no.to.mamy.problem 22.07.10, 06:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guru133 Wystarczyło że prezes zechciał hurtowo wysyłać 22.07.10, 08:03 Polaków do Egiptu a zaraz Polacy wycięli mu numer i pozostali w kraju.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derduch Prezes mnie straszył IP: 206.217.211.* 22.07.10, 08:11 Bredził coś o Egipcie dla każdego, znaczy się straszy że Karaiby mi skończy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Ja akurat najlepiej wypoczywam w Polsce IP: *.ip.jarsat.pl 22.07.10, 08:40 Tylko trzeba wiedzieć gdzie i jak. Natomiast warunki noclegowe się poprawiają, ludzie są przyjażni i - często (o ile nie wylądujesz w Zakopcu) nie nastawieni tylko na "kasiorrrrrrę". Nie mówiąc o tym że koszty wypoczynku są dośc przewidywalne i mieszczą się w kwocie 500-2000zł, podczas gdy wyjazd zagraniczny to 4-5 tys a to palące słonce nie jest aż tego warte. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Ja akurat najlepiej wypoczywam w Polsce 22.07.10, 08:56 Za 500 zł to może wypoczniesz przez tydzień na własnej działce :) Z kolei to 4-5 tysiaków za wyjazd zagraniczny to chyba za rodzinę 5 osobową albo w hotelu **** all inclusive. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sea Re: Ja akurat najlepiej wypoczywam w Polsce IP: 94.254.139.* 22.07.10, 10:33 Hiszpania, przelot 250zl w obie strony (tanie linie). Hotel 25 euro doba wypasiony sa tansze noclegi, ceny w sklepach podobne jak u nas a calej reszty nie da sie porownac!!! Wlasnie wrocilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Ja akurat najlepiej wypoczywam w Polsce IP: *.fbx.proxad.net 22.07.10, 10:40 Nie ludz sie Zdzisiek66. 4 tys kosztuje wyjazd z przelotem i pobyt w dobrych warunkach (szerokie lozka, klinamtyzacja, czyste i codziennie sprzatane pokoje, lazienka bez grzyba, prywatna plaza, lezaki, reczniki w cenie), oczywiscie "all inclusive", czyli pelne wyzywienie na dobrym poziomie, napoje, dla JEDNEJ osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Ja akurat najlepiej wypoczywam w Polsce 22.07.10, 11:22 Dokładnie tak napisałem :) Es porównuje cenę wyjazdu all inclusive, ****, z klimą, codziennym sprzątaniem itp., z pobytem w Polsce, gdzie podobne warunki kosztują porównywalnie, jeśli nie więcej. A morze lodowate i pogoda niepewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wystarczyło że prezes zechciał hurtowo wysyła IP: 109.243.15.* 22.07.10, 08:15 Poczekaj Pan prezes mówił o 2020 :) www.youtube.com/watch?v=v_NbOk3NoV4 Odpowiedz Link Zgłoś
r1010 Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... 22.07.10, 08:08 no tak , są głodni? nie mają chleba? NIECH JEDZĄ CIASTECZKA!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europejską 22.07.10, 08:12 płacę to sobie wypracuj a nie żebraj żeby ktoś ci ją dał. No i może wreszcie wtedy przestaniesz miec problemy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: *.wip.pl 22.07.10, 08:24 Dobrze wiesz o co mu chodzi. Przeciętny obywatel w kazdym kraju zarabia średnią krajową. Ciekawe gdzie na dwa tygodnie za granicę pojedziesz za polską srednią krajową. I nie pitol o tym z emożna zarabiac więcej bo w kazdym kraju jest ktoś kto zarabia więcej ale też i większosc która zarabia średnią lub mniej. Poal za te swoje przeciętne 2500 netto moze conajwyżej pojechac na tydzień do Łeby czy Mielna Odpowiedz Link Zgłoś
orxor Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej 22.07.10, 09:12 byzydury za 2500 mozna pojechac w wiele fajnych miejsc: Grecja, Turcja, Chorwacja, Czarnogóra, Bułgaria, Tunezja ... Ostatnio znajoma była przez tydzień w Tunezji za 1300pln - wróciła zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: *.wip.pl 22.07.10, 09:33 Chcesz mi powiedzieć że za 2500 jesteś w stanie na tydzień zabrac 3 osbową rodzine do Egiptu czy Turcji ? Nie widziałem takich wycieczek ponizej 6 tys A w Poslce jednak za te 2500 spedziłem tydzień we Władysławowie ze śniadaniem i obiadokolacją gdzie miałem do dyspozycji apartament z dużym salonem i 40 metrowym tarasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: 86.47.59.* 22.07.10, 10:05 Jak mozna jesc w hotelu? Na wycieczce chodzi tez o to by sprobowac lokalnej kuchni w malych knajpkach. Dodatkowo na wakacjach jestem tak wyczerpany atrakcjami, ze wpadam do hotelu i spie 3-4h i znow wybywam wiec nie obchodzi mnie taras i 40m tylko lozko i prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej 22.07.10, 10:43 orxor napisał: > byzydury > za 2500 mozna pojechac w wiele fajnych miejsc: Grecja, Turcja, > Chorwacja, Czarnogóra, Bułgaria, Tunezja ... > Ostatnio znajoma była przez tydzień w Tunezji za 1300pln - wróciła > zadowolona. 1)nikt wyżej nie pisał o przeznaczeniu 2500 zł na wakacje, tylko o miesięcznych przychodach netto, z tego trzeba wyżyć tzn. popłacić rachunki, wyżywić się, zrobić zakupy itp. i jeszcze odłożyć jakieś grosiwo na tą Łebę - proponuję czytać ze zrozumieniem inne wpisy na forum, 2)a tak w ogóle, to przeciętny Polak nie mieszka w mieście tylko na jakiejś pipidówie i ma może te 2500 zł, ale brutto, z tego raczej na Egipt nie uzbiera, 3)poza tym do Egiptu nie warto, bo ponoć tam pisuary jeżdżą, a jak jechać na wakacje zagraniczne, to przecież głównie po to, by odpocząć od tych parszywych gęb polskich pseudo-polityków (piszę o całym błazeńskim po-pisie), 4)guru 133 - Ty pewnie zarabiasz te swoje nyndzne złotówki - tracąc przy okazji człowieczeństwo - łupiąc takich ludzi, którzy nie mają ochoty rabować innych, chcą tylko uczciwych aktywnych dochodów za swoją ciężką pracę, Ty pozbawiona wyobraźni kapitalistyczna hieno (coś Ci mówi teoria permanentnego pochuizmu) 5)oczywiście, że da się podróżować i wypoczywać tanio, trzeba tylko mieć ochotę; spędziłem ostatnio np. 6 tyg. w Norwegii zabierając ze sobą 1200 zł: promem do Stockholmu i dalej autem po Norwegii - a tam, aż do Tromso zatrzymując się tu i ówdzie (w Narwiku musiałem tydzień popracować, by móc sobie pozwolić na dalszą wycieczkę - to było nawet całkiem śmieszne, chodziłem z kumplem po domach tubylców i witaliśmy ich słowami: "hello, we are tourist from Poland, we are looking some job"... i tym podobne (sic!)), spałem w namiocie rozbijanym na dziko, kąpałem się w jeziorach, potokach, morzu (dwie ciepłe kąpiele w campingach przez 6 tygodni), dieta składała się głównie z marchewek, nektarynek (tanie były tego roku w Norwegii) i puszek oraz zupek w proszku przywiezionych z Polski, wodę można tankować w 5l baniaki na stacjach paliw, ludzie są świetni w tym kraju - pukasz do czyjegoś domu, mówisz że turysta i pytasz czy można by zostawić komórkę, akumulatorek do latarki... żeby podładować - nikt mi nie odmówił; polecam taką wycieczkę wszystkim, dla których wypoczywać, to niekoniecznie zamawiać wycieczkę w biurze podróży (gdzie wszystko za Ciebie załatwią), spać przez 14h dziennie w pensjonacie i przez kolejne 8h leżeć na plaży i wpier-dalać lody, a 2h spędzać w knajpie przy drinkach z parasolkami i narzekać na ceny w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej 22.07.10, 12:33 ze sie da to kazdy wie - chodzi o to ze nie kazdy moze sobie na takie wakacje pozwolic - jak np widzisz matke, ojca i dwojke dzieci ktorzy chodza i mowia "jestesmy z polski, szukamy pracy bo nie mamy co jesc, dzieci tez moga wykonywac lekkie prace"??? Zreszta nie kazdy chce pojechac w obce kraje i jesc robaki, slimaki surowa rybe - niektorzy chca po prostu odpoczac, polezec na plazy, zrelaksowac sie - oczywiscie ze lepiej byloby gdyby to mogli robic w Polsce (zwlasza jak np jezykow nie znaja) - chodzi o to zeby Polska oferowala wakacje na swiatowym poziomie a nie tylko Zakopane i Mielno, ktore zadnego poziomu nie trzymaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem, że Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:43 > Ostatnio znajoma była przez tydzień w Tunezji za 1300pln - wróciła > zadowolona. Coraz więcej Polek tam jedzie na tydzień i wracają "zadowolone". Chłopakom w Tunezji zawsze staje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 jeżeli nie poświęcisz urlopu na głównie 22.07.10, 09:26 "chłodzenie się" mlekiem od wściekłej krowy, to i połowa średniej o której piszesz może wystarczyc na porządny wypoczynek. A co do Mielna, czy Łeby, zaręczam ci, sa one dużo ciekawsze i przyjemniejsze od n.p. Hurgady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50tka Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: *.szpitalna.ngo.pl 22.07.10, 09:20 Dziecinko co ty wiesz o prawdziwej pracy. Sam jesteś wnukiem komucha, który nachapał a teraz rżniesz bogatego i lekceważysz tych co uczciwością kują cię po oczach. Nic nie wiesz o pracy, to co dla ciebie jest pracą my nazywamy potocznie wyścig szczurów i o pędem za mamoną, prestiżem. Pogubiliście wy dzieci wojny wartości moralnego, niczym dla was jest empatia , szacunek a hasło pomoc budzi wstręt. żal mi was, jesteście przegranym pokoleniem mi dobrodziejstw jakimi kusi was kultura zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki wacek Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 10:31 Bije pretensją i frustracją.Praca jest środkiem do zdobycia pieniędzy a nie wartością samą w sobie,Starszy Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: 82.177.83.* 22.07.10, 12:46 bzdura, praca ma byc interesujaca i ciekawa, pieniadze rzecz drugorzedna, zarobia sie same - no chyba ze sie nic nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: 212.160.172.* 22.07.10, 10:43 zamotałeś się sie trochę, ż jednej strony potępiasz wyścig szurów, z drugiej krytykujesz tych, którzy dzięki pracy po godzinach (czyli jak to nazywasz wyścigowi...) doszli do czegoś, za to że nie chcą pomagać tym, którym nie chce się w takim wyścigu uczestniczyć. Nie każdemu się "wyścig" podoba ale jest on faktem i nieuczestniczenie w nim oznacza kiepski status materialny, a stąd krótka droga do frustracji, którą Ty własnie przejawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
dalacin4 Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej 22.07.10, 11:17 Gość portalu: jet napisał(a): > zamotałeś się sie trochę, ż jednej strony potępiasz wyścig szurów, z > drugiej krytykujesz tych, którzy dzięki pracy po godzinach (czyli > jak to nazywasz wyścigowi...) doszli do czegoś, za to że nie chcą > pomagać tym, którym nie chce się w takim wyścigu uczestniczyć. Nie > każdemu się "wyścig" podoba ale jest on faktem i nieuczestniczenie w > nim oznacza kiepski status materialny, a stąd krótka droga do > frustracji, którą Ty własnie przejawiasz. ale bebły, w dup-ie mam wasz wyścig szczurów, w ogóle prawie nie zwracam uwagi na oferty teraźniejszej -w całości wykreowanej przez setki ludzi zatrudnionych w propagandzie (współcześnie nazywa się ich PR i Marketing) - "rzeczywistości"; nie ma już faktów, są tylko produkowane informacje, którymi wasze wyprane mózgi się karmią, - krytycznie myśleć, robić swoje, nie przejmować się tą papką dla robotów w koło - drogą do wolności, ps. "ktoś tam wyżej pisał: że praca to środek do kasy :(, a praca jak najbardziej może być celem życia (wartościowa, wzbogacająca) dla taśmowców, ich menagierów i propagandowców to oczywiście niemożliwe, chciałbym tylko przypomnieć, że kapitalizm miał swój początek w kulturze protestanckiej, w której to, praca jest sensem życia człowieka i zbliżaniem się do Boga - dla tego prawdziwie protestanckie społeczeństwa radzą sobie zupełnie inaczej z kapitalizmem niż durnie w usa, czy też durnie krajów katolickich europy - krwiożerczy kapitalizm, zero zrozumienia idei" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Re: Dzieciaku o duszy zubożałego komucha, europej IP: 212.160.172.* 22.07.10, 13:03 tylko po co tak ujadasz na tych, co biorą udział w "wyścigu szczurów" skoro masz ich w d.pie? Jeśli lata ci to koło pióra, to wyluzuj, sącz zimne piwko i ciesz się niewypranym mózgiem w swoim matrixie, negując fakty. BTW: USA to kraj w dużej mierze protestancki i z kapitalizmem radzą tam sobie lepiej niż na starym kontynencie. A polski "kapitalizm" to raczej mieszanka feudalizmu z socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Re: do budy 22.07.10, 09:20 guru133 napisał: > płacę to sobie wypracuj a nie żebraj żeby ktoś ci ją dał. No i może > wreszcie wtedy przestaniesz miec problemy:)))) Idź poszczekaj na krzyżowców, kundelku. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ty jaka rasa? Bo szczekać potrafisz, tylko 22.07.10, 11:02 chyba nic poza tym.:) Odpowiedz Link Zgłoś
musti5 A ja bym chetnie poodpoczywał w Polsce... 22.07.10, 08:13 ... gdyby nie było Polaków. A tak to muszę uciekać za granicę Odpowiedz Link Zgłoś
takisobiejac Bzdura!!! 22.07.10, 08:13 I znowu wspaniałe dane statystyczne. A prawda jest taka, że jadąc w ciepłe rejony ma się 100% zapewnioną słoneczną pogodę (akurat teraz w PL jest OK, ale pamiętamy jak było rok temu!) a poza tym moja żona może się bez obaw opalać topless, bo prawie wszystkie kobiety tak robią (oprócz turystek z Polski, co mnie zawsze bardzo dziwi). Idąc na plaże naturystyczną mamy gwarancję spokoju, braku podglądaczy czy gejów, którzy wcale nie przychodzą na opalanie. Jak jest na plaży N w Polsce wie każdy naturysta. Podsumowując, Zagranica o wiele lepsza, a i nawet tańsza niż zatłoczone może czy zapyziałe Mazury bez ani jednej plaży N! djamaladdin.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Bzdura!!! IP: *.wip.pl 22.07.10, 08:30 Człowieku tu nit nie neguje ze plaze za granicą ładniejsze a kururty fajniejsze. Równie dobrze mozesz tutaj wmawiać że nowy Mercedes jest lepszy od starego Passata. Tylko nie kazdego stac żeby wyjechać na dwa tygodnie do Turcji z rodziną za 6 - 7 tyś plus dodatkowe koszty na miejscu jak wycieczki czy pamiatki. Nikt normlany nie wybiera gorszej oferty z własnej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszczędni Bzdura? Nie! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 09:28 Spłacamy kredyt za dom, więc dokładnie kalkulujemy wydatki. Domek kempingowy we Włoszech, 2 pokoje, kuchnia i łazienka. Wyjdzie nas taniej, niż kiepski pensjonat nad Bałtykiem. A z Małopolski nad Adriatyk wcale aż tak daleko nie jest. Owszem, więcej kilometrów, ale dojazd lepszy, bez nieprawdopodobnych korków i radarów straży gminnej w Białym Borze i okolicach poustawianych na ograniczeniach 30 na godzinę na drogach krajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Re: Bzdura? Nie! IP: *.wip.pl 22.07.10, 09:38 Już w poście wyżej napisałem ze nad Bałtykiem dopiero co spędziłem tygodniowy urlop z 3 osobową rodziną. Za śniadanie i obiadokolacje plus duże studio z kilkudziesięciometrowym salonem i 40 metrowym tarasem zapłąciłem 2500. Pokaż mi taki wypoczynek za granica za tę kase. Sam dojazd i powrót plus opłaty za przejazdy samochodem to jakiś 1000 zl. Chcesz powiedziec ze za pozostałem 1500 a wiec 450 euro będziesz w stanie gdziekolwiek wypocząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: Bzdura!!! IP: 188.33.39.* 22.07.10, 08:38 Nigdzie nie masz na 100% zapewnionej pogody. Możesz mieć najwyżej bardzo dużą szansę na dobrą pogodę. Z drugiej styrony czy 40 stopniowe upały to taka fantastyczna pogoda. Wakacje za granicą są fajne w tedy, gdy stać Cię na naprawdę wysoki standard i inne kierunki niż te masowo oblegane. Ale ludzie, których na to stać nie jeżdżą na "robotnicze" wczasy z biurami podróży. A jak wygląda ta standardowa zagranica? Dzikie tłumy, człowiek na człowieku na plaży, człowiek na człowieku przy basenie, zbiorowe żywienie, betonowe molochy łącznie z tymi wielogwiazdkowymi. Więc nie opowiadaj o tej cudnej zagranicy bo to jedna cholera czy tam czy tu. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_sam_pras Re: Bzdura!!! 22.07.10, 08:59 Ale bzdurzysz, widać nigdy nie byłeś na wakacjach za granicą, a wyobrażenie o nich masz z takich jak ten artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Nie pisz... 22.07.10, 09:07 Nie pisz o czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Niedawno był podobny artykuł na temat samochodów IP: *.wip.pl 22.07.10, 08:21 Tez pisano ze Polacy wolą stare samochody. Tak jakby było ich stac na nowe Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz2983 racja 22.07.10, 08:25 Racja. Przytaczają bzdury, ze to wina wulkanu albo Smoleńska a chodzi jak zwykle o kase ! Wycieczka do Egiptu kosztuje 2 tys na osobe. Ja zarabiam 2400 zł brutto/miesiac. Anglik na moim stanowisko we wlasnym kraju zarabia 4000 funtów brutto (czyli okolo 20 tys zł) i jego wycieczka tez kosztuje okolo 500-600 funtów, czyli 2-2,5 tys. Którego z nas więc stać na taką wycieczkę ? Czy pismaki to rozumieją ? Już nie wiem jak jaśniej to napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: racja 22.07.10, 09:38 Dokładnie. Nawet Anglika na najniższym stanowisku stać odłożyć na wycieczkę do takiej Turcji, Tunezji, Grecji etc. A Polaka z pensją minimalną? W zasadzie nie stać na przeżycie do końca miesiąca to co tu dopiero gadać o jakichś egzotycznych wakacjach. Statystycznie rzecz biorąc spora część polskiego społeczeństwa to zwykła biedota i nic tego nie zmieni. Pamiętacie początek lat 90'tych ?! Wtedy takie stosunkowo tanie dziś Wyspy Kanaryjskie były szczytem luksusu, pomijając komunistycznych pociotków co się dorobili na transformacji. Dzisiaj ten kto dużo zarabia nie bawi się w jakieś Wyspy Kanaryjskie dla biedoty tylko leci na jakieś Malediwy, Baleary, do Tajlandii etc. czyli na cały dosłownie świat. Ale i tak jesteśmy biedni. Nadal nie słyszy się o wypadach na Antarktydę, do Patagonii etc. gdzie wyjazdy już nie są od 10 000 zł w biurach podróży a 2 czy 3 razy więcej przynajmniej. A na zachodzie mimo że rzadkość to jednak oferty są adresowane czyli jest pewien zawężony popyt na tak ekstremalnie egzotyczne usługi. Wniosek? Statystycznie rzecz biorąc Polacy są biedakami i jeszcze długo nimi będą. Oczywiście sztucznie wywindowane pensje prezesików (co jest tendencją globalną a nie lokalną) są tylko standardowym kolorytem. Większości czyli po prostu masy nie stać. Stąd w Turcji, Tunezji etc. kochają Niemców bo dużo wydają a nie lubią Polaków bo oszczędzają na wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: racja 23.07.10, 11:56 Nadal nie słyszy się o > wypadach na Antarktydę, do Patagonii etc. gdzie wyjazdy już nie są od > 10 000 zł w biurach podróży a 2 czy 3 razy więcej przynajmniej. Dopiero trzeba być ciężkim idiotą by się zabierać na takie wyjazdy z biurem podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... IP: 62.153.75.* 22.07.10, 08:35 A co z obietnicą PiS kandydata na prezydenta ??? A miałam taką nadzieję na Egipt :) Na poważnie jak co roku Mazury i jak co roku bawiłam się i wypoczęłam lepiej niż w Egipcie. Polska to piękny kraj i warto się o tym przekonać - nie tylko na Mazurach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzie na wakacje? Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 08:41 Generalnie ten rok nad polskim morzem to bajka! Nie ma co się oczukiwać -w tzw."ciepłych krajach" też bywają niewypały i pada. Przez ten pył to mnóstwo anomalii się porobiło... Polecam ciekawy artykuł: Gdzie na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o IP: *.olsztyn.mm.pl 22.07.10, 09:08 Niestety niedalas sznasy PIS zrealizować tej obietnicy, POlacy wolą partię która raczej im obetnie płace, przywileje, wolnoiści, a zrobi lepiej koncernom, wielkiemu biznesowi, tak sie dzieje, za rządów PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o IP: 85.222.87.* 22.07.10, 10:59 > Niestety niedalas sznasy PIS zrealizować tej obietnicy, Wiadomo, nikt ci tyle nie da, ile PiS obieca. Pamiętasz trzy miliony mieszkań? Albo "odnowę moralną"? Polacy pokazali, co myślą o takich obietnicach i ich niedotrzymywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ppinc Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... 22.07.10, 08:41 no to oczywiście kwestia kasy, jak się nie ma miedzi... darmowy download gier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Jarzyna Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... IP: *.comarch.com 22.07.10, 08:43 Pozostali wolą działkę lub własną kanapę. To że politycy są oderwani od rzeczywistości to wiadomo, ale że dzienikarze? A nie to Gazeta Wybiórcza oni zawsze byli oderwani, rzyją w świecie 38 mln szczęśliwych polaków, bo przecierz te 18% żyjących poniżej granicy ubustwa zawsze o takim życiu marzyli. Albo mają płacone za reklamę drugiej Irlandii rządzonej przez słońce Peru jako krainy mlekiem i miodem płynącym, gdzie żyje 40% ludzi z zaburzeniami psychicznymi którzy mając do wyboru wakacje nad morzem lub w górach a własną kanapą z uśmiechem na twarzy wybiorą to drugie. Taka propaganda to za PRL była, ale widać przynajmniej do czego ten kraj zmierza i czym jest GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Mamon bo wiekszosc Polakow jest jak inz Mamon z 'Rejsu'. IP: *.md4.pl 22.07.10, 08:43 ...lubia tylko te miejsca ktore znaja. Czyli ciemnogrod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidżi nie dalej jak miesiąc,półtora temu"eksperci" IP: *.toya.net.pl 22.07.10, 08:55 mówili,że turystów będzie mniej niż zwykle,bo...powódź i ceny itd. Po co pisać takie bzdety?Tak jak o pogodzie np? Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... 22.07.10, 08:59 Artykuł z cyklu "jeden woli córkę,inny teściową". Ci Polacy wybierają miejsce wypoczynku jak ulęgałki. Proponują im cały świat do zwiedzania i wypoczynku,a oni z uporem maniaka Bałtyk czy Tatry. Skąd się bierze to zacofanie i ta zaściankowośc? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Polak wcale nie woli... 22.07.10, 09:06 Polak wcale nie woli "gruszki" tylko wybiera to, co wychodzi mu nieco taniej, co zresztą sami napisaliście w tym artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Niekoniecznie, snobizm na zagraniczne wyjazdy 22.07.10, 09:30 powoli mija i coraz większa ilość byłych globtroterów woli wypoczywać w Polsce. Oczywiście nie mam na myśli tak zwanego "wypoczynku w modnych miejscowościach", gdzie aż roi się od ubogich celebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Bredzisz 22.07.10, 09:35 Cóż za głupkowaty schemat: wyjazd zagraniczny = snobizm. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Niestety, ale w jakiejś części społeczeństwa tak 22.07.10, 11:05 jest. W odróżnieniu od ciebie z ego typu snobami mam często do czynienia. Ich wyjazd zagranicę "nobilituje" a kraju ojczystego w ogóle nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Niestety, ale w jakiejś części społeczeństwa 22.07.10, 11:26 Dla jakiejś części ludzi z pewnością jest to czystej wody zagranie snobistyczne. Tyle, że ty to rozrzuciłeś na całość, pisząc tak, jakby ogólnie wakacje poza Polską były synonimem snobizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Niekoniecznie, snobizm na zagraniczne wyjazdy 22.07.10, 10:39 Prawda jest taka że każdy powinien zakosztować możliwości wyjazdu zagranicznego. Dlaczego? Bo dopiero gdy człowiek pojeździ, zwiedzi choćby trochę Europy to zaczyna bardziej doceniać polskie zakątki, tak czasami urocze zakątki naszego kraju. Bo po urlopach zagranicznych dużo ludzi rozumie pewną prawdę. Nasz kraj oferuje bardzo ciekawe miejsca tylko samo zagospodarowanie tychże miejsc a raczej brak porządku tak nas odpycha od odpoczynku w kraju. Niestety tym co nas odpycha od wakacji w kraju to wcale niekoniecznie pogoda, brak wulkanicznych plaż etc. To raczej wszędobylskie chamstwo, walające się śmieci, bijąca na kilometry prowizorka i jej fatalne zderzenie z cenami jakie sobie za nią życzą, kompletny brak planowania przestrzennego (upychanie atrakcji tak gęsto jak tylko się da, niczym w kurniku) czy koronny kompletny brak szacunku dla turysty/klienta niczym ekspedientki do klienta z czasów PRL. Co jest absurdem bo przecież mieszkańcy miejscowości turystycznych zarabiają dzięki turystom ale jednocześnie gardzą nimi na potęgę. To właśnie nasza polska zaściankowość tak nas odpycha od wakacji w Ojczyźnie, w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Różnie z tym w Polsce bywa, ale na ogół im 22.07.10, 11:11 bardziej katolicki region, tym mniej przyjazny dla turystów a zareczam Ci, Polskę poznałem doskonale a i za granice kraju tez od lat wyjeżdżam, więc mogę porównac jakość usług. Tym niemniej jest w kraju pod tym kątem coraz lepiej, więc może doczekamy się właściwych stabdardów:) Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Bo nie mają pieniędzy 22.07.10, 09:16 Polacy zostają w domach bo po prostu nie stać ich na urlop poza domem, drodzy Panowie Redaktorzy z Wieży z Kości Słoniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie mów o sobie per Polacy. Używać wobec 22.07.10, 09:32 "własnej osoby" liczby mnogiej, to takie snobistyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Bo nie mają pieniędzy IP: *.finemedia.pl 22.07.10, 09:41 Dość często to prawda, ale różnie to bywa. Czasem nie ma za bardzo czasu (fucha do zrobienia, remont domu) innym razem zupełny brak chęci na wyjazd. 50 czy 100 lat temu "normalny" człowiek na wakacyjne wyjazdy zagraniczne nie miał ani czasu ani pieniędzy, a też się jakoś żyło... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Bo nie mają pieniędzy 22.07.10, 10:53 Tylko wyjazd czyli zmiana krajobrazu otaczającego człowieka a i nierzadko widok innych zwyczajów wokół niż te w codziennym miejscu zamieszkania potrafią bardzo dobrze wyciągnąć człowieka i ludzką psychikę z rutyny i zgnuśniałości. Co innego gdy ktoś podróżuje non stop. Wtedy same podróże stają się dla niego rutyną i lekarstwo przestaje działać. Jednak tak czy inaczej każdy powinien mieć prawo do urlopu by w miarę możliwości zakosztować tegoż lekarstwa. Złudnie wydajność społeczeństwa rośnie gdy non stop pracują. Jednakże z pojawieniem się ciągłej rutyny, wielopokoleniowej rutyny wydajność spada i idiotyczne pomysły są kultowywane i ciągle rozwijane i kultywowane niczym KRLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Dokładnie !!!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.07.10, 09:35 no.to.mamy.problem napisał: > GWno woli, durne pismaki-manipulanci. Niech dadzą Polakowi płacę > europejską to zobaczycie, gdzie kto, co woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... IP: *.mofnet.gov.pl 22.07.10, 09:35 Ja nigdy za granicą nie zapłaciłam za wakacje drożej niż w Polsce.Apartament w Andaluzji (2 sypailnie, living room, 2 łazienki, kuchnia, lodówka z zamrażarką,zmywarka, pralka, klimatyzacja, parking) za 250 zł dla 4 osób. Apatrament dla 3 osób w Międzyzdrojach (sypialnia klitka, living room, wnęka kuchenna, mała łazienka, lodówka) 350 zł. Policz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
vratislavian Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o 22.07.10, 10:16 A ja siedzę w domu, bo jestem bezrobotny. Podobnie jak ponad 12% innych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o 22.07.10, 10:43 Czyli masz wieczny urlop. Bo jak można mówić o urlopie od bezrobocia?!? Czy to nie byłoby absurdem? Życzę jak najszybszego znalezienia porządnej, sensownej pracy bo to bardzo ważna rzecz w życiu. No chyba że Ty sam znajdziesz pracę dla siebie i otworzysz swój własny biznes i być może za jakiś czas nawet sam obdarujesz innych pracą. Życzę Tobie tego z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
bulgarskiewakacje Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... 22.07.10, 09:36 w kraju ? - jedzenie droższe, kwatery droższe, woda zimna w bałtyku mimo upałow, parawan i tak obowiązkowy. Ja wybieram Bułgarie od kilku lat - cudowny klimat, dobre , tanie jedzenie, przyjaźni ludzie i morze zawsze ciepłe, z ładnymi plażami. Jak się wszystko podliczy to nikt mnie nie przekonana, że wakacje w Polsce są tańsze i lepsze, no chyba że artykuł sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrHouse Przez upały hotelarze zwariowali IP: *.220.118.72.dsl.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 09:44 Wołają nawet po 50 zł od osoby! Zanim ktoś pojedzie w ciemno, bo widzi jaka jest u nas pogoda, niech lepiej sobie przedzwoni do kilku kwater i dowie się jakie są ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Przez upały hotelarze zwariowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:05 Pewnie takie same, bo w zmowach cenowych jesteśmy dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Przez upały hotelarze zwariowali 22.07.10, 10:45 Trudno się nie uśmiechnąć przy tym komentarzu gdyż jest nadzwyczaj celny. U nas dziwnym trafem konkurencję rozumuje się jako wspólne ustalanie cen. Świat na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERA Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 09:54 andrzejek.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:05 Nie wiem skąd to ubolewanie, że ludek miejscowy nie pojedzie napychać kasy obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:14 ci co jęczą, ze nie maja na wczasy niech wezma sie do roboty i zarobią! fakt, łatwiej narzekać i być beznadziejnym nieudacznikiem/frajerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 11:12 Głupiś. To co jest nam potrzebne to oszczędzanie, a nie oszalała konsumpcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan p Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... IP: 62.87.177.* 22.07.10, 10:06 Czy naprawdę w naszym nienormalnym kraiku już w ogóle nikt nie myśli?! Przecież to jasne - nie ma pracy - nie ma pieniędzy - nie ma wakacji , czy to tak trudno zrozumieć ? Może należy pomyśleć nie o około 10% " byznesmenów " czytaj złodzieji a o tej nieważnej reszcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotodajna żyła Re:Niech dadzą Polakowi... IP: 188.33.23.* 22.07.10, 10:09 A któż to taki, ci hojni "oni"? Śmiało, niechże Pan uchyli nam rąbka tajemnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Chałupy welcome to, czyli Polak woli gruszę od ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:13 w tym roku z małżonką wybralismy Gruzję dojazd własny, dobra kwatera, odpoczynek + duzo wina i zwiedzania - 2 tygodnie - kalkulujemy 4,5 tyś PLN Odpowiedz Link Zgłoś