faalaa 29.03.04, 20:32 prowadzi forum czy nie! Wszystko otwiera się blyskawicznie,Gazeta pl,Onet.pl,tylko forum gazety nawala. Jak możliwości technicznych nie macie ,to zamknijcie na jakiś czas, albo na zawsze. Nie denerwujcie forumowiczów. Link Zgłoś Obserwuj wątek
aniela Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 20:37 to nowa metoda ograniczanai spamu- utrudnianie dostepu spamerom. brak dostepu dla pozostalych uzytkownikow to tylko efekt uboczny. najwazniejsze ze ta metoda dziala Link Zgłoś
faalaa Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 21:32 aniela napisała: > to nowa metoda ograniczanai spamu- utrudnianie dostepu spamerom. brak dostepu > dla pozostalych uzytkownikow to tylko efekt uboczny. najwazniejsze ze ta metoda > > dziala Zamknąć i spamu nie będzie Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 21:43 Nie zamykać Forum! Polecam najpierw ćwiczenie cierpliwości przy otwieraniu forów prywatnych i gazetowych, a następnie wchodzenie na ww fora. Cierpliwość uszlachetnia i łatwiej jest wtedy znosić inne niedogodności życia:) Pozdrawiam Link Zgłoś
niech Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 21:55 Ale ja te niedogodnosci mam juz za soba. I co teraz? Link Zgłoś
gawronka Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 22:20 Prywatnie wolę wolne forum niż brak forum. Mimo wszystko :) Link Zgłoś
niech Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 22:32 Ale na wolnym forum zdarzaja sie mizomaasi. Link Zgłoś
gawronka Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 22:36 niech napisała: > Ale na wolnym forum zdarzaja sie mizomaasi. Na szybkim też. Jakiś powód do mantyczenia zawsze się znajdzie. Link Zgłoś
niech Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 22:38 Ja wlasnie jestem szybki mizomaas. Link Zgłoś
gawronka Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 29.03.04, 22:40 niech napisała: > Ja wlasnie jestem szybki mizomaas. A ja jestem w miarę jarząca i wiem to od dawna Link Zgłoś
sceptyk Forum nie bylo, nie jest 30.03.04, 01:03 i nie bedzie szybkie. Serwery, na skutek "radosnej tworczosci" agorowcow, zostaly przeladowane, a na nowe nie ma kasy. Po prostu mamy gorzej. Przestancie marudzic. Link Zgłoś
fdj Re: Forum nie bylo, nie jest 30.03.04, 07:27 sceptyk napisała: > Serwery, na skutek "radosnej tworczosci" agorowcow, > zostaly przeladowane, a na nowe nie ma kasy. Przecież zaoszczędzili 17,5 mln $. To co, już wszystko na premie poszło? Nie mogliby chociaż za 100.000 $ czegoś kupić? Link Zgłoś
tebe Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 30.03.04, 09:00 Pozwolę sobie zauważyć, że Forum działa jakieś 2 razy lepiej niż 2 tygodnie temu. Nie mówię, że nie zdarzają się już chwile wolne, ale ogólne statystyki dostępności i szybkości wysyłania stron baaardzo się poprawiły. Znacznie spadł też procent stron niedostępnych. Nie ujawniamy detali - z góry zastrzegam. Jeszcze nie jesteśmy zadowoleni, ciągle nad tym pracujemy. Równocześnie w zeszłym tygodniu padł kolejny rekord popularności forum - bardzo nas cieszy, że użytkownicy nie rozpieszczają naszych serwerów ale muszę przyznać, że robią to nieco intensywniej niż się spodziewaliśmy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta IP: 212.20.131.* 30.03.04, 12:35 tebe napisał: > Pozwolę sobie zauważyć, że Forum działa jakieś 2 razy lepiej niż 2 tygodnie > temu. Nie mówię, że nie zdarzają się już chwile wolne, ale ogólne statystyki > dostępności i szybkości wysyłania stron baaardzo się poprawiły. > Znacznie spadł też procent stron niedostępnych. > Nie ujawniamy detali - z góry zastrzegam. Jeszcze nie jesteśmy zadowoleni, > ciągle nad tym pracujemy. > Równocześnie w zeszłym tygodniu padł kolejny rekord popularności forum - > bardzo nas cieszy, że użytkownicy nie rozpieszczają naszych serwerów ale muszę > przyznać, że robią to nieco intensywniej niż się spodziewaliśmy. Dzikimi akcjami aesów spowodowaliście zwiększony ruch w postaci wysypu spamerów. Na Twoim miejscu wcale bym się tak z tego nie cieszył. Jura Link Zgłoś
tebe Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 30.03.04, 13:55 Jurek, chyba nie masz pojęcia o skali :-) Myślisz, że 200-300 postów codzienie wysłanych przez kilka osób na jedno forum powoduje ten wzrost? Dane które analizuję dotyczą tego ile osób wogóle wchodzi na forum ile postów piszą ilu się loguje itp. Cała aktywność związana z aesami mieści się tu w granicach błędu statystycznego. Poza tym ja się wcale tak nie cieszę. Pozdrawiam Link Zgłoś
jureek Re: Zdecydujcie się w końcu czy gazeta 30.03.04, 14:13 tebe napisał: > Jurek, chyba nie masz pojęcia o skali :-) > Myślisz, że 200-300 postów codzienie wysłanych przez kilka osób na > jedno forum powoduje ten wzrost? Nie miałem na myśli dyskusji na FoF, ale masowy spam generowany na FA. Ale i tak pewnie masz rację - to nie ta skala. > Dane które analizuję dotyczą tego ile osób > wogóle wchodzi na forum ile postów piszą ilu się loguje itp. Cała aktywność > związana z aesami mieści się tu w granicach błędu statystycznego. > Poza tym ja się wcale tak nie cieszę. To dobrze. Tak przy okazji - usuniecie tego posta, o który prosiłem, czy muszę wywołać "młota"? Pozdrawiam Jura Link Zgłoś
rycho7 Zupelnie nie rozumiem 30.03.04, 14:26 jureek napisał: > czy muszę wywołać "młota"? To nie wywolales go powyzej? Zupelnie nie rozumiem. Link Zgłoś
jureek Re: wytłumaczę Ci 30.03.04, 14:50 Poprosiłem grzecznie adminów o usunięcie pewnego mojego postu, który po usunięciu Twojego zawisnął w próżni bez kontekstu. Wcześniej, zanim admini nie dokonali rewolucyjnego wynalazku w postaci "młota na spamerów", taka prośba byłaby bez sensu, bo admini po prostu zignorowali by ją. Teraz jednak mogę sam doprowadzić do tego, by usunięto mego posta. Wystarczy, że pospamuję sobie trochę, a wtedy "młot na spamerów" automatycznie usunie wszystkie moje dzisiejsze posty, w tym i tego, o którego usunięcie prosiłem. To miałem na myśli pisząc o wywoływaniu "młota". Pozdrawiam z drugiej strony rzeki Jura Link Zgłoś
misiania Re: wytłumaczę Ci 30.03.04, 14:54 aha. sprawdzę temperaturę wody, żeby Twojemu postowi bez kontekstu było ciepło w tej kąpieli, z której go zaraz wyleją. Link Zgłoś
tebe Re: wytłumaczę Ci 30.03.04, 14:56 Przywróciłem ten, na który odpowiadałeś. I zakończmy na tym. Link Zgłoś
rycho7 zakonczeniem moze byc tez "pocaluj mnie w d..." 30.03.04, 15:06 tebe napisał: > Przywróciłem ten, na który odpowiadałeś. > I zakończmy na tym. Szanowny Panie Wyzej Tytulowany Zakonczenie mogloby byc po wyjasnieniu przyczyn automatycznego "mlotowania". Szerzej w poscie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11670585&a=11690169 Istotne odczucie waadzy jest zazwyczej impulsem do dzialania (argumentem sily) natomiast ma dosc slaba sile przekonywania intelektualnego. Czy przygladal sie Szanowny Pan co bylo usuwane i jak to sie ma do regulaminu? Tego napisanego a nie tego w Panskich wyobrazeniach. Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: wytłumaczę Ci IP: 212.20.131.* 30.03.04, 15:06 tebe napisał: > Przywróciłem ten, na który odpowiadałeś. > I zakończmy na tym. OK. Dzięki. Właściwie to chciałem tym happeningiem tylko zwrócić Wam uwagę na uboczne skutki "młota na spamerów" i mam nadzieję, że cel ten osiągnąłem. Pozdrawiam Jura Link Zgłoś
rycho7 spadasz mi z nieba 30.03.04, 15:13 Gość portalu: Jureek napisał(a): > uboczne skutki "młota na spamerów" Jak widze jestes biegly w regulaminowym pismie swietym. To moze mi wyjasnisz jak ja dzis spamowalem lub spelnialem kryteria "osobnik będzie jak spamer się zachowywał". Nie wolno przypominac przeszlej tworczosci WAADZY i przypominac jej o nieudzieleniu odpowiedzi na kiedys zadane pytania? A wlasnie to byl trescia moich postow. Widzisz jakis zwiazek z regulaminem? Ja jedynie widze brzytwe w lapach malpy. Moje teksty byly wyraznie skierowane przeciw cenzurze. Ponadto zwiekszalem Agorze klikalnosc. Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: spadasz mi z nieba IP: 212.20.131.* 30.03.04, 15:17 Rychu, czytałem Twoje wypowiedzi w wątkach z czerwonym ptaszkiem. Oczywiście, że nie był to spam, ale dla adminów Gazety nie ma to znaczenia, bo działają po uważaniu. Od miesięcy nie mogę doprosić się tutaj jasnej i precyzyjnej definicji, co to jest spam. Pozdrawiam Jura Link Zgłoś
rycho7 CBDO 30.03.04, 15:19 Gość portalu: Jureek napisał(a): > Rychu, czytałem Twoje wypowiedzi w wątkach z czerwonym ptaszkiem. Oczywiście, ż > e > nie był to spam, ale dla adminów Gazety nie ma to znaczenia, bo działają po > uważaniu. Od miesięcy nie mogę doprosić się tutaj jasnej i precyzyjnej > definicji, co to jest spam. > Pozdrawiam > Jura Dziekuje, myslalem, ze mnie wyczucie zawodzi. Po tamtej strony Odry do spoleczenstwa obywatelskiego sa lata swietlne. Link Zgłoś
tebe Re: wytłumaczę Ci 30.03.04, 15:23 Udało Ci się. Zastanawiamy się nad czymś takim. Wątki i puste posty usuwamy. W środku dyskusji zaś, kolega spamer dostaje przy autorze etykietę "spammer". Fajnie się dyskutuje ze spamerami no nie? Link Zgłoś
rycho7 No to po co cenzura??????????????????????????????? 30.03.04, 16:00 tebe napisał: > Fajnie się dyskutuje ze spamerami no nie? Dopuscisz do tego aby forumowicze mogli dokonywac wlasnych ocen? No to po co cenzura????????????????????????????????????????????????????? Link Zgłoś
misiania_spamerka Re: No to po co cenzura?????????????????????????? 30.03.04, 16:06 chciałam tylko sprawdzić, czy mi do twarzy w tych koralach ;) Link Zgłoś