Dodaj do ulubionych

Czemu tak szybko wylogowuje?

24.07.02, 11:40
Z pewnoscia nie jestem odosobniony w tym pytaniu... Przebywam w sieci
praktycznie bez przerwy i dosc czesto wchodze na rozne fora, jednak po
kilkuminutowej nieaktywnosci zostaje wylogowany. Dzieje sie to zazwyczaj,
kiedy pisze dluzszy tekst. Pozniej musze kombinowac... Czy da sie to zmienic?
Obserwuj wątek
    • mary_z_danii Tez prosze adminow o odpowiedz !!! 25.07.02, 18:42
      Podobnie jak i inni uzytkownicy, zostalam wylogowana w trakcie pisania dluszego
      postu. Pal licho, moge sie zalogowac jeszcze raz, ale caly post przepadl :((
      Wracanie w browserze TEZ nie pomoglo.
      Jesli nie mozecie ulepszyc swego "ulepszonego" systemu, to czy nie byloby na
      miejscu, ze admini uprzedzaja od razu przy wejsciu na glowna strone forum:
      >>>najpierw napisz, potem sie loguj (przed wyslaniem), bo inaczej cale stukanie
      idzie na marne??? <<<<
      Echh, takich problemow nie bylo w starym forum...
      Zawiedziona Mary :(
      • mikolaj7 Re: Tez prosze adminow o odpowiedz !!! 25.07.02, 19:51
        przed chwila mnie wylogowalo - pierwszy raz od tygodnia.

przy okazji padl serwer.....
    • ixtlilto Re: Czemu tak szybko wylogowuje? 25.07.02, 19:54
      wystarczy, że odejdę na moment od kompa, wracam i na ogól się musze logować...
      znów :(
      • eela Re: Czemu tak szybko wylogowuje? 25.07.02, 21:06
        W tym forum tak jest. Wylogowuje po 30 min. od ostatniego kliknięcia
        (teoretycznie, bo czasami sie spieszy), dlatego, ze teraz jest jedno logowanie
        dla forum i poczty. To w trosce o tych wszystkich nieprzytomnych, którzy
        zapomna sie wylogować np. w kawiarni internetowej
        • mary_z_danii do Eela 25.07.02, 22:42
          Nie zmienia to faktu, ze admin powinien o tym "ulepszeniu" poinformowac
          uzytkownikow PRZED ich zalogowaniem sie.
          Pozdro
          Wciaz niezadowolona Mary
          PS. A gdzie odpowiedz od admina??? Moze ich tez wylogowalo? ;)
          • eela Re: do Eela 25.07.02, 22:53
            Admin teraz śpi, też mu sie należy :-). Była juz mowa o tym ulepszeniu w innym
            wątku. Poczekaj do jutra
            • mary_z_danii Re: do Eela 25.07.02, 22:56
              dxs za odpo :)
              i tak nie pozostaje mi llepszego nic jak czekanie :)
              A ich "ulepszenia" i tak pozostana, mozesz byc pewna:) a ja po prostu nie lubie
              stukac na prozno :)
              pozdro
              • eela Re: do Eela 25.07.02, 23:31
                Mogliby przedłużyć sesje do 60 minut. Tez jestem zła, bo drugi raz straciłam
                maila i, co za pech, do tej samej osoby! Raz mnie wylogowało w ciągu dnia, nie
                chciało mi sie pisac drugi raz. Zabrałam się teraz, wstukałam taki duży mail i
                w czasie wysyłania zjawił sie napis, że transmisja została zakłócona. Mail
                przepadł!. Najbezpieczniej jest pisac w Wordzie i wklejac, ale nie zawsze mi
                sie tak chce działać. Niech przynajmniej automatycznie robi sie kopia maila
                (jako opcja)!
        • zdzicha Re: Czemu tak szybko wylogowuje? 25.07.02, 23:19
          eela napisała:

> W tym forum tak jest. Wylogowuje po 30 min. od ostatniego kliknięcia
          > (teoretycznie, bo czasami sie spieszy), dlatego, ze teraz jest jedno
          > logowanie dla forum i poczty. To w trosce o tych wszystkich nieprzytomnych,
          > którzy zapomna sie wylogować np. w kawiarni internetowej

Jakie 30 min???? Mnie przed chwilą system był uprzejmy wylogować po ok. 8
          minutach, jeżeli nie szybciej.
          Kiedyś też było jedno logowanie i nie miało związku z automatycznym
          wylogowaniem....
          Postuluję, żeby zlikwidować to w diabły, bo przeciez po zamknięciu przeglądarki
          i tak następuje rozłaczenie z serwerem. No.

zdrv
          zdzicha
          • eela Re: Czemu tak szybko wylogowuje? 25.07.02, 23:36
            zdzicha napisała:

> Jakie 30 min???? Mnie przed chwilą system był uprzejmy wylogować po ok. 8
            > minutach, jeżeli nie szybciej.

Napisałam, ze czasami sie spieszy...:-)

> Kiedyś też było jedno logowanie i nie miało związku z automatycznym
            > wylogowaniem....

Poprzednio w starym forum były dwa logowania, na forum i w poczcie.

> Postuluję, żeby zlikwidować to w diabły, bo przeciez po zamknięciu
            przeglądarki

Otóż bywa to róznie. Kiedys korzystałam z kafejki. Weszłam do poczty, zeby sie
            zalogowac, a tam był wklepany login z hasłem jakiejś osoby i wgrane na stałe.
            Nie wiem jak to jest możliwe, ale tak było.
    • mary_z_danii Czy admi wciaz spi????!!!!/nt 26.07.02, 21:28
      • eela Re: Czy admi wciaz spi????!!!!/nt 26.07.02, 22:10
        Mary, nie denerwuj sie! :-). Admin nie "wciaz spi", tylko "znow spi" :-).
        Odpowiedz przyszla do innego watku, do tego nie dojechała. Podaje Ci linka

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=2557226
        pozdrawiam
        • mary_z_danii Re: Czy admi wciaz spi??!!!/do Eeeli ( I ADMINA))! 26.07.02, 22:58
          Eela - dzieki za linka, widac, ze chopaki/dziewczyny czytaja o tym, ze sa
          problemy techniczne z nowym forum. A moze i nawet wiedza o tym. ;) Zawsze jakas
          pociecha ;)
          Ale czy te problemy sa tak wielkie i /lub czesto wystepujace, ze nie maja
          czasu, by odpowiedziec, z przynajmniej czytac glosow postow od forumowiczow na
          forum o forum ??? ;)
          Pozdro rowniez
          • eela Re: Czy admi wciaz spi??!!!/do Eeeli ( I ADMINA)) 26.07.02, 23:23
            mary_z_danii napisała:

> Eela - dzieki za linka, widac, ze chopaki/dziewczyny czytaja o tym, ze sa
            > problemy techniczne z nowym forum. A moze i nawet wiedza o tym. ;) Zawsze
            jakas
            >
            > pociecha ;)

Czytaja na pewno i to dokladnie, pisali o tym na forum. Szukalam do tego
            linkow, ale nie moge znalezc.

> Ale czy te problemy sa tak wielkie i /lub czesto wystepujace, ze nie maja
            > czasu, by odpowiedziec, z przynajmniej czytac glosow postow od forumowiczow
            na
            > forum o forum ??? ;)

No wlasnie tak mowili, jak napisalas :-). Konkretnie, w ktoryms watku Maas
            pisala,ze nie zawsze maja czas, zeby odpowiadac i ze wola od razu poprawic
            zgloszone bledy. Nie ma powodu, zeby nie wierzyc. Problem w tym, ze niektore
            rzeczy poprawione widac szybko golym okiem, a niektore nie. Wiec rzeczywiscie
            ludzie moga czuc sie troche lekcewazeni, bo nie widza zadnej reakcji na swoje
            posty.

pozdrawiam
            • mary_z_danii Do ADMINOW !!!!! (Do Eeeli too) 27.07.02, 00:12
              Nie mam ochoty powtarzac z pamieci kolejnego postu, ktory przepadl w trakcie
              pisania (a jednoczesnie wyraznie ZBYT dlugiego czasu wg standardow GW :/)
              Spojrzcie na inne fora, np.:
              www.bbc.co.uk/messageboards/
              i kody, ktre sa tam uzywane, zanim zaczniecie wywalac swych wiernych
              uwytkownikow po raz 100_y. Kody dzialaja ta znakomicie od WIELU lat ;/
              Eeela: dzieki za linki, wywalio mnie (ZNOWU ;////) zanim Ci zdazylam
              podziekowac. Ale moze ONI dalej spia?????
              • eela Re: (Do Eeeli too) 27.07.02, 00:57
                Jesli chodzi o wywalanie w czasie logowania, to dam Ci rade z wlasnego
                okupionego wsciekloscia doswiadczenia. Jak wyloguje system:
                1. trzeba zalogowac sie w tym okienku, ktore system pokaze
                2. znajdziesz sie na stronie loginowej starego forum
                3. nie loguj sie tu powtornie, tylko kliknij w "forum"
                4. wejdz na forum do tego watku z ktorego Cie wyrzucilo
                5. wejdz do tego postu, z ktorego wylecialas i kliknij w opcje do odpowiadania
                6. w okienku zobaczysz swoj post, o ktorym myslalas, ze stracilas

Albo mozna zrobic inaczej (to jest dmuchanie na zimne)
                Gdy napiszesz post, wcisnij za wszelki wypadek CTRL+C
                Jesli Cie system wyloguje, zignoruj wszelkie instrukcje od niego i po prostu
                standardowo zaloguj sie
                Wejdz do postu, z ktorego wypadlas, wcisnij opcje odpowiedzi
                Gdy sie ukaze okienko do napisania postu, wcisnij CTRL+V, to bedzie wklejony
                Twoj post.

Nie denerwuj sie :-), poczekajmy kilka dni, poprawiaja logowanie. Jak bedziemy
                na nich pokrzykiwac, to z trzesacymi sie rekoma niewiele zrobia.
                Spac to spia na pewno :-). Spojrz, ktora godzina :-)
                pozdrawiam
                • mary_z_danii Do Eeli ponownie 27.07.02, 11:25
                  Dzieki za obszerne rady :) Bede wiec zmuszona kopiowac, tak na wszelki
                  wypadek ;) Albo przestac pisac na forum, bo jestem osoba wygodna i
                  przyzwyczajona do tego, ze wszystko funkcjonuje bez zarzutu (tak mnie ta
                  Skandynawia rozpiescila lol).
                  Ale teraz mozemy juz chyba tupnac adminom na dzien dobry :))
                  Pozdro
                  PS.Ale swoja droga nadal uwazam, ze admini powinni dac krotkie info o
                  wylogowaniu juz na stronie glownej forum. Ile by to oszczedzilo im nerwow i
                  czytania wscieklych postow ;))
                  • eela Re: Do Eeli ponownie 27.07.02, 21:51
                  • eela Re: Do Eeli ponownie 27.07.02, 21:55
                    Poprzedni post wyslal sie bez mojego udzialu. Tego jeszcze nie bylo!.
                    Zapomniałam napisac, ze przed wcisnieciem CTRL+C, trzeba myszka zaznaczyc na
                    czarno caly post do zapamietania. Pisze na wszelki wypadek, bo nie wiem, czy
                    wiesz.
                    Masz racje, powinna byc informacja o wylogowywaniu na glownej stronie, wielu
                    osobom zaoszczedzilo by to sporo nerwow.
                • mikolaj7 Re: (Do Eeeli too) 27.07.02, 14:24
                  eela napisała:

> Jesli chodzi o wywalanie w czasie logowania, to dam Ci rade z wlasnego
                  > okupionego wsciekloscia doswiadczenia. Jak wyloguje system:
                  > 1. trzeba zalogowac sie w tym okienku, ktore system pokaze
                  > 2. znajdziesz sie na stronie loginowej starego forum

nieprawda, nigdy mi sie to nie udalo, a troche probowalem
                  tam wjesc i pare razy powinno mi sie teoretycznie pokazac
                  :-(((
                  • eela Re: (Do Eeeli too) 27.07.02, 21:58
                    mikolaj7 napisał:

> eela napisała:
                    >
                    > > Jesli chodzi o wywalanie w czasie logowania, to dam Ci rade z wlasnego
                    > > okupionego wsciekloscia doswiadczenia. Jak wyloguje system:
                    > > 1. trzeba zalogowac sie w tym okienku, ktore system pokaze
                    > > 2. znajdziesz sie na stronie loginowej starego forum
                    >
                    > nieprawda, nigdy mi sie to nie udalo, a troche probowalem
                    > tam wjesc i pare razy powinno mi sie teoretycznie pokazac
                    > :-(((

A mnie sie ukazuje prawie za każdym razem i co dziwne, za każdym razem ma inny
                    adres. Moze się to forum boi, że jak je złapiesz, to udusisz ze szczęścia :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka