Dodaj do ulubionych

To się nie mieści w głowie!!!

29.08.05, 01:15
Dlaczego administracja forum ignoruje nasze prośby o przywrócenie starej
nazwy forum "Ogród-Fotografie"??
Prosimy o tę zmianę wszyscy. Nie jest to wymysł jednej osoby.
NALEŻAŁOBY WRESZCIE ZAREAGOWAĆ, NIEPRAWDAŻ?!
Obserwuj wątek
    • tebe Re: To się nie mieści w głowie!!! 29.08.05, 15:41
      Witam

Tak naprawdę chodzi o to, żeby osoby odwiedzające forum po raz pierwszy
      wiedziały, że to forum na zdjęcia i że gdzieś obok jest forum z poradami i
      dyskusjami.
      Nazwa nie jest jedynym sposobem rozwiązania tego problemu. Postaramy się tak
      poprawić opis, aby był czytelny dla każdej osoby, która wejdzie na forum - bo
      o to chodzi a nie o to, żeby nazwa była taka a nie inna, prawda?

Jest chyba tylko jedna ścieżka dojścia do tego forum, w której dochodzący nie
      widzi słowa Fotografie... Ale opis rzeczywiście nie jest doskonały.

Pozdrawiam
      • nnike Re: To się nie mieści w głowie!!! 29.08.05, 22:02
        tebe napisał:

Ale opis rzeczywiście nie jest doskonały.

Ano nie jest...
        Sam zobacz, co napisałeś (Ty?):
        "Ogrody (7626)

Na tym forum możemy publikować zdjęcia naszych ogrodów i roślin (do 64 kB).
        Zanim się pojawią, zdjęcia muszą być zaakceptowane przez moderatora.
        Na dyskusje zapraszamy na eksperckie forum Ogrody" (sic!!) (dopisek mój).

Ja Cię bardzo proszę, tebe, nazwij nam to forum tak jak tego chcemy, tj.
        "Ogród-Fotografie".
        Jest to najbardziej logiczne i czytelne przejście od dyskusyjnego forum "Ogród"
        do tego z fotografiami. Prawda?

Skąd więc u Was, adminów, taki dziecinny wręcz upór?
        • nnike Tebe! 30.08.05, 13:21
          Czy naprawdę dla forumowych trolli masz więcej czasu niż dla zwykłych
          użytkowników?

Czy możemy wreszcie pozytywnie zakończyć sprawę forów: "Ogród" i "Ogród-
          Fotografie"?
          • tebe Re: Tebe! 30.08.05, 16:03
            Jeśli przyjmujesz, że pozytywne zakończenie sprawy tj. takie jak Ty uważasz, to
            może być kłopot :-)

Mam nadzieję, że w obecnej wersji opis rozwiąże nasz problem. Przypomnę: nie
            nazwa jest tu istotna, tylko to, żeby ludzie wiedzieli, że to jest forum na
            zdjęcia.

Pozdrawiam
            • nnike Re: Tebe! 30.08.05, 17:18
              tebe napisał:

> Jeśli przyjmujesz, że pozytywne zakończenie sprawy tj. takie jak Ty uważasz,
              to
              > może być kłopot :-)

Taak? A może czymś się naraziłam? Mój post nie był żartobliwy i grożenie mi z
              Bazyliszkowym uśmieszkiem, wcale mnie nie bawi. Jest wredne.

Przypominam, że na pozytywne zakończenie sprawy czekamy wszyscy. Wszyscy
              użytkownicy forów ogrodniczych. Nie tylko ja.
              >
              > Mam nadzieję, że w obecnej wersji opis rozwiąże nasz problem. Przypomnę: nie
              > nazwa jest tu istotna, tylko to, żeby ludzie wiedzieli, że to jest forum na
              > zdjęcia.

Dla Ciebie nazwa nie jest istotna. Ale to jest NASZE forum, na którym Ty nie
              bywasz, na którym MY się kontaktujemy i dla nas TA NAZWA JEST BARDZO ISTOTNA.

Weź i klepnij tę nową nazwę forum, bo to bicie piany zaczyna być idiotyczne.
      • ciociaklementyna Re: To się nie mieści w głowie!!! 30.08.05, 17:35
        tebe napisał:

> ...opis, aby był czytelny dla każdej osoby, która wejdzie na forum - bo
        > o to chodzi a nie o to, żeby nazwa była taka a nie inna, prawda?

A wlasnie ze O TO, bo NAZWA' kieruje sie czlowiek wchodzac na forum, a nie
        pisanymi drobnym druczkiem wyjasnieniami, ktorych po prostu nikt nie czyta.
        Kiedy wreszcie to zrozumiecie??? I to, ze nam nie chodzi o formalnosci, tylko o
        zwyczajna wygode i szybka orientacje.
        To, co proponujecie, to odpowiednik pomyslu, zeby na przystankach autobusowych
        zamiast podawac numer linii, pisac "AUTOBUS", a nizej - drobnym drukiem
        przebieg trasy oraz instrukcje wsiadania i kasowania biletow.
        Troche blizej zycia, ludzie!
        ck.
        • tebe Re: To się nie mieści w głowie!!! 30.08.05, 17:49
          W związku z tym chcemy mieć jedno jedyne forum Ogród - fotografie, podczas gdy
          pozostałe mają nazwy krótkie, odnoszące się do działu, w którym są (czyli
          Fotografie)?

Ja rozumiem jaki jest problem i chcę, żeby na wszystkie możliwe ale racjonalne
          z punktu widzenia otoczenia sposoby poinformować, że to forum na fotografie.
          Mówi o tym tytuł sekcji, opis na liście, opis na forum. Czy to nie może po
          prostu wystarczyć?

To nie jest jakieś moje widzimisię, po prostu staramy się tak to budować, żeby
          układ z punktu widzenia nawigacji był logiczny. Uwzględniając nie tylko tych
          użytkowników, którzy już są, ale nowych, którzy nie znają tego miejsca.

Czyli jeszcze raz: nie może być tam wszędzie "francja - zdjęcia, potrawy -
          zdjęcia, podróże - zdjęcia" itp.

Czy możemy się umówić, że jeżeli np. za miesiąc nadal będą tam powstawały wątki
          dyskusyjne to zmienimy nazwę? Bo w końcu chodzi o jasność a nie, że się
          uparliśmy na nazwę, prawda?

Pozdrawiam
          • nnike Re: To się nie mieści w głowie!!! 30.08.05, 21:20
            tebe napisał:

> W związku z tym chcemy mieć jedno jedyne forum Ogród - fotografie, podczas gdy
            > pozostałe mają nazwy krótkie, odnoszące się do działu, w którym są (czyli
            > Fotografie)?
            >
            > Ja rozumiem jaki jest problem i chcę, żeby na wszystkie możliwe ale racjonalne
            > z punktu widzenia otoczenia sposoby poinformować, że to forum na fotografie.
            > Mówi o tym tytuł sekcji, opis na liście, opis na forum. Czy to nie może po
            > prostu wystarczyć?
            >
            > To nie jest jakieś moje widzimisię, po prostu staramy się tak to budować, żeby
            > układ z punktu widzenia nawigacji był logiczny. Uwzględniając nie tylko tych
            > użytkowników, którzy już są, ale nowych, którzy nie znają tego miejsca.
            >
            > Czyli jeszcze raz: nie może być tam wszędzie "francja - zdjęcia, potrawy -
            > zdjęcia, podróże - zdjęcia" itp.
            >
            > Czy możemy się umówić, że jeżeli np. za miesiąc nadal będą tam powstawały
            wątki
            > dyskusyjne to zmienimy nazwę? Bo w końcu chodzi o jasność a nie, że się
            > uparliśmy na nazwę, prawda?
            -----------------------------------

Wybacz, ale to jest bełkot.

JA REZYGNUJĘ. NIE UMIEM ROZMAWIAĆ NA TWOIM POZIOMIE.
            A tu prezent dla Ciebie:
            pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage44/16.gif
            • nnike Tebe 31.08.05, 00:18
              nnike napisała:

> A tu prezent dla Ciebie:
              > pages.prodigy.net/indianahawkeye/newpage44/16.gif
              ----------------------------

Nawet prezent miał dość... Ale ja uparta jestem i wręczam go ponownie:
              img183.imageshack.us/img183/1645/piaskownica7dh.gif
          • userid -> tebe 31.08.05, 10:20
            Tebe, jeszcze jeden argument ZA - stałym bywalcom w "ulubionych" pojawiają się
            dwa fora - "Ogród" i "Ogrody" - zgdnij które z nich to fotografie a które
            porady.
            pzdr
            • tebe Re: -> tebe 31.08.05, 12:36
              Dodałem je do ulubionych już wczoraj i nie widzę problemu, choć masz rację, że
              super wygodne to to nie jest.
              Mamy takie przypadki, że coś nazwywa się identycznie dwa razy. Np. Świat w
              Aktualnościach i Świat w Turystyce. Musiałoby istnieć rozwiązanie załatwiające
              wszystkie takie problemy. Oczywiście w Turystyce nie chcemy nazywać forum
              "Zagranica" ani "Podróże po świecie".

Mam nadzieję, że z Ogród i Ogrody da się żyć, a pomyłek nie będzie.

Pozdrawiam
              • nnike Re: -> tebe 31.08.05, 15:21
                tebe napisał:

> Mam nadzieję, że z Ogród i Ogrody da się żyć, a pomyłek nie będzie.
                >
                > Pozdrawiam
                -----------------

Nadziejo, matko głupich,
                jeśli głupim pomożesz,
                będą gotowi nawet
                rybki potopić w jeziorze...

Tak mi się wymyśliło.
    • gebo13 Re: To się nie mieści w głowie!!! 30.08.05, 14:59
      I oto Polska właśnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka