Gość: MisiekK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 08:37 Ta trasa byla panowana od bardzo dawna. Skoro nie oglada sie planow zagospodarowania, to ma sie problem. A trasa N-S jest konieczna i musi powstac, obojetnie od zdania mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lama Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: 193.0.122.* 22.03.03, 11:27 Od początku było wiadomo, że ma być tam trasa, ale nikt z przyszłych mieszkańców tym się nie przejmował, gdyż liczyli na swoje układy. Osiedle było przeznaczone dla tzw. zaplecza finansowej i układowej elity III Rzeczpospolitej - z "drugiej linii". Że mieli rację potwierdza chyba brak jasności przy dymisji prof. Chmielewskiego. Może ona być spowodowana jego zdecydowaną postawą przy decyzji o budowie trasy - no i już go nie ma. trasy zapewnie też. Szkoda, że Kaczyński jednak wchodzi w układziki, na czym cierpią mniej ustosunkowani mieszkańcy Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.acn.pl 11.06.03, 12:43 > Osiedle było przeznaczone dla tzw. zaplecza > finansowej i układowej elity III Rzeczpospolitej - z "drugiej > linii". Dziękuję za zaliczenie mnie do "zaplecza finansowej i układowej elity III RP". Nie wiedziałem, że aby się nią stać wystaczy pójść do agencji nieruchomości i kupić mieszkanie. Szkoda, że jestem w drugiej linii. Może wiesz, jak wejść do pierwszej ? Może trzeba iść do pralni ? Albo do salonu samochodowego ? Czy ty tak wszystko widzisz przez pryzmat układów politycznych ? Czy to jakać paranoja ? Czy jest lekarz na sali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morris Liczyli na spokojną okolicę ? Proponuję kampinos IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.03.03, 12:23 Jak się mieszka w mieście, to się mieszka w mieście. A nie kupuje się mieszkanie z klapkami na oczach i nie patrzy czy tu się nie planuje trasy. Tak samo mieszkańcy na Skoroszach (Ursus) wykupili mieszkania na nowych osiedlach i zdziwieni że im samoloty tędy dolatują do lotniska. (może i to trochę uciążliwe - ale się można przyzwyczaić - wiem coś o tym :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat i Mat Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.hostplus.net 22.03.03, 14:17 Krutkowaroczni ludzie, najlepiej to bybylo nierobic autostrady , a warszawe przerobic na prowincjonalne miasteczko, dalej jazda chamy na wies tam gdzie jest wasze miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 11:34 Może odkupicie ode mnie śliczne mieszkanko tylko pięć metrów od planowanej trasy może nawet bliżej jak się uda.Atrakcje gwarantowane ,smród,hałas przejeżdzających tirów widok na trasę ewentualnie na syfiasty ekran. A swoją drogą wymyślanie komuś od wieśniaków świadczy o wysokiej kulturze tzw. warszawaki a potem się dziwią że nas nie lubią ( no przecież jesteśmy tolerancyjni mili i uprzejmi co oni od nas chcą ) czasami jest mi wstyd i wcale się nie przyznaję że jestem z warszawy a to wszystko przez takich palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2mek Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.acn.waw.pl 14.04.03, 21:22 Gość portalu: Pat i Mat napisał(a): > Krutkowaroczni ludzie, najlepiej to bybylo nierobic > autostrady , a warszawe przerobic na prowincjonalne miasteczko, > dalej jazda chamy na wies tam gdzie jest wasze miejsce Mieszczaninie ucz się ortografii. Bo na razie to jesteś "za krótki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.slp.pl / 192.168.8.* 22.03.03, 17:11 Budować i się nie oglądać. U mnie (pomiędzy ursusem i wlochami) też mają budować 4 pasmówkę i nie protestuję bo mieszkam w mieście a nie na wsi. A jak chca poprowadzić gdzie indziej to niech to sfinasują i uzgodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszak Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.slp.pl / 192.168.2.* 22.03.03, 19:46 Zgadzam się z przedmówcą w całej rozciągłości :) Swoją drogą co się dzieje z tym narodem?! wszystko im przeszkadza!! Nic i nigdzie nie można już zbudować, a to komuś będzie za głośno, a to jakieś unikalne kwiatki podepczą!? Mam ciekawą propozycję dla Eliego, posadźmy drzewa w osi planowanej 4-pasmówki, wyrosną do czasu gdy będą ją budować, wtedy my założymy Związek Ochrony Uciśnionych Drzew i Kwiatów (ZOUDiK), przykujemy się do tych drzew i zgarniemy 2 miliony za odstąpienie od protestu. Czysty, ekologiczny interes!!! miszak Gość portalu: Eli napisał(a): > Budować i się nie oglądać. U mnie (pomiędzy ursusem i wlochami) > też mają budować 4 pasmówkę i nie protestuję bo mieszkam w > mieście a nie na wsi. A jak chca poprowadzić gdzie indziej to > niech to sfinasują i uzgodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.chello.pl 22.03.03, 19:54 Trzeba było przed kupnem mieszkania obejrzeć plan zagospodarowania przestrzennego - bynajmniej nie jest tajny :- )). Protestujący prezentują typowo polską (a przynajmniej warszawską) mentalność: budować i owszem, ale nie blisko nas. A gdzie - poza Warszawą ?! Po ch... komu tam droga ekspresowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.acn.pl / 10.65.5.* 22.03.03, 21:50 Przyjmując ten sam sposób rozumowania jak protestujący to DOMAGAM się trasy N- S. Jako mieszkaniec Włoch oczekuję od miasta usprawnienia komunikacji i dojazdu do centrum. Jedyna trasa w Al. Jerozolimskich teraz jest zakorkowana z powodu rozbudowy a po jej zakończeniu będzie zakorkowana jako część małej obwodnicy. Podobnie jak protestujących mnie nie interesuje co się dzieje gdzieś dalej od mojego nosa. W tym przypadku pod ich oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silentbob Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.acn.waw.pl 23.03.03, 20:56 jak czytam te wypowiedzi to mi sie włos na głowie jeży!!!! obwodnica przez środek miasta??!! tylko powinszować logiki!!! ludzie wszędzie w cywilizowanych krajach obwodnice, jak sama nazwa wskazuje, budowane sa z daleka od miast, żeby miasta nie przyjmowały całego ruchu na siebie. Ale jak widać w Polsce każda cięzarówka MUSI jechać przez Warszawe czy inne większe miasto zeby wstapic do MCdrive`a, albo na zakupy do centrum handlowego. Myslcie ludzie wiecej bo to przyszlosc!! Tak samo jak obwodnica idaca przez Ursynow. Po co ona komu?? Maly bajzel jest w wa-wie na ulicach?? jedna super inwestycja "most siekierkowski" stoi niedokonczona, estakady nie zbudowane, korki. Sytuacja taka sama jak przed inwestycja?? po co wywalac kase w błoto?? za Warszawą taki most by lepiej spelniał swoją role. Powtarzam jeszcze raz MYŚLENIE to przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.chello.pl 23.03.03, 23:01 Gość portalu: silentbob napisał(a): > za Warszawą taki most by lepiej > spelniał swoją role. Powtarzam jeszcze raz MYŚLENIE to przyszłość. I owszem. Pomyśl, gdzie taka trasa może być lepiej wykorzystana: w zakorkowanej Warszawie czy poza nią ? Jak chcesz zrobić dojazd do lotniska, umieszczając trasę za miastem ? I wreszcie: stosując Twoją logikę, należałoby uznać, że np. Trasa Toruńska tez jest zbędna, bo przebiega przez miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morris Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 10:46 Chwileczkę, ta wewnętrzna obwodnica to ma być nie GŁÓWNIE dla ruchu tranzytowego, tylko jak powiedzmy mieszkaniec jednej części miasta, chce sobie skoczyć do drugiej części miasta. Ruch tranzytowy to powinna załatwić np. autostrada, A2 bodajże ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartezz Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.man.polbox.pl 25.03.03, 12:16 KOLEGO!?!? przejezdzales kiedys przez Wieden???? widze ze NIE - proponuje sie zatem wybrac. Co do obwodnic wokol miasta - masz racje - ale nie do konca... hmm proponuje WIEDEN - za dlugo by to tu tlumaczyc... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morris Re: Mieszkańcy ... Ach ten Wiedeń ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 12:43 No kolega ma rację, Wiedeń faktycznie obfituje w obwodnice wewnątrz miasta. Jest to może i dobre dla ludzi mieszkających w Wiedniu, ale jak ja chciałem tylko sobie przejechać koło Wiednia, to niestety nie mogłem i utknąłem na tych wewnętrznych autostradach w korku ! (tak dla niezorientowanych - niektóre tam mają po 4 pasy w jednym kierunku :-), jest kupa tuneli i bezkolizyjnych wjazdow/zjazdów.. .) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Mieszkańcy osiedla Włodarzewska - egoiści!!! IP: *.siemens.pl 27.03.03, 11:30 Gość portalu: silentbob napisał(a): > jak czytam te wypowiedzi to mi sie włos na głowie jeży!!!! obwodnica przez > środek miasta??!! tylko powinszować logiki!!! ludzie wszędzie w cywilizowanych > krajach obwodnice, jak sama nazwa wskazuje, budowane sa z daleka od miast, żeby > > miasta nie przyjmowały całego ruchu na siebie. Ale jak widać w Polsce każda > cięzarówka MUSI jechać przez Warszawe czy inne większe miasto zeby wstapic do > MCdrive`a, albo na zakupy do centrum handlowego. Myslcie ludzie wiecej bo to > przyszlosc!! Tak samo jak obwodnica idaca przez Ursynow. Po co ona komu?? Maly > bajzel jest w wa-wie na ulicach?? jedna super inwestycja "most siekierkowski" > stoi niedokonczona, estakady nie zbudowane, korki. Sytuacja taka sama jak przed > > inwestycja?? po co wywalac kase w błoto?? za Warszawą taki most by lepiej > spelniał swoją role. Powtarzam jeszcze raz MYŚLENIE to przyszłość. Masz rację, że dla Ciebie to przyszłość. Nieprawdą jest, że trasa N-S to obwodnica miasta - jest to jedynie obwodnica centrum. Plan obwodnicy miasta do wglądu na stronie www.bprw.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJJ Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: 126.22.26.* 27.03.03, 11:20 Święta racja: Budować tak, ale nie obok nas. Gdzie - poza Warszawą (tak żeby przemieszczanie się po Warszawie możliwe było tylko poza miastem - logiczne nie) Ciekawe czy osoby, które protestują poruszają się tylko i wyłącznie pieszo (no bo przecież ani nie samochodem, ani autobusami, które poruszają się po ulicach, a przeciwko ich budowaniu protestują, no i oczywiście również nie rowerem, bo po chodnikach jeździć rowerem nie można, a z uwagi na małą ilość ścieżek rowerowych należy jeździć po ulicach - a przeciwko ulicom protestują). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.acn.pl 25.03.03, 10:03 Ile tu nienawisci... Czytam te komentarze i smutno mi sie robi. Mieszkancy tej wlasnie okolicy niezle sa poinformowani i wiedza o paru nonsensach zwiazanych z tym pomyslem. Nie mam ochoty o tym pisac, rowniez autorzy komentarzy mogliby sie pofatygowac do sprawdzenia sprawy zanim napisza takie obrazliwe teksty. Trasa moglaby przebiegac po terenach przemyslowych i jej pomysl to czysta polityka. Za to ta nienawisc kapiaca z ekranu. Brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom ile tu nienawisci:( IP: *.acn.pl 25.03.03, 10:04 Ile tu nienawisci... Czytam te komentarze i smutno mi sie robi. Mieszkancy tej wlasnie okolicy niezle sa poinformowani i wiedza o paru nonsensach zwiazanych z tym pomyslem. Nie mam ochoty o tym pisac, rowniez autorzy komentarzy mogliby sie pofatygowac do sprawdzenia sprawy zanim napisza takie obrazliwe teksty. Trasa moglaby przebiegac po terenach przemyslowych i jej pomysl to czysta polityka. Za to ta nienawisc kapiaca z ekranu. Brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.arip.com.pl 25.03.03, 11:07 To zaczyna przybierać formę fobii. Najciekawsze są wypowiedzi ludzi, którzy prawdopodobnie mieszkają z dala od Włodarzewskiej. POWTARZAM - plany trasy pochodzą z lat '70. Jeśli chcesz trasę N- S pod oknem to proszę złóż podanie do prez. Kaczyńskiego; mieszkasz na Żoliborzu, Ursynowie - chcesz trasę pod oknem? Nie zastanawiaj się długo - proś o nią ludzi, których wybrałeś. Dzisiaj wszystko da się zrobić. W żadnym cywilizowanym kraju, w żadnej stolicy nie powstają tak beznadziejne projekty jak u nas. Władza bliska ludziom?! Hasło te przyprawia o uśmiech na twarzy, a "włodarzom" gombrowiczowską gębę. Chociaż mam kilka pomysłów, aby usprawnić komunikacje w mieście i usprawnić życie mieszkańcom: 1. wycinajmy parki i budujmy trasy trzypasmowe, czemu nie 2.przenieśmy lotnisko bliżej miasta, np. na Pola Mokotowskie; 3. zrzyćmy się jeszcze po 200PLN na winiety A wtedy drug w mieście będzie tyle,że aż szkoda z samochodu wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Mieszkaniec osiedla Chrobry chce Trasy IP: 195.117.20.* 26.03.03, 12:21 Z siłą spokoju proszę władze miasta o sprawny dojazd z zachodnich przedmieść (Włochy, Ursus, Piastów, Pruszków, itd.) do centrum . Ja chcę się tam dostawać bo to jest także moje miasto. Czy nazwane to będzie małą czy dużą obwodnicą to mnie nie interesuje. Myślenie dużo to pomoże bo te dojazdy trzeba umieć wpasować w część miasta bezmyślnie pokrojoną torami Kolei Wiedeńskiej (co za przypadkowa zbieżność nazw). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Mieszkaniec osiedla Chrobry chce Trasy ???? IP: *.k.mcnet.pl 26.03.03, 13:21 polecam rzut oka na mape - trasa NS ma sluzyc lotnisku a nie mieszkancom Wloch, Ursusa, Pruszkowa i Piastowa - poza tym przetnie przejazd przez Odolany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia PROTEST! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 12:54 Zapraszam na Włodarzewską. Proszę obejrzeć sobie okolicę i zobaczyć miejsce, gdzie ma powstać trasa...Nie wiem jak miasto chce ją zmieścić. trasa kolejowa, NS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Niech protestują!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.03, 13:21 Jestem przeciwko budowie trasy na Szczęśliwicach. Niby gdzie ona ma tam sie zmieścić? Pociąg obok N-S doslownie przy ścianach domów to fatalny pomysł!! Szczęśliwice to piękne miejsce. Centrum Warszawy cisza i spokój. Powinno wszystkim zależeć na budowie takich oaz mieście a przede wszystkim trzeba mieć pomysł na jego rozwój i zagospodarowanie. Niestety Warszawa to chaos. Wszędzie ma być smród i syf?! Ludzie szukają takich miejsc jak Szczęśliwice. Kuszą właśnie takie osiedla w centrum. Dlaczego trzeba to spieprzyć! Poza tym zamiast budować nową trasę, trzeba naprawić samą Włodarzewską. Niech ją poszerzą i wyleją nową nawierzchnie bo to co sie teraz tam dzieje to skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: Niech protestują!! IP: 213.77.89.* 09.06.03, 08:44 <kajot> ma "genialny" w swojej prostocie pomysł - poszerzyć Włodarzewską. A czemu, robaczku, nie przejmujesz się dolą ludzi mieszkających przy tej ulicy, a także kawałkiem parku jaki trzebaby wyciąć? Pewnie mieszkasz od strony torów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Niech protestują!! IP: *.acn.pl 11.06.03, 12:51 > <kajot> ma "genialny" w swojej prostocie pomysł - poszerzyć > Włodarzewską. A czemu, robaczku, nie przejmujesz się dolą ludzi > mieszkających przy tej ulicy, a także kawałkiem parku jaki > trzebaby wyciąć? Oczywiście że trzeba poszerzyć, jest na to miejsce, "dola ludzi mieszkających przy tej ulicy" się nie pogorszy, bo nie wzrośnie od poszerzania ruch (nie zrobimy tu 2 pasów więcej), tylko będzie wygodniej i bezpieczniej. Skrawek parku czy raczej trawnika można spokojnie zabrać, chodzi o góra 100-150 cm szerokości, nie widzę sensu płakania za kawałkiem trawy o powierzchni 0.0001 % całego parku. Zielonym fanatykom komunikuję, że poszerzyć Włodarzewską można nie wycinając ani jednego drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:41 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:43 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunegunda Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:44 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:45 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:45 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalajlama Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:46 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.dialup.warszawa.pl 04.04.03, 16:46 Nie chcę autostrady w Warszawie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: 195.117.164.* 09.04.03, 13:02 Panie Barycki niech Pan przestanie być wazeliniażem i popukistą Niech Pan się zastaniowi co Pan mówi. Czy widzi Pan korki w Warszawie?? To że to akurat Pan mieszka przy Włodarzewskiej nie powinno być problemem dla budowy trasy N-S planowanej zresztą od wileu lat. Niech Pan się weźmie do pracy i przestanie ludziom przewracać w głowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek trasa NS - znikad do nikad IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 19:37 i zadnych korkow nie rozladuje polecam watem - mniejsze korki juz byly w 'inwestycjach' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: trasa NS - znikad do nikad IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 12:19 Rządam wybudowania trasy pod oknami tych którzy jej tak pragną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Dojechać szybko chcieliby wszyscy ale trasy nikt IP: proxy:* / 172.21.11.* 10.04.03, 14:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2mek Do frajerów popierających trasę IP: *.acn.waw.pl 14.04.03, 21:20 Wszyscy, którzy popierają budowę tej trasy chcą finansować przekręty i łapówki. Wiadomo że im droższa trasa tym większej łapówki można żądać za kontrakt na jej budowę. W ten sposób zbudowano już pływalnię na Warszawiance, która miała kosztować 30 mln zł a kosztowała 130 mln. Z tą trasą jest podobnie. Zamiast wystawić dwa wiadukty (jeden na skrzyżowaniu Al. Jerozolimskich z Łopuszańską a drugi zjazd z Łopuszańskiej nad torami linii radomskiej - koszt może około 40 mln zł) będziemy budować trasę za miliard złotych a może i więcej. Gratukuję inteligencji "mieszczanom" z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: 213.77.89.* 09.06.03, 08:58 Pod moimi oknami w tej chwili są pozostałości po działkach, i tzw. świeże powietrze (zapach moczu okolicznych pijaczków). W przyszłości ma tu powstać ulica i wydaje mi się to całkiem normalne, bo przecież mieszkam w mieście. Zamiast tracić energię na protestowanie przeciwko smrodzącym samochodom, wolę zrobić coś, aby mniej smrodziły. Nie będę też protestował, wzorem skretyniałych "działaczy", przeciw parkingom, bo wiem, że samochód szukający miejsca do parkowania emituje spaliny w przeciwieństwie do samochodu zaparkowanego. Wszystkim protestującym przypominam, że świeże powietrze jest na wsi, a piękne widoki w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Mieszkańcy osiedla Włodarzewska nie chcą Tras IP: *.k.mcnet.pl 09.06.03, 09:07 Gość portalu: jotka napisał(a): > Pod moimi oknami w tej chwili są pozostałości po działkach, i > tzw. świeże powietrze (zapach moczu okolicznych pijaczków). W > przyszłości ma tu powstać ulica i wydaje mi się to całkiem > normalne, bo przecież mieszkam w mieście. Zamiast tracić energię > na protestowanie przeciwko smrodzącym samochodom, wolę zrobić > coś, aby mniej smrodziły. Nie będę też protestował, wzorem > skretyniałych "działaczy", przeciw parkingom, bo wiem, że > samochód szukający miejsca do parkowania emituje spaliny w > przeciwieństwie do samochodu zaparkowanego. Wszystkim > protestującym przypominam, że świeże powietrze jest na wsi, a > piękne widoki w górach. a w miescie smrod, brud i ubostwo Odpowiedz Link Zgłoś