lokop123 Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem 19.02.11, 20:58 Ja też polecam Ere, mam abonament od 2003 roku i jest ok, nigdy się nie zawiodłem. Ostatnio mnie tylko wkurzyli tym konkursem wygraj milion, ale zadzwoniłem wyłaczyłem te promocyjne powiadomienia i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW GW Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 21:03 na razie Era traci rynek, nawet tacy potentaci jak PZU zmienili operatora na Plusa Odpowiedz Link Zgłoś
ko_mentator W ciągu roku będziemy ???????? Wątpię 19.02.11, 21:20 Właśnie jesteśmy w trakcie przeprowadzki z Ery do innego operatora. Reprezentuję poważną firmę, która jest abonentem Ery od 1996r. Już wynegocjowaliśmy obniżenie globalnych opłat do 1/3 dotychczasowej kwoty i w pakiecie spory pakiet internetowy. Ale liczymy na jeszcze więcej. W PTC nie ma z kim rozmawiać o nowoczesnych rozwiązaniach telekomunikacyjnych. Opiekun firmy z jej ramienia sprawia wrażenie jakby się bał własnego cienia i nie jest w stanie dać jednej konkretnej odpowiedzi. Czytając dyskusję na tym forum, czekałem kiedy odezwą się dyżurni etatowi pochwalacze z ramienia Ery. I popatrzcie - oni też się spóźnili. Entuzjastycznie pozytywne opinie pojawiają się dopiero od kilkunastu minut. Panie prezesie, nawet na tym polu jest jeszcze wiele do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 trafiony w sumie tak nie spojrzalem na to IP: *.tktelekom.pl 19.02.11, 21:59 ale faktycznie , mimo, ze pracuje juz w ktorejs tam z kolei firmie to zadna z nich nie byla w erze (albo plus, albo orange albo jakies awawaryjne rozwiazania w postaci prepaid). Ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miky a załozymy się ? IP: *.elpos.net 19.02.11, 21:47 a założymy się ? jestem klientem ery mak kilka aktywacji od 10 lat i czekam do marca by wiać.. gdziekolwiek byle dalej od ery - jestem ostatnim wśród znajomych który ma ere ale każdy z nas wychodzi z ery z traumą i nie wróci jakby nawet rozmowy były za darmo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Era to porażka!!! IP: *.147.216.212.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.02.11, 21:53 Jestem abonentem Ery od 2005 r., ale kończącej się w tym roku umowy nie zamierzam przedłużać. Stałych abonentów ta firma ma "w głębokim poważaniu". Tytułem przykładu można wskazać, że w ofercie dla stałych abonentów Era proponuje przeliczanie sms-ów na minuty w stosunku 1:1, co stanowi kompletne nieporozumienie, jeśli weźmie się pod uwagę koszt świadczenia usługi sms i usługi jednej minuty połączenia telefonicznego. BOK ERY jest obsadzony przez niekompetentnych pracowników. Dzwoniąc jakiś czas temu na BOK ERY w celu złożenia reklamacji dowiedziałem się, że ERA nie przyjmuje reklamacji w drodze telefonicznej tylko muszę napisać pismo. Słowem ERA ma w d... rozporządzenia w sprawie reklamacji usług telekomunikacyjnych, które wyraźnie stanowi, że reklamację można składać telefonicznie. O dziwnych połączenia telefonicznych na szczegółowym rachunku nie wspomnę. Co do cen to Pan Prezes myli się. Ceny spadną szybciej niż mu się wydaje, bo już Prezes UKE wydał decyzje, na mocy których każdy z operatorów komórkowych będzie mógł pobierać od innego operatora za wysłanie do jego sieci sms nie więcej niż 8 gr (dotychczas 15 gr), a jak znam życie to jeszcze Prezes UKE obetnie stawkę MTR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www era to największe gó... na świecie IP: *.173.14.63.tesatnet.pl 19.02.11, 21:58 wiem bo jestem w erze od 12 lat, i już BASTA, mam dość tego badziewia, mam nadzieję że Niemcy jak wejdą do firmy to ją całą rozpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol jak mozna być takim gówn.iany.m dziennikarzem IP: *.elpos.net 19.02.11, 22:38 jak można być takim gówn.iany.m dziennikarzem i nie zapytać o pomysły prezia Czecha o konkursy zwłaszcza jak ostatnio tyle GW o tym pisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk24 Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.ghnet.pl 20.02.11, 00:41 ja pierwszy telefon z abo odziedziczylem niejako po siostrze ktora wyjechala za granice, wiec za wiele gatania nie mialem, to byly czasy gdzie sms kosztowal 50gr, a minuta chyba ponad zeta, wiec jakis tam niewielki abo starczal prawie na nic. pozniej jakos sila rozpedu juz zostalem na 4 lata w tej sieci, a mimo ze poprzednio nr byl tez 4 lata, to nigdy nie zaproponowali nic fajnego, zawsze lepsze promocje byly dla nowych klientow w koncu wszedl play i uratowal mnie od drozyzny i kalkulowania zeby nie przekraczac 2x abo, niedawno przedluzylem umowe na kolejne 2 lata i dostalem tyle minut itp, ze nie jestem w stanie ich wygadac - 500min za 50zl z telefonem jak dla mnie bomba, poprzednio za 50zl mialem w play 170min, w era za 40zl chyba 90min teraz patrzylem to zeby miec porownywalnie trzeba by im zostawic gdzies 80zl miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregoson Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.net.stream.pl 20.02.11, 01:06 Po pierwsze primo - drogi Knedliczku ( mają szkopy nosa, że nie dali helmuta na stanowisko szefa Ery bo byłaby maskara, wiedzą jak Polacy nienawidzą szwabów) - masz trupa w szafie - numer z tą loterią, którą Era zrobiła klientom ( prawie 5 zeta dziennie frycowego za nieprzeczytanie sms'a) to, według mnie i moich kolegów z firmy - sabotaż. Po drugie primo - siła Ery drogi Knedlu to HANDLOWCY, którzy są na styku operatora i klienta. Nie ta przypadkowa banda z Hot Line tylko ludzie, którzy zarabiają na sprzedaży usług Ery Po trzecie primo - będzie niezły balet jak ten cały Play, który jest wychwalany przez opłacanych przez niego ludzi na forach internetowych, będzie podpisywał aneksy do umów z klientami. Oj, jak im Play nie DOPŁACI za to, że będą dzwonić to ich klienci (a to specyficzna grupa wiecznie NIEZADOWOLONYCH) zrobi im jesień średniowiecza ( współczuję, szczerze współczuję kolegom po fachu z obsługi klienta) Po czwarte primo - zmiana nazwy z Ery na T-mobile to SAMOBÓJSTWO. Pamiętaj o tym Knedliczku, i nie przymierzaj pepickiego kraju do Polski. W Czechach to może i przeszło bo taki z was naród - za niemca 30% produkcji zbrojeniowej III rzeszy pochodziła z Czech ale w Polsce to nie będzie łatwe. Era to jedna z najlepiej rozpoznawalnych marek więc upierdzielenie takiego brandu to głupota. Ale po piąte primo - róbta se jak chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 20.02.11, 02:43 No nie,chyba bym nie wyrobil w Polsce.Starsza corka przezuca okolo dziesiec tysiecy text M.na miesiac,a mlodsza siedzi dziennie po kilka godzin na telefonie,ba,w wekendy nawet po kilkanascie.Ciekawe ile by to kosztowalo w Era. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek era to porazka IP: 77.236.26.* 20.02.11, 03:14 Poczytajcie sobie fanpage ery na facebooku, przeciez to jest sciana placzu. na dodatek nawet tam zero profesjonalizmu, odpowiedzi na posty po kilkunastu godzinach albo wcale, a jak juz sie ktos z ery pofatyguje odpisac, to zwykle w tonie gierkowskiej propagandy sukcesu, jacy to oni wspaniali, elastyczni, profesjonalni, tani i w ogole. Przy okazji mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy, nie tylko o loterii, ale tez o tym, jak era wprowadza nowe modele (chodzilo zdaje sie o htc z najwyzszej polki), zeby je ni z gruchy ni z pietruchy wycofac z oferty po 2-3 tygodniach, jak blokuja youtube na adroidzie, itd. www.facebook.com/Era Bylem w tej sieci wystarczajaco dlugo, zeby widziec, jak bardzo sie popsuli jako operator, szczegolnie ostatnio. Moja przygoda z era wlasnie sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: 77.236.26.* 20.02.11, 03:20 Jeszcze jedno, drogi prezesie z importu: juz jestescie liderem, jezeli chodzi o dawce numerow dla innych sieci. I na razie wszystko wskazuje na to, ze w ciagu roku nadal bedziecie liderem pod tym wzgledem. Sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: made Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.play-internet.pl 20.02.11, 08:18 Polska to specyficzny kraj, z najnizszymi zarobkami a najwyzszymi wydatkami bez obnizki taryf watpie w pana optymizm.Liderow i liderek bylo wielu co tak mowili.Polecam historie tych wypowiedzi i skutki a dopiero po tym analize rynku.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 09:59 Też miałem abonament w Erze. przez pierwszy okres promocyjny i drugi byłem zadowolony, potem okazało się,że mój abonament wzrósł o 100% a minut ubyło o 50% więc co zrobiłem ? Przeniosłem numer do PLAY-a który skorzystał z obcego numeru i nowego abonenta, a ja wróciłem do poprzedniej sumy za abonament i rozmowy. Co później zaowocowało nawet obniżeniem opłat około 20%w porównaniem do Ery, która straciła najwięcej na polskim rynku telekomunikacyjnym. Dlatego radzę panu, nowemu prezesowi nie wierzyć tak swym współpracownikom, którzy Erę doprowadzili do niesławy i strat finansowych w porównaniu do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss era Ery juz minela, czas na Play IP: *.vodafone-net.de 20.02.11, 10:14 tylko oni jeszcze maja szanse i jakas wiarygodnosc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ner Re: Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 10:20 Powiem krótko, jepać ere Odpowiedz Link Zgłoś
waldi_46 Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem 20.02.11, 10:23 a ja uciekłem z ery i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kampf Era ma większy problem IP: 91.215.238.* 20.02.11, 10:31 Przy szukaniu sieci w której weźmie się telefon lub przeniesie się numer wybiera się teraz z Play, Plusa i Orange. Nikt kogo znam nawet nie pomyślał żeby pójść do Ery, przyzwyczaili ludzi, że nic ciekawego do zaoferowania nie mają i są tego efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Zostaw Pan Erę i zbuduj nam drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 11:01 Zostałby Pan narodowym bohaterem. Kolejne ekipy rządowych skur'wieli nie zrobiły nic z naszymi parszywymi drogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Nowy szef Ery: W ciągu roku będziemy liderem IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 11:10 po okolo 6 latach w Erze niebawem rezygnuje z wspolpracy z tymi naciagaczami. Udalo mi sie przekonac cala rodzine, zeby zrezygnowali z Ery. Tyle razy ile Era mnie naciagnela na koszty w ciagu tych 6 lat to chyba nikt inny w moim zyciu wiecej mnie nie naciagnal - nawet jakby do tego zakwalifikowac zebrzacych meneli wyludzajacych 2zl na parkingu. Takze juz niebawem okolo 12 osob z mojego najblizszego otoczenia wyniesie sie z ERY!!!!!!! Nie moge sie tego doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś