Dodaj do ulubionych

serwer usenet

23.08.12, 11:48
To co prawda nie forum, ale nie ma sekcji dla dinozaurów usenetowych. Od wczoraj nie działa serwer news.gazeta.pl, dostaję connect error 10061. Czy coś się da z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • piotrns Re: serwer usenet 25.08.12, 00:11
      mmoni napisała:

> To co prawda nie forum, ale nie ma sekcji dla dinozaurów usenetowych. Od wczora
      > j nie działa serwer news.gazeta.pl, dostaję connect error 10061. Czy coś się da
      > z tym zrobić?

Prawdopodobnie serwer news.gazeta.pl został dwa dni temu w tajemnicy zlikwidowany. Na zawsze. Można na jednej z grup znaleźć wyznanie niejakiego zeol-a twierdzącego, że osobiście zniszczył i wyłączył serwer.

P.
    • Gość: qaz zlikwidowany czat gazety IP: *.proxnetwork.com 25.08.12, 10:49
      Czat gazety od wczoraj nie działa. Od agory jest info, że zniknął na amen.
      Ciekawe kiedy zamkną fora... Widać łajba tonie.
      Nawalenie portalu reklamami, płatne filmy nie pomogły w przypływie gotówki.
      Zapewne to samo będzie z piano.
      • grzexs Re: zlikwidowany czat gazety 25.08.12, 18:10
        A co w zamian? Macie jakieś typy?
        • nessie-jp Re: zlikwidowany czat gazety 26.08.12, 19:38
          grzexs napisał:

> A co w zamian? Macie jakieś typy?

A google już nie obsługują usenetu? Kiedyś były serwery, i to najłatwiej dostępne...
          • piotrns Re: zlikwidowany czat gazety 27.08.12, 11:26
            Niestety, Google nie obsługuje protokołu nntp.
    • Gość: Forumowicz Re: serwer usenet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 13:16
      To usenet jeszcze istnieje?
      • piotrns Re: serwer usenet 26.08.12, 18:43
        Usenet jeszcze istnieje i w przeciwieństwie do będącego prywatną własnością "forum" nie można go po prostu wyłączyć.
    • turpin było, minęło 30.08.12, 00:00
      Trochę szkoda. Kończy się pewna epoka, choć w gruncie rzeczy większość usenetowych grup dyskusyjnych (?czy jak im tam) i tak zeszła na psy lub uległa atrofii.

Szkoda pl.rec.góry
      • Gość: wkurzony juzer ale mi to bruździ!! IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 15:01
        lubiłem czytać grupy na usenet.gazeta.pl, nie naruszałem zasad, ceniłem wygodę.

dlaczego zamknęli? może byśmy skręcili jakiś proteścik, albo bojkocik?

• Gość: = W proteście... IP: *.a189.corp.bahnhof.se 01.09.12, 19:13
          ...możesz położyć się na pasach i poczekać aż Cię rozjadą ;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka