13.01.06, 12:10
Są takie wątki na innych forach, ale jestem ciekawa Twoich (do Władka)
doświadczeń w kontaktach a aniołami. O swoich napisałam na:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25670&w=22593523&a=34512181
Pozdrawiam
:)
Obserwuj wątek
    • wladi3 Re: Anioły 13.01.06, 20:14
      Droga Kasiu !
      Jak najbardziej wierzę w Anioły . Bardzo mi się utrwalił Biblijny Archanioł
      Rafał , który pomógł młodemu Tobiaszowi odzyskać majątek i znależć żonę ( Księga
      Tobiasza) . Każdy z nas ma swojego Anioła opiekuna , który podpowiada nam dobre
      myśli . Stosowałem również pomoc anioła w budzeniu i nigdy się nie zawiodłem .
      Ostatnio stosuję podczas podróży prośb do anioła opiekuna danej krainy . Nie
      wiem Kto Nim jest , ale jadąc w daleką podróż proszę Aniołow opiekunów danego
      regionu , lub kraju o szczęśliwą podróż i sprzyjające warunki pogodowe .
      Zdarzyło się że padał śnieg a ja "zamówiłem " sobie sprzyjające warunki na okres
      podróży . Tak się stało . Warunki miałem super a po skończonej podróży , warunki
      natychmiast się pogorszyły .
      Jesteśmy Dziećmi Boga , zwracam się do Aniołów danej krainy jako dziecko Boże z
      Prośbą i póżniej z podziękowaniem . Uwielbiam Boga w Tych Siłach Natury i w
      Aniołach , Które Wiernie służą Najwyższemu i nigdy MU się nie sprzeciwią .
      Obdarzam Ich Chwałą i Uwielbieniem jako Sługom Najwyższego i naprawdę zawsze
      jestem wysłuchany . "... i obdarzył Bóg Człowieka Mocą równą Sobie , aby w
      Sprawiedliwości i Miłości sprawował rządy nad światem i całym Stworzeniem ..."
      Rok temu jechałem z rodziną z Niemiec przez Czechy do Polski w góry . Wybrałem
      się bez jakiejkolwiek mapy , na dodatek nie miałem koron a gdy chciałem płacic w
      Euro nie chcieli przyjąć pieniędzy . Zabłądziłem ale cały czas się Modliłem i
      prosiłem Boga i Anioła tamtej krainy o Pomoc . Do dzisiaj nie wiem , Kto mi
      Pomógł - człowiek , czy Anioł . Sam podszedł do mnie i łamaną polszczyzną
      powiedział , że usłyszał jak pytam się o drogę na stacji benzynowej i
      wytłumaczył mi jak dojechać do celu . Spytałem się skąd zna tak dobrze Polski -
      powiedział byłem kiedyś w Polsce i żyłem tam jakiś czas . Wtedy nie zwróciłem na
      to uwagi . Dzisiaj myślę , że to był Anioł .
      Dziękuję Jemu i Najwyższemu za Pomoc !
      Kocham Cię Boże Ojcze i Dziękuję za Pomoc Aniołów i Świętych ! Twój Syn Władek.
    • makao123 Re: Anioły 15.01.06, 12:14
      Wladi zaglądam tu dosyć często i podziwiam za tak wielką wiarę.Też próbuję odnaleść naszego jedynego w bliznim najczęściej,ale z różnym skutkiem.Proszę swojego Anioła,aby dał mi tę moc.
      Pozdrawiam i proszę o małą modlitwę w moim imieniu.
      • wladi3 Re: Anioły 23.01.06, 15:05
        Moja Wiara to nie moja zasługa . Pisałem o tym jak się To stało podczas wylania
        Ducha Św. w Odnowie w Duchu Świętym . To było ok 12 lat temu . Droga do tak
        wielkiej jak teraz czuję Miłości trwała lata , dlatego nie można się
        załamywać . Doskonaląc się przez te lata nadal upadałem i myślę ze wstydem że
        Jezus jeszcze długo będzie mnie dżwigał . Będę się Modlił za Ciebie i
        Wszystkich , Których Daje mi Pan . Zgodnie z Jego Wolą Obdarzam i Przekazuję
        Tobie Wiarę i Błogosławię , czyli przesyłam Energię Miłości !
        Kocham Cię Boże Ojcze i Dziękuję za Siostry i Braci Których mi Dajesz abym się
        Dzielił Miłością ! Twój Syn Władek.
    • makao123 Re: Anioły 15.01.06, 12:24
      Ten poprzedni wpis chyba w nieodpowiednie miejsce wkleiłem :)
      Przy okazji pozdrawiam też jakasiek :)

• jakasiek Re: Anioły 05.02.06, 16:21
        Dawno tu nie byłam.
        Pozdrawiam Wszystkich
        :)
        • wladi3 Re: Anioły 06.02.06, 12:31
          Boże Ojcze Dziękuję Tobie za Twoich Aniołów , którzy służą nam Twoim Dzieciom .
          Ukochani Słudzy Najwyższego : Aniołowie i Archaniołowie , oraz wszyscy Święci -
          Dzieci Boże zjednoczeni już z Ojcem - Widzicie Ojca - Proszę Oddajcie MU Pokłon
          w moim imieniu i Wszystkich za którymi Proszę i nieustannie MU Dziękujcie ! ON
          JEST MIŁOŚCIĄ !
          Kocham Cię Boże Ojcze ! Twój syn Władek .
          • jaona27 Re: Anioły 29.04.06, 18:38
            jak to jest z aniolami???bardzo wierze w mojego aniola stroza...to chyba
            dobrze????
            • wladi3 Re: Anioły 01.05.06, 09:41
              Wiara nie podlega rozumwi i nie można jej wytłumaczyć . Jednak w Biblii mamy
              tyle przykładów opieki Boga i Jego Aniołów nad tymi , którzy Bogu Ufają , że
              nasza Wiara między innymi w pomoc Aniołów jest jak najbardziej uzasadniona .
              Anioł jest Sługą Najwyższego Ojca i nasza Wiara w Jego Pomoc polega na Ufności
              Bogu - to ON Posyła Anioła aby pomagał i Ochraniał tego , kto Ufa i Wierzy
              Bogu !
              Pozdrawiam Cię Jaona27 i Każde Dziecko Boże , Które Ufa Najwyższemu Ojcu, Który
              Jest Miłością i przesyłam wraz ze słowami Wiary - życzenia Błogosławieństwa i
              Opieki Naszego Ukochanego Ojca i jego Aniołów . A tak naprawdę , nie muszę tego
              życzyć gdyż Nasz Ojciec Jest samą Miłością i niezależnie od tego co życzę i Tak
              Nieustannie Otacza Każdego Swoją Miłością i Opieką !!! Takie życzenia jednak są
              potrzebne dla wzajemnego umacniania się Wiarą ! A Wiara góry przenosi i Nasz
              Pan Jezus Chrystus nieustannie Mówił , jak Ona jest Niezbędna !
              Kocham Cię Boże Ojcze w Twoim Synu Umiłowanym a Naszym Bracie Jezusie
              Chrystusie i w Twoich Aniołach - Sługach Miłości i Proszę również Nieustannie o
              Ich Pomoc .
              Kocham Cię Boże Ojcze! Twój syn Władek .
    • mskaiq Re: Anioły 04.06.06, 04:44
      Sa biale ale i czarne anioly. Najwieksza sztuka zycia tutaj na ziemi to
      odroznienie czarnych od bialych. Ten brak umiejetnosci w odroznieniu przynosi
      cierpienie w naszym zyciu.
      • tessa18 Re: Anioły 18.06.06, 21:50
        Pytanie do wladi3:
        Ilu jest archaniołów opisanych w Biblii?Podaj wersety opisujące tych archaniołów
        • wladi3 Re: Anioły 20.06.06, 10:15
          Myślę że w tej sprawie Ty drogi bracie mógłbyś sie z nami tą wiedzą podzielić ?
          Ja nie jestem ekspertem - ja Kocham ! Ja nie badam dla wiedzy , lecz dla
          Miłości . Wszystko przeminie- Miłość zostanie - gdyż Bóg JEST MIŁOŚCIĄ ! Proszę
          podziel sie tą wiedzą .
          Kocham Cię Boże Ojcze ! Władek .
          • tessa18 Re: Anioły 20.06.06, 12:49
            Bóg stworzył wielu aniołów ,ale tylko jednego archanioła ,który ma na imię
            Michał.W Biblii nie występuje słowo "archanioł" w liczbie mnogiej,to znaczy,że
            jest tylko jeden archanioł Michał.
            Słowo "arch" oznacza,że ten archanioł jest naczelnym aniołem Boga.W księdze
            Objawienia 12:7 jest opisana wojna w niebie ,w której walczy Michał i jego
            aniołowie oraz Szatan i jego aniołowie.W tej wojnie zwyciężył Michał i strącił
            na ziemię Szatana.
            Kim jest ten Michał? To pan Jezus w swoim przedludzkim bycie.
            To Jezus pokonał moc Szatana.
            • wladi3 Re: Anioły 20.06.06, 13:49
              Co do jednego archanioła może to być prawda , co do wyjasnienia że Archanioł
              Michał to Jezus to mocno naciągana koncepcja - dla mnie . Mówi przecież Pismo :
              do którego z Aniołów powiedział Bóg - jesteś moim synem - jam Cię dziś
              zrodził ? Aniołowie są nazywani w Biblii tylko sługami/ sami to też
              potwierdzają/ a o Jezusie mówi Bóg : "Oto mój Syn Umiłowany Jego słuchajcie..."
              Pozdrawiam w Miłości Chrystusa !
              • tessa18 Re: Anioły 21.06.06, 20:11
                Bo Jezus nie jest zwykłym aniołem.Jest pierwszym stworzonym przez samego
                Boga.Dlatego nazywa się go jednorodzonym,pierworodnym Synem Bożym.W niebie
                przewyższa swoją pozycją innych aniołów,dlatego ma tytuł archanioła.
                Pozostali Synowie Boży zostali stworzeni za pośrednictwem Jezusa w jego
                przedludzkim bycie.

Czy Jezus nie był sługą Bożym?
                Zawsze podkreślał,że nic nie mówi nic sam od siebie ,tylko to,co mu Ojciec
                nakazał.A w liście Filipian pisze,że "przybrał postać sługi".
                Filipian 2:7
                "Lecz wyparł się samego siebie ,przyjął postać sługi
                i stał się podobny ludziom,okazawszy się z postaci człowiekiem".
                Będąc Synem był jednocześnie sługą Boga.Tak jak wszystkie rozumne stworzenia
                które kochają Boga polegają na Bogu i służą Bogu.
                • wladi3 Re: Anioły 22.06.06, 13:04
                  Nie przekonuje mnie ta argumentacja . Nie jest poparta Biblią , tylko
                  interpretacja ludzką . Skąd wiemy że w przedludzkim bycie Jezus był Archaniołem
                  Michałem ? Gdzie to jest napisane w Biblii ? Przecież Jezus mówił :"Ja i Ojciec
                  Jedno Jesteśmy..." To Bóg i Archanioł Michał są Jednością ? Ojciec i Syn są
                  Jednością ale Bóg i Archanioł ?
                  Pozdrawiam w Miłości Chrystusa .
                  Kocham Cie Boże Ojcze ! Władek .
                  • tessa18 Re: Anioły 28.06.06, 08:47
                    W Biblii są te dowody.
                    Na przykład Jezus ma swych aniołów którzy podlegają jego władzy.
                    Mateusza 25:31,12:41,
                    Jest zatem przywódcą aniołów ,tak jak Michał który walczył z Szatanem i jego
                    aniołami.Objawienie 12:7
                    Jezus jest jedno ze swoim Ojcem ,tak jak jest jedno ze swoimi uczniami.
                    Jana 17:21-23
                    Ma takie same cele,poglądy,dążenia tok myśli.Na tym polega ta jedność Ojca z
                    Synem.
                    I Koryntian 1;10
                    • wladi3 Re: Anioły 28.06.06, 09:10
                      To nie fakt , tylko interpretacja - domysły ! Jezus jako Syn Boży ma władzę nad
                      każdym stworzeniem , w tym nad aniołami
                      • tessa18 Re: Anioły 29.06.06, 23:06
                        A skąd Jezus ma tą włądzę?Czy sam z siebie czy od Boga Ojca?
                        "Dano mi wszelką władzę w niebie i na ziemi..."Mateusza 28:18
                        Skoro Jezus ma włądzę nad aniołami słusznie jest nazwany przywódcą aniołów,
                        czyli archaniołem.
                        Judy 9
                        I Tesaloniczan 4:16
                        W tym ostatnim wersecie wspomniano o zstąpieniu z nieba Jezusa z archanielskim
                        wołaniem i trąbą Bożą.Głos Jezusa utożsamiono z wołaniem archanioła.
                        • wladi3 Re: Anioły 30.06.06, 11:18
                          To mnie nie przekonuje . Jest wiele innych wersów - to jest spór dla teologów ,
                          a i to wątpię aby sie kiedyś zgodzili . Ja wolę Kochać i tylko kochać - to co
                          zakryte okaże sie po tamtej stronie . Zgłebianie tajemnic nie jest dla mnie .
                          Najważniejsza jest Miłość . Wszystko przeminie a Miłość zostanie , gdyż Bóg
                          JEST Miłością !
                          • depresyjka4 Władi a czy jest mozliwe aby zwykły czlowiek po 08.07.06, 15:43
                            smierci został Aniołem? jesli tak to co trzeba robić w tym kierunku, np. trzeba
                            zachowac czystość?
                            • wladi3 Re: Władi a czy jest mozliwe aby zwykły czlowiek 08.07.06, 21:54
                              Myślę że jeżeli Bóg Ojciec tak zechce to może . Ja myślę że tutaj chodzi o coś
                              innego niż samą nazwę "Anioł" , lecz o misję np opiekowania się kimś po
                              śmierci - jako byt doskonały . Myślę że to czego będziesz pragnąć możliwe jest
                              do spełnienia . Co zrobić ? Nic wielkiego - najpierw trzeba dojść do domu
                              Ojca . Drogę znasz . Pozdrawiam w Miłości Chrystusa Siostrzyczko :)))
                              • vega7 Imię Anioła 27.08.06, 21:19
                                Aniołowie to istoty bez okreslonej płci. Mają swoje imiona. Kiedyś, ktoś
                                powiedział do mnie - zapytaj Ducha Św. jakie jest imię twojego anioła stróża.
                                Nie wiem czy uslyszalam własciwe imię (męskie) mojego Anioła Stróża, ale
                                pojawiło się w mojej świadomości. Nie jestem jednak pewna, czy to właśnie to imię.
                                Jak myslicie, czy to ma jakieś konkretne znaczenie-znać imie swojego Anioła Stróża?
                                Czy macie doswiadczenia w okresleniu imienia swojego Anioła? Znacie to imię?
                                Posługujecie sie nim w modlitwie, dialogu z Nim?
                                pozdrawiam
                                • wladi3 Re: Imię Anioła 28.08.06, 23:34
                                  Na początku nie ma znaczenia , gdyż aby usłyszeć głos trzeba osiagnąc określony
                                  stopień rozwoju , ale potem bardzo to miłe móc zwracać się do swego opiekuna po
                                  imieniu / ja sam nie wpadłem na ten pomysł i nigdy nie wydawało mi się to
                                  konieczne /:))) Jednak po przeczytaniu Twego postu od razu zapytałem i już
                                  znam Imię mojego Anioła Stróża :))) Dziekuję mu za słuzbę Miłości jaką pełni
                                  dla Boga Ojca i dla mnie :)))
                                  Kocham Cię Boże Ojcze w Twoich Aniołach i Świętych ! Władek .
                                  • vega7 Re: Imię Anioła 29.08.06, 21:56
                                    Bardzo ciekawy jest związek Ojca Pio ze swoim Aniolem Stróżem, który mu zawsze
                                    towarzyszył, wręcz go nie odstępował.
                                    Zaciekawił mnie fakt spowiadania obcokrajowcow w ich jezykach. Ojciec Pio, nawet
                                    jak tych jezykow nie znał, rozumial spowiadajacego, a nawet z nim rozmawial w
                                    jego ojczystym jezyku. Zapytany jak to mozliwe odpowiadał, że wszystko tłumaczy
                                    mu jego Anioł Stróż :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka