Dodaj do ulubionych

Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną...

IP: *.toya.net.pl 16.01.10, 12:10
?????
Obserwuj wątek
    • Gość: .. wpłać do wgi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:12
      :)
      • Gość: Mirwisz Re: wpłać do wgi! IP: *.dsl.bell.ca 01.04.11, 23:19
        Wasz kohany komuh? Si seńor!

• Gość: IPN Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:23
      Marku, opublikuj swoje wspomnienia z lat stanu wojennego!
      • Gość: Mirwisz Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: *.dsl.bell.ca 02.04.11, 03:16
        Nie sugerujesz lojaki jak u tego Poparańca Tysiąclecia ... chociaż?

• dyktator_bolandy Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... 16.01.10, 12:30
      facio miał kaskę nadmuchaną w bańce spekulacyjnej, która pękła. Więc
      nic nie stracił, bo to były wyimaginowane pieniądze.
      Wpłać do banku na lokatę, kup ziemię, kamienicę. W spekulantkę się
      nie baw, bo naprawdę stracisz.
      • Gość: TUT Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:39
        buhahaha
        I z Niedzwiedzkiego niemniejszy ROTFL - nic nie stracisz dopóki nie
        wybierzessz. A ci którzy wpłacili kasę w momencie największego
        boomu, wybrali w kryzysie a teraz biadolą - przegrali życie.
        A pan Marek niech może wyda na hazard i narkotyki jeśli nie ma na co
        • Gość: €$ Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: *.chello.pl 16.01.10, 13:00
          Balcerowicz do posiadających książeczki mieszkaniowe 1.5mln ludzi
          (wydymanych)nic nie stracicie a wręcz zyskacie pod warunkiem że
          nastąpi szybka prywatyzacja? zapomniał dodać że Sach i jemu podobni
          żyją z leszczy i drobnych ciułaczy i mają się dobrze a dobrych rad
          mają multum!
          • pe1 Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed 16.01.10, 22:50
            Prywatyzacja nie nastąpiła. 3/4 reformy Balcerowicza zostało utrącone przez
            populistyczne LSD. Pretensje o swój los miej do LSD, a nie do Balcerowicza.
            • 1stanczyk "Prywatyzacja nie nastąpiła." Moglo byc gorzej niz 17.01.10, 00:53
              jest ..... ???

Cale szczescie, ze do tego nie doszlo: sadzac skutkach prywatyzacji jakie
              wystapily rynku uslug bankowych, na rynku uslug telekomunikacyjnych, czy rynku
              uslug ubezpieczeniowych to kontynuowanie takiej "prywatyzacji" zadluzyloby nas,
              klientow w naszym kraju do dziesiatego pokolenia wlacznie ....

Na tych balcerowiczowskich wolnych "konkurencyjnych" rynkach "sprywatyzowanych"
              w naszym kraju ceny uslug nalezaly i do dzisiaj naleza do najdrozszych w jesli
              nie na swiecie to na pewno w Europie zas pokazne zyski wynikajace z cen uslug
              placonych przez klientow w naszym kraju moga byc inwestowane gdzie zapragnie
              nowy, najczesciej zagraniczny wlasciciel.

To nie byla ani reforma ani prywatyzacja: to bylo po prostu bezmozgowie!

Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed
              • wujaszek_joe Re: "Prywatyzacja nie nastąpiła." Moglo byc gorze 17.01.10, 09:51
                ciekawe jak wyglądałby sektor bankowy bez prywatyzacji
                • 1stanczyk "ciekawe jak wyglądałby sektor bankowy bez .. 17.01.10, 15:30
                  Czy gdzies pisalem, ze nie trzeba bylo prywtyzowac pewnej czesci sektora bankowego ?
                  Ale czy koniecznie trzeba bylo prywatyzowac taka czesc (okolo 70%) tego rynku by
                  stracic nad nim kontrole naszych rodzimych prywatnych i panstwowych bankow ?
                  Gdzie jest drugi taki kraj, ktory aspirujacy do znaczacej roli w Europie ktory
                  nie kontroluje wlasnym krajowyym kapitalem wlasnego rynku uslug bankowych ?

"ciekawe jak wyglądałby sektor bankowy

Tez jestem ciekaw ?

Jedno jest pewne wygladalby tak, jakbysmy my w kraju tego chcieli a nie tak jak
                  obecnie, ze jest taki jak chca tego zagraniczne centrale bankow dzialajacych na
                  naszym rynku.

Re: "Prywatyzacja nie nastąpiła." Moglo byc gorze
    • moritani Czy można tak bezczelnie... 16.01.10, 12:47
      Czy można tak bezczelnie, na wizji załątwiać własne interesy, Panie
      Redaktorze Niedzwiedzki.- sens strukturyzowanych jest jasny, sam
      musze zadeklarować ile, albo na ile, moga mnie okpić. Oto postepy w
      demokratyzacji.
      • pe1 Re: Czy można tak bezczelnie... 16.01.10, 22:51
        moritani napisał:

> Czy można tak bezczelnie, na wizji załątwiać własne interesy

oczywiście, że można. o co ci chodzi ?
        • 1stanczyk "oczywiście, że można. o co ci chodzi ?" O klase 17.01.10, 00:55
          ale Ty pewnie nawet nie wiesz o co chodzi ...
          Re: Czy można tak bezczelnie...
    • ulanzalasem Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... 16.01.10, 12:49
      Lepiej płacą za puszczanie samych przebojów niż w Trójce?
      • Gość: Piotr Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: 94.254.175.* 16.01.10, 13:16
        Ale to i tek nie to, co gratyfikacje z - jak to ładnie zostało
        wczesniej nazwane - wgi...
        No własnie panie Marku, jak to tam było na poczatku i czemu za -
        troszeczkę tylko nagłosnionej lustracji - ta zmiana pracy.Wasowski
        rzucił trojkę w nieco innej koniunkturze politycznej. Mann to chyba
        troszke taki kosmopolita, ale w sumie sympatyczny. A Pan???
    • Gość: prof. lepper mógł wpłacić dla Ojca Dyrektora... IP: *.jjs-isp.pl 16.01.10, 13:08
      Ojciec Dyrektor inwestuje bez ryzyka i
      pomnaża talary. A tak trzeba naganiać...
    • Gość: mmis4167 Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.gxeb1.ken.bigpond.net.au 16.01.10, 14:28
      od kilku dni wyborcza i inne dzienniki maja kampanie - detaliczni czas
      inwestowac!!! kurde czemu tego nie bylo rok temu, tylko teraz na szczycie
      naganiaja??? rok prawie roslo na niespotykana w historii skale, nie ma na
      swiecie zadnych sladow poprawy sytuacji, a wrecz przeciwnie... to nieczyste,
      niestety ludzie wciaz daja sie na to nabrac, a niedziwiecki znowu straci 25%
      jesli wlasnei teraz zainwestuje...
      • Gość: rysio Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: 188.33.97.* 16.01.10, 16:17
        Perfekcyjne to ujeles. Tak wlasnie jest ze ksztaltuje sie opinie pod jelenia by
        bral na gorce a sprzedwal w dolku
    • Gość: kolec Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.aster.pl 16.01.10, 14:33
      typowy syndrom checi odegrania sie. facet straci jeszcze wiecej
      kasy. powodzenia niedzwiedziu z gola doopa.
    • Gość: goś Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 15:19
      Żenujący nagon - ciekawe, która firma PR na to wpadła! Teraz leszcz pod wodzą
      legendy odegrają się na jastrzębiach, które już raz ich ograły! Trzymam
      kciuki! Pozwólmy wygrać legendzie dziennikarstwa.
    • Gość: maciek Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: 92.28.214.* 16.01.10, 15:22
      panie Marku, lepiej niech pan sie trzyma radia.

troche smiesznych roznosci -> kolbiel.blogspot.com/
    • Gość: ffan Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.tx.res.rr.com 16.01.10, 15:39

To klient decyduje ile mógłby ewentualnie stracić

he he
    • Gość: Irlandia Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.ntlworld.ie 16.01.10, 15:44
      kolega siedzący po lewej źle rozpoczą swoją wypowiedź. Powinno być
      cyt. "produkt strukturyzowany jest to sposób na wjebanie co najmniej
      następnych 25% oszczędności panie Marku"
    • Gość: rysio Jest bessa to bierze sie akcje np KGHM po 24zety IP: 188.33.97.* 16.01.10, 16:14
      Kumpel z Banku dzwonil i mowi bierz ile sie da bo chlopie ci z KGHM placa
      dywidende 10zyli od akcji rocznie. Wydasz 24zety za 1sztuke akcji a co rok ci
      wpada 10zeta dywidendy. Kupilem i zaluje ze tylko 5tys szt akcji Teraz sa po
      100zeta sztuka. Co robic gonic czy zbierac co roku te dywidendy Zona mowi ze
      gupis za malo kupiles A ja w NY siedze i nie wiem co robic.!!!!!

Biednemu zawsze wiatr w oczy
    • maniek_ok Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed 16.01.10, 16:20
      No, to pompujemy kolejną banieczkę! Brawo panie Niedzwiecki - u mnie traci pan
      dużą literkę w "pan".

Szkoda że nie napiszecie że de facto na strukturze się traci i to czasem
      niemało - nikt nie liczy tego ile możnaby zarobić w tym samym czasie na zwykłej
      bezpiecznej lokacie, nie wlicza inflacji i belki. Grunt to zdanie kolejnego
      eksperta, który zapewne nigdy w życiu nie widział prawdziwych pieniędzy,a tylko
      cyferki na kontach klientów.
      • Gość: tommeck Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: *.devs.futuro.pl 16.01.10, 16:26
        @maniek_ok A na kontach jakich klientów miał pieniądze widzieć dziennikarz
        Forbesa? ;)
      • Gość: pajac Re: Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jed IP: *.ghnet.pl 16.01.10, 22:03
        Człowieku, właśnie przez inflację i belkę na lokacie się de facto nic nie zarabia.
    • Gość: tommeck Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.devs.futuro.pl 16.01.10, 16:25
      Kolega Zielewski to chyba nie powinien się przed kamerą pokazywać, plecie od
      rzeczy...
    • Gość: Mario Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:29
      Głupiś jak but. Gdy kupował instrumenty fiansowe jego pieniądze były
      prawdziwe. Problem w tym, że te instrumenty finansowe zbudowane były
      na wirtualnych podstawach.
    • Gość: Mario Co im za druty przy twarzach sterczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:34
      Co im za druty przy twarzach sterczą? Czy nie mają normalnych
      mikrofonów w tej telewizji tylko jakieś kretyńskie druty ludziom do
      głowy przyklejają. Wstyd.
    • igorbn Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... 16.01.10, 16:43
      Ci "detaliczni", o których wspominają internauci to mogą być
      konsumenci. A ta grupa może liczyć na szczególne traktowanie oraz
      całkiem duży katalog roszczeń wobec branży finansowej.

O dobrych praktykach biznesowych:
      DOBRAPRAKTYKA.PL
    • 4dick Stuktury... 16.01.10, 18:53
      ... to tylko i wylacznie nabijanie kasy bankom i wszelkim innym instytucjom,
      ktore je sprzedaja.

Tak samo obligacje. W zyciu nie kupupjcie obligacji, bo bierzecie na swoje
      barki dlugi tego, co je emituje.
      • krasusek Re: Stuktury... 16.01.10, 19:37
        A g... prawda. Nie twierdzę, że struktury są receptą na całe zło tego świata,
        ale przecież nie jest tak, że są tylko złe. Jak się umiejętnie dobierze i nie ma
        co do nich przesadzonych oczekiwań, to można zarabiać. Proszę, tutaj newsy z
        ostatnimi wynikami struktur:
        Tekst
        linka
        . Niektóre są słabe (4,5% w rok), ale niektóre naprawdę dobre (18-20%
        rocznie).
      • Gość: Niesia Re: Stuktury... IP: 109.243.249.* 21.09.10, 07:19
        :) Wielkość odsetek na lokatach w banku, kuponów od obligacji, wysokość procentowego udziału inwestora w zysku spółki, a w strukturach: we wzroście indeksu, ceny surowca, czy też waluty itd. jest zawsze premią za ryzyko. Jeśli 4 % w skali roku na lokacie przy 2% stopie inflacji (aktualnej, bo ta może wzrosnąć, a ty masz zamrożone na rok pieniądze) cię satysfakcjonuje ( masz 50 tys EUR gwarancji bankowego funduszu gwarancyjnego) to ok. Mnie wcale. Pewnie, że ważna jest znajomość ryzyka kredytowego emitenta obligacji (skarbu państwa, korporacji, banku itp.). Inwestując pieniądze musisz to wiedzieć i taką informację powinieneś znaleźć w opisie subskrypcji. Warto jednak interesować się inwestycjami, jeśli chcemy chronić realną wartość pieniądza i jeszcze coś zarobić.
    • Gość: spec od reklamy Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 20:22
      spec od reklamy wie ,że jest to chwyt reklamowy i Pan Marek
      Niedźwiecki zarobi na tym występie wiecej niż stracił, Gratulacje
      Panie Marku Zarobku, A swoją drogą to już "ograny
      przebój" tak na ścieme i łowić klienta!
    • and_nowak To bardzo niebezpieczne podejście 16.01.10, 20:24
      To co prezentuje Marek Niedźwiecki to bardzo niebezpieczne podejście do
      finansów, jakiś taki syndrom hazardzisty, który chce się odegrać.

Panie Marku! Ma pan ileś tam pieniędzy. Dzisiaj. Załóżmy dla uproszczenia, że
      jest to 750 tys. zł.
      Naprawdę nieistotne jest, czy miał pan milion i stracił 1/4, czy też miał pan
      pół miliona i się wzbogacił o 50%. Albo cały czas miał właśnie owe 750 tys.
      Historia stanu konta naprawdę nie ma znaczenia! Liczy się stan obecny (i sposób
      ulokowania) oraz chęć do ryzyka. Jeżeli chce się pan "odkuć" i to w stopniu
      porównywalnym do poprzednio poniesionej straty to działa pan jak hazardzista.
    • Gość: Borsuk Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.10, 22:08
      Czy was rozum opuscil? Przeciez to jest kolejny program typu "celebryta"
      opowiada o rzeczach o ktorych nie ma pojecia aby nagonic matolkow do zasilania
      systemu bankowego. To juz w reklamach proszku do prania jest wiecej prawdy i
      rzetelnej informacji.
    • Gość: kudlaty struktury IP: *.chello.pl 16.01.10, 22:13
      najlepszy sposob, zeby zaplacic ukryta prowizje, zablokowac pieniadze na kilka
      lat i miec szanse na maly zysk...
    • Gość: olo Marek Niedźwiecki: przez kryzys straciłem jedną... IP: 78.31.124.* 16.01.10, 22:29
      Bardzo brzydko Pan gra Panie Marku.Nagania Pan na strukturalne jelonków
      .Brzydko.Nic Pan nie stracił w finansach,natomiast w moich oczach wiele.Chyba
      sobie Kydrynskiego będe słuchał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka