rybka002 04.12.05, 16:40 Mieszkam w starej kolonii i szuakam dobrego pediatry, który przyjmuje państwowo. Czy możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chinique Re: Poszukiwany dobry pediatra 04.12.05, 18:57 Kurcze, nie odnosisz wrażenia, że lekarze w państwowych przychodniach najpierw patrzą na wysokość twojej składki zdrowotnej, a dopiero do tej kwoty dostosowują swoje postępowanie (?) Osobiście polecałbym prywatną służbę zdrowia, np. na Wery Kostrzewy jest Medicover ... Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Poszukiwany dobry pediatra 04.12.05, 20:03 z prywanych najbliżej jest na akademickej w akademiu klinika Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Re: Poszukiwany dobry pediatra 05.12.05, 15:14 Kiedyś tam była przychodnia dla studentów, nieźle, może mimo wysiłków administracji centralnej służba zdrowia sama się sprywatyzuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
mvitti Re: Poszukiwany dobry pediatra 05.12.05, 21:13 Nazywa się PRO Med i nie wiele ma wspólnego z tego co mi wiadomo z akademicką przychodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Poszukiwany dobry pediatra 30.12.05, 08:10 mvitti napisała: > Nazywa się PRO Med i nie wiele ma wspólnego z tego co mi wiadomo z akademicką > przychodnią. W Pro Medzie, znajomy miał parę lat temu akcję. Robili mu EKG, (za EKG z opisem płaciło się ekstra).No i chłopina zdziwił się, kiedy z pieczątki pod opisem wyczytał, że wynik zinterpretował mu.... gastrolog... Odpowiedz Link Zgłoś
skupionyedi Re: Poszukiwany dobry pediatra 30.12.05, 08:08 mvitti napisała: > z prywanych najbliżej jest na akademickej w akademiu klinika Z tym, że nie umywa się do Medicoveru, który również polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rwawrzycki Re: Poszukiwany dobry pediatra 05.01.06, 19:34 chinique napisał: > np. na Wery Kostrzewy jest Medicover ... Nie polecam. Mieliśmy tam abonament na dzieciaka, bo sporo chorował, a wcześniej przejechaliśmy się na przychodni przyszpitalnej na Banacha, więc za 250 zł/mc spodziewaliśmy się trochę więcej niż miłej obsługi przez telefon i na miejscu, darmowej herbaty/kawy i paru innych bonusów. Poza tym od razu przenieśliśmy się do Atrium, gdzie też jest Medicover, bo na Ochocie nie można było testów alergologicznych zrobić. Medicover na pewno jest lepszy niż Lux-med, ale i tak praktycznie za wszystko trzeba płacić duuuuże pieniądze. Nie wiem jak tam jest przy zwykłych, nieabonamentowych wizytach, bo nie korzystaliśmy. Aktualnie znowu szukamy pediatry... Pozdrawiam, Rafał Wawrzycki Odpowiedz Link Zgłoś
cwi Re: Poszukiwany dobry pediatra 28.12.05, 01:02 Na rogu Żwirki i Korotyńskiego (chyba już) jest przychodnia rodzinna. W niej jako spec od dzieci przyjmuje dr. Dróżdż. Absolutna rewelacja. Pozdrawiam, Cwi Odpowiedz Link Zgłoś
iwotlen Re: Poszukiwany dobry pediatra 30.12.05, 20:46 Polecam dr. Pawla Soleckiego, ktory przyjmuje w Przychodni na Szczesliwickiej - mimo, ze sama juz dawno zrezygnowlam z tego moloha to syn nadal leczy sie u dr. Soleckiego. Jednak kiedy byl maly to korzystalismy z prywatnych wizyt, jest to znacznie wygodniejsze, bo nie trzeba jechac do przychodnie, gdzie inne dzieci chore, a prywatnie lekarz przyjezdza nawet w sobote i niedziele. Pozdr. IWO Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborga Re: Poszukiwany dobry pediatra 04.01.06, 16:09 I pewnie dlatego go chwalisz. Mojej corce zrobil tzw. bilans dwulatka nie patrzac na nia dluzej niz 5 sekund i uparcie mowiac o niej "on". na szczescie corka niezbyt chorowita (tfu tfu) Odpowiedz Link Zgłoś
iwotlen Re: Poszukiwany dobry pediatra 05.01.06, 20:55 Prywatnie mojego syna do 10 roku zycia leczyla inna pediatra - ktora rowniez mieszka na Ochocie, moim zdaniem godna polecenia. Dr. Solecki prowadzi mojego syna wylacznie w przychodni. Ja mam zupelnie inne odczucia - b. dokladnie bada, jesli jest potrzeba kieruje do innych specjalistow, i na badania a w trudnych problemach doradza rozne rozwiazania. Piszac o prywatnych wizytach nie mialam na mysli dr. Soleckiego, chcialam tylko podzielic sie wlasnym doswiadczeniem, ze z malym dzieckiem zwlaszcza chorym lepiej sie do przychodni nie wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
pamadak Re: Poszukiwany dobry pediatra 05.01.06, 20:50 Ja polecam Panią Chudzik-Gajewską z przychodzni medyzyny rodzinnej na Żwirki i Wigury. Mam 1,5 roczną córeczkę i jak do tej pory mnie nie zawiodła, wspólpraca sie układa super. Jak przychodze na wizytę ze szczepieniami i mam kartke zpytaniami i kiedys dodałam, że mam kilka pytań może troche dziwne i głupie, to ona od razu mi powiedziała, "mama jest od tego, zeby pytać a ja żeby odpowiadać i nie ma dziwnych i głupich poytań" więc teraz już się nie boje pytac, wspólnie "ustalamy" dietę córeczki i wiele cennych rad i porad mi zawsze udziela. Ona ma dwójkę dzieci w tym jedno poszło w tym roku do przedszkola, więc jest bardzo na bierząca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś