Dodaj do ulubionych

Wymyśliłam sobie nowy nick,

18.06.10, 14:20
bo chciałam do znajomego słówko skrobnąć.
Taka konwencja się utrwaliła i rytuał to już jest.
Wypełniłam formularz jak trzeba, porządnie, czytelnie, ale odpowiedź dostałam
>! Wystąpił niespodziewany błąd. Wypełnij formularz jeszcze raz< Zabrałam się
więc za jego ponowne wypełnianie, ale!!!
Mój wymyślony w pocie czoła nick już w te parę sekund został zajęty.
I co? się pytam!!!
To ma być profesjonalizm?

Obserwuj wątek
    • siwa Re: Wymyśliłam sobie nowy nick, 18.06.10, 15:54
      Napisz na pomoc@agora.pl
      może nick jednak założyłaś i uda sie go odzyskać.
      • dziewczyna.wariata Re: Wymyśliłam sobie nowy nick, 18.06.10, 16:05
        O piękna Siwo!
        Czy ja konfabuluję, a prościej pisząc, kłamię?
        Założyłam na zicher i agrafkę, więc dlaczego piszesz "może"?
        Nigdzie już nie napiszę i o pomoc nie będę prosiła.
        Kto wie?
        Może z mojego skrobnięcia, wyklułaby się ciekawa rozmowa?
        Będziecie o nią biedniejsi. Biedniejsi o ciepło płynące z każdego nienapisanego
        słowa.
        • autokrata.fetyszysta Re: Nigdzie już nie napiszę i nie będę prosiła 18.06.10, 19:07
          Napisz, napisz (jeśli Ci naprawdę zależy) - korona Ci z głowy nie spadnie ;)

Admini wprawdzie maja swoje za uszami, ale to akurat wygląda na kwestię czysto techniczną - a zimna maszyna się Twoimi fochami raczej nie przejmie ;)
          • dziewczyna.wariata Re: Nigdzie już nie napiszę i nie będę prosiła 18.06.10, 19:58
            Ee tam!
            Byłoby jak wczorajsza gazeta...:(
            Mogę Twoją fotkę z wizytówki dołączyć do mojej kolekcji zajebistych fotek?
            Wybije się na przodek...:)
            • autokrata.fetyszysta Re: Mogę fotkę dołączyć do mojej kolekcji 18.06.10, 20:07
              W tej sprawie napisz - tym razem do mnie - na priva ;->
              • dziewczyna.wariata Re: Mogę fotkę dołączyć do mojej kolekcji 18.06.10, 20:16
                Za późno, hehe.
                Już ją mam.
                I nawet na klucze dwa i szyfr w sejfie zamknęłam.
                • autokrata.fetyszysta Re: Za późno, hehe. Już ją mam. 18.06.10, 20:24
                  Ech, ta podejrzliwość... ;)

Fotka nie jest moja, tylko wygrzebana z netu; jak dobrze sama pogrzebiesz, może znajdziesz po prostu ją w lepszej rozdzielczości.
    • kornel-1 Drugie dno ;-) 18.06.10, 20:00
      Sprawa ma drugie dno ;-)

Otóż od dłuższego czasu GAZETA.PL UNIEMOŻLIWIA ZAKŁADANIE KONT, W KTÓRYM LOGIN JEST PROSTYM SŁOWEM (rzeczownik, przymiotnik itp.)

Łatwo to sprawdzić ;-)
      Na przykład: jeśli wymyślisz sobie nick miednica lub talerz , to system odpowiada, że nazwa konta jest zajęta i proponuje nazwy pochodne złożone z kropek cyferek i duperelek:

Niestety, to konto jest już zajęte.
      Spróbuj wymyślić inną nazwę konta lub skorzystaj z naszych propozycji:
      miednica.5
      miednica5
      5miednica
      fast-miednica
      miednica_ltd
      miednica.dwa

Jest to NIEPRAWDA. Konto takie nie istnieje.
      Łatwo się o tym przekonać:

1. sprawdzając w
      wyszukiwarce
      posty autora miednica

Brak wyników dla zapytania 'miednica w polu autor'

2. wysyłając e-maila na adres miednica@gazeta.pl:
      "Mail Delivery Subsystem do mnie
      pokaż szczegóły 19:36 (8 min temu)
      Delivery to the following recipient failed permanently: miednica@gazeta.pl Technical details of permanent failure: [...] The email account that you tried to reach does not exist."

Tajemnicą pozostaje, dlaczego gazeta.pl blokuje zakładanie prostych nazw. Mechanizm jest prawdopodobnie taki: system sprawdza, czy nazwa konta jest na liście słów (np. lista słownika języka polskiego) i komunikuje, że konto jest "niestety zajęte".

Dla mnie, jako niestrudzonego badacza krętych ścieżek ludzkich umysłów, jest interesujące, jaki powód tego blokowania poda administracja forum.

O ile poda.

Kornel
      • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 18.06.10, 20:11
        Och, Kornel.
        To co piszesz, to jest inna inszość.
        Gdy zakładałam konto na ten w pocie czoła wymyślony nick, to odpowiedź była
        okej, czyli, jak to tam piszą? że niby nick nie jest zajęty.
        Potem przeszłam wszystkie szczeble weryfikacji, kliknęłam że akceptuję ich
        wymogi wszystkie i!
        Dostałam odpowiedź, że nastąpił błąd. I nadal nie o to mi idzie.
        A o to, że nick, który dopiero co był wolny, po ponownej próbie, był już zajęty.
        A byłoby fair play, gdybym go jakoby już rezerwowała.
        Nie posunę się, że mi go skradziono. Bóg strzyg. Zezłościło mnie to jednak na
        tyle, że TU napisałam. A że to kiedykolwiek zrobię, głowy bym nigdy nie dała.
        • autokrata.fetyszysta Re: dopiero co wolny, potem był już zajęty 18.06.10, 20:20
          Teoreticznie można dopuścić możliwość, że akurat pomiędzy sprawdzeniem dostępności a kliknięciem akceptacyjnym ktoś założył sobie konto z Twoim nickiem...

Ale chyba raczej coś tam się sypło ;)
      • nessie-jp Re: Drugie dno ;-) 18.06.10, 22:27
        Drogi kornelu.

Sprawa nie ma drugiego dna. Zapytaj inicjatorkę wątku, do ilu postów użyła
        utworzonego wczoraj konta. Oraz ile kont natworzyła dla zabawy i jakże
        dowcipnego wysyłania mejli do kolegi. I ile z tych kont następnie wykorzystała
        do napisania choćby jednego postu. Na rok.

Zgaduję, że odpowiedź na pytanie o liczbę postów będzie w każdym przypadku
        oscylować około zera.

No i niestety właśnie dlatego, przez takie dowcipne.osoby jak autorka wątku, nie
        masz możliwości założenia sobie konta prosto-rzeczownikowego. Bo dowcipnisie
        tworzą loginy na potęgę, a potem nie korzystają. Zaś w systemie login wisi jako
        zablokowany.
        • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 18.06.10, 23:15
          Drogi Kornelu,
          nie ufaj tej @-pie.
          Nie tworzę nicków rzeczownikowych.
          Tworzę nicki beletrystyczne. System musiałby mieć w pamięci wszystko, co zostało
          dotąd napisane i publicznie, bądź w tajemnicy, lub szeptem do ucha, względem na
          spowiedzi powiedziane i wyszeptane a nawet pomyślane.
          A że lubię zapasy mieć?
          Może się kiedyś przydadzą, kto wie?
          Moja babcia na ten przykład konserwy na wypadek trzeciej wojny w spiżarni
          utykała. A mama, po kryjomu, przed babcią, dla psa je otwierała i sąsiadom co
          mają koty rozdawała, bo miejsce na swoje zapasy, na wypadek czwartej wojny robiła.

Ale zapasy moje są skromne. Mam trzy nicki i dwa poprzednie wcale nie są zerowe
          jak ta Jp napisała. Ona Ci też literaturę Science-Fiction napisała.

• kornel-1 Re: Drugie dno ;-) 21.06.10, 07:49
            Odróżniam opisywaną przez ciebie sytuację od problemów z zakładaniem prostych nicków. Podpiąłem się pod twój wątek nickowy, by nie generować nowych.
            1. Być może w twoim przypadku zadziałał jakiś mechanizm systemowy, o którym szary użytkownik nie ma pojęcia.
            2. Napisałem o blokowaniu prostych nicków, gdyż uważam ten proceder za chory.

Ale nie każdy psychiatra nazwie to chorobą,

Kornel
            • siwa Re: Drugie dno ;-) 21.06.10, 09:10
              Ja mam prosty login przymiotnikowy ale zakładałam go w 2001 roku.
              dezoksyrybonukeina i eschatologia są wolne.
              • kornel-1 Re: Drugie dno ;-) 21.06.10, 10:31
                siwa napisała:

> Ja mam prosty login przymiotnikowy ale zakładałam go w 2001 roku.
                > dezoksyrybonukeina i eschatologia są wolne.

Może dlatego, że słowa dezoksyrybonukeina nie ma.

Czy twój post stanowi merytoryczną odpowiedź na moje pytanie, dlaczego blokowane są takie nicki jak miednica i talerz?

Kornel
                • siwa Re: Drugie dno ;-) 21.06.10, 11:10
                  Takie nicki nie są blokowane przez nas.
                  Są zablokowane, bo ktoś kiedyś taki nick założył.
                  Myślałam, że wyrażam się jasno, zwłaszcza, ze to samo już Ci napisała nessie-jp.
                  • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 21.06.10, 15:44
                    O piękna Siwo!
                    Zapewne nie zechcesz mi odpowiedzieć, jednakowoż przed zadaniem Ci pytania nie
                    mogę się powstrzymać. Może, gdybym policzyła do dziesięciu, ale jestem niecierpliwa.
                    Dlaczego, o Piękna, swym autorytetem wspierasz nick nessie-jp, który to nick nie
                    to, że między wierszami, albo że sugeruje, wręcz wprost, łopatologicznie nam
                    komunikuje, że doskonale widzi, kto jakie nicki sobie zakłada potem z nich nie
                    korzystając. Nic to, że w moim pryzpqadku się myli dokładnie.
                    Gdzież w takim razie wierzyć Twoim licznym zapewnieniom, że "widzi" nas tylko
                    zawodowa Administracja. Nawet, co łatwym teraz jest, jeśli ma szpiega, i
                    wykorzystuje go, To Ty Siwo, ją pokazujesz jednak w kolorze bluuuuuuuu?
                    • siwa Re: Drugie dno ;-) 22.06.10, 10:24
                      Nic takiego nessie nie komunikuje, Ty napisałaś
                      Wymyśliłam sobie nowy nick,
                      bo chciałam do znajomego słówko skrobnąć.
                      Taka konwencja się utrwaliła i rytuał to już jest.

Z tego można wywnioskować, że nowe "belletrystyczne" nicki już zakładałaś.
                      Nessi podała informację, że wiele nicków jest zablokowanych, bo ktoś założył
                      konto i zostawił.
                      • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 22.06.10, 14:59
                        O Piękna.
                        Teraz dopiero się zdenerwowałam, odwrotnie, gdy pierwsze 'zażalenie' pisałam a
                        nerwy mi dzisiaj potrzebne jak Szwejkowi lewatywa. Bowiem na Forum moim
                        ulubionym, imieninowa balanga się zaczyna.
                        Bronisz nessie, jak Kmicic bronił Częstochowy. Ale przypomnij sobie piękna, czy
                        to nie on bok miał potem osmolony?

Gdyby przed Komisją Śledczą Neesie stanąć musiała,
                        musiałaby bronić każdego zdania, które napisała.

Zapytaj inicjatorkę wątku, do ilu postów użyła
                        utworzonego wczoraj konta.

Skąd to "wczoraj" się u niej do diabła wzięło?
                        A nie przedwczoraj, lub jutro?, gdybyś była m

Oraz ile kont natworzyła dla zabawy i jakże
                        dowcipnego wysyłania mejli do kolegi. I ile z tych kont następnie wykorzystała

Zgaduję, że odpowiedź na pytanie o liczbę postów będzie w każdym przypadku
                        oscylować około zera.

No i niestety właśnie dlatego, przez takie dowcipne.osoby jak autorka wątku, nie
                        masz możliwości założenia sobie konta prosto-rzeczownikowego. Bo dowcipnisie
                        zablokowany.
                        • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 22.06.10, 15:09
                          No widzisz, o Piękna, jakem przemęczona?
                          nacisnęłam nieodpowiedni klawisz i treść pofrunęła niedokończona.

Zapytaj inicjatorkę wątku, do ilu postów użyła
                          utworzonego wczoraj konta.
                          No więc skąd wie, że to było "wczoraj"
                          Dla eksperymentu siebie za kozła ofiarnego oddaję, i że Nessie w pełni rację
                          miała, przyznaję.

ile kont natworzyła dla zabawy i jakże
                          dowcipnego wysyłania mejli do kolegi.

Dlaczego Nessie ujawia tajemnicę korespondencji meljowej mojej.
                          Prz\ecież pisałam do kolegi dowcipnie, nie do Niej.

I ile z tych kont następnie wykorzystała

Skąd Nessie wie, że z kont założonych nie pisałam ni słowa?
                          Czy, że takie pytania zadane będą, domyślała się Ona?

No i niestety właśnie dlatego, przez takie dowcipne.osoby jak autorka wątku,
                          nie masz możliwości założenia sobie konta prosto-rzeczownikowego. Bo dowcipnisie
                          zablokowany.

A już som kuriozalne te ostatnie zdania.
                          Bo nie byłyby zablokowane nicki, gdybym z nich na potęgę pisała?

Pozdrawiam Cię Siwo.
                          Konwersować Z Tobą buyło mi niezmiernie miło.
                          • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 22.06.10, 15:28
                            ps

A poza tym, Nessie, chyba niechcący, intrygantką się stała.
                            Bo, czy kolega ujwanił com pisała, pierwej bym się spaliła, niż go zapytała.
                            Jednak z koleżeństwa już nici pozrywane. Wszystkie nitki jam już przez Nessuie
                            pozrywała.
            • dziewczyna.wariata Re: Drugie dno ;-) 21.06.10, 15:47
              Drogi Kornelu ...:)
              Dziękuję za skierowaną kuy mnie wypowiedź.
              Gdy nabiorę impetu do dalszych podróży, Nie będziesz miał przeciw, że wejdę w
              Twoje podróże?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka