mmoni 23.08.12, 11:48 To co prawda nie forum, ale nie ma sekcji dla dinozaurów usenetowych. Od wczoraj nie działa serwer news.gazeta.pl, dostaję connect error 10061. Czy coś się da z tym zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
piotrns Re: serwer usenet 25.08.12, 00:11 mmoni napisała: > To co prawda nie forum, ale nie ma sekcji dla dinozaurów usenetowych. Od wczora > j nie działa serwer news.gazeta.pl, dostaję connect error 10061. Czy coś się da > z tym zrobić? Prawdopodobnie serwer news.gazeta.pl został dwa dni temu w tajemnicy zlikwidowany. Na zawsze. Można na jednej z grup znaleźć wyznanie niejakiego zeol-a twierdzącego, że osobiście zniszczył i wyłączył serwer. P. Link Zgłoś
Gość: qaz zlikwidowany czat gazety IP: *.proxnetwork.com 25.08.12, 10:49 Czat gazety od wczoraj nie działa. Od agory jest info, że zniknął na amen. Ciekawe kiedy zamkną fora... Widać łajba tonie. Nawalenie portalu reklamami, płatne filmy nie pomogły w przypływie gotówki. Zapewne to samo będzie z piano. Link Zgłoś
nessie-jp Re: zlikwidowany czat gazety 26.08.12, 19:38 grzexs napisał: > A co w zamian? Macie jakieś typy? A google już nie obsługują usenetu? Kiedyś były serwery, i to najłatwiej dostępne... Link Zgłoś
piotrns Re: zlikwidowany czat gazety 27.08.12, 11:26 Niestety, Google nie obsługuje protokołu nntp. Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: serwer usenet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 13:16 To usenet jeszcze istnieje? Link Zgłoś
piotrns Re: serwer usenet 26.08.12, 18:43 Usenet jeszcze istnieje i w przeciwieństwie do będącego prywatną własnością "forum" nie można go po prostu wyłączyć. Link Zgłoś
turpin było, minęło 30.08.12, 00:00 Trochę szkoda. Kończy się pewna epoka, choć w gruncie rzeczy większość usenetowych grup dyskusyjnych (?czy jak im tam) i tak zeszła na psy lub uległa atrofii. Szkoda pl.rec.góry Link Zgłoś
Gość: wkurzony juzer ale mi to bruździ!! IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 15:01 lubiłem czytać grupy na usenet.gazeta.pl, nie naruszałem zasad, ceniłem wygodę. dlaczego zamknęli? może byśmy skręcili jakiś proteścik, albo bojkocik? Link Zgłoś
Gość: = W proteście... IP: *.a189.corp.bahnhof.se 01.09.12, 19:13 ...możesz położyć się na pasach i poczekać aż Cię rozjadą ;)) Link Zgłoś