cieszyła się dobra opinia(jak na razie tak jest i coraz to więcej ludzi nas odwiedza)ale proszę wierzyć,że naprawdę ciężkie są zawsze początki,a szczególnie trudno jest znalezć uczciwego pracownika niestety...a mi przykro,że oddaliśmy serce aby wszystko grało,a ciężko jednak się to wszystko "dociera"...nie mniej jednak dziekuje!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie 26.01.10, 22:01 pracownik nie musi być z Zoliborza, może być równie dobrze z Ochoty, Piaseczna albo Radomia. chyba, że macie taką zasadę, że na dostawców bierzecie tylko miejscowych:) paragony, hhmmm, pisałam o tym w uwagach tuż po otwarciu i wtedy pracownicy mieli dostać wyraźne wytyczne. cóż... przy otwartym froncie walk ze wspólnotą i niezałatwionej sprawie neonu, to nierozsądne tak się podkładać skarbówce. baranina pycha!:) siostra często bierze talerz na wynos i dzisiaj usłyszała od jednego pana z obsługi: "pani to chyba lubi baraninę, to dam pani więcej..." prawidłowe podejście do klienta:) Plac Wilsona z tamtej strony nabrał trochę życia. uważam to za spory plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 22:45 Dziekuje ,bardzo mnie to cieszy ,i na zdrowie!!!oby zawsze smakowalo i na zdrowie szlo.A co do neonu,sprawa jest zalatwiona od samego poczatku,to ze duzy to taki juz nasz wybor byl i akurat tego nie zmienimy.A co do wspolnoty,no coz,wspolnota a raczej jej zarzad(bo akurat mieszkancy bloka w duzej czesci stali sie naszymi klientami)sami otworzyli "wojne"bo nie chca dac nam zgody na rure,ktora my chcemy zrobic,nawet wedlug ich wytycznych....nie chca,bo wola bank w tym miejscu...to trudno.Lokal na szczescie nie nalezy do nich.My nadal bedziemy starac sie o zgode,tymbardziej ze za chwile dojdzie klubokawiarnia......a tam tez gotowanie i zapachy...my chcemy dobrze,a zarzad sam narazil swoich mieszkancow na zapachy(ktore w gastronomii sa rzecza naturalna)i akurat odmowe mamy na pismie... Pozdrawiam i zycze Pani wszystkiego dobrego:) PS:kierwcow wlasnie zatrudniamy z Zoliborza bo zalezy nam na osobach znajacych teren...wtedy to tez wplywa na czas dostawy. Ale niestety trudno z tym zawsze..aby wszystko"szlo"jak trzeba. Raz jeszcze dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilson05 Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie 26.01.10, 23:45 > A co do neonu,sprawa jest zalatwiona od samego poczatku, oj, chyba nie do końca... placwilsona.blox.pl/2010/01/Szyld-kebaba-jednak-nielegalny.html Sądząc po entuzjastycznych recenzjach bywalców, wystarczy przekonać zarząd wspólnoty do rury i konserwatora do szyldu (lub wymienić zarząd wspólnoty i szyld), a będziecie żyć długo i szczęśliwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.10, 18:20 ..my na ten temat mamy jedak inna wiedze...;) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie 27.01.10, 20:42 Zaraz, dobrze rozumiem? Lepiej wiecie niż konserwator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: 94.75.121.* 27.01.10, 01:49 > A co do neonu,sprawa jest zalatwiona od samego poczatku,to ze duzy > to taki juz nasz wybor byl i akurat tego nie zmienimy. Monstrualnych rozmiarów baranim łbem w tonacji różowej i fluorescencyjnym kuprem kurzym wielkości kosiarki (albo dla odmiany mogą być łeb kurzy i kuper barani) namalowanymi na szybie niewątpliwie przyciągniecie Państwo jeszcze więcej spojrzeń. Szanowna Pani.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.10, 18:18 super pomysl!przemyslimy i to,dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veve Re: Ostrzegam przed oszustwem w dostawie IP: *.chello.pl 27.01.10, 22:46 Te, buraczku!!! W pysk to możesz sobie żonę sieknąć jak sobie na to pozwala, a tu co najwyżej możesz zasygnalizować sprawę właścicielowi, albo w ostateczności policji, bo inaczej sam oberwiesz od innych burków jak cię policja przymknie na dołku. pees; żarcie to żrą świnie, no chyba że wiesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmund a mnie oszukali IP: 94.75.121.* 01.02.10, 20:43 a mnie oszukali na 2 złote. nie zjem tam więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: a mnie oszukali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.10, 20:52 Witam,skoro Pana oszukano dlaczego nie zglosil Pan tego przy kasie lub telefonicznie???Prosze Pana,nie wiem jak zaistaniala ta sytuacja,ale akurat mozliwie to byla pomylka??...zebym mogla cokolwiek zweryfikowac- takie sytuacje prosze zwracac od razu do nas wlascicieli,nasz mail nie jest tajemnica...no chyba ze........robi Pan zwyczajanie zlosliwa antyreklame i nie ma Pan CO napisac na maila....bo i tak bywa...np ze strony konkurencji etc...Ci z Panstwa ktorzy naprawde maja"cos"do nas,wiedza jak nas"znalesc"...wiec proponuje nie siac popeliny tylko zwrocic sie do nas bym mogla zweryfikowac sytuacje i wyciagnac konsekwencje,bo zapewniam ze jesli to prawda nie tylko konsekwencje poniesie pracownik,ale i Pan dostanie rekompensate... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielubiekebapow Re: a mnie oszukali IP: 208.85.242.* 02.02.10, 11:33 matko boska, jezeli pani Julka tak gotuje jak pisze to zycze "smacznego"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: a mnie oszukali IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.10, 11:52 a Pani Julka pisze jak pisze,a nie gotuje bo ma od tego kucharzy! Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: a mnie oszukali 02.02.10, 15:18 jak Pani Julka ma ludzi od różnych rzeczy, to może warto pomyśleć też o rzeczniku. Albo ewentualnie słowniku, albo ewentualnie okularach. Jak zobaczyłam "mieszkańców bloka", to zwątpiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka Re: a mnie oszukali IP: *.acn.waw.pl 02.02.10, 17:18 santakasia napisała: > jak Pani Julka ma ludzi od różnych rzeczy, to może warto pomyśleć też o rzeczni > ku. Albo ewentualnie słowniku, albo ewentualnie okularach. Jak zobaczyłam "mies > zkańców bloka", to zwątpiłam. 1. używasz niewłaściwego dla języka polskiego cudzysłowu 2. błąd gramatyczny (przecinek przed „to zwątpiłam”) 3. błąd gramatyczny (zdanie rozpoczynamy Wielką literą) 4. tylko troll czepia się literówek i błędów językowych nie dopuszczając myśli, że ktoś może pisać pod wpływem emocji. Jest coś takiego, jak netykieta. 5. arystokracja, kurde balans. Znajdzie się jakiś admin, który litościwie zamknie ten wątek? Mój poziom zażenowania prezentowanym tu poziomem sięgnął Himalajów. Odpowiedz Link Zgłoś
maja9622 Re: a mnie oszukali 02.02.10, 17:53 Żenująca jest przede wszystkim arogancja i krzykliwość właścicielki, która wielu zniechęca do choćby spróbowania tego, co tak krzykliwa sieciówka ma do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: a mnie oszukali 02.02.10, 19:46 I jeszcze te ciągi kropek, wykrzykników i znaków zapytania, po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.szeryf.waw.pl 12.02.10, 21:46 Dziś w GW w dodatku "Co jest grane" został skrytykowany dostawca jedzenia na tel. Miał dostarczyć zamówienie niemal na sąsiednią ulicę,a trwało to b. długo i na dodatek zapomnial o ajranie. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviatomek Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 15.02.10, 01:20 Julka nie potrafi poprawnie napisac zdania zlozonego,buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: 94.75.121.* 18.02.10, 23:52 wszystko pieknie i wspaniale ale dlaczego u was tak smierdzi? zrobcie cos z tym smrodem, bo w takich warunkach nie da sie jesc! bylam, smacznego kababa zjadlam, ale do teraz smierdze przeokropnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da house Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.rev.snt.net.pl 23.02.10, 15:17 Hmm...ja byłem już 3 razy, jedzenie smaczne, porcje duże i bardzo miła Pani przyjęła zamówienie. czego chcieć wiecej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.aster.pl 27.02.10, 10:55 Nie ma to jak kebab Amrit najlepszzy kebab w mieście nigdy nie jadłam lepszego... W dodatku szybka i miła dostawa na telefon naprawde jestem zachwycona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolonel Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 23:56 ta, z tymi paragonami to prawda.. bylem kilka razy, nigdy nie dostałem paragonu - zawsze tylko "numerek 3, 5, x" i koniec. to samo dostawa na telefon, gość z jakąś karteczką podjeżdża na której ma napisaną kwotę. ryzykanci, oj ryzykanci. i do tego 3/4 personelu to gastarbeiterzy. tu jest Polska, to się nie może dobrze skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Amrit Kebab Restaurant na pl.Wilsona 04.06.10, 11:40 > ryzykanci, oj ryzykanci. i do tego 3/4 personelu to gastarbeiterzy. W czymś Ci to przeszkadza? Mogę się założyć, że w wielu warszawskich restauracjach ziemniaki obierają Ukrainki, tylko nikt się tym nie chwali przed publicznością; ciekawe, czy ktoś w ogóle płaci za nie podatki. Dopóki osoba zza granicy ma pozwolenie na pobyt + pozwolenie na pracę, to może sobie pracować - czy jest szefem międzynarodowej korporacji, czy pracownikiem baru. Co do paragonów - pełna zgoda. Ja też tam dostaję je sporadycznie, ale wkurza mnie to i się dopominam, dopominam się zresztą wszędzie, bo jakoś w wielu miejscach obsłudze jeden z podstawowych obowiązków "wylatuje z głowy". Panie na stoisku "Słodko Słony" M. Gessler w Złotych Tarasach też nagminnie "zapominają"... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exti@onet.pl Szukam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.10, 09:36 Szukam Slicznej dziewczyny z niesamowitymi ustami o imieniu Magda, która poznałem 22.12.2010 r. w Amrit Kebab na pl wilsona o czekując na zamówienie nr 17. Jeżeli to przeczytasz i miałabyś ochotę napić się ze mną latte macchiatto napisz: exti@onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blasphemy Re: Szukam słownika jęz. włoskiego 25.12.10, 13:07 > żeli to przeczytasz i miałabyś ochotę napić się ze mną latte macchiatto Uważaj, bo ona może znać włoski i co sobie wtedy pomyśli o takich, co myślą że im więcej 't' w wyrazie, tym bardziej jest po włosku? :D Odpowiedz Link Zgłoś