Dodaj do ulubionych

ustawienia konta

15.11.12, 07:21
w ustawieniach mojego konta włączyła się opcja powiadomień mailowych o nowych wpisach na forum po każdej tam bytności, nie można tego wyłączyć, co najwyżej zmienić częstotliwość powiadomień na raz dziennie opacja całkowitej rezygnacji z powiadomień nie działa...
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: ustawienia konta 15.11.12, 14:44
      Nie włączyła się bo nigdy nie było opcji jej wyłączenia.
      Z powiadomień rezygnuje się odznaczając odpowiednie pole przy wysyłaniu wpisu na forum, względnie klikając w odpowiednim miejscu na dole wątku.
      Co do dalszych szczegółów - patrz niedawne wątki o powiadomieniach na tym forum.
      • papalaya Re: ustawienia konta 16.11.12, 07:47
        no to z jakiego powodu naglę zaczęły przychodzić maile?
        • stefan4 Re: ustawienia konta 16.11.12, 08:13
          papalaya:
          > no to z jakiego powodu naglę zaczęły przychodzić maile?

To dotkliwe udogodnienie Administracja wprowadziła około miesiąca temu. Wzbudzilło to bardzo powszechną bardzo ostrą krytykę, na którą Administracja
          * odmawia odpowiedzi na pytanie, po co to zostało zrobione,
          * oświadcza, że nie zostanie odwołane.
          Zajrzyj głębiej do ostatnich wątków tego forum, to zobaczysz, że jest to główny (obok sprawy Wobo) problem ostatnich czasów.

- Stefan
          Zwalczaj biurokrację!
          • Gość: elwira Re: ustawienia konta IP: 109.169.87.* 16.11.12, 16:28
            stefan4 napisał:

> jest to główny (obok sprawy Wobo) problem ostatnich czasów.

można się zapytać co to za sprawa Wobo ?
            • bartoszcze Re: ustawienia konta 16.11.12, 19:19
              Gość portalu: elwira napisał(a):

> można się zapytać co to za sprawa Wobo ?

A taka:
              forum.gazeta.pl/forum/w,299,139913714,139917236,to_przez_oszalalego_spamera_wobo.html
            • stefan4 Re: ustawienia konta 16.11.12, 19:46
              elwira:
              > można się zapytać co to za sprawa Wobo ?

Gościu o tej ksywie pokłócił się z Administracją. Obie strony zarzucały sobie nawzajem bestialskie zniszczenie jakiegoś lokalnego forum w jakiejś Jeleniej Górze. Administracja się obraziła i postanowiła, że nie dopuści więcej żadnych wpisów ze strony Wobo nigdzie na żadnym forum. Ale okazało się, że tego wyroku nie jest w stanie wyegzekwować. Ponieważ z głębi swojego obrażenia nie tylko nie chciała negocjować, ale nawet usuwała w niebyt wszelkie dobre rady.

Skutek jest taki, że teraz Wobo szaleje po wszystkich wątkach tego forum i dopisuje swoje w kółko te same komentarze, a administracja usuwa te komentarze. Czym bardziej je usuwa, tym więcej ich wszędzie jest; to tak jakby gasiła pożar benzyną. I tak bawią sie w kotka i myszkę, Wobo wkleja, administracja usuwa, a rozwiązania żadneog juz dawno nie ma i być nie może, bo obie strony są honorowe i nieprzejednane jak mur wokół domu wariatów.

- Stefan
              Zwalczaj biurokrację!
              • bartoszcze Re: ustawienia konta 16.11.12, 21:18
                > Wobo wkleja, administracja usuwa, a rozwiązania żadneog juz dawno nie ma i być nie może,

Jak wiadomo, w sytuacji kiedy ktoś raz za razem (a Wobo - spamer z wieloletnią praktyką i różnymi nickami - sam się przyznaje do setek razy) sika pod drzwiami, bo tak sobie życzy, to faktycznie żadnego sensownego rozwiązania być nie może, poza jakimiś formami przymusu.
                Ale niektórych to jak widać bawi.
                • stefan4 Re: ustawienia konta 16.11.12, 22:00
                  bartoszcze napisał
                  ...cokolwiek...

Ważne, że napisał. Teraz już moją odpowiedź będzie trudniej usunąć bez śladu.

- Stefan
                  Zwalczaj biurokrację!
                  • bartoszcze Re: ustawienia konta 16.11.12, 22:59
                    Odczuwasz potrzebę Męczeństwa, że zaczynasz wymyślać prześladującą Cię administrację?
                • Gość: = Re: ustawienia konta IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 10:01
                  Ciekawe. Sądzisz, że sprytnym sposobem na sikającego gościa jest wieczne sprzątanie po nim zamiast próba dogadania się z nim, żeby sprawę ucywilizować ?
                  • bartoszcze Re: ustawienia konta 17.11.12, 10:12
                    Dogadania się, że ma sikać wyłącznie raz w tygodniu i wyłącznie w jednym kątku?
                    • Gość: = Re: ustawienia konta IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 15:04
                      W bilansie zysków i strat kącik raz w tygodniu wygląda stanowczo lepiej niż codzienne szorowanie pod drzwiami. Poza tym gość może się zdenerwować, że ktoś czyści znaczony teren i może zacząć zastanawiać się nad grubszymi potrzebami.
                      • bartoszcze Re: ustawienia konta 17.11.12, 15:24
                        Serdecznie współczuję. Teraz rozumiem Twoje zaległości cywilizacyjne, mnie po prostu wychowano w przekonaniu że się nie sika pod drzwiami, zwłaszcza cudzymi.
                        • Gość: = Re: ustawienia konta IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 18:07
                          Po pierwsze to Ty zacząłeś pisać o tym sikaniu pod drzwiami. Nie wnioskuję z tego, że masz w tym jakieś doświadczenie, ale... człowiek zazwyczaj lubi opisywać swoje otoczenie i to jak powinien wyglądać świat.

Po drugie nie rozumiem dlaczego piszesz o moich zaległościach cywilizacyjnych. Nie wiem po czym wnosisz, zupełnie mnie nie znając. Przy okazji sugerujesz, że załatwiam potrzeby w ten sposób. Czy należy rozumieć, że takie wychowanie odebrałeś ?

Po trzecie, wg mnie zwyczajnie nie zrozumiałeś postu, na który odpowiadasz.
                          • bartoszcze Re: ustawienia konta 17.11.12, 18:18
                            > Po trzecie, wg mnie zwyczajnie nie zrozumiałeś postu, na który odpowiadasz.

Najwyraźniej sądzisz według siebie. Wróć, przeczytaj, pomyśl.
                            Ewentualnie jeszcze wyjaśnij, jak w Twoim pomyśle wytłumaczyć, że wobo zaśmieca po raz kolejny wątek, z którego nie zdążył jeszcze zostać posprzątany.
                            • giwi Re: ustawienia konta 17.11.12, 23:04
                              Ta elwira to tez kagan. Szuka publicznosci. Na wielbicieli w osobach = i stefana zawsze może liczyc.
                              • Gość: = Re: ustawienia konta IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.12, 10:37
                                Czy gdzieś wielbię wobo (Kagana) ?

Albo bezczelnie kłamiesz albo kompletnie nic nie rozumiesz. Może Twoja arogancja tak Ci przesłoniła oczy, że nie widzisz innych możliwości, co właściwie wiąże się z drugą opcją.
                                • stefan4 podejdź do sprawy profesjonalnie 18.11.12, 11:45
                                  =:
                                  > Czy gdzieś wielbię wobo (Kagana) ?
                                  >
                                  > Albo bezczelnie kłamiesz albo kompletnie nic nie rozumiesz.

To drugie.

Przeciętny mózg ludzki zawiera około 100 mld neuronów. Ale z tego duża część służy funkcjom wegetatywnym, na myślenie przeznaczona jest tylko niewielka nadwyżka. Niektóre organizmy dla zoptymalizowania funkcji wegetatywnych oszczędzają na neuronach przeznaczonych do myślenia. W skrajnych przypadkach pozostawiają na dylematy po jednym bicie i w każdej sprawie tertium eis non datur. Albo głosujesz na PO albo na PiS. Albo jesteś arabskim terrorystą albo amerykańskim komandosem. Albo służysz Marrancie albo Wobu. Albo czarne albo białe, żadnych odcieni, świat jest prosty.

=:
                                  > Może Twoja arogancja tak Ci przesłoniła oczy

Ależ nie, żadna arogancja! To tylko jednobitowość mózgu, czyli unibitatio cerebri. Osobom postronnym dotknięci nią pacjenci mogą się wydawać ograniczonymi, tępymi lub nierozgarniętymi, może im brakować przyjaciół i sensu życia, ale za to wykazują nadzwyczaj dobrze rozwinięte funkcje wegetatywne; np. dużo jedzą i wspaniale tyją.

Oszczędź Giwi, ona tak jest skonstruowana, że świat percypuje jednobitowo. Skoro nie masz pretensji do pnia, że jest głuchy, ani do krowy, że nie lata, ani do muchy, że żre gówno, to dziewczynie też daruj jej niepełnosprawność.

- Stefan
                                  Zwalczaj biurokrację!
                                  • Gość: = Re: podejdź do sprawy profesjonalnie IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.12, 12:34
                                    Amen.
                              • bartoszcze Re: ustawienia konta 18.11.12, 11:07
                                giwi napisała:

> Ta elwira to tez kagan.

Tym milej było "jej" odpowiedzieć:)
                        • stefan4 Re: ustawienia konta 17.11.12, 23:02
                          bartoszcze:
                          > mnie po prostu wychowano w przekonaniu że się nie sika pod drzwiami

Czy dlatego zamiast drzwi obsikujesz stale moje posty? Niezależnie do kogo piszę na tym forum, zawsze po chwili moja pisanina jest albo usunięta bez śladu, albo ochlapana Twoim moczem.

Mnie to tak bardzo nie przeszkadza, bo mam mało czułe powonienie; w dodatku (padnijmy na kolana) Regulamin (można wstać) daje Ci do tego prawo. Ale zadziwia mnie Twoje uparte tkwienie w nałogu.

- Stefan
                          Zwalczaj biurokrację!
                          • bartoszcze Re: ustawienia konta 18.11.12, 11:06
                            Cytując kornela: kłamiesz.
              • tanstaafl Re: ustawienia konta 18.11.12, 22:49
                Stefek kurcze. Czy trafiło Ci się kiedyś wyjaśniac coś wariatowi? Dyskutowac z wariatem? Dosłownie z paranoidalnym schizofrenikiem... Kagan vel wobo jest paranoidalnym schizofrenikiem występującym na wieeelu forach. Jelenia jest tylko jednym z nich.
                Nie wiem dokładnie co się tam stało, ale wiem, że z takim osobnikiem się nie dyskutuje.
                forum.gazeta.pl/forum/w,79,138307331,138307331,Falszywe_emaile_od_Administracji_i_AESa.html
                Takiego się zamyka w Tworkach. Zapytaj kogokolwiek z Pracy, Studiów, Nauki, Wrocławia, Komunikacji warszawskiej i paru regionalnych. Z wariatami się nie rozmawia nie dlatego, że się nie chce, a dlatego, że się nie da. Ja się tylko dziwię, że jeszcze nie zamknęli forum za logowaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka