Dodaj do ulubionych

Jak ograniczyć korki w Warszawie?

11.10.05, 18:02
Możecie wyrazić swoją opinię w ankiecie:

www.siskom.waw.pl/korki-w-warszawie.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek zamiast jezdzic - wypelnij ankiete IP: *.fastnet / *.rasumofskygasse.xdsl-line.inode.at 11.10.05, 21:03
      beda mniejsze korki
      • silvio1970 Re: zamiast jezdzic - wypelnij ankiete 12.10.05, 16:02
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> beda mniejsze korki

ja proponuje czekac aż osiągną mase krytyczną i ulice wreszcie zastygną. w
        weeekend będziemy się wybierac do swojego samochodu, który w zależności od
        szczęścia ugrzązł w mniej lub bardziej atrakcyjnym miejscu stolicy. biorąc pod
        uwagę ograniczenie emisji spalin okaże sie to ekonomiczną alternatywa wobec
        wyjazdów na działki. A te juz w tej chwili są koszmarem.
    • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.10.05, 16:20
      A co to ma wspólnego z Ursynowem? Ten wpis podwójnie łamie regulamin, bo nie
      dotyczy bezpośrednio Ursynowa i na dodatek lansuje jakąś organizację o wątpliwej
      reputacji. Gdzie są "moderatorzy"?
      • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.10.05, 16:21
        nie podwójnie, tylko potrójnie, bo to na dodatek spam, rozesłali to po różnych
        forach
        • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 12.10.05, 16:53
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=30198748 Skoro administracja nie
          zdjęła z forum Warszawa, nie widzę powodu by usuwać u nas. Jeśli uważasz, że
          Ursynów nie ma nic wspólnego z korkami to chyba dawno tu nie byłeś. Co do
          samego badania - nie wiem co o nim sądzić, ale podpisane sa pod nimi osoby z
          tytułami naukowymi więc liczę, że badanie jest uczciwe i może pomoże nam -
          Warszawiakom...
          • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 18:23
            > Skoro administracja nie
            > zdjęła z forum Warszawa, nie widzę powodu by usuwać u nas.

Przepraszam, czy próbujesz robić z nas idiotów? Nie wiesz, że "administracja"
            forum Warszawa to teraz jaa_ga, koszatek, itd, czyli ten cały siskom, który się
            tutaj nachalnie lansuje i który jest autorem rzeczonego spamu? Sami sobie mieli
            zdjąć swój spam? Bo w tym wątku, który podajesz, to sami do siebie "wystąpili o
            zgodę" na spamowanie na forach osiedlowych i sami sobie tej zgody udzielili.
            • urban_legend najlepiej bronić własnego interesu 12.10.05, 18:31
              Drogi "Gościu", czy tak gorączkowo protestujesz przeciwko temu wątkowi, bo serce
              Twe krwawi na widok niesłusznie zamieszczonego tu wątku, czy dlatego, że Twój
              własny spam został wytknięty? Proszę o szczerą odpowiedź. A pytam z czystej
              ciekawości, uprzedzając pytanie "Co ci do tego?". Dziękuję za odpowiedź.
            • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 12.10.05, 23:39
              Wątek jest z 10-tego października, a wydaje mi się że nowi moderatorzy pracują
              od 12-tego.
              • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 23:53
                > Wątek jest z 10-tego października, a wydaje mi się że nowi moderatorzy pracują
                > od 12-tego.

A ty od kiedy tu "pracujesz", że jeszcze nie zorientowałaś się co to jest ten
                "siskom" i dlaczego tak się nachalnie lansują na prawo i lewo? Co ma wspólnego z
                Ursynowem jakaś pseudoankieta grupki wynajętych agitatorów?
                • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 12.10.05, 23:55
                  Jeśli umieściłbyś link do swojej alternatywnej ankiety na temat korków - również
                  bym go pozostawiła. Ja nie oceniam kto ma rację - nie na tym polega moja rola.
                  • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.05, 23:58
                    Ale twoja rola nie polega też chyba na "paleniu głupa"? Nie chodzi o jakąś
                    "ankietę" (reklamę siskomu), tylko o wybiórcze cenzurowanie forum, wycinanie
                    jednych informacji pod pretekstem "niezgodności z tematyką forum", a
                    pozostawianie innych, pochodzących od "kolegów z klubu". Błaźnisz się i tyle,
                    dużo straciłaś na tym swoim "moderowaniu", o ile utrata wiarygodności i szacunku
                    to jest dla ciebie duża strata.
                    • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 00:01
                      Przynajmniej mam odwage się podpisać. Jeśli uważasz, że wybiórczo "czyszczę"
                      forum to pisz do mnie na maila albo na forum.abuse. Nie mam obowiązku odpowiadać
                      tutaj na takie pytania. Tylko że ty wolisz pozostać anonimowy...
                      • silvio1970 [...] 13.10.05, 12:27
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 12:29
                          Nie podaje swojego imienia i nazwiska - ale można do mnie napisać, znaleźć w
                          wyszukiwarce etc.
                          • Gość: sąsiad Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.10.05, 12:48
                            Wiesz co, zauważyłem, że masz silną potrzebę
                            naprawienia czegoś w świecie. Może zacznij od
                            swojego najbliższego otoczenia i np. zrób coś
                            z tym dzikim parkingiem między blokami KEN96
                            i KEN98. To będzie pożyteczne. Bo na forum
                            ostatnio tylko szkodzisz, do spółki z janem-w.
                            I to będzie związane z tematem wątku, "jak
                            ograniczyć korki". Ograniczysz korek pod swoimi
                            oknami.

Pozdrowienia
                            • silvio1970 [...] 13.10.05, 13:02
                    • dracoola Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 08:54
                      Aj waj! Tragedyja niesamowita... :P

• silvio1970 [...] 12.10.05, 16:22
        • urban_legend :-D 12.10.05, 18:19
          Nie wiem, Silvio, co napisałeś. Ale to dobrze, twoje posty w tej postaci zyskują.
      • dracoola Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 09:16
        A Ty Misiu Kolorowy jaką organizację lansujesz? Fundamentalistów ekologicznych?
        • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 12:34
          dracoola napisał:

> A Ty Misiu Kolorowy jaką organizację lansujesz? Fundamentalistów
          ekologicznych?

Stowarzyszenie Myślących imienia Domisiów, Teletubisiów i Troskliwych Misiów
          Do Kupy Razem Wziętych. Większość z tych stworzeń wydaje się reprezentowac
          wyższy poziom intelektualny niż kilku uczestników tego forum.
          • kpiarz Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 13:16
            silvio1970 napisał:
            > Większość z tych stworzeń wydaje się reprezentowac
            > wyższy poziom intelektualny niż kilku uczestników tego forum.

Nie wyłączając Silvio :DDDD
            • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 13:29
              > Nie wyłączając Silvio :DDDD

nie wyłaczając z czego?

moje dzieci jednomyślnie wyłączyły mnie z Domisi, przyznając mało zaszczytną
              rolę szkodniaczka-paskudniaczka. A ja honorowo ją piastuję.
              • kpiarz Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 13:33
                Silvio wziął i napisał:

> Stowarzyszenie Myślących imienia Domisiów, Teletubisiów i Troskliwych Misiów
                > Do Kupy Razem Wziętych. Większość z tych stworzeń wydaje się reprezentowac
                > wyższy poziom intelektualny niż kilku uczestników tego forum.

Nie wyłączając Silvio:)

czyli, innymi słowy, Domisie, Teletubisie i Troskliwie Misie wydają się
                reprezentować wyższy poziom intelektualny niż Ty, drogi Silviaczku:)
                • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 14:05
                  kpiarz napisał:

> Silvio wziął i napisał:
                  >
                  > > Stowarzyszenie Myślących imienia Domisiów, Teletubisiów i Troskliwych Mis
                  > iów
                  > > Do Kupy Razem Wziętych. Większość z tych stworzeń wydaje się reprezentowa
                  > c
                  > > wyższy poziom intelektualny niż kilku uczestników tego forum.
                  >
                  > Nie wyłączając Silvio:)

pytałem z czego a nie kogo. bo wyłaczenie z grona kilku znamienitych
                  uczestników tego forum jest dla mnie zaszczytem. natomiast wykluczenie z grona
                  domisiów przyjałem ze smutkiem
                  • siskom_tak Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 15:34
                    Przepraszamy jeśli narobiliśmy zamieszania tym wątkiem i ankietą.

Z góry przyznajemy - w pewnym sensie jest to spam.
                    Jednak spam spamowi nie równy. Nie zakładamy wątku, by sprzedawać wam spinacze,
                    nie puszczamy bzdurnego "Łańcuszka szcześcia", czy nie namawiamy do zakładania
                    lokat w pewnym banku.

Przez Politechnikę Warszawską zostaliśmy poproszeni o pomoc w rozpropagowaniu
                    ankiety tak, by ludzie z róznych rejonów i o różnych poglądach mogli się
                    wypowiedzieć.
                    Moglismy oczywiście puścić tą ankietę tylko na forum siskomowym i na naszej
                    stronie internetowej oraz np. na forum Auto-Moto. Wyszłoby, że 99,9% w korkach
                    widzi problem i chce budowy obwodnicy.
                    Jednak wyniki w ten sposób zebrane byłyby jednostronne i nie oddawały w pełni
                    opinii mieszkanców Warszawy i okolic. A nie o to nam chodzi. Dlatego
                    pozwoliliśmy sobie na umieszczenie linku do ankiety na warszawskich forach
                    dzielnicowych. Nie mamy innej możliwości zebrania wszechstronnej opinii
                    mieszkanców całej aglomeracji.
                    Aniekta jest tak skonstruowana, ze każdemu daje prawo swobodnej wypowiedzi.
                    Nie należy jej jednakowoż traktowac jako oddzielnej całości. Jest to tylko
                    niewieli fragment obszerniejszego opracowania.

Przepraszamy więc wszystkich, których ta ankieta tak strasznie boli i kłuje w
                    oczy. Dziękujemy adminom za tolerancję.
                    Robimy to jednak w imię naszewgo wspólnego interesu i naszego współnego dobra.

Wiem, wiem - zaraz posypią się obelgi i ataki personalne co poniektórych
                    prosiaczków. Wiedzcie jednak, że nas to tylko bawi. A w zasadzie mobilizuje
                    jeszcze bardziej do działania. SISKOM powstał i działa właśnie dlatego, ze są w
                    Warszawie takie prosiaczki.

papapapapa
                    • yavorius hehe 13.10.05, 15:41
                      "Prosiaczki", a to dobre:)))
                      • dracoola Re: hehe 13.10.05, 15:43
                        powinno być chyba "trole"...
                    • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 13.10.05, 15:42
                      > Robimy to jednak w imię naszewgo wspólnego interesu i naszego współnego dobra.
                      >
                      > Wiem, wiem - zaraz posypią się obelgi i ataki personalne co poniektórych
                      > prosiaczków. Wiedzcie jednak, że nas to tylko bawi. A w zasadzie mobilizuje
                      > jeszcze bardziej do działania. SISKOM powstał i działa właśnie dlatego,
                      > ze są w Warszawie takie prosiaczki.

To, że robicie to dla waszego wspólnego interesu, to jest od dawna jasne. Tylko
                      nie rozumiem tego o prosiaczkach, czy chodziło szanownemu siskomowi o subtelne
                      obrażenie wszystkich, którzy myślą inaczej niż siskom (albo po prostu w ogóle
                      myślą), a jeśli tak, to dlaczego akurat prosiaczki, a nie po prostu "ch**e precz"?
                      • siskom_tak Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 13.10.05, 16:08
                        Czemu uważasz słowo "prosiaczek" za obraźliwe?
                        Jeśli chcesz może je zamienić na kazde inne. Np. pieseczki, kociaczki, kaczuszki
                        • urban_legend wnioski 13.10.05, 19:38
                          1. Ankieta się nie udała. Minus.
                          2. Wątek był ogólny, a nie o Ursynowie. Minus.
                          3. Jedyną osobą, której istnienie wątku przeszkadzało, był "gość" - spamer,
                          mający pretensje o to, że zwrócono mu wcześniej uwagę na spamowanie. Minus.
                          4. Wpisał się wielbiciel zwierzęcych ekskrementów. Minus.

Na plus:
                          5. Skasowano kilka wpisów pana z pkt. 4 - dzięki temu poziom wątku znacznie się
                          podniósł.

Życzymy dalszych owocnych dyskusji. Wnioski przekazane zostaną zarządowi Zakładu
                          Przetwórstwa Ziemniaków "Stonka Wielkopolska". Dobrej nocy.
                    • vulevu [...] 17.10.05, 10:30
                    • vulevu [...] 18.10.05, 08:45
    • Gość: maciejewski12 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.05, 20:13
      po pierwsze - przestac finansować siskom. Bez względu na to kto za TOTO płaci.
      A pieniązki za utrzymywanie tych stron przeznaczyc na budowę dróg !!!
      • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.05, 21:57
        Nie wiadomo kto im płaci, ale pewnie warto się przyjrzeć ich znakomitej
        komitywie z niejakim wicepreziem Urbańskim. To chyba nie jest miłość platoniczna.
        • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 08:54
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Nie wiadomo kto im płaci, ale pewnie warto się przyjrzeć ich znakomitej
          > komitywie z niejakim wicepreziem Urbańskim. To chyba nie jest miłość
          platoniczn
          > a.

czyzby powoli zaczęły się wyjasniać rzeczywiste przyczyny wprowadzenia
          moderacji na tym forum?
          • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 09:52
            > czyzby powoli zaczęły się wyjasniać rzeczywiste przyczyny wprowadzenia
            > moderacji na tym forum?

Na tym forum chyba nie, tutaj "komitet centralny" wykorzystał naiwność dzielnych
            rewolucjonistów, dając im do ręki władzę i wytyczne. Dzielni szeregowi
            rewolucjoniści naprawdę wierzą, że naprawiają świat, i taki żołnierz jest
            najcenniejszy. Natomiast na forum Warszawa oficjalnie rządzi już "siskom", czyli
            "komitet centralny d/s miejskich autostrad".
      • yavorius Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 09:08
        Gość portalu: maciejewski12 napisał(a):
        > A pieniązki za utrzymywanie tych stron przeznaczyc na budowę dróg !!!

Chciałeś chyba napisać:
        A pieniążki za utrzymywanko tychuńkich stroneczek przeznaczyć na budówkę dróżek

A tak serio: co Cię to obchodzi, z czyich pieniędzy jest to finansowane? Czy
        ktoś pyta Ciebie na tym forum, z czego Ty się utrzymujesz?
        • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 09:29
          > A tak serio: co Cię to obchodzi, z czyich pieniędzy jest to finansowane? Czy
          > ktoś pyta Ciebie na tym forum, z czego Ty się utrzymujesz?

Mnie interesuje, jeśli zachodzi uzasadnione podejrzenie, że grupka jest
          finansowana z pieniędzy publicznych. A nawet jak nie jest, to interesuje mnie
          kto finansuje grupkę aktywistów, którzy zabiegają o nieracjonalne i szkodliwe
          dla mieszkańców tego miasta spożytkowanie publicznych środków. Ujawnienie źródła
          ich finansowania mogłoby trochę wyjaśnić ich niesłychaną, "spontaniczną"
          aktywność propagandową.
          • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 09:55
            > Mnie interesuje, jeśli zachodzi uzasadnione podejrzenie, że grupka jest
            > finansowana z pieniędzy publicznych. A nawet jak nie jest, to interesuje mnie
            > kto finansuje grupkę aktywistów, którzy zabiegają o nieracjonalne i szkodliwe
            > dla mieszkańców tego miasta spożytkowanie publicznych środków. Ujawnienie
            źródł
            > a
            > ich finansowania mogłoby trochę wyjaśnić ich niesłychaną, "spontaniczną"
            > aktywność propagandową.

Również podchodze podejrzliwie do tego typu stowarzyszeń. Nie chce sie
            wypowiadać na temat celu tej akcji, bo jak w takich przypadkach bywa wydaje sie
            on głeboko słuszny (któzby nie chciał lepszej komunikacji). natomiast sama
            ankieta jest debilna. Albo jest po prostu manipulacją. Sa w niej pytania,
            które przecietnem mieszkańcowi Warszawy zadać można (ile przecietnie czasu
            spedzasz w korkach, czym dojeżdzasz do pracy) i takie, które zadać trzeba
            ekspertom (jakie są najwazneijsze przyczyny powstawania korków, najpoważniejsze
            skutki korków komunikacyjnych). Ładnie wymieszane, tak by każdy biorący udział
            w ankiecie poczuł się ekspertem i doszedł do z góry ustalonego wniosku: korki
            sa be a jedynym ratunkiem obowdnice!

Dlaczego w ankiecie nie zadano najważniejszego pytania: którędy obwodnice
            powinny byc prowadzone? Oczywiście to też pytanie do ekspertów, z tym że
            opinia mieszkańców miasta powinna tu mieć decydujące znaczenie. Bo pytanie czy
            bardziej szkodliwe sa spaliny czy hałas niczego do dyskusji nie wnosi.
            • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 09:58
              Jak widzicie możecie rozmawiać swobodnie (tylko bez łamania netykiety proszę...)
              - więc prosze darować sobie takie zarzuty :)
              • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 10:03
                lewe_oko napisała:

> Jak widzicie możecie rozmawiać swobodnie (tylko bez łamania netykiety
                proszę...
                > )
                > - więc prosze darować sobie takie zarzuty :)

Lewe Oko, sama postawiłaś się w dwuznacznej sytuacji. Faktem jest że
                jakakolwiek możliwość wpływania na dyskusję i opinie jest bardzo cennym towarem
                (Pozdrowiena dla pana Rywina). Nie wiem czy swoją funkcję pełnisz społecznie
                czy tez mniej lub bardziej świadomie wspierasz jakieś grupy nacisku. Nie mamy
                żadnej możliwości zweryfikowania.
                • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 10:06
                  Wiem, że dla Tobie wiara w uczciwość drugiego człowieka jest obca, ale na
                  szczęśćie nie jesteś jedynym użytkownikiem tego forum :-)))
                  • yavorius :D :D 14.10.05, 10:08
                    To jest super w forumowiczach, jak piszą o nas per: "pachołki
                    Michnika", "przydupasy", kiedy my nawet złotówki od gazety nie
                    wzięliśmy ;D :D :D
                    • lewe_oko Re: :D :D 14.10.05, 10:09
                      O przepraszam! Ja 4 lata temu robiłam korekty dla Wyborczej i troche na tym
                      zarobiłam, acz nie za wiele ;-)))
                      • yavorius Ha! 14.10.05, 10:17
                        A jednak...
                    • silvio1970 Re: :D :D 14.10.05, 10:18
                      yavorius napisał:

> To jest super w forumowiczach, jak piszą o nas per: "pachołki
                      > Michnika", "przydupasy", kiedy my nawet złotówki od gazety nie
                      > wzięliśmy ;D :D :D

a ja przy całym swoim sceptycyzmie głęboko ufam w prawdziwość tego
                      oświadczenia. użycie czasu przeszłego, skonkretyzowanie wlauty i formy
                      wynagrodznia oraz nieprecyzyjne okreslenie mocodawcy nie pozwalają na jego
                      kwestionowanie.
                  • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 10:14
                    > Wiem, że dla Tobie wiara w uczciwość drugiego człowieka jest obca,

oświadczenie tego typu wygłoszone przez osobę, która przyznaje sobie prawo do
                    cenzurowania opinii innych jest delikatnie mówiąc absurdalne.
                    • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 10:17
                      Ja ze swojej strony dodam tylko tyle, że używasz określeń których nie rozumiesz
                      i pozwolę sobie na tym zakończyć tę porywającą dyskusję... Którą to już na ten
                      sam temat...
                      • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 10:26
                        lewe_oko napisała:

> Ja ze swojej strony dodam tylko tyle, że używasz określeń których nie
                        >rozumiesz

ja nazywam rzeczy po imieniu. możesz się nazywać moderatorem, opiekunem, nawet
                        bejbisitetką dla szczególnie wrażliwych. jesteś zwykłym cenzorem.
              • silvio1970a Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:10
                lewe_oko napisała:

> Jak widzicie możecie rozmawiać swobodnie (tylko bez łamania netykiety
                proszę...
                > )
                > - więc prosze darować sobie takie zarzuty :)

i co lewe oko? jak długo trwała sowbodna dyskusja? do czasu az nie padły
                niewygodne pytania
                • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:12
                  Jakie niewygodne pytania zostały usunięte? Słucham.
                  • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 11:15
                    Pytania o finansowanie siskomu, czyli również administratorów forum warszawa.
                    • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:18
                      Zostały usunięte? Tak? Przez kogo? W tym wątku usunełam dziś tylko jeden post
                      Silvia, który nie zawierał żadnych pytań o Siskom. Resztę znajdziesz na Oślej
                      Ławce. Usunęłam również 5 postów Silvia z wątku o fryzjerach - wszystkie takie
                      samej treści. Watek o siskomie z Oslej żadnych pytań nie zawiera. O Siskomie
                      można dyskutować do woli, byle nie obraźliwie - w tym wątku. Zapraszam :-) Ja
                      pozwolę sobie nie uczestniczyć, bo ten temat zupełnie mnie nie rajcuje.
                      • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 11:21
                        Co to znaczy "resztę znajdziesz na oślej ławce", a dlaczego miałbym tam szukać
                        jakichś informacji, które były umieszczone tutaj? Co to znaczy "o siskomie mozna
                        dyskutować, byle nie obraźliwie", czy obraźliwe jest pisanie prawdy, że siskom
                        działa na szkodę mieszkańców Warszawy?
                        • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:23
                          Ależ skoro tak uważasz - pisz. Proszę tylko bez wulgaryzmów i ewidentnie
                          obelżywych treści. To nazywam obraźliwym. Skoro Silvio twierdzi, że usunęłam
                          ważkie pytania na temat Siskomu to można wejśc na Oślą i sprawdzić co usunęlam -
                          proste, prawda? :-)
                          • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 11:26
                            A czy możesz już przestać usuwać i zająć się czymś pożytecznym. Wczoraj pojawiła
                            się prośba o uporządkowanie drogi osiedlowej pod twoim blokiem. Zajęłaś się tym?
                            Tymczasem wkładasz wiele wysiłku w psucie tego forum. nie przeszkadza ci
                            świadomość, że nikt nie potrzebuje tej twojej "pracy" i że we dwójkę z czerwonym
                            jankiem zepsuliście to kiedyś całkiem ciekawe i przydatne forum?
                            • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:32
                              Skończyły się argumenty - zaczeło się obrażanie :-(
                              • silvio1970a Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:36
                                lewe_oko napisała:

> Skończyły się argumenty - zaczeło się obrażanie :-(

lewe oko, bardzo łatwo cię obrazić. ja w poście gościa nie znajduję żadnych
                                obrażliwicyh treści. widze że obraźliwe jest poddawanie w watpliwość towich
                                poglądw i moderowania forum. A jesli chodzi o niewygodne pytania: dlaczego
                                zostałem dzisiaj zabanowany w trakcie dyskusji o siskomie?
                                • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:38
                                  Nie ja Cię zbanowałam - wiec nie do mnie je kieruj. Jedyne co moge powiedziec od
                                  siebie - to nie jest twój pierwszy ban, więc nie łączyłabym tego z siskomem.
                                  • silvio1970a Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:42
                                    lewe_oko napisała:

> Nie ja Cię zbanowałam - wiec nie do mnie je kieruj. Jedyne co moge powiedziec
                                    o
                                    > d
                                    > siebie - to nie jest twój pierwszy ban, więc nie łączyłabym tego z siskomem.

lewe oko, to tylko potwierdza przypuszczenie że jesteś figurantem w tej grze.
                                    dzisaj nie wysyłałem specjalnie wulgarnych postów. po prsotu wziałem udział w
                                    merytorycznej dyskusji nad programem Partnera i Siskomu. I ktoś zza twoich
                                    pleców błyskawicznie zareagował.
                                    • lewe_oko Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:51
                                      Administracja dała Ci bana i tyle :) Nie pierwszy i nie ostatni zapewne raz.
                                      • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 15:51
                                        lewe_oko napisała:

> Administracja dała Ci bana i tyle :) Nie pierwszy i nie ostatni zapewne raz.

jeśli uważasz że odbieranie komus głosu w trakcie dyskusji jest w porządku, to
                                        gratuluję dobrego samopoczucia.
                              • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 11:37
                                Kto i kogo obraża? Manipulujesz treścią publicznego forum (bo grupka kolegów
                                "wymienia" się w swoim gronie prawami do "moderowania") i jeszcze oczekujesz
                                akceptacji. Przestaniesz to robić, znowu zaczniemy cię lubić :)
                                • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 14.10.05, 11:38
                                  A tymczasem po znajomości załatwiam ci bana na okolicznych forach osiedlowych.
                                • silvio1970a Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 11:39

> Kto i kogo obraża? Manipulujesz treścią publicznego forum (bo grupka kolegów
                                  > "wymienia" się w swoim gronie prawami do "moderowania") i jeszcze oczekujesz
                                  > akceptacji. Przestaniesz to robić, znowu zaczniemy cię lubić :)

lewe oko, podpisuję się pod kolejnym apelem o twoją rezygnację. niech to
                                  będzie papierek lakmusowy zamiarów administracji.
                                • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 16:10

> Kto i kogo obraża? Manipulujesz treścią publicznego forum (bo grupka kolegów
                                  > "wymienia" się w swoim gronie prawami do "moderowania") i jeszcze oczekujesz
                                  > akceptacji. Przestaniesz to robić, znowu zaczniemy cię lubić :)

też mialem taką nadzieję. ale dzisiejszy obrót spraw całkowicie pobawił mnie
                                  złudzeń. lewe oko najwyraźniej wie o co chodzi.
                                  • urban_legend Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 16:16
                                    silvio1970 napisał:

> też mialem taką nadzieję. ale dzisiejszy obrót spraw całkowicie pobawił mnie
                                    > złudzeń. lewe oko najwyraźniej wie o co chodzi.

Najzabawniejsze jest to, że nikt cię nie trzyma siłą. Czemu nie założysz forum
                                    prywatnego, skoro to ci się nie podoba? Tam będziesz się rządzić jak kogut na
                                    kupie gnoju (nie tylko psiego pochodzenia)!
                                    • silvio1970 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 14.10.05, 16:21
                                      urban_legend napisał:

> silvio1970 napisał:
                                      >
                                      > > też mialem taką nadzieję. ale dzisiejszy obrót spraw całkowicie pobawił
                                      > mnie
                                      > > złudzeń. lewe oko najwyraźniej wie o co chodzi.
                                      >
                                      > Najzabawniejsze jest to, że nikt cię nie trzyma siłą. Czemu nie założysz forum
                                      > prywatnego, skoro to ci się nie podoba?

Ależ podoba mi się bardzo! I dlatego bedę walczył o jego wiarygodność.
                                      natomiast twoje propozycję można śmiało przeadresować do jana-w, lewego oka a
                                      nawet odesłac do nadawcy. Ja cenie sobie otwartość i liczebność forum
                                      publicznego. I nie podoba mi się, że kilka osób chce z niego uczynić swój
                                      prywatny folwark.
                    • yavorius OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 11:18
                      > Pytania o finansowanie siskomu, czyli również administratorów forum warszawa.

Oświadczam, iż finansuję się sam, przez moją pracę na etacie specjalisty. Nie
                      otrzymuję żadnych profitów finansowych i niefinansowych ani z SISKOM-u, ani z
                      Agory i wszelkich innych spółek od niej powiązanych:)

Ależ żenujący post :)))
                      • h108 Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 14:03
                        Yavorius, co do Twojej uczciwości chyba nikt nie ma wątpliwości.

Zaczyna mi być głupio, że tłumaczy się ktoś, kogo cała ta afera właściwie nie dotyczy. Bardziej (jeśli
                        dobrze widzę) chodzi o lustrację modów związanych z organizacją Której_Imienia_Nie_Wolno_Wymawiać. I
                        to ich oświadczenia powinny się tutaj znaleźć.
                        • yavorius więc tak: 14.10.05, 14:08
                          Heh, ja się nie tłumaczę, ja w pewien sposób chcę ośmieszyć takie zachowanie
                          ludzi. Gdyby było tak, że część admiństwa usuwa nieprzychylne posty SISKOM-owi,
                          to druga część (niezaangażowana w to), z własnej uczciwości by to przywracała.
                          Ja bym tak zrobił. Natomiast Netykietę łamie podawanie danych osobowych
                          forumowiczów i personalne ataki na tychże.

Wątek, o który pytasz na forum Warszawa, moim zdaniem wyleciał dlatego, że był
                          personalnym atakiem na jaagę, niesprawiedliwym o tyle, że nie zasłużyła na
                          takie traktowanie tylko dlatego, że została adminem na forum Warszawa.
                          Oceniajcie ją z tego co robi na forum, a nie kim jest w rzeczywistości - chyba
                          że swoją postawą krzywdzi innych ludzi, ale tym zająć się powinny inne służby
                          aniżeli forumowicze:)
                          • h108 Re: więc tak: 14.10.05, 17:57
                            >>>Wątek, o który pytasz na forum Warszawa, moim zdaniem wyleciał dlatego, że był
                            > personalnym atakiem na jaagę<<<

Oui, przeczytalam ten post jeszcze raz i rzeczywiscie moze sie on wydac obrazliwy. Natomiast jesli
                            obecnosc czlonkow komitetu wsrod modow Warszawy budzi takie emocje, moze lepiej wyjasnic te
                            sytuacje nie pozostawiajac zadnych watpliwosci. Bo odzew na ciecie postow jest miazdzacy i juz widze,
                            ze powstaje teoria spiskowa wiazaca siskom z moderacja tamtego forum. Dlatego moim skromnym
                            zdaniem przydaloby sie kilka slow wyjasnienia. Szczegolnie, ze wszystkie ataki bija rowniez w nie-
                            siskomowych modow, czyli np. w Ciebie.
                        • Gość: ohoh A kim Ty jesteś ??? IP: 83.238.100.* 14.10.05, 15:14
                          Kim Ty h108 niby jesteś, że ktoś ma się tłumaczyć ??
                          Jak masz coś do zarzucenia, do leć do prokuratora albo co najmniej do abuse tego forum.
                          Nie sądzę, aby ktoś miał cheć się tłumaczyć, że nie jest wielbłądem.
                          Nie te czasy słonko.
                          • urban_legend Obcy kontra Predator: "gość" kontra Silvio 14.10.05, 15:56
                            Proszę państwa, co za starcie! Giganci spamu walczą ze sobą! "Gość" już prawie
                            dogania Silvia, ale na siódmym okrążeniu Silvio rzucił postami hurtowo i
                            przegonił oponenta! "Gość" nie daje za wygraną i odgryza się niczym fryzjer na
                            łysym, a Silvio czuje na plecach jego oddech! Taaaak, proszę państwa to
                            NIESAMOWITE, Silvio zostanie za moment wyprzedzony przez "Gościa", który szykuje
                            prawdziwą spamową bombę! Coś wspaniałego, tego państwo jeszcze nie widzieli!
                            Zostańcie z nami, zobaczymy się po reklamach!!!
                          • h108 Re: A kim Ty jesteś ??? 14.10.05, 17:49
                            Jam jest finansowany przez developerow oszolom i pseudomieszkaniec, tajny czlonek jakichs
                            organizacji wojskowych ktorych nazwy nie pomne, piesek spisku sciagajacego ekoharacze i co
                            najgorsze "szew rady". Tego ostatniego do dzis nie rozumiem, ale oswiadczenie juz dawno zlozylam.
                            Na wszelki wypadek. Lat 31, jedno dziecie, finansowanie przez uczciwa prace wlasnych rąk i umyslu.

A Slonko ma prawo do mnie mowic tylko jedna osoba oprocz oficjalnego narzeczonego, choc tego
                            baaardzo nie lubi, hehe...
                            • Gość: płyń z Wisłą ! Re: A kim Ty jesteś ??? IP: 83.238.100.* 14.10.05, 23:25
                              > Lat 31, jedno dziecie [..]
                              Extra. Ale nadal nie wiem, dlaczego ktoś miałby się przed Toba tłumaczyć że nie jest wielbładem.
                              Dołączyłąś do Cesarskiej i jej przybocznego szczurka ?
                        • silvio1970 Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 15:55
                          h108 napisała:

> Yavorius, co do Twojej uczciwości chyba nikt nie ma wątpliwości.
                          >
                          > Zaczyna mi być głupio, że tłumaczy się ktoś, kogo cała ta afera właściwie nie
                          d
                          > otyczy. Bardziej (jeśli
                          > dobrze widzę) chodzi o lustrację modów związanych z organizacją
                          Której_Imienia_
                          > Nie_Wolno_Wymawiać. I
                          > to ich oświadczenia powinny się tutaj znaleźć.

nie rozumiem jak yavorius może być nie związany z modami i administracją. o
                          ile wiem jest moderatorem forów Warszawa oraz Mokotów. Zastanawia mnie skąd to
                          zainteresowanie forum Ursynów? że ktoś osmielił się skomentować ewangelię
                          siskomu?
                          • urban_legend Drogi Yavoriusie... 14.10.05, 15:58
                            Nikt normalny nie ma wątpliwości co do Twojej uczciwości i naprawdę nie musisz
                            udowadniać jej jakimś szczekającym zerom. Szkoda Twego czasu.
                          • yavorius Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 17.10.05, 07:56
                            silvio1970 napisał:
                            > Zastanawia mnie skąd to zainteresowanie forum Ursynów?

Bo może lubię Ursynów? A może tu mieszkam?
                      • dracoola Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 16:29
                        Oświadczam, że w żaden sposób nie finansuję yavoriusa, a mnie nei finansuje
                        Michnik, Agora, ani żadna inna organizacja o charakterze mafijnym.
                        • vampi_r Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 17:53
                          A ja oświadczam, że finansuję h108
                          • vampi_r Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 17:54
                            żartowałem.
                            • h108 Re: OŚWIADCZENIE YAVORIUSA 14.10.05, 18:02
                              Oj prosze Cie Vampir, to ma byc finansowanie? Na co to ma starczyc? Na waciki?

;-)
        • Gość: maciejewski12 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 18:17
          ja nie jestem zadnym towarzystwem pseudoekologicznym. Nie mam tez własnej
          strony. A sadząc po jej wygladzie kosztuje sporo.
          I obchodzi mnie o tyle ,ze pewnie jest finansowana z podatków takich jak ja.
          Wiec mogę pytać. A ty nie ,bo ja nie żyje z twych podatków. Na szczęście.

Jeszcze jedna ciekawostka!! Kto na stronie siskomu znajdzie choć jedno
          nazwisko z jakiegoś zarządu? A może ktoś z załozycieli? Nie ma tam wogóle
          nikogo kto miałby jakies nazwisko. A przecież są admini, redaktorzy i pewnie
          jakiś dyrektor. A pytanie z czego to zyje ,jest głupie. Pozostałe towarzystwa
          ekologów podaja jakieś nazwiska, jakieś środki utrzymania.
          A SISKOM nie. Siskom zwyczajnie żyje powietrzem ,a wszyscy tam tyrają za
          darmo. Mało tego przynosza kasę do firmy. Bo przecież hosting i domena też
          kosztują .

Spróbujmy skonstruować tę listę załozycieli.

Ja proponuję:

Andrzej Urbański
          Wojciech Dabrowski
          prof. Politechniki War. W.S (nazwiska nie podaje bo nie jest osobą publiczną. a
          moze jest?).

I wiecie teraz czemu zlecono siskomowi za pieniądze PW przeprowadzenie tych
          pseudobadań? Bo jak ograniczyc korki to wie każdy kierowca.
          • Gość: siskom-nie [...] IP: *.org / 82.96.100.* 14.10.05, 19:49
          • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 19:52
            > Jeszcze jedna ciekawostka!! Kto na stronie siskomu znajdzie choć jedno
            > nazwisko z jakiegoś zarządu? A może ktoś z załozycieli? Nie ma tam wogóle
            > nikogo kto miałby jakies nazwisko.

Bo to jest rozumiesz "komitet spontaniczny". Pełen spontan, ludzie
            entuzjastycznie wpadają, włączają się w tę masową akcję, przez "komitet"
            przewalają się takie tłumy, że kto by nadążył stronę aktualizować. Normalnie
            pospolite ruszenie, nie ma żadnego zarządu, bo to "społeczna, oddolna,
            entuzjastyczna inicjatywa obywatelska"... Czy coś w ten deseń...
            • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 20:16
              Pytanie retoryczne: czy normalny człowiek, taki przy zdrowych zmysłach, który ma
              pracę, rodzinę, jakieś zainteresowania (albo przynajmniej jedną z tych trzech
              wymienionych rzeczy), będzie siedział całymi dniami i nocami na jakimś forum
              internetowym, po to tylko, żeby usuwać wpisy na temat jakiegoś "siskomu"?
            • Gość: maciejewski12 Czy siskom ma ksiegową ? IP: *.acn.waw.pl 15.10.05, 22:06
              ewidentnie taka strona kosztuje. domena,hosting itp. I wklepywanie aktualności.
              To kosztuje i sporo. Pewnie spntanie przynoszą to z domów? Ale jeśli tak to
              jakaś ksiegowa musi to zapisać ,musi tez ksiegować wydatki.

Wiec może prośba do siskomu o podanie do publicznej wiadomosci - ma ksiegową
              czy nie?
          • h108 Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 17.10.05, 12:41
            >>>Ja proponuję:

Andrzej Urbański
            Wojciech Dabrowski
            prof. Politechniki War. W.S<<<

Tak tak, ten plebiscyt trwa od dawna. A wobec ostatnich doniesien mozna nawet uzyc takiej parafrazy:

Gdzież jest król, co na rzezie tłumy te wyprawia?
            Czy dzieli ich odwagę, czy pierś sam nadstawia?
            Nie, on siedzi wygodnie na Mińskiej w Stolicy,
            Pan wielki, samowładnik PSEUDOOBWODNICY!

Buhahaha! Trzym sie Maciejewski!
          • rubeus Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 20.10.05, 21:14
            > ja nie jestem zadnym towarzystwem pseudoekologicznym. Nie mam tez własnej
            > strony. A sadząc po jej wygladzie kosztuje sporo.

Oj mocno się mylisz... Koszt serwera i domeny to ok. 200 PLN/Rocznie
            Załóżmy, że SISKOM zrzesza 20 osób - to na każdego przypada 10 PLN
            Strona nie wygląda na skomplikowaną - ktoś w miarę orientujący się
            w budowaniu stron internetowych jest w stanie sam ją sobie
            zrobić... No niech wezmą kogoś kto się tym zajmuje zarobokowo -
            kosztowałoby ich kolejne 200 PLN .

> I obchodzi mnie o tyle ,ze pewnie jest finansowana z podatków takich jak ja.
            > Wiec mogę pytać. A ty nie ,bo ja nie żyje z twych podatków. Na szczęście.
            Znów się mylisz
            Finansują się sami, pewno raz na jakiś czas zrzucą się po kilka złotych...
            -
            • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 15:08
              > Oj mocno się mylisz... Koszt serwera i domeny to ok. 200 PLN/Rocznie
              > Załóżmy, że SISKOM zrzesza 20 osób

Ale nie "zrzesza 20 osób", tylko 3 w porywach do 4.

> Znów się mylisz
              > Finansują się sami, pewno raz na jakiś czas zrzucą się po kilka złotych...

Skąd ta pewność, często masz z nimi do czynienia? To by też tłumaczyło twoje
              zaangażowanie w sprawę cenzurowania forum.
    • Gość: Stan BUDOWAĆ AUTOSTRADY!!!!! IP: *.aster.pl 15.10.05, 11:04
      autostrady są jak żyły miasta!
      bez autostrad miasto umiera!!!
      • maranka Re: oraz metro !!!!! 15.10.05, 11:30
        tylko metro nas uratuje
      • Gość: gość Re: BUDOWAĆ AUTOSTRADY!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.05, 14:11
        > autostrady są jak żyły miasta!
        > bez autostrad miasto umiera!!!

łojezu! co ty powiesz! Miasto umiera, olaboga, koszulę rozedrzyj jak Rejtan,
        albo zapisz się do Siskomu..
        • urban_legend Re: BUDOWAĆ AUTOSTRADY!!!!! 15.10.05, 14:20

> łojezu! co ty powiesz! Miasto umiera, olaboga, koszulę rozedrzyj jak Rejtan,
          > albo zapisz się do Siskomu..

Albo pospamuj nieco na forum i obraź się, jeśli Ci ten spam usuną buahahahaha
    • Gość: terry Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl 15.10.05, 20:49
      Kolejny bełkot palantów z siskomu.
      • Gość: płyń z Wisłą ! Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: 83.238.100.* 16.10.05, 08:05
        Ty lepiej napisz, skąd Cesarska z przybocznym szczurkiem mają kasę na składanie kolejnych wniosków i protestów.
        prawnicy przecież drogo kosztują.
        Komu tak zależy, by szkodzić Warszawie i Polsce ? Ciepło, ciepło ... może coś z historii Polski, ciepło ...
        • Gość: jacek jak na razie Warszawei szkodza urzednicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 08:11
          planujac autostrady przez gesto zamieszkale tereny

biorac pod uwage ilosc osob zagrozonych tymi chorymi pomyslami zerbanie oplat
          sadowych nie jest zadnym problemem

oj niektorzy nie potrafia sie oderwac od czasow gdy opozycje oskarzano o
          finansowanie przez CIA i BND

a to przeciez wasz Lenin bral kase od wywiadu niemieckiego
    • Gość: wiedenczyk Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra ?!? IP: *.aster.pl 16.10.05, 21:20
      współczuję Warszawiakom :-(
      • Gość: gość Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 22:21
        To wracaj do "swojego" Wiednia. Wynajmujesz tam pokój w slumsach przy autostradzie?
        • Gość: wiedenczyk Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.aster.pl 17.10.05, 18:10
          Jeżeli Schloß Schönbrunn to slums to życzę takiego slumsu każdemu ;-)))
          Ty mylisz tutaj pojęcia - mam nadzieję, że wiesz, że w Europie nie ma slumsów
          (tymbardziej w Warszawie czy w Wien ;-)
          Autostrada na skraju osiedla to nic innego jak najłatwiejszy oraz najszybszy
          sposób na wydostanie się z miasta, a metro to najszybszy i najbardziej
          ekologiczny sposób na dostanie się do tzw. "downtown" :-)

> To wracaj do "swojego" Wiednia. Wynajmujesz tam pokój w slumsach przy
          autostrad
          > zie?
          • Gość: gość Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.05, 18:27
            > Jeżeli Schloß Schönbrunn to slums to życzę takiego slumsu każdemu ;-)))
            > Ty mylisz tutaj pojęcia - mam nadzieję, że wiesz, że w Europie nie ma slumsów
            > (tymbardziej w Warszawie czy w Wien ;-)

Wszystko jest względne. Nie bez powodu mieszkasz w taniej dzielnicy przy
            autostradzie, a nie w drogiej z dala od autostrady. Tyle, że tam ogólnie jest
            wyższy poziom, dla mieszkańca brazylijskich faveli twój wiedeński blok przy
            autostradzie będzie rajem, dla zamożniejszego wiedeńczyka będzie to miejsce,
            które trzeba omijać szerokim łukiem. Teraz Ursynów jest atrakcyjnym miejscem w
            Warszawie, jak na miejscowe warunki. Ale wpływ nieistniejącej jeszcze autostrady
            już widać, ludzie nie chcą kupować mieszkań w okolicach ul. Płaskowickiej.
            • Gość: wiedenczyk Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.aster.pl 17.10.05, 20:11
              Moim zdaniem zabudowa Ursynowa nie ma nic wspólnego z luksusową czy zamożną
              dzielnicą, to tylko bloki, w polskich warunkach kupowane przez zamożniejszych
              Polaków ...
              A bez dróg dojazdowych na wasze osiedle (autostrad czy jak je tam będziecie
              sobie planować i nazywać) zginiecie marnie na skąpych drogach typu Rosola czy
              Dol. Sluzewiecka ...
              Poupychajcie sobie jeszcze więcej bloków na Ursynowie, zbudujcie Nowy Wilanów i
              może wtedy dojdziecie do wniosku, że autostrada jest lepsza od każdej innej
              drogi naszpikowanej skrzyżowaniami z sygnalizacją świetlną ...
              Widzę, że reprezentujesz racje któregoś z developerów ;-)
          • Gość: ursyn Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.acn.waw.pl 18.10.05, 10:12
            > Autostrada na skraju osiedla

Może zanim zabierzesz głos, to najpierw poczytaj o czym mowa, obejrzyj plany.
            • silvio1970 Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra 18.10.05, 10:20
              Gość portalu: ursyn napisał(a):

> > Autostrada na skraju osiedla
              >
              > Może zanim zabierzesz głos, to najpierw poczytaj o czym mowa, obejrzyj plany.

no, jeśli udowodnicie że Płaskowickiej leży poza Warszawą, to schyle czoła
              przed waszym potencjałem naukowym.
              • Gość: Stan Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.aster.pl 18.10.05, 10:23
                > no, jeśli udowodnicie że Płaskowickiej leży poza Warszawą, to schyle czoła
                > przed waszym potencjałem naukowym.

w sobotnie i niedzielne przedpołudnia czuję się na Płaskowickiej jak na
                azjatyckim bazarze :-p Taka tam atrakcja "turystyczna" na rogu KEN i
                wspomnianej ulicy!!
                • silvio1970 Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra 18.10.05, 10:28
                  Gość portalu: Stan napisał(a):

> w sobotnie i niedzielne przedpołudnia czuję się na Płaskowickiej jak na
                  > azjatyckim bazarze :-p Taka tam atrakcja "turystyczna" na rogu KEN i
                  > wspomnianej ulicy!!

Siskom sprawi, ze poczujesz się jak na Hungaroringu
                  • Gość: Stan Re: Co to za stolica, co nie ma autostrad i metra IP: *.aster.pl 18.10.05, 11:00
                    > Siskom sprawi, ze poczujesz się jak na Hungaroringu

jeszcze tak dobrego wózka nie mam, zeby poczuc się jak na Hungaroringu :-p
                    poza tym przestrzegam przepisów ruchu drogowego!!
                    Płaskowicka "Highway" -> yes
                    Płaskowicka "Bazaaaar" -> no
    • vampi_r Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 17.10.05, 18:05
      Dziękujemy za tak liczne zainteresowanie ankietą korkową.
      Z Ursynowa przyszło masę odpowiedzi.

Pozdrawiamy wszystkich.
      • Gość: gość Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.05, 18:09
        Idź już stąd, spamerze. Od paru dni pan Robert, vel vampir, vel siskom, spamuje
        grupę dyskusyjną pl.regionalne.warszawa, produkuje tam takie bzdury, że można
        opluć monitor ze śmiechu, np. że po Warszawie jeździ codziennie 1,5mln
        samochodów osobowych, należących do mieszkańców. Idź chłopie, nie błaźnij się.
        • vampi_r Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 18.10.05, 01:02
          A jakie jest wg ciebie dobowe natężenie ruchu na warszawskich ulicach?

Chętnie posłucham Pani Beatki.
      • vulevu Re: Jak ograniczyć wampira w warszawie? 18.10.05, 08:48
        vampi_r napisał:

> Dziękujemy za tak liczne zainteresowanie ankietą korkową.
        > Z Ursynowa przyszło masę odpowiedzi.

... a teraz je trzeba odpowiednio spreparować żeby pasowały do założeń
        i żeby wyszło poparcie dla autostrady w granicach 99%
        dłuuuuga noc przed tobą

• silvio1970 Re: Jak ograniczyć wampira w warszawie? 20.10.05, 08:32
          vulevu napisał:

> ... a teraz je trzeba odpowiednio spreparować żeby pasowały do założeń
          > i żeby wyszło poparcie dla autostrady w granicach 99%

zobacz sobie wpisy od ich księgi gości. jak na akademii z okazji rocznicy
          Rewolucji pażdzienikowej. więc metoda starajak świat. bierzemy pod uwage
          tylko te odpowiedzi, które odpowiadają hipotezie, że jedynym sposobem na
          likwidację warszawskich korków jest highway im. Filipiny Płaskowickiej.
          Pozostałe odrzucamy. Że niby nie spełniaja wmogów formalnych albo że nadeszły
          w wymaganym czasie albo, co najlepiej, że w ogóel ich nie było.
          • tarantula01 Możliwy scenariusz 20.10.05, 12:21
            A czy możliwy jest taki scenariusz:
            W ogóle nie buduje się POW przez Ursynów (będzie poza granicami
            administracyjnymi Warszawy). W 2007 roku rozpoczynają się prace przy moście Na
            Zaporze. Jednocześnie budowane miasteczko Wilanów zyskuje połączenie z
            Ursynowem poprzez przedłużenie ulicy Płaskowickiej. W 2008 bądź 2009 roku most
            Na Zaporze jest otwarty, zaś ulica Płaskowickiej do niego prowadzi. Po lewej
            stronie Wisły do mostu prowadzi droga przebita od Szosy Lubelskiej (np. Dzieci
            Polskich, Zwoleńska). Jednocześnie ul. Płaskowickiej przebita jest przez ul.
            Puławską w kierunku al. Krakowskiej (odciążenie np. ulicy Baletowej). Ulica
            Płaskowickiej w miarę postępu prac przy jej przedłużaniu do Wilanowa i
            oddawaniu kolejnych odcinków zaczyna się korkować (jest po jedny mpasie ruchu w
            każdym kierunku). Zostaje podjęta decyzja o jej poszerzeniu - dobudowanie
            drugiej jezdni (tak jak teraz Rosoła). W 2010 druga jezdnia Płaskowieckiej jest
            już od al. Krakowskiej do Szosy Lubelskiej. Prowadzi ruch osobowy, i co gorsza
            jest to ruch o większym natężeniu niż wystepujący na KEN. Ponadto z racji, że
            autostrada A2 dociera do Konotopy decyzja o budowie przedłużenia Trasy
            Płaskowickiej do tej drogi jest formalnością. Podejmuje się decyzję, aby na
            ważniejszych skrzyżowaniach (Puławska, KEN, Rosoła, Przyczółkowa, Wał M., Trakt
            L., Patriotów) w ciągu ulicy Płaskowickiej pojawiły się estakady - nie będzie
            tamowany ruch poprzeczny w wymienionych wcześniej ulicach.
            Rok 2011 - 2012 przez Ursynów Trasa Płaskowickiej przyjmuje kształt obecnego
            ciągu Łopuszańskiej - Hynka - Marynarskiej.
            A mogło to być w tunelu.
            • oblesnik Re: Możliwy scenariusz 20.10.05, 12:31
              Nie "a moglo byc w tunelu" tylko "a moglo byc poludniowa obwodnica Warszawy
              (przebiegajaca na poludnie od Warszawy a nie przez poludniowe dzielnice
              mieszkaniowe Warszawy)". Logiki sie chyba na zadnym etapie swojej edukacji nie
              uczyles.
              • tarantula01 Re: Możliwy scenariusz 21.10.05, 12:13
                oblesnik napisał:

> Nie "a moglo byc w tunelu" tylko "a moglo byc poludniowa obwodnica Warszawy
                > (przebiegajaca na poludnie od Warszawy a nie przez poludniowe dzielnice
                > mieszkaniowe Warszawy)". Logiki sie chyba na zadnym etapie swojej edukacji
                > nie uczyles.

To powiedz mi, gdzie widzisz POW oraz jak widzisz wyjazd z Ursynowa do innych
                dzielnic miasta w przyszłości.
            • silvio1970 Re: Możliwy scenariusz 20.10.05, 12:45
              tarantula01 napisał:

> A czy możliwy jest taki scenariusz:

> Jednocześnie budowane miasteczko Wilanów zyskuje połączenie z
              > Ursynowem poprzez przedłużenie ulicy Płaskowickiej.

jak najbardziej, tylko trzeba zlikidować rezerwat Skarpa Ursynowska

> Jednocześnie ul. Płaskowickiej przebita jest przez ul.
              > Puławską w kierunku al. Krakowskiej

jak najbardziej, trzeba tylko przenieść pasy startowe lotniska im. Fryderyka
              Chopina. pasy wykorzystać na potrzeby drogi a z budynków portu lotniczego
              zrobić siedzibę Siskomu

> Rok 2011 - 2012 przez Ursynów Trasa Płaskowickiej przyjmuje kształt obecnego
              > ciągu Łopuszańskiej - Hynka - Marynarskiej.
              > A mogło to być w tunelu.

reszta równie racjonalna. jeśli optymizm dotyczący tempa budowy dróg również
              wynika z badań prowadzonych przez Siskom, to jedynie zwiększa mój niekłamany
              podziw dla tej inicjatywy.

ale mozliwe są również inne scenariusze. jest rok 2007, Wisłę przeina kolejna
              seria mostów siekierkowskich. do każdego prowadzą tunele prowadzące
              siedmiopasmowe drogi. każdym tynelem zarządza administracja powołana przez
              siskom. w 2012 ladują zielone ludziki i fundują korekte biegu Wisły tak by
              zwiększyć walory przyrodnicze Ursynowa i móc wybudować kolejne mosty i tunele
              dla spragnionych nowoczesnych roziązań komunikacyjnych mieszkańców.

>
              • tarantula01 Re: Możliwy scenariusz 21.10.05, 12:30
                > > tarantula01 napisał:
                > > A czy możliwy jest taki scenariusz:
                > > Jednocześnie budowane miasteczko Wilanów zyskuje połączenie z Ursynowem
                > > poprzez przedłużenie ulicy Płaskowickiej.

> silvio1970 napisał:
                > jak najbardziej, tylko trzeba zlikidować rezerwat Skarpa Ursynowska

Do mostu Na Zaporze właśnie ma prowadzić ul. Płaskowickiej. Obawiam się, że
                rezerwat ma wkalkulowaną tę ulicę.

> > tarantula01 napisał:
                > > Jednocześnie ul. Płaskowickiej przebita jest przez ul. Puławską w kierunku
                > > al. Krakowskiej.

> silvio1970 napisał:
                > jak najbardziej, trzeba tylko przenieść pasy startowe lotniska im. Fryderyka
                > Chopina. pasy wykorzystać na potrzeby drogi a z budynków portu lotniczego
                > zrobić siedzibę Siskomu

He, he, he. Operacja prowadzenia ul. Płaskowickiej nie pociąga za sobą
                likwidacji pasów startowych.

> > tarantula01 napisał:
                > > Rok 2011 - 2012 przez Ursynów Trasa Płaskowickiej przyjmuje kształt
                > > obecnego ciągu Łopuszańskiej - Hynka - Marynarskiej.
                > > A mogło to być w tunelu.

> silvio1970 napisał:
                > reszta równie racjonalna. jeśli optymizm dotyczący tempa budowy dróg również
                > wynika z badań prowadzonych przez Siskom, to jedynie zwiększa mój niekłamany
                > podziw dla tej inicjatywy.

Tak, jesteśmy wielkimi optymistami.

> silvio1970 napisał:
                > ale mozliwe są również inne scenariusze. jest rok 2007, Wisłę przeina
                > kolejna seria mostów siekierkowskich. do każdego prowadzą tunele prowadzące
                > siedmiopasmowe drogi. każdym tynelem zarządza administracja powołana przez
                > siskom. w 2012 ladują zielone ludziki i fundują korekte biegu Wisły tak by
                > zwiększyć walory przyrodnicze Ursynowa i móc wybudować kolejne mosty i tunele
                > dla spragnionych nowoczesnych roziązań komunikacyjnych mieszkańców.

Nie można wykluczyć. :)
                • silvio1970 Re: Możliwy scenariusz 21.10.05, 12:35
                  tarantula01 napisał:

> > silvio1970 napisał:
                  > > jak najbardziej, tylko trzeba zlikidować rezerwat Skarpa Ursynowska
                  >
                  > Do mostu Na Zaporze właśnie ma prowadzić ul. Płaskowickiej. Obawiam się, że
                  > rezerwat ma wkalkulowaną tę ulicę.

jak to obawiasz się? to wasz projekt nie zweryfikował podstawowych ograniczeń?
                  ja nie jestem specjalistom i tylko zadaje pytania. mnie się nie podoba, i co
                  więcej nie wierzę w rezerwat z droga obowdową w środku.

> > jak najbardziej, trzeba tylko przenieść pasy startowe lotniska im. Fryder
                  > yka
                  > > Chopina. pasy wykorzystać na potrzeby drogi a z budynków portu lotniczeg
                  > o
                  > > zrobić siedzibę Siskomu
                  >
                  > He, he, he. Operacja prowadzenia ul. Płaskowickiej nie pociąga za sobą
                  > likwidacji pasów startowych.

rzut oka na mapę wystarczy, że o inne lokalizaje obwodnicy nie pociągają tego
                  za sobą, a mają tę przewagę ż nie funduja trasy szybkeigo ruchu przez srodek
                  największego osiedla mieszkaniowego w Polsce. Poza oczywistym bezsensem
                  społecznym tego projektu, podejrzewam że budowa takiej drogi przez
                  funkcjonujące już osiedle (drogi, sieci, metro) jest również awanturnictwem
                  ekonomicznym.
                  • tarantula01 Re: Możliwy scenariusz 21.10.05, 12:43
                    > > > silvio1970 napisał:
                    > > > jak najbardziej, tylko trzeba zlikidować rezerwat Skarpa Ursynowska

> > tarantula01 napisał:
                    > > Do mostu Na Zaporze właśnie ma prowadzić ul. Płaskowickiej. Obawiam się,
                    > > że rezerwat ma wkalkulowaną tę ulicę.

> silvio1970 napisał:
                    > jak to obawiasz się? to wasz projekt nie zweryfikował podstawowych ograniczeń?
                    > ja nie jestem specjalistom i tylko zadaje pytania. mnie się nie podoba, i co
                    > więcej nie wierzę w rezerwat z droga obowdową w środku.

Tak, dla POW przeanalizowano wpływ na istniejące środowisko - zobacz OOŚ 2004.
                    Ale dla zwykłej Płaskowickiej nie jest to potrzebne.

> > > silvio1970 napisał:
                    > > > jak najbardziej, trzeba tylko przenieść pasy startowe lotniska im.
                    > > > Fryderyka Chopina. pasy wykorzystać na potrzeby drogi a z budynków portu
                    > > > lotniczego zrobić siedzibę Siskomu

> > tarantula01 napisał:
                    > > He, he, he. Operacja prowadzenia ul. Płaskowickiej nie pociąga za sobą
                    > > likwidacji pasów startowych.

> silvio1970 napisał:
                    > rzut oka na mapę wystarczy, że o inne lokalizaje obwodnicy nie pociągają
                    > tego za sobą, a mają tę przewagę ż nie funduja trasy szybkeigo ruchu przez
                    > srodek największego osiedla mieszkaniowego w Polsce. Poza oczywistym
                    > bezsensem społecznym tego projektu, podejrzewam że budowa takiej drogi przez
                    > funkcjonujące już osiedle (drogi, sieci, metro) jest również awanturnictwem
                    > ekonomicznym.

Za 5 lat, gdy korek przy wyjeździe z Ursynowa będzie sią zaczynał na Rosoła,
                    Pileckiego, czy KEN już na wysokości ul. Przy Bażantarni, to ta inwestycja nie
                    będzie tak postrzegana.
    • vulevu Re: Jak ograniczyć korki w Warszawie? 18.10.05, 09:59
      uuu :):)
      to specjalnie dla moderatorka
      • Gość: płyń z Wisłą ! Konkurs dla troli ! 10 banów do wygrania ! IP: 83.238.100.* 20.10.05, 12:17
        Na razie prowadzą silvio (w konkursie indywidualnym, chociaż sędziowie mają wątpliwości, czy się kwalifikuje z powodu mnogości osobowości),
        a drużynowo cesarscy ludzie, ale chodzą plotki, że mocno konkurują z nimi jacyś ludkowie w zielonych strojach.
    • Gość: maciejewski12 ponawiam pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.05, 20:25
      Ponawiam to pytanie ponownie !!!!

ewidentnie taka strona (jaka utrzymuje siskom ) kosztuje.
      Domena,hosting itp. I wklepywanie aktualności.
      To kosztuje i sporo. Pewnie spontanie z siskomu przynoszą to z domów?
      Ale jeśli tak to jakaś ksiegowa musi to zapisać , musi tez ksiegować wydatki.
      I PRZYCHODY.
      Mogą to być darowizny ,dotacje , czy działalność gospodarcza.

Wiec może prośba do siskomu o podanie do publicznej wiadomosci - ma ksiegową
      czy nie?

Albo jeszcze lepiej - z czego się utrzymują
      • siskom_tak Re: ponawiam pytanie 21.10.05, 12:37
        Gość portalu: maciejewski12 napisał(a):

> Ponawiam to pytanie ponownie !!!!
        >
        > ewidentnie taka strona (jaka utrzymuje siskom ) kosztuje. Domena,hosting
        > itp. I wklepywanie aktualności.
        > To kosztuje i sporo. Pewnie spontanie z siskomu przynoszą to z domów?
        > Ale jeśli tak to jakaś ksiegowa musi to zapisać , musi tez ksiegować
        > wydatki.
        >
        > I PRZYCHODY.
        > Mogą to być darowizny, dotacje, czy działalność gospodarcza.

> Wiec może prośba do siskomu o podanie do publicznej wiadomosci - ma ksiegową
        > czy nie?
        >
        > Albo jeszcze lepiej - z czego się utrzymują

Domena, hosting, itd. kosztuje nas ok. 300 zł rocznie
        Utrzymanie strony, tyle ile kosztuje miesięczny abonamnet za szerokopasmowy
        dostęp do Internetu. Większość materiałów jest w internecie, trzeba je znaleźć.
        Stronę utrzymujemy sami.
        Mapy i dokumenty są umieszczane naszym staraniem - nie więcej niż 200 zł do tej
        pory.

Księgowej brak - utrzymujemy się z własnych pieniędzy.

Policz sobie: na 500 zł/rocznie musi się złożyć np. 10 osób. Ile wychodzi
        miesięcznie?
        • silvio1970 Re: ponawiam pytanie 21.10.05, 13:53
          siskom_tak napisał:

> Policz sobie: na 500 zł/rocznie musi się złożyć np. 10 osób. Ile wychodzi
          > miesięcznie?

że tez wam się tak chce moje drogie dzieci. i to wszystko dla mieszkańców
          Warszawy?
          • vampi_r Re: ponawiam pytanie 21.10.05, 14:42
            Chce?

Popatrz na mnogość wszelkich stowarzyszeń i organizacji z nazwy ekologicznych.
            Chce im się? Zadaj to pytanie Stwoarzyszeniu Ekologiczny Ursynów, Zielone
            Mazowsze, Światowid. Wiesz z czego się utrzymują? Zadaj im to pytyanie.
            Za procesy w sadach, jakie przegrywają lub wygrywają też trzeba zapłacić.

Przy czym zapytak się wszystkich protestujących o ich własne wizje rozwoju
            Warszawy. Sam sobie odpowiedz też na to pytanie.
            Jak do tej pory nikt z naszych "przeciwników" nie potrafił napisać nic poza
            swoimi mało skomplikowanymi przemyśleniami co do naszego finansowania.
            A co to ma do rzeczy jeśli chodzi o zasadnoiść budowy danej trasy lub nie?
            NIC, kompletnie nic.

Wszystkie stowarzyszenia utrzymują się ze składek. Każdy, kto chce sziałac
            społecznie musi wpakowac w to jakieś swoje pieniadze.
            Jakie koszty poniósł SISKOM przez rok działalności - napisaliśmy powyżej.

Nasze działania nie różnią sie w niczym od innych stowarzyszeń.
            Motywacje są podobne.
            Z tą wszak różnica, że oni nie mają racji i doskonale o tym widzą.
            działają wiec na szkodę warszawiaków. I to z pełną tego świadomością.

My nasze stanowisko wielokrotnie w pełni uzasadnialiśmy. Znajdziesz też
            wszystko na naszej stronie w internecie.

A na wulgaryzmy i insynuacje po prostu nie odpowiadamy.
            Bo, ze tak się wyrażę.... ludzi, którzy jako swój jedyny argument przeciw
            inwestycjom drogowym w stolicy mają swoje wyimaginowane przemyslenia co do
            źródeł finansowania naszej działalnosci, mamy w poważaniu.

Podejmiemy dyskusję z każdym i wyłożymy wszystko ponownie.
            O ile dyskutant będzie reprezentował jakiś poziom.

Jak na razie na forum ursynowski trafiliśmy tylko na jednego, kto taki poziom
            reprezentował. Pozdrowienia dla TOMa
            • silvio1970a Re: ponawiam pytanie 21.10.05, 14:59
              vampi_r napisał:

> Jak do tej pory nikt z naszych "przeciwników" nie potrafił napisać nic poza
              > swoimi mało skomplikowanymi przemyśleniami co do naszego finansowania.

NIE?????????? czy ty chłopie naprawde nie rozumiesz czy tylko zgrywasz się?

Wiekszość ludzi uważa proponowana przez was LOKALIZACJĘ trasy za kompletnie
              bzdurną, ignorującą potzreby mieszkańców Ursynowa i istniejącą juz
              infrastrukturę miasta. A to własnie LOKALIZACJA powinna być przedmiotem
              spólecznej konsultacji a nie amatorska debata nad skutkami emisji spalin.

A poza tym tak, moją osobistą podejrzliwość wzbudzają wszelkie społeczne
              akcje. a już szczególnie te stojace w jawnej sprzeczności z odczuciami
              wiekszosci społeczeństwa.

Rozumiem też ze ban na mój oryginalny nickma nam ułatwić dyskusję
              • vampi_r Re: ponawiam pytanie 22.10.05, 12:55
                silvio1970a napisała:

> NIE?????????? czy ty chłopie naprawde nie rozumiesz czy tylko zgrywasz się?
                >
                > Wiekszość ludzi uważa proponowana przez was LOKALIZACJĘ trasy za kompletnie
                > bzdurną, ignorującą potzreby mieszkańców Ursynowa i istniejącą juz
                > infrastrukturę miasta. A to własnie LOKALIZACJA powinna być przedmiotem
                > spólecznej konsultacji a nie amatorska debata nad skutkami emisji spalin.

Po pierwsze: nie większosc ludzi.
                Badanie OBOP I CBOS przeprowadzone na Ursynowie mówią same za siebie - dostępne na stronie SISKOM

Po drugie: trasa ta nie ignoruje potrzeb mieszkańców. Ursynów obecnie drogowo jest odciety od reszty Warszawy, a nawet świata. Z 200 tys. miasta wychodzą praktycznie dwie trasy wylotowe: Puławska i Dolinka Śłużewiecka. Jak te trasy są zakorkowane, kazdy widzi.
                POW pod Ursynowem ma bardzo dobre powiązania z isteniejacą siecią lokalnych ursynowskich ulic.

Po trzecie: trasa pod Ursynowem w powiązaniu z całym systemem obwodnic miejskich zmniejszy stopień zanieczyszczenia powietrza nie tylko na Ursynowie, ale i w całej aglomeracji.
                Obecnie stopień zanieczyszczenia powietrza na Ursynowie przekroczył wartosci dopuszczalne:
                www.siskom.waw.pl/materialy/stan-zan-pow.jpg
                Badanie jakosci powietrza na Ursynowie dokonano w SGGW, a wiec w rejonie, w którym nie ma zadnych tras przelotowych. Zanieczyszczone powietrza nawiewane jest z zakorkowanych ulic: Puławskiej i Al.Krakowskiej.

Po czwarte: jak były konsultacje w Centrum Onkologii to niewielka grupka krzykaczy nie dała dojść projektantom do słowa.
                Jak wyobrazasz sobie takie konsultacje? - ktoś z Ratusza lub GDDKiA ma chodzić do każdego mieszkania, wyjaśniac i pytać się?

> A poza tym tak, moją osobistą podejrzliwość wzbudzają wszelkie społeczne
                > akcje. a już szczególnie te stojace w jawnej sprzeczności z odczuciami
                > wiekszosci społeczeństwa.

Za bardzo szastasz tą "większoscią" i z odczuciami "większości".
                Ty plus Cesarska plus Beata Nowak, to na sczeście jeszcze nie większosć.

My protestujemy przeciewko bezmyślnym protestom pseudoekologów, a nasza postawa wobec nich uległa znacznej radykalizacji zwłaszcza po tym, jak zobaczyliśmy projekt Ekostrada.
                Ci co najgłośniej protestują przeciw POW, sami planują poprowadznie dokładnie po planie ekspresówki trasy przelotowej z Konotopy do Mińska Mazowieckiego.
                Różnica polega na tym, ze "nasza" trasa ma iść w tunelu, a trasa "ekologów" po wierzchu.

Wybieraj co wolisz.

A jeśli uważasz, ze żadna trasa nie przejdzie przez Ursynów, to podaj proszę jakąkolwiek lokalizację dla nowej trasy Wschód-Zachód na południu Warszawy.
                Nie podasz, bo i innego miejsca nie ma, jak przez Ursynów.
                A najbardziej prawdopodobny scenariusz, gdyby POW nie zbudowano jest właśnie taki:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=30269084&a=30705171
                >
                > Rozumiem też ze ban na mój oryginalny nickma nam ułatwić dyskusję

My nie mamy z tym nic wspólnego.
                • Gość: gość Re: ponawiam pytanie IP: *.acn.waw.pl 22.10.05, 15:12
                  > Po pierwsze: nie większosc ludzi.
                  > Badanie OBOP I CBOS przeprowadzone na Ursynowie mówią same za siebie - dostępne
                  > na stronie SISKOM

Jasne, że na stronie siskom są dostępne "dane", popierające siskom. Natomiast
                  rzetelnie przeprowadzone referendum (później okrzyknięte przez autostradowych
                  malwersantów "nieważnym", bo wyniki im nie pasowały), wykazało, że ponad 80%
                  jest przeciwko. I tej wersji się trzymajmy, a nie sponsorowanych "badań". To był
                  wynik obiektywny, ludzie osobiście i dobrowolnie wyrazili w referendum swoje zdanie.

A teraz leć po jaagę, żeby załatwiła wykasowanie mojego posta.
                  • vampi_r Re: ponawiam pytanie 23.10.05, 22:02
                    O tym referendum napisane zostało wiele.
                    Ciekawe, kto z ludzi głosujących wtedy wiedział o co tak na prawdę chodzi.
                    Własciwe pytanie winno być:
                    Jestes za:
                    1. Poprowadzeniem trasy ekspresowej w tunelu, jak chce SISKOM
                    2. Poprowadzeniem trasy szybkiego ruchu po wierzchu, jak chcą "ekolodzy".

Ja jestem za tym, by w sprawie budowy lub nie nowych tras w Warszawie zrobiono referendum ogólnowarszawskie.
                    No cóż: przez 5 lat ilosc samochodów w Warszawie wzrosła i to sporo.
                    Jeszcze 3 lata temu przypadało 400 samochodów na 1000 mieszkańców, obecnie już ponad 500.

BTW. Sondaże robił OBOP i CBOS. Jeśli uważasz, ze zrobili to nierzetelnie, to pretensje do nich.
                    Ja twierdzę, ze były to bardzo dobrze przeprowadzone sondaże - wyjaśniono wpierw respondentom o co chodzi, jak ma wyglądac POW i jakie funkcje spełniać.
                    I to jest to: wszelkie protesty wynikają z niewiedzy. Jak ludziom się wyjaśni o co chodzi, to zmieniają zdanie.
                    Dlatego pseudoekologom tak nie wsmak jest fakt,że istnieje cos takiego, jak SISKOM, który skutecznie wykpiwa wszelkie ich rewelacje i pokazuje ludziom jak jest prawda.

I twoja działalność, gościu i pisanie tu, świadczy włąsnie o tym, jak bardzo boisz się SISKOM.
                    • Gość: gość Re: ponawiam pytanie IP: *.acn.waw.pl 23.10.05, 23:18
                      > O tym referendum napisane zostało wiele.
                      > Ciekawe, kto z ludzi głosujących wtedy wiedział o co tak na prawdę chodzi.

Tak, te ludzie panie to głupie były, bo siskomu wtedy nie miały!

> Własciwe pytanie winno być:
                      > Jestes za:
                      > 1. Poprowadzeniem trasy ekspresowej w tunelu, jak chce SISKOM
                      > 2. Poprowadzeniem trasy szybkiego ruchu po wierzchu, jak chcą "ekolodzy".

To zrób sobie takie "referendum" w swoim bloku. A siskom chce poprowadzić
                      międzynarodową autostradę, a nie "trasę ekspresową", cwany blagierze.

> Ja jestem za tym, by w sprawie budowy lub nie nowych tras w Warszawie zrobiono
                      > referendum ogólnowarszawskie.

Po co się tak ograniczać, raczej ogólnoeuropejskie, bo cała Europa będzie mogła
                      "śmigać" tą "trasą ekspresową" przez nasze osiedle.

> No cóż: przez 5 lat ilosc samochodów w Warszawie wzrosła i to sporo.
                      > Jeszcze 3 lata temu przypadało 400 samochodów na 1000 mieszkańców, obecnie już
                      > ponad 500.

I tu jest pole do popisu dla siskomitetów różnej maści. Jak ograniczyć wzrost
                      ruchu samochodowego. Może rozwijać komunikację miejską? Bo mieszkamy w mieście,
                      no nie? A siskomitet promuje komunikację "wiejską", czyli "fura dla każdego".

> Ja twierdzę, ze były to bardzo dobrze przeprowadzone sondaże - wyjaśniono wpier
                      > w respondentom o co chodzi, jak ma wyglądac POW i jakie funkcje spełniać.

Tak, wyjaśniono, że POW (czyli autostrada) oczyści powietrze, zmniejszy hałas,
                      rozładuje korki, przyczyni się do ogólnej szczęśliwości, a na dodatek powstanie
                      "park komunikacyjny"! No właśnie, Robercik, coś o tym "parku" ostatnio nie
                      nadajecie, sponsor zmienił plany?

> I twoja działalność, gościu i pisanie tu, świadczy włąsnie o tym, jak bardzo bo
                      > isz się SISKOM.

Generalnie jest tak, że uczciwi ludzie boją się przestępców.
                      • tarantula01 Re: ponawiam pytanie 24.10.05, 10:57

> I tu jest pole do popisu dla siskomitetów różnej maści. Jak ograniczyć wzrost
                        > ruchu samochodowego. Może rozwijać komunikację miejską? Bo mieszkamy w
                        > mieście, no nie? A siskomitet promuje komunikację "wiejską", czyli "fura dla
                        > każdego".

Patrz Modlińska.
                        • h108 Re: ponawiam pytanie 24.10.05, 15:36
                          Tarantula, jak Ty zostaniesz szefem siskom i w komitecie pozostana osoby rzeczowo myslace o
                          alternatywnej komunikacji w Warszawie, to wtedy popatrzymy na Modlinska.

Taki scenariusz jest jednak niemozliwy, bo zostalbys w siskom sam. Zatem spie spokojnie. Dopoki
                          znajdujesz sie wsrod osob chorych z ambicji i zdolnych tylko do pyskowki - siskom sam kompromituje
                          sie na kolejnych forach i nie trzeba mu nawet w tym pomagac. Patrze na to od pol roku i ciagle jest tak
                          samo.

Czasem warto zastanowic sie z kim sie gra w jednej druzynie. Jeden dobry zawodnik nic nie wskora
                          kiedy reszta strzela do wlasnej bramki. Nigdy sie nad tym nie zastanawiales?
                          • vampi_r Re: ponawiam pytanie 24.10.05, 19:09
                            Otóż gościu (Beatko) i haileśtam, a więc - drogie panie:
                            SISKOM zajmuje się rozwojem wszelkiej infrastruktury komunikacyjnej, a nie tylko drogami dla samochodów.
                            Poza tym (gdzieś to już piałem) z całego SISKOM tylko jeden Vampir kursuje po mieście własnym środkiem transportu. Wszyscy inni korzystają ze środków komunikacji masowej.

A jakoś na konferencji o rozwoju infrastruktury transportu publicznego zabrakło i haileśtam i Cesarskiej i Beatki Nowak.

papapapapa
                            • Gość: gość Re: ponawiam pytanie IP: *.acn.waw.pl 24.10.05, 19:23
                              > Poza tym (gdzieś to już piałem) z całego SISKOM tylko jeden Vampir kursuje po m
                              > ieście własnym środkiem transportu. Wszyscy inni korzystają ze środków komunika
                              > cji masowej.

No i trza się jakoś tej fury wreście dorobić, nie Robercik? Tylko żeby was
                              sponsor na koniec nie wyrolował, tyle pracy, smarowania na forum, na grupach
                              dyskusyjnych, na stronach internetowych, wszystko panie na zatracenie pójdzie!
                              To ty się lepiej staraj Robercik, pisz, pisz, pisz, to będzie zauważone i docenione.
                              • vampi_r Re: ponawiam pytanie 24.10.05, 19:27

> No i trza się jakoś tej fury wreście dorobić, nie Robercik? Tylko żeby was
                                > sponsor na koniec nie wyrolował, tyle pracy, smarowania na forum, na grupach
                                > dyskusyjnych, na stronach internetowych, wszystko panie na zatracenie pójdzie!
                                > To ty się lepiej staraj Robercik, pisz, pisz, pisz, to będzie zauważone i docen
                                > ione.

Tako własnie policzyłem swoje posty w tym wątku i tfoje...
                                Albo mój sponsor mniej płaci, niźli twój, albo ja wykonuję swoją robotę gorzej.

Muszę to przemyśleć.
                            • h108 Re: ponawiam pytanie 26.10.05, 11:32
                              Widze, ze zabolalo. Niestety zadnych dzialan na rzecz masowej komunikacji nie podejmujecie. Mozna
                              powiedziec, ze trzonem Waszej dzialanosci sa personalne pyskowki na forach i dosrywki na slabym
                              poziomie w kierunku Zielonych czy stowarzyszen dzialajacych na rzecz dzielnic. Trudno taka
                              organizacje traktowac powaznie.

Dlatego uwazam, ze przypisywanie sobie pozytywnych dzialan Wojtka (takie imie na Waszej stronie)
                              podjetych z Zielonym Mazowszem na rzecz buspasa na Modlinskiej nie zrownoważą przykrego
                              odczucia, ze glownym celem Waszego dzialania jest rozwalanie samoorganizujacych sie protestow.
                              Czyli koniec koncow dzialania na rzecz planow osob wymienionych przez Maciejewskiego. Jest to takze
                              dzialanie niezgodne z Konstytucja (art.58, p. 1), poniewaz godzi w zagwarantowana w niej wolnosc
                              zrzeszania sie. Dlatego smieszne jest, ze sami lamiecie prawo a imputujecie komus bycie przestępcą.

Skoro wszyscy (prawie) poruszacie sie po Wawie pieszo, to skad pytanie Tarantuli o trasy przejazdu
                              przez Bielany w celu ustalenia jego drogi do pracy? Skad ogloszenia na forum o kupnie samochodu
                              zamieszczone przez jednego z Waszych czlonkow? Prawda to prawda, a nie pol- lub czesc prawdy.

Beata Nowak napisala swego czasu gdzie nie widziala Ciebie i nie byla to bynajmniej jedna konferencja.
                              • Gość: Hahaha! O h108 i jej (nie)umiejętności czytania IP: 83.238.100.* 26.10.05, 12:21
                                Wszedłem na stronę tej organizacji z Chomiczówki. I nie kumam.
                                Od razu rzuca sięw oczy pismo jakiegoś oficjela o planach miasta względem Trasy Mostu Północnego.
                                Pismo podkreśla, że mowy nie ma o zmianie przebiegu tej trasy (ma zostać w tzw. rezerwie).
                                Do tego komentarze osób z tej organizacji 'TMP odsunięta !!!'.
                                Ja qźwa nie wiem. Czy można tak zupełnie nie umieć czytać ? Przecież jeśli się zdaje na prawko, to trzeba się wykazać, że się umie czytać. Jak ktoś taki może się innych czepiać, że są przestępcami ???
                                Jestem za tym, aby prawo wyborcze i prawo do stowarzyszania się przysługiwały wyłącznie osobom, które mają ukończoną podstawówkę albo jakiś kurs czytania ze zrozumieniem prostych pism.
                                • h108